Zaloguj się

View Full Version : Nowa Afryka

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

graphia
07.11.2014, 16:17
M-gXpyjwGgg

redrobo
07.11.2014, 16:27
Po raz czwarty:-)

graphia
07.11.2014, 16:28
Tadam! Moge piąty? Mogę?!!! :D Bo przepchać się przez te 100 stron wątku... no niemożliwe :D

redrobo
07.11.2014, 16:32
Przynajmniej Cos sie dzieje:-)

mario33
07.11.2014, 16:34
Co do skoku zawiechów, liczmy ze zdjęcia tak:
21" koło, wewnątrz 19', dolna rura zawiechów wygląda na połowe, 9.5", minus 2" na mocowanie hamulca, czyli 7.5" rury na wierzchu plus 1.3" sag ~8,8" skoku (22 cm).

http://i88.photobucket.com/albums/k182/IlapU2/suspension-travel-front-forks2_zps728c5343.jpg

madafakinges
07.11.2014, 16:38
doliczyłeś SAG

mario33
07.11.2014, 16:41
własnie doliczyłem... popatrz dobrze.

redrobo
07.11.2014, 16:43
Rozrysowales to z fotki? Ale przeciez moga wlozyc inny amor:-)
Powracajac jeszcze do designu... nowa afryka nie wnosi zbyt wiele do go co juz jest, fakt ze jest zgrabny i uporzadkowany.... ale ta wyscigowka superbike jest oszalamiajaca. Wielki szacun, batman, manga, hitech, wyczyn i totalny speed w jednej formie... otwor na switla miazdzy.

Lepi
07.11.2014, 17:05
Co do skoku zawiechów, liczmy ze zdjęcia tak:
21" koło, wewnątrz 19', dolna rura zawiechów wygląda na połowe, 9.5", minus 2" na mocowanie hamulca, czyli 7.5" rury na wierzchu plus 1.3" sag ~8,8" skoku (22 cm).

http://i88.photobucket.com/albums/k182/IlapU2/suspension-travel-front-forks2_zps728c5343.jpg

Te czerwone kreski powinny być poprowadzone prostopadle do lagi. A dolna przechodzić przez oś koła.

Więc jeśli Twoje obliczenia byłyby prawdziwe to wyjdzie raczej 17 cm.

Zobaczcie dokąd błoto sięga...

puszek
07.11.2014, 17:10
Tadam! Moge piąty? Mogę?!!! :D Bo przepchać się przez te 100 stron wątku... no niemożliwe :D

Piaty i dziesiąty ...Ten film ujmuje to cos co kocham w Afryce a zaden KTM, BMW i inny motek nie ma i nie będzie nigdy miał...A ze to Epizod 01 to mozemy sie spodziewać nastepnych wzruszeń....Chociaż jeden film o Starych BMW też miał to coś:D:D
Podobnie jak film Missyou..też to ma...

npPUHWu-ll4

A wracając do pojemności to w jakiejś relacji filmowej targów jest wypowiedź ,ze pojemnośc jest 900 cm... chyba ,że się przesłyszałem...To by było w sam raz...

rumpel
07.11.2014, 17:12
a ja tam czekam na nastepce legendy

http://www.advrider.com/forums/attachment.php?attachmentid=321468&stc=1&d=1404437224

ex1
07.11.2014, 17:17
co ciekawe nie widać w nowej afrze ABS-u.. nie jest przypadkiem tak że jest to obowiązek już..? przy większych sprzętach? czy się mylę.?

jeżeli jest, to oznacza że motocykl będzie zawieszeniowo na pewno przekonstruowany

rumpel
07.11.2014, 17:18
jak nie widac? przeca jest na tyle ;)

Lepi
07.11.2014, 17:21
Na tyle wystarczy. Przeca przodem i tak strach hamować.

fabrizio13
07.11.2014, 17:49
Bicio sorki a Wiadro to nie litrowa Honda ???? Tylko zawias brakuje i może konkurować z Tenerka 1200 :D:D:D Nie nie ja jestem za typową Dakarowke a Honda ma taką ale na pewno nie będzie ona produkowana w tej wersji :mad::mad::mad: Moim zdaniem tak powinna wyglądać max 800 cc i max 180 kg :drif::drif::drif:

....

Lepi
07.11.2014, 17:58
Taką sam by przytulił.

Louis
07.11.2014, 18:01
Taką sam by przytulił.
Lepi ale po co Ty masz wyważać otwarte drzwi... ;)

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10733793_10152531863749065_4156012770087750378_o.j pg

Lepi
07.11.2014, 18:05
Chciałem się trochę podlizać a Ty od razu poco ;)

puszek
07.11.2014, 18:30
Jak chcesz sie podlizać to daj pochrupać:drif:

redrobo
07.11.2014, 19:00
Puszek slaby ten ktm, prawda? ;) przyatakowal bys?

bicio
07.11.2014, 21:47
Hehehe, no tylko tego kata też nie produkują w takiej wersji :)

Louis
07.11.2014, 21:58
Hehehe, no tylko tego kata też nie produkują w takiej wersji :)
W zasadzie, to tylko ma dodaną owiewkę za 350 euro, ale na rynku wtórnym jest już ich trochę i mozna dostać jeszcze taniej. Ma też Akrapa ale bez tego też pojedzie.

KTM 690 to bardzo wdzięczne i niedoceniane moto. 67KM, 150kg zatankowany. Cena nowego poniżej 10 000 euro. Za dodatkowe 1000-1200 euro mozna go przerobić na wersję ADV. Owiewka ok 1000-1300 zł, dodatkowy zbiornik używka 1300-1700zł, przeróbka kanapy ok 200-300zł, za resztę bagażniki.

Boski-Kolasek
07.11.2014, 23:17
690r :)

miro&afryka
07.11.2014, 23:40
A to było już?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6xUewDN9lgY

smigacz
07.11.2014, 23:44
Było;) Fazi nawet znalazł patent na Stany:)

jorge
07.11.2014, 23:57
Macie jakiś kompleks z tym ktm ? Tu o hondzie mowa w wersji new new...

Louis
08.11.2014, 07:48
Macie jakiś kompleks z tym ktm ? Tu o hondzie mowa w wersji new new...Kompleksy? Jak się ma KTM-a, to się nie ma kompleksów... ;)

Arovka
08.11.2014, 09:23
Co do tego patentu hondy to znalazłem tam taki zapis:

FIG. 4 shows a left-side view of the internal combustion engine 3 of the embodiment. The crankcase 30 by which the crankshaft 31 is rotatably supported with the axis X thereof arranged in the vehicle width direction is formed to have an upper-lower divided structure which is divided into an upper part and a lower part at crankcase divided surfaces (hereafter, simply referred to as “divided surfaces”) 30 a on the crankshaft 31. An upper crankcase 30A and a lower crankcase 30B are integrally fastened to each other by using bolts with the divided surfaces 30 a matched to each other.

Czyli (mniej-wiecej) znaczyło by to że skrzynia korbowa podzielona jest na dwie częsci ( w płaszczyznie poziomej ) a te dwie "połówki" sa skręcone ze sobą na śrubki.

I jeszcze takie cuś:

As shown in FIG. 2, in the internal combustion engine 3, a cylinder block 33 is formed integrally with a front upper portion of the crankcase 30 to slightly incline to the front, a cylinder head 34 is fastened to an upper portion of the cylinder block 33, and a cylinder head cover 35 fastened to an upper portion of the cylinder head 34 covers the cylinder head 34.

Czyli ta górna część skrzyni korbowej i blok cylindrów to ma być pojedyńczy element.
Nie jestem oblatany w tym temacie i nie słyszałem jeszcze o czymś takim.
A może są to powszechnie stosowane rozwiązania?

Lepi
08.11.2014, 10:04
Jeśli tak jest to skończy się wymiana pierścieni, honowanie, wymiana tłoków/cylindrów. Honda wzięła nauczkę ze starej afryki. Musi jakoś zdopingować leniwych czarnochów do częstszej wymiany motocykla.

zipo
08.11.2014, 16:07
Pol off top

Skonczylo sie juz i bez wynalazkow hondy. Jednostkowe przypadki walki z generalnym remontem dobrze to pokazuja.Honda to nie tylko motory i tak jak inne corpo poddana jest pod paragrafy i normy a jeszcze bardziej uklady.
Dzisiejsze dyrektywy w zalozeniach maja znacznie wiecej wymagan dla producenta niz tylko normy emisji czy halas. Teraz produkt ma okreslona zywotnosc i przewidywalnosc tego procesu musi byc zachowana i weryfikowalna. Honda jeszcze sie opiera ale juz widac ze pojdzie z "duchem czasu" tak jak Wasz prze prze reklamowany ktm ;)
Mala dygresja
Mnie wqrwia dla przykladu fakt, ze konkurencja z Berlina nie umiejac sie uporac z Ducati multistrada w walce na klase,rozwiazania i wyglad postanowila wykupic firme i skutecznie zastosowac radykalny lifting by kontrolowac podaz przez regulacje popytu w glowach konsumenta za pomoca..brzydoty wprowadzanych zmian w wygladzie moto.
Nie mogly helmuty wplywac na lokalizacje fabryki i zatrudnienie ze wzgledu na kontrakt ale jak widac wplyneli na wyglad finalny ..:mur:
Kiedys az milo patrzylo sie na profil motocykla z ostatnich modeli multistrady lat przed 2014, nim szkopy dobraly sie do tej firmy.Dostojny wyglad,proporcje,wszystko z wloskim polotem dopracowane. A teraz wystarczy przypatrzec sie najnowszej karykaturze multistrady i na pierwszy rzut oka z profilu wylania sie wrona znana z czasow 3 rzeszy. Brakuje tylko sfastyki w karterze silnika...

Z Honda moze byc problem innej kwestii bo sie jeszcze nie podporzadkowali calkowicie ale za 5-10 lat...
Nie wiem kto sie jeszcze ludzi , ze jest inaczej. Takie czasy podle
http://www.google.com/patents/US20140083789

so..go ahead folks, you can ride my back now..

borys609
08.11.2014, 17:11
Nie przesadzaj z tą brzydotą. Słyszałem głosy niezadowolenia z wyglądu poprzedniej generacji, włoskiej jeszcze Multistrady 1000, tej z dzieloną owiewką. Przecież projekt był rdzennie włoski i statystycznie rzecz ujmując mało komu się podobał..
Mnie się akurat stara Multi podoba i to bardzo, ale ja dziwny jestem... :)

plaku
08.11.2014, 18:28
Zipo z przyjemnością czytałem Twejego posta,dostrzegasz to co jest bardzo ważne, jest to, charakter,tradycja i pasja. Wreszcie Honda pokaże kto ma to wszystko!.BMW I KTM niech przejmuje Włoskie wspaniałe firmy,po czasie pewnie doprowadzi je do bankructwa,wczesniej wykradając najleprze pomysły mówiąc że to ich techniczne rewolucje. A tu proszę ''italianców'' o przetłumaczenie,bo zrozumiałem tylko tyle że; Nowa Afryka będzie bardziej terenowa niż asfalt,wersja srzedażowa prawie identyczna z przedstawioną,podwójne sprzęgło i będzie wcześniej niż za rok:D. Przyjmuje krytykę tłumaczenia z pokorą...http://www.youtube.com/watch?v=sgk4lDlGryY#t=80

bajrasz
08.11.2014, 18:51
Wy tu pitu pitu, a ja wzrokowiec jestem;)

51174

Kozacki motocykl, utrzymujący charakter...no zobaczymy.

redrobo
09.11.2014, 01:53
No co? Starsza jest ladniejsza.

Dzieju
09.11.2014, 07:41
Dokładnie tak , i żaden już chyba nowy motocykl tego nie zmieni.
Świat poszedł w paskudne samochody bez wyrazu bez charakteru podobne jeden do drugiego.
Z motocyklami jest podobnie.
Jak by nie patrzeć oczekiwanie na miłe zaskoczenie "nową Afryką" było stratą czasu.
Oczywiście niektórym będzie pasować.
Jak dla mnie to już nigdy nie powstanie choć namiastka prawdziwej Afryki , będą inne motocykle ślizgające się na renomie którą zdobyły obecne 03, 04 , 07 ,07a ale nigdy jej nie dorównają.
Doszukiwanie się podobieństw mija się z celem bo ich nigdy już nie będzie.
Szanujmy nasze królowe bo spokojnie przeżyją nowe wynalazki o których świat szybko zapomni a one nadal za kolejne 20 lat będą dumnie jeździły po drogach.

mdxmd
09.11.2014, 08:28
Świat poszedł w paskudne samochody bez wyrazu bez charakteru podobne jeden do drugiego.
Jak by nie patrzeć oczekiwanie na miłe zaskoczenie "nową Afryką" było stratą czasu.
Jak dla mnie to już nigdy nie powstanie choć namiastka prawdziwej Afryki , będą inne motocykle ślizgające się na renomie którą zdobyły obecne 03, 04 , 07 ,07a ale nigdy jej nie dorównają.
Szanujmy nasze królowe bo spokojnie przeżyją nowe wynalazki o których świat szybko zapomni a one nadal za kolejne 20 lat będą dumnie jeździły po drogach.

Tak już jest niestety.... bo wszystko co nowe jest tylko produktem, który może a nie musi przerodzić się z czasem w coś więcej. Takich motocykli jak kiedyś już nie będzie tak jak nie będzie już Pink Floyd, Queen, i wiele innych, bo wszystko to wydarzyło się często w najlepszym dla nas czasie i wiąże się z czymś więcej jak tylko zespół czy motocykl, to są miejsca, ludzie, wrażenia...

Fihu
09.11.2014, 09:10
Bo jest czysta. :haha2::haha2::haha2::at:

graphia
09.11.2014, 09:13
Ja się o Was boję... za 15 lat nie będzie już starych Afryk.... Czym wtedy będziecie jeździli? :)

norweg
09.11.2014, 09:30
po cichu mialem nadzieje ze nowa afri tak naprawde bedzie stara. Po delikatnym lifcie jako uklon w strone czasu ktory jakby nie bylo uplywa i z nowszymi bebechami ale bez przeladowania elektronika, pare koni wiecej w niesmiertelnej fałce.
Mialen nadzieje ze to bedzie odswiezona ale legenda, dwie okragle lampy i ksztalt czachy z grubsza jak wtedy...
To by byla rzecz niespotykana w dzisiejszym swiecie, takie uwstecznienie ale mysle ze mogla sie udac. Ludzie by to kupowali.
Nowa mi sie podoba najbardziej ze wszystkich obecnych katow yamach beemek ale jakby nie bylo jest ich powieleniem, nawiazuje do tego trendu. Na dobra sprawe wsio rawno...

Misza
09.11.2014, 10:57
Mi tam się podoba bardziej niż stara... Stara jest ociężała, napuchnięta i oplastikowana. Stara afryka wygląda dopiero jak się ją dźwignie do góry.

bicio
09.11.2014, 11:15
Lipa tylko, że nowa pewnie nie wyjdzie w malowaniu techno, a jest to zajebiste malowanie :D

Misza
09.11.2014, 11:36
Kompresor i pistolet :) farbki ze 200zł :)

norweg
09.11.2014, 12:20
no to akurat fakt, malowanie wymiata. trzeba staruszka tak pomalowac :D

Arovka
09.11.2014, 12:42
To jest typowo Polskie. Zanim Honda pokazała jak bedzie wyglądała nowa Afri to było jeczenie że to pewnie bedzie za cięzkie nie wjedzie w teren pewnie 1200 albo więcej i wogóle do bani. Teraz kiedy okazuje się że ma być lżejsza od pierwowzoru o znacznie większych możliwościach terenowych, na 100% bardziej poręczna i mocniejsza, i na dobrą sprawe trudno jest się do czegoś przyczepić w tym motocyklu, to pozostaje tylko jęczeć że na pewno będzie się psuła i że jest nieładna. Ja osobiście nie przypominam sobie żadnego produktu sygnowanego marką HONDA który by był jakoś szczególnie awaryjny czy nietrwały. Raczej odwrotnie marka ta kojarzy mi się nieodłącznie z trwałością. I nie wyobrażam sobie jakoś aby mieli zaczynać produkcje psujących się i nietrwałych motocykli właśnie od modelu True Adventure. A co do wyglądu samego moto to już oczywiście tylko kwestia gustu. Jak dla mnie to jedno z najładniejszych "enduro" jakie widziałem!

bicio
09.11.2014, 12:55
Typowo polskie jest też czytanie ostaniej strony wątku który ma tych stron 120 ;)
Co do trwałości i jakości to się zgodzę, wyglądu nowej AT też.

borys609
09.11.2014, 13:03
Mercedes też kiedyś robił trwałe auta jeszcze za czasów W123 i W124, a później na drodze równania do innych i cięcia kosztów poszłoooo.... W210, W211, nowe S-ki.... koszmar dla portfeli użytkowników :).
Ale co by nie mówić, nowa Afri ma ambitne założenia, taki jakich nie miały wszystkie obecne na rynku ociężałe motocyklowe SUV-y. Założę się że jak tylko się pojawi, w prasie motocyklowej od razu zaczną się testy porównawcze starej Afri i nowej oraz Nowej Afri i KTM990ADV.

ATomek
09.11.2014, 13:07
NOWA

lekko dłubnięta afryka
śniła mi się w nocy:
lżejszy wydech...owiewka...
trochę więcej mocy...

miała miękkie siedzenie
piękna jak cholera
choć lat osiemnaście
na liczniku zera

wąska w talii jak osa
do jazdy gotowa,,,
i tu mnie pot oblał, bo...
pomarańczowa!

żeby chociaż czerwona...
kasztanowa... ruda...!
a ta jak warzywo-
marchewka- paskuda!

i się obudziłem
wkoło rozejrzałem
obok STARA- czarna...
znów w garażu spałem :)

zipo
09.11.2014, 13:19
NOWA

lekko dłubnięta afryka
śniła mi się w nocy:
lżejszy wydech...owiewka...
trochę więcej mocy...

miała miękkie siedzenie
piękna jak cholera
choć lat osiemnaście
na liczniku zera

wąska w talii jak osa
do jazdy gotowa,,,
i tu mnie pot oblał, bo...
pomarańczowa!

żeby chociaż czerwona...
kasztanowa... ruda...!
a ta jak warzywo-
marchewka- paskuda!

i się obudziłem
wkoło rozejrzałem
obok STARA- czarna...
znów w garażu spałem :)
:at:
:bow::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

mdxmd
09.11.2014, 14:04
Ja osobiście nie przypominam sobie żadnego produktu sygnowanego marką HONDA który by był jakoś szczególnie awaryjny czy nietrwały. Raczej odwrotnie marka ta kojarzy mi się nieodłącznie z trwałością. I nie wyobrażam sobie jakoś aby mieli zaczynać produkcje psujących się i nietrwałych motocykli właśnie od modelu True Adventure. A co do wyglądu samego moto to już oczywiście tylko kwestia gustu. Jak dla mnie to jedno z najładniejszych "enduro" jakie widziałem!

GL1800, zazębienia 5-biegu ok 3mm! w zależności od traktowania od ok 50.000km rozbiórka silnika, bezobsługowe hydroregulatory z GL1500 zastąpiono płytakami, cichy i trwały napęd rozrządu paskiem zastąpiły łańcuszki, przy dzwonie przednie koło uderza w bardzo delikatny odlew bloku silnika (blok do wymiany.....nie tylko dekielek.) a z plastikowych chromów jest dosłownie wszystko nawet osłony kolektorów ex....

Gdzie tutaj widzisz kierunek na trwałość..... kierunek jest tylko jeden rotacja !

jorge
09.11.2014, 14:14
Poza generalizacji o Polsce ładnie napisane :)

plaku
09.11.2014, 14:18
Misza! proszę..:) powiedz czy się podoba? http://www.youtube.com/watch?v=JSd2S-fv2WU#t=56

Misza
09.11.2014, 15:07
Ale, że co? ten przecinak? Mówimy o enduro gdzie opływowość nie ma wiekszego znaczenia :) Im więcej plastików tym więcej okazji do połamania ich, tym większa masa.

plaku
09.11.2014, 15:12
Chodziło o malowanie, i wyobraziłem sobie nową afryke w HRC.

Misza
09.11.2014, 16:37
Aaaaa to trza było mówić :) No pewnie jak już będzie to dostępne, to nowi będą przemalowywać na stare malowania. Nie zaprzeczę, te ze zwykłych siódemek by weszły jak tralala na taką nową konstrukcję. Oczywiście tesco też by siadło :)

RAVkopytko
09.11.2014, 17:20
ATomek,:zdrufko:

rIqGGcd963c

bicio
09.11.2014, 17:24
ATomek,:zdrufko:

rIqGGcd963c

Hahahah, też mnie ostatnio naszło :webers:

RAVkopytko
09.11.2014, 17:28
Dla uczczenia Nowej Afryki,jadę jutro na objazdówkę po Wielkopolsce starą ale jarą Trójką :at:

Bicio ,:zdrufko:

sebol
09.11.2014, 18:56
ATomek dobre :Thumbs_Up: ;)

mario33
09.11.2014, 18:58

Strasznie egocentrycznie myślicie... Pewnie to samo ludzie mówili w momencie debiutu poprzedniej AT - świat się kończy, gdzie klasyczne siodełko, co to za silnik ta v-ka etc... Jeżeli Honda naprawdę spełni swoje obietnice, to za 15 lat o tym motocyklu też będą mówić 'legenda' - ale będa mówić inni, którzy dzisiaj zaczynają swoją przygodę.

Mówiąc szerzej - nie odbierajmy innym ich własnej legendy... czymkolwiek oni jeżdżą. Nawet cyckowatym BMW... czy pomarańczowym wiaderkiem śrubek.

Więc, mimo, że królowa nie umarła, niech żyje Królowa ! Życzmy jej żeby mimo tego, że będzie inna, niech cieszy wszystkich użytkowników swoim pięknem.

QrczaQ
09.11.2014, 20:13
Nie chce tutaj dolewac oliwy, ale w CH jest zaskakujaco duzo Afryk w ogloszeniach :-)

Cibor klv
09.11.2014, 21:06
O gustach się nie dyskutuje, ale każdy może wyrazić swoją opinię. Gdyby w takiej formie nowa Afra, miałaby wjechać do salonów, to byłbym mile zaskoczony. Pytanie, czy tam na górze w centrali nie dojdą przypadkiem do wniosku, że taki ostry sprzęt nie ma uzasadnienie na rynku gdzie coraz trudniej o legalny offroad. Bo po prawdzie, nawet u nas w Polandzie, ostatnimi czasy w wielu miejscach coraz trudniej dziczyć w offie. A to leśnicy, a to rolnicy...a to asfalt wylali. No i jak sobie tam skośni skalkulują to obawiam się, że z tego dzika na zdjęciach wyjdzie co najwyżej zwykły, pospolity zadrutowany knur, co to ryć nie ma czym.

ATomek ten poemat, to prawdziwy erotyk :)

Maurosso
09.11.2014, 21:44
Wy tu pitu pitu, a ja wzrokowiec jestem;)

51174

Kozacki motocykl, utrzymujący charakter...no zobaczymy.

Argh...no nie mogę...taki trochę tiger 800, trochę GS800, trochę XRV750...Jest śliczna jest!!

Od starszej wygląda zgrabniej, chudziej, lżej, mniej oplastikowanie.
Nie ma jakiś śmiesznych i kretyńsko wyglądających ptasich dziubków (a nawet Suzuki w Stormie się poddała jeżeli chodzi o ten aspekt).

Chyba jeżeli chodzi o wygląd...to jedyne do czego można by się przyczepić to ten wysoko prowadzony wydech...nie w linii siedzenia.

Jeżeli za tym designem pójdą rozsądne specs'y...no i do czasu premiery nie zmieni się w opasą SuperAfrykęTwin, to mają u mnie kupca pewniaka...

jochen
09.11.2014, 22:53
Chyba jeżeli chodzi o wygląd...to jedyne do czego można by się przyczepić to ten wysoko prowadzony wydech...nie w linii siedzenia.

A dlaczego wydech miałby iść w linii siedzenia? Wiem, to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje, ale przecież ten wydech wygląda megakozacko. Pomijając wygląd, ma to i praktyczny aspekt - przy przejazdach przez wodę im wydech wyżej, tym lepiej. Takie poprowadzenie jeszcze podkreśla offowe aspiracje TA...znaczy się Tru Adwenczera.

wasilczuk
09.11.2014, 23:12
Stawiałem na Adamka ale dostał od Szpilki ;D

Miedziany
10.11.2014, 00:45
Stawiałem na Adamka ale dostał od Szpilki ;D

:brawo:

myku
10.11.2014, 01:18
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał enduro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015

Miras Sc
10.11.2014, 06:04
Nooo, jak myku tak pisze to klękajcie narody

siwy
10.11.2014, 09:49
O gustach się nie dyskutuje, ale każdy może wyrazić swoją opinię. Gdyby w takiej formie nowa Afra, miałaby wjechać do salonów, to byłbym mile zaskoczony. Pytanie, czy tam na górze w centrali nie dojdą przypadkiem do wniosku, że taki ostry sprzęt nie ma uzasadnienie na rynku gdzie coraz trudniej o legalny offroad. Bo po prawdzie, nawet u nas w Polandzie, ostatnimi czasy w wielu miejscach coraz trudniej dziczyć w offie. A to leśnicy, a to rolnicy...a to asfalt wylali. No i jak sobie tam skośni skalkulują to obawiam się, że z tego dzika na zdjęciach wyjdzie co najwyżej zwykły, pospolity zadrutowany knur, co to ryć nie ma czym.

ATomek ten poemat, to prawdziwy erotyk :)

Też tak cały czas myślę patrząc na nowości japońców. Z drugiej strony jest ktm który jakąś część rynku zgarnął, może to dało do myślenia hóndzie. Lepiej późno niż wcale. Kasowe to pewnie nie będzie ale wizerunek może podbudować.

ocoloko
10.11.2014, 10:05
Myku wszystko w porządku? :D

QrczaQ
10.11.2014, 10:48
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał euro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015

Zgadzam sie.

To chyba tak sam jak z zakupami przez internet. Jakos mozna na chlodno fakty porownac. Jak sie tą nowa Honde zobaczy na zywo to cisnienie podskakuje!

Ziarko
10.11.2014, 12:24
A ta nowa Afra to ciągle TWIN ?

Tomas_XRV
10.11.2014, 12:36
Rzędowa dwucylindrowka

darius
10.11.2014, 14:47
ciao forumomowicze.jeszcze z deszczowe Mediolanu i na gorąco kilka słów.Ci co nie byli niech żałują.Nowa Afra wymiana na całej linii.Wygląda lekko,ślicznie i skocznie a jednocześnie to kawał euro.Myślę,że jeśli jej wszystkie cyferki będą pasować to jest to strzał w 10tke.Optycznie jak dla mnie wygląda bajecznie i malkontentow sprzed monitorów wysyłam do BMW.Kozackie stoisko,Afra jako wisieńka na torcie.szykujcie się na zakupy w 2015
Myku,

Czy zauwazyles gdzie jest wlew paliwa? No i czy zbiornik jest tradycyjny, czy moze gdzies pod siedzeniem?

Pozdrowienia,
D

plaku
10.11.2014, 16:23
Myku,

Czy zauwazyles gdzie jest wlew paliwa? No i czy zbiornik jest tradycyjny, czy moze gdzies pod siedzeniem?

Pozdrowienia,
D Myczek Ci nie powie ( nie podskoczy tak wysoko:D) Zbiornik tradycyjny,dzięki umiejscowieniu air boxa doprowadzeniu do silnika zyskał powierzchnie. tu widać zarys (bardzo ładnuy,trochę jak we ''4-ce'') na innym widać wlew ,jak znajde to wrzuce:). MYCZKU!to prawda że silnik jest bardzo wąski?

mdxmd
10.11.2014, 18:48
zegary jak w NC, szkoda, że nie będzie normalnie na okrągło przynajmniej obrotomierz,

plaku
10.11.2014, 18:49
Chcecie ''afryki'' to macie;http://www.youtube.com/watch?v=cViyp5TVy-8 to jest PRAWDZIWA ''AFRYCZKA'' Tak trudno w dzisiejszych czasach o Przyjaciół a ja ICH MAM:D

zipo
10.11.2014, 20:14
A tu nowa brudna afryczka z bliska
51215512165121751218

MarekM
10.11.2014, 20:17
Tyle zostało już powiedziane o Nowej Afryce, że czas najwyższy zadać pytanie, czy ktoś z odwiedzających targi miał okazję posmakować błoto i mógłby na tej podstawie zdementować plotki, że jest to produkt "Made in Japan", dostępny w puszkach 300 ml. :D

myku
10.11.2014, 20:45
Wlasnie wrocilem do siebie i sie ogrniam.Nowa Afra jest bardzo waska,naprawda sprawia wrazenie smuklej laski.Od tylu wyglada pieknie i lekko. Tylne swiatlo nawiazuje do porzedniczki 07. Wlew paliwa jest na wlasciwym miejscu,pod siedzeniem to jakby schowek,albo miejsce na Akku.Jedyna rzecz ktora rzuca sie troche w oczy to prawa strona silnika wychodzaca troche na zewnatrz.Nie wiem,jak bedzie jesli bedzie silnik ze zwykla skrzynia.Jesli tak zostanie to odpowiednia oslona silnika i gmole zalatwiaja temat i nie ma co debatowac..Co do blota to nie wiem,bo nie szlo sie do niej dostac :D.Ale naprawde fajne moto.Nie Taki Plastik jak LC8 :D,sorry.Plastiki zredukowane do Minimum.Przeswit mysle,ze bedzie odpowiedni,skok rowniez.Nic tylko czekac,zbierac i odkladac :D

zbyszek
10.11.2014, 21:39
No, a ja byłem pewien że nigdy nie będę miał Afryczki, a tu tylko z pięć lat zaczekać wystarczy...:)

Insekt
10.11.2014, 21:51
To jak się zbyszek już nową nacieszysz (z 5 latek), to jestem pierwszy w kolejce do odkupu :D

Wysłane z telefonu. Sorry za błędy.

bajrasz
10.11.2014, 22:31
.Nic tylko czekac,zbierac i odkladac :D

Ja tam germańcowi nie ufam juz od pewnego czasu, ale skoro zaraz po powrocie z Mediolanu, wysyła mi priwa: "...bajraszu, mam problem w firmie, potrzebuję pożyczyć trochę kasy do czerwca..."-znaczy, ze Afryka raczej jest git:)))

Arovka
10.11.2014, 22:52
Tyle zostało już powiedziane o Nowej Afryce, że czas najwyższy zadać pytanie, czy ktoś z odwiedzających targi miał okazję posmakować błoto i mógłby na tej podstawie zdementować plotki, że jest to produkt "Made in Japan", dostępny w puszkach 300 ml. :D

Mnie się wydaje że to jest podpowiedz dla konkurencji, jak powinni malować kolejne swoje wynalazki, aby były jeszcze bardziej adwenczer! ;)
Swoisty ukłon ze strony Hondy, za wkład jaki włożyli w rozwój motocykli tego typu. :bow:

myku
10.11.2014, 23:11
Pare zdjec

ŁukaszBIA
10.11.2014, 23:13
musi błoto w szpreju...

rumpel
10.11.2014, 23:16
Mam nadzieje , ze dziób bedzie w opcji do kupienia bo bez niego jakos dziwnie wyglada.

ex1
10.11.2014, 23:23
fajna!

myku
10.11.2014, 23:24
Bajrasz,a ktos,a ty wiesz juz kto,powiedzial mi,ze to ty chciales ode mnie 10 kola pozyczyc :p

Mirek Swirek
11.11.2014, 00:22
Mnie się wydaje że to jest podpowiedz dla konkurencji, jak powinni malować kolejne swoje wynalazki, aby były jeszcze bardziej adwenczer! ;)
Swoisty ukłon ze strony Hondy, za wkład jaki włożyli w rozwój motocykli tego typu. :bow:

Spokojnie przyjacielu. Poczuj, doceń, oceń, porównaj... Poczciwa Africa wozi dupy podróżników nie od dziś. Jej następca ? Nie wiemy o niej nic. Trochę czasu potrzeba nam...

Dzieju
11.11.2014, 07:57
Chcecie ''afryki'' to macie;http://www.youtube.com/watch?v=cViyp5TVy-8 to jest PRAWDZIWA ''AFRYCZKA'' Tak trudno w dzisiejszych czasach o Przyjaciół a ja ICH MAM:D
:Thumbs_Up:
w tej całej naszej rozmowie pominięto jeden ważny szczegół ....
Obecna Afryka to nie tylko motocykl to ludzie , ludzie trochę inni niż reszta i to jest w tym najcenniejsze.
Ciekaw jestem jacy ludzie będą jeździli tym nowym motocyklem ( celowo nie piszę "nowa Afryką" bo nią nie jest ).
Nie biorę naszych czarnych pod uwagę tylko przeciętnych nowych użytkowników.
Ciekawe czy za 10 lat stworzą choć namiastkę tego co stworzyli przez ostatnie 11 lat obecni.

Lepi
11.11.2014, 08:01
To się dopiero okaże. Pewne jest, że choćbyśmy zaklinali rzeczywistość, to wszystko przemija...

norweg
11.11.2014, 09:27
Nie chce tutaj dolewac oliwy, ale w CH jest zaskakujaco duzo Afryk w ogloszeniach :-)

no to dobry news! ceny w dol - brac i rwac, remoncik i sprzet na kolejne 20 lat :D

mdxmd
11.11.2014, 10:08
dla mnie jest to to czego brakowało we wszelkiej maści obecnych pseudo enduro!!!, mam tylko nadzieję, że nie wygłupią się z ceną. Jeszcze jedno wszędzie piszą, że to prototyp więc co w 2015 nie wejdzie do produkcji?? jak tak to bez sensu cała ta premiera

zipo
11.11.2014, 10:39
dla mnie jest to to czego brakowało we wszelkiej maści obecnych pseudo enduro!!!, mam tylko nadzieję, że nie wygłupią się z ceną. Jeszcze jedno wszędzie piszą, że to prototyp więc co w 2015 nie wejdzie do produkcji?? jak tak to bez sensu cała ta premiera

Bez obawy Kolego.Juz jest produkowany.
Silnik skonstruowano 3lata temu a rok pozniej doczekal sie patentu.
Bedzie dobrze:Thumbs_Up:

herni
11.11.2014, 10:41
Żeby tylko z ceną nowej Afryki nie zaszaleli za bardzo bo w 2000r stara Afryka kosztowała w salonie na poziomie 38 tys , Transalp 650 35 tys a Varadero 43 tys. Więc powinna być i teraz cenowo odpowiednio dużo taniej niż np. Crosstourer 1200 który kosztuje teraz około 58 tys a troszkę drożej od Transalpa 700 albo NC 750 X z cenami od 30-35 tys Więc cena na poziomie 40-45 tys to była by idealna ceną dla nowej Afryki .

Dubel
11.11.2014, 11:35
Jesli wejdzie do produkcji to nie ludzil bym sie ze cena spadnie ponizej 50tys. Oni chca ozywic legede nie ze wzgledu na sentyment a zarobki. V-srom kosztuje 50tys. wiec a Afra nie bedzie tansza tym bardziej e zastosowano w niej nowy silnik i rame wiec projekt musi sie zwrocic. W samochodach tez panuje moda na ozywianie starych legendarnych modeli, np. Citoen DS, MINI, Sirocco itd. Czy te auta sa tansze od podobnych standardowych? czy myslicie ze tu nie bedzie analogicznie?
Pozdro :)

rumpel
11.11.2014, 12:31
nowy dl1000 jest od ok 42-44 tys wiec da sie ponizej 50tys ;)

Jac
11.11.2014, 12:34
Pewnie bedzie kosztować w okolicach ceny bmw800 adv. Więc niemało :-(. Nawet jesli nie technicznie, to rynkowo/cenowo grupa docelowa przyszłych nabywców jest chyba podobna. I Zgadzam się w 200% z Dubelem, że Honda nie robi tego z jakiegoś dziwnego altruizmu biznesowego, czy chęci utrzymania wiecznie żywej legendy, ale by ją maksymalnie wykorzystać.
J.

sluza
11.11.2014, 12:34
:Thumbs_Up:
w tej całej naszej rozmowie pominięto jeden ważny szczegół ....
Obecna Afryka to nie tylko motocykl to ludzie , ludzie trochę inni niż reszta i to jest w tym najcenniejsze.

zapomniałeś dodać: "którzy nie zawsze jeżdżą na Afryce, bo nie to jest najważniejsze w tych ludziach"

QrczaQ
11.11.2014, 15:42
Mam nadzieje , ze dziób bedzie w opcji do kupienia bo bez niego jakos dziwnie wyglada.

Szokujacy jest brak dziubka. Nie wiem jak to przeszlo. W swiecie ADV aż się gotuje...

https://www.youtube.com/watch?v=u3bBYLbKUvU

Lepi
11.11.2014, 16:30
Bez obawy Kolego.Juz jest produkowany.
...
W której fabryce?

MarekM
11.11.2014, 17:16
...I Zgadzam się w 200% z Dubelem, że Honda nie robi tego z jakiegoś dziwnego altruizmu biznesowego, czy chęci utrzymania wiecznie żywej legendy, ale by ją maksymalnie wykorzystać.
J.
Bzdury piszesz. Honda sprzedaje rocznie ok. 15 milionów jednośladów. Nowych Afryk może sprzeda 15, góra 20 tysięcy sztuk. Ewentualne zyski z Nowej Afryki nie pojawią się nawet na trzecim miejscu po przecinku w rachunku wyników Hondy.

Jac
11.11.2014, 17:32
Marku,
Nawet nie wiesz, jak się ucieszę, jeśli będziesz miał rację.
J.

Lepi
11.11.2014, 17:33
Tyle, że na pierdzipędzie zarabia ułamek tego co na jednym TrueA

QrczaQ
11.11.2014, 17:39
Tyle, że na pierdzipędzie zarabia ułamek tego co na jednym TrueA

Tego my nie oszacujemy. Byc moze TA byc drogi w produkcji a cene musza trzymac na poziomie, inaczej to zupelnie nie ma sensu. Bo jak wyskocza z porownalna cena do GS12 to rynku nie ugryza.

Najprawdopodobniej Honda moze wlasnie robic kase na malych pierdopedach uzytkowych - masowa produkcja, maly wklad na unowoczesnianie.

A juz napewno to najwiecej na malych silnikach przemyslowych...

MarekM
11.11.2014, 18:37
Marku,
Nawet nie wiesz, jak się ucieszę, jeśli będziesz miał rację.
J.

Ja nie twierdzę, że Nowa Afryka będzie do kupienia w przystępnej cenie. Twierdzę jedynie, że zyski ze sprzedaży tego modelu będą w wynikach Hondy trudne do dostrzeżenia (przysłowiowe trzecie miejsce po przecinku).

Nowa Afryka to jest ćwiczenie marketingowe (True Adventure, legenda, bla, bla, bla...) , zyski są gdzie indziej.

zipo
11.11.2014, 18:59
Specyfika produkcji motoru pozwala sadowac rynek na podstawie zainteresowania
klienta nawet obietnica produktu.
Koszty wyprodukowania sa 3 krotnie mniejsze niz finalna cena.
Jest pole do manewru.
Ze juz o opcjach rynkowych nie wspominajac.
Honda to potega.
Bdw. Ja widze reke projektantow wloskich przy nowej afri.
Znane mi linie i zalamania widzialem w Aprilli .
Nie zdziwilo by mnie nawet jesli Wlosi wspoltworza caly proces powstawania tego modelu
Przedni widelec,regulowany tylny amor, czy zaciski ..wydaje sie ,ze makarony maja spory udzial

"..w jakiej fabryce?..."
-Jak to... To nie wiesz, ze w fabryce hondy?

Foto z dobra rozdzielczoscia.
widac gumy Pirreli scorpion
http://www.asphaltandrubber.com/bikes/honda-africa-twin-true-adventure-prototype-up-close-photos/

myku
11.11.2014, 19:14
A najlepsze bylo,ze do stoiska Hondy dobrnalem,bo dojsc nie moglem w momencie kiedy ruszal glowny wyscig Moto GP.Tak wiec stanalem dokladnie przed TA w towarzystwie ogromnej wrzawy,gwizdow,krzykow oklaskow i westchnien,haha..Wlosi reaguja bardzo emocjonalnie widzac Valentino w pierwszym zakrecie.Czulem sie,jakby tam Cale Forum stalo i vivatowalo,hehehe...,bo tlum byl ooogromny,a nad TA wisialy ogromne monitoryTV :Thumbs_Up:

mdxmd
11.11.2014, 21:45
Może i była tyrana w błocku, tylko gdzie był kierowca? siedzenie czyściutkie, brudne znaczy, bez śladów:confused: Pewnie kierownik KTemiarz próbował i go zrzuciła na pierwszym winklu Cierpiacy pozostal w krzakunach, a Królowa wróciła do stajni Pana HONDY :D

nie bardzo rozumiem Ciebie, taki utytłany nowy motocykl będziesz mógł kupić w salonie :), po co Ci jeszcze kierownik????,

Lucky Luke
11.11.2014, 22:03
Nie wiem dlaczego ale jej front i światła kojarzą mi się z :Dhttp://media.animevice.com/uploads/4/41724/787044-iron_man_by_rapsag-d65d74d.jpg

QrczaQ
11.11.2014, 22:31
...
Nie zdziwilo by mnie nawet jesli Wlosi wspoltworza caly proces powstawania tego modelu...[/url]

Zgadzam sie. Honda nigdy sie nie kryla, ze kopiuje wloski styl. Jednostronny wahacz, VFR itd. TrueADV zajezdza Aprilia, ale na plus. Wlosi nie maja rownych w robieniu pieknych rzeczy... cokolwiek by to nie bylo. Ale Japonce zrobia tak, ze bedzie funkcjonalne i sie nie psulo.

Dzieju
12.11.2014, 19:29
zapomniałeś dodać: "którzy nie zawsze jeżdżą na Afryce, bo nie to jest najważniejsze w tych ludziach"
chyba nie musiałem tego dodawać ......

borys609
15.11.2014, 12:21
Czyżby emocje opadły?

Wysłane z ajfona..

bicio
15.11.2014, 12:33
Nie, po prostu wszyscy siedzą w robocie i tyrają na nową afri :)

MarekM
15.11.2014, 13:46
Nowa Afryka jedzie na Wyspy - będzie wystawiona na targach NEC w Birmingham, 22 listopada.

Kto się nie dopchał w Mediolanie, będzie miał drugą szansę. :D

QrczaQ
15.11.2014, 17:30
W zaprzyjaznionym salonie pytalem kiedy bedzie i ile. Nie maje zielonego pojecia... ale zaliczke by chetnie wziął :-)

puszek
15.11.2014, 18:49
Dawno nie było....

M-gXpyjwGgg

plaku
16.11.2014, 11:41
Proszę..HRC:)

MOTOMYSZA
16.11.2014, 11:46
Plaku, popraw fotkę w fotoszopie, bo zaraz będzie, że tą nową Afrą HRC to tylnym hamulcem nie zahamujesz (tak jak amelinium nie pomalujesz:haha2: )

myku
16.11.2014, 16:40
Jak już ma być hrc to niech to będzie jakiś ładny wzór a nie trzy przykre plamy.do tego wyrzuccie ta okropna osłonę silnika.mamy XXI wiek.😀

Tank
16.11.2014, 16:54
Się jaracie jakimś ulepem :D

Tutaj jest zapowiedz reaktywacji sprzęta, który niczego nie udaje i nie musi niczego udowadniać na silę :) I slonny jestem się założyć, ze zobaczymy go szybciej i nie zmienionego w stos. do prototypu, niż Królową... ;)

http://www.scigacz.pl/BMW,HP2,powroci,24903.html
PS. Widzę jednak pewne podobienstwi do Afri... Kanapa wygląda na równie niewygodna.:D

wytapatalkowane

voxan69
16.11.2014, 17:00
Już widzę jak się to zawiesza w koleinie na cyckach - dzisiaj orałem cały ranek w lesie - błoto i woda, liście - wąskie koleiny - swoim Trampkiem ledwo się mieściłem - tak samo jak nie dawał rady mój GS tak samo to cudo nie da rady - chyba, że na szutrach czy pustyni gdzie będzie więcej miejsca

Tank
16.11.2014, 17:19
Eee poprzednik w błotku jakos dawal radę, mpze i ten da...

http://m.youtube.com/watch?v=3bkWy6TifTE

wytapatalkowane

plaku
16.11.2014, 19:48
Ok! Myczku! Wiem że Niemcy słyną z artystycznej duszy. Prostota koloru i formy może razić ''prymitywem'' , więc przedstawiam bardziej przystępną forme dla Przyjacół z Niemiec

voxan69
16.11.2014, 20:03
Bokser w wąskiej koleinie się nie zmieści - młaka w rzece to inna bajka jak ma opony to da radę - motocykl ma być wąski w "talii"

myku
17.11.2014, 07:48
Nooo , jak będą fajne kolory to ja się zapisuje na ta afre. Może będzie jak z babcia , co rok nowe malowanie.czerwona juz się fajnie prezentuje

redrobo
17.11.2014, 07:50
jak bedzie pomaranczowa to biore:)

Louis
17.11.2014, 08:19
Nooo , jak będą fajne kolory to ja się zapisuje na ta afre. Może będzie jak z babcia , co rok nowe malowanie.czerwona juz się fajnie prezentuje
Bardzo dobry pomysł. Już dziś chętnie odkupię od Ciebie KTM-a :)

myku
17.11.2014, 10:34
Brawo Louis.wszystko zostanie w rodzinie 😃

fassi
17.11.2014, 20:10
paczpan

http://www.bilder-2013.selectcom.de/g75/

bicio
17.11.2014, 20:11
O kurna, i jak to w krzoki zabrać? :D

fassi
17.11.2014, 20:13
Bico, No to cos dla takich co adwenczerem jezdza ale rysy na lakierze nie zauwazysz. JAk te KTMy 1190 albo Beemy 12ste co stoja w louisie w knajpie i gadaja o hardkorze :D

Misza
17.11.2014, 20:32
"The Original"? A ile z tego oridżinalu tam zostało? :)

bicio
17.11.2014, 20:35
Bo to jest właśnie adwenczer miejsko-autostradowo-knajpiany :D
W sumie jak się dobrze postarać to knajpiany adwenczór czasem jest najbardziej hard tylko nie motórem :D

Misza
17.11.2014, 20:38
No jakby nie patrzeć... na wycieczce większość ogarnia jednak ten offroad co w dzień a w nocy to się zaczyna dopiero nieogarnianie, gleby, paciaki, brak komunikacji ze sprzętem.

puszek
01.12.2014, 20:46
:drif::drif::drif::drif::drif::drif::drif::drif::d rif::drif::drif::drif::drif::drif::drif:

YaEDAXKT9bo#t=23

zibiano
01.12.2014, 20:58
P I E K N Y film
aż człowiek sobie przypomina skąd się zrodziła ta chęć przygody

dzieki

QrczaQ
01.12.2014, 22:27
Cos sluchy chodza, ze beda to klepac we Wloszech.

fassi
01.12.2014, 22:29
byle daleko od fabryki KTMa i BMWu aby jaka zaraza nie przeszla i nie psulo sie to co chwile ;)

myku
01.12.2014, 23:48
Hehe...15ty raz ten sam film :haha2:.

ocoloko
02.12.2014, 00:01
"A potem pustynia... Jejku... "

Warto było czekać na polską wersję :)

Taaak, mam pod domem kawałek historii. Patrząc przez okno mogę powiedzieć: jejku... :D
To bezcenne hehehe

darius
04.12.2014, 22:38
Niemiecki Pan Honda coś dla nas szykuje...

KLIK (http://www.honda-true-adventure.de/)

Pozdrowienia,
D

puszek
04.12.2014, 23:06
YaEDAXKT9bo#t=23

QrczaQ
04.12.2014, 23:40
Niemiecki Pan Honda coś dla nas szykuje...

KLIK (http://www.honda-true-adventure.de/)

Pozdrowienia,
D

No, ktos witryne zakupil.

QrczaQ
04.12.2014, 23:40
YaEDAXKT9bo#t=23

Piekny film panie puszku :haha2:

Lepi
05.12.2014, 09:25
I c0 z tą nową afryką? kiedy startuje w dakarze?

sagattic
05.12.2014, 09:47
I c0 z tą nową afryką? kiedy startuje w dakarze?

Afryka wróci do Dakaru, jak Dakar wróci do Afryki :dizzy:

Lepi
05.12.2014, 09:48
to se ne vrati

miroslaw123
05.12.2014, 10:02
Na razie można na nią głosować w motocyklu... wirtualny głos wirtualny motocykl:D

madafakinges
05.12.2014, 10:03
YaEDAXKT9bo

A to widzieliście;)

mdxmd
05.12.2014, 10:06
Afryka wróci do Dakaru, jak Dakar wróci do Afryki :dizzy:

i niech tak się stanie...., ale czasy kiedy AT wygrywała dakar nie można porównać do obecnych, gdzie wg.mnie europa wyprzedziła Japan, i jest w stanie zrobić coś lepiej ale tego nie robi bo po co, natomiast bardzo trafny jest pomysł True Adventure, może faktycznie niewielu zrobi z tego prawdziwy użytek zgodnie z przeznaczeniem, ale kupuje się także marzenia bo kto wie mając taki motocykl zawsze można spróbować czegoś więcej,

ech... gdyby tak putinek zmądrzał to dopiero byłoby gdzie jeździć, a motocykli adv nie nadążyliby produkować....

bicio
05.12.2014, 10:08
YaEDAXKT9bo

A to widzieliście;)

Dzięki, nie widziałem jeszcze ;) :D

mdxmd
07.12.2014, 23:27
gdyby ktoś nie poczekał na AT tylko skusił się na tigera

http://www.anju.de/mopped/bastelei/motech_dangerous800xc.html

redrobo
08.12.2014, 07:45
hehe... pewnie siedzial na nim grubszy gosc, zapakowany byl w 3 100litrowe kufry, do tego pasazer, opony, zapasowe paliwo... pierwszy dol 40cm przy 80km/h i pozamiatane.

voxan69
08.12.2014, 08:20
Może i tak ale nie w przypadku silnika - masa kierownika nie ma tu znaczenia

mdxmd
08.12.2014, 09:47
tu jest opis całej wyprawy i nie tylko tej

http://www.anju.de

nie wygląda aby był z pasażerem, tyko z kuframi, no ale producent wyraźnie pisze, że te motocykle nie nadają się w teren!!!

http://motovoyager.net/2014/11/wielka-sciema-motocykle-triumph-nadaja-sie-jazdy-terenie/

fassi
08.12.2014, 09:53
Redrobo, gadalem z Anju i przeczytalem o tym wyjezdzie. Padlo mu to w drodze do Pamiru kilka tys km od domu na rownej asfaltowej drodze. Rama pekla jak zawiecha puscila. A zawiecha puscila nie na dziurze, tylko na rownym. Otoz ta sruba sie poluzowala i wyklepala otwor. Anju po powrocie napisal o tym na Forum tigera i inni mieli tez te zawiechy luzne. Tylko ze w europie na rownych drogach to sie nie moze wyklepac ;)

Wogole podziwiam Anju, 2 razy widzial Pamir na horyzoncie i musial wracac z powodu sprzetu.

A on tym tigerem nie w terenie jezdzil, tylko po azjatyckich drogach ;) Caly wyjazd byl uzgadniany z salonem, bo musial przeglady w trasie robic

redrobo
08.12.2014, 10:05
ok, teraz rozumiem, trza zatem tigerowcom pokazac loctite - takie cos co kateemiarze maja zawsze pod reka:)
byla to taka moja szybka odpowiedz na te historie, strasznie nie lubie siania strachu, bo komus cos sie stalo, to juz motor do dupy... z drugiej strony moze to i dobrze, ze mozna sie na bierzaco na forach dowiadywac o wadach do usuniecia...
... a co z tym silnikiem sie stalo? bo slabo rozumiem po niemiecku.

fassi
08.12.2014, 10:10
Sypal mu sie ten tiger po drodze, troche go to wkurzalo, bo nowy motocykl, ponoc adventure i z drogi nie zjezdzal. Zawiecha mu pekla przy 100 kmh, z przeciwka Jakis kamaz lecial z przeciwka i wtedy Anju strasznie sie wkurwil bo motocykl mogl go do grobu zawiezc ...

http://www.anju.de/travel/pamir2012/photos/pamir2012-thomas-483.jpg

ale lokalesi postawili mu to na nogi

http://www.anju.de/travel/pamir2012/photos/pamir2012-ft3-snapshot-00005.jpg

znalazl nawet rame zastepcza, ale niestety za duza ;)

http://www.anju.de/travel/pamir2012/photos/pamir2012-thomas-488.jpg

Po opisaniu tego na Forum, Triumf wzawal modele do serwisu i przyklejali ta srube wszystkim

voxan69
08.12.2014, 14:02
Prawdziwy Adventure :) - ile przygód po drodze - to nie dla mnie jechać i myśleć, że zaraz się coś sypnie albo odpadnie - tak miałem z GS-em po tym jak mi tylne koło na szutrze odpadło - odkręciły się wszystkie szpilki pomimo tego, że je wcześniej dokręciłem
Teraz mam prostego sprzęta ale wiem, że następny będzie jeszcze mniej skomplikowany

mdxmd
08.12.2014, 16:32
Prawdziwy Adventure :) - ile przygód po drodze - to nie dla mnie jechać i myśleć, że zaraz się coś sypnie albo odpadnie - tak miałem z GS-em po tym jak mi tylne koło na szutrze odpadło - odkręciły się wszystkie szpilki pomimo tego, że je wcześniej dokręciłem
Teraz mam prostego sprzęta ale wiem, że następny będzie jeszcze mniej skomplikowany

zaczynam rozumieć dlaczego teraz nazywa się wszystko adventure, nigdzie nie dojedzesz a ile przygód po drodze....:(

mdxmd
08.12.2014, 16:45
Redrobo, gadalem z Anju i przeczytalem o tym wyjezdzie. Padlo mu to w drodze do Pamiru kilka tys km od domu na rownej asfaltowej drodze. Rama pekla jak zawiecha puscila. A zawiecha puscila nie na dziurze, tylko na rownym. Otoz ta sruba sie poluzowala i wyklepala otwor. Anju po powrocie napisal o tym na Forum tigera i inni mieli tez te zawiechy luzne. Tylko ze w europie na rownych drogach to sie nie moze wyklepac ;)

Wogole podziwiam Anju, 2 razy widzial Pamir na horyzoncie i musial wracac z powodu sprzetu.

A on tym tigerem nie w terenie jezdzil, tylko po azjatyckich drogach ;) Caly wyjazd byl uzgadniany z salonem, bo musial przeglady w trasie robic

możesz przetłumaczyć, dlaczego tym razem musieli zawrócić? czy chodzi o tą pękniętą ramę, amorek czy coś jeszcze innego...

fassi
08.12.2014, 17:41
To byl ich juz drugi wyjazd w tym kierunku. O ile pamietam to mieli duzo problemow z motorami. W tigerze siadl czujnik przechylu, elektryka szwankowala no i ta polamana kiwaczka i jeszcze iles tego bylo. W KTMie siadala pompa paliwa w miastach jak sie mocno zagrzal, pozatym powyzej 4000m KTM nie umial sie wtoczyc na gore. Walczyli strasznie ale dzisiaj wspominaja to dobrze.

mdxmd
08.12.2014, 19:22
To byl ich juz drugi wyjazd w tym kierunku. O ile pamietam to mieli duzo problemow z motorami. W tigerze siadl czujnik przechylu, elektryka szwankowala no i ta polamana kiwaczka i jeszcze iles tego bylo. W KTMie siadala pompa paliwa w miastach jak sie mocno zagrzal, pozatym powyzej 4000m KTM nie umial sie wtoczyc na gore. Walczyli strasznie ale dzisiaj wspominaja to dobrze.

zaczyna mi to przypominać stare czasy, gdzie czasami udało się dojechać do celu ale znałem każdy rów, spawacza co województwo i mnóstwo fajnych ludzi chętnych do pomocy, tylko było to 20 lat temu i jeździłem SHL175 a kumpel był wierny Junakowi, który nam zawsze fundował takie wrażenia.... wygląda na to, że historia zaczyna zataczać koło ;)

miałem ochotę, na tigera xc, ale po próbnej jeździe kompletnie się rozczarowałem, co ciekawe zauważyłem stuki z tylnego zawiasu i po powrocie mówiłem w salonie, że coś stuka ale na gadaniu się kończyło, moto miał kilka tyś km,

herni
08.12.2014, 22:46
Jak patrze na te wszystkie foty to jeszcze bardziej doceniam swojego nie zajebliwego Transalpa 650 któremu już pyknęło na zegarze prawie 150 tysi km i śmiga ,że hohohoho!! i z którym zobaczyłem co nie co świata i jeszcze mam w planach zobaczyć.

szuler57
08.12.2014, 23:47
I Pykać Ci jeszcze będzie. Koledze Transalp "pyknął' 270kkm i jeszcze pykał następnemu właścicielowi

herni
09.12.2014, 08:33
Dlatego następne moto brane pd uwagę to jest TA 700

myku
09.12.2014, 10:37
Cos ci panowie Maja pecha do wyjazdow i moze nie chodzi tu o motocykl.Ogladajac i sluchajac wlascicieli Tigerow,to ludzie wygladaja na raczej zadowolonych.

marekmoto1
09.12.2014, 11:24
Znam trzech właścicieli nowiutkich triumphów z salonów. W dwóch triplach popękały przednie reflektory. Jakby ktoś je potłukł młotkiem. W tigerze natomiast padła głowica po 6000 tys.km. Motocykle wizualnie są ładne, ale jakoś ciężko mi zaufać tej marce.

krzeszu
09.12.2014, 12:01
Znam trzech właścicieli nowiutkich triumphów z salonów. W dwóch triplach popękały przednie reflektory. Jakby ktoś je potłukł młotkiem. W tigerze natomiast padła głowica po 6000 tys.km. Motocykle wizualnie są ładne, ale jakoś ciężko mi zaufać tej marce.

6 mln km to nie taki zły wynik ;)

voxan69
09.12.2014, 12:02
Stare Tigery w UK są bardzo chwalone i trzymają ceny - wiadomo jaka jest teraz polityka firm - robić jednorazówki - ładnie wyglądające zabawki :mur:

marekmoto1
09.12.2014, 12:37
6 mln km to nie taki zły wynik ;)

Fakt. Moja gafa:-) poprawiam. 6000km:-)

fassi
09.12.2014, 14:58
Kumpel w berlinie ma starszego tigra, ma nalatane nim ponad 100tys, w zeszlym roku samotnie zrobil rundke berlin, turcja, kaukaz rosja norwegia szwecja berlin. Z przodu i z tylu ma WP, wydechy poprowadzone gora, fajny adwenczer. Bezawaryjny...

No dzisiaj robi sie duzo gownolitu niestety

plaku
09.12.2014, 16:24
Kumpel w berlinie ma starszego tigra, ma nalatane nim ponad 100tys, w zeszlym roku samotnie zrobil rundke berlin, turcja, kaukaz rosja norwegia szwecja berlin. Z przodu i z tylu ma WP, wydechy poprowadzone gora, fajny adwenczer. Bezawaryjny...

No dzisiaj robi sie duzo gownolitu niestety PRAWDA !!! GOŚĆ o ksywie ''rodrigez'' z Szczecina na angolu zrobił 60tysi może więcej,może i nic w tym wyjątkowego ale; ma 60-wiosen może więcej(rodrigez):p i strasznie ''KATUJE'' sprzęta....wspaniały CZŁOWIEK
.Mówi że tiger to ''wieczna faja'':dizzy:czy wieczny fajer? ni pamiatom:)

marekmoto1
09.12.2014, 16:36
Wspólnym mianownikiem jest fakt, że wymienione motocykle mają już kilka lat. Mój kumpel ma gs1200 i zawsze coś się dzieje. Inny ma gs100 i od lat robi tylko podstawowy serwis. Zobaczymy czy nowa afryka będzie wyjątkiem. Moja ma tylko 15 lat i palcem jej nie tykam:-)

borys609
09.12.2014, 17:10
Kwestia serwisowania, użytkowania i po części pecha. Większość użytkowników R1200GS, z którymi mam przez Forum kontakt, nie narzeka na nie i nie wyskakuje z jakimiś awariami, które spędzają im sen z powiek. Powiem więcej, znakomita większość z nich jeździ bezawaryjnie. Ja ujeżdżając starego R1100GS też nie narzekam na awaryjność i praktycznie tylko serwisuję to co się po 100tys km zużyło lub sam zepsułem (oleje, filtry, klocki, opony, łożyska w wahaczu choć jeszcze nie czas na to, może sprzęgło choć nic nie goni) i szczerze mówiąc też nie ma tego wiele więc również mogę powiedzieć że palcem go nie tykam. Tyle wiem ze swojego podwórka.
Życzyłbym sobie awaryjności nowej Afri na poziomie mojego starego, poczciwego GS-a! Słowo daję, wtedy zepnę poślady, zapożyczę się i kupię nówkę z salonu!

marekmoto1
09.12.2014, 17:17
Kolega dba o motocykle. Może kwestia szczęścia. Też mam zamiar kupić nowe moto z salonu, ale to za jakiś czas. :-)

Cezarus
09.12.2014, 17:32
Kolega dba o motocykle. Może kwestia szczęścia. Też mam zamiar kupić nowe moto z salonu, ale to za jakiś czas. :-)
A możesz konkretnie napisać co koledze się z tym GSem dzieje ???? bo ja mam już drugiego 1200 obydwa nie były nowe , ale są bezawaryjne :).

PS. pytanie jest po to , że chciałbym wiedzieć co mnie czeka w kwestii napraw :D

plaku
09.12.2014, 17:43
To chyba temat NOWEJ AFRICI TWIN???? a nie promocji w BIEDRONCE

mdxmd
09.12.2014, 17:47
To chyba temat NOWEJ AFRICI TWIN???? a nie promocji w BIEDRONCE

wątek o BMW zaczyna mieć przerzuty :D:D

borys609
09.12.2014, 19:11
W sumie to od przeszło 12 lat nikt nie widział Nowej Afri, za to Nowych BMW jest co roku od cholery... :)

herni
09.12.2014, 19:12
Bo Honda zrobi raz a dobrze.....

puszek
09.12.2014, 20:01

No właśnie...

YaEDAXKT9bo

Insekt
09.12.2014, 20:30
Zajebisty film!!!
Obserwuję wątek od dawna i jeszcze go nie widziałem ;)

marekmoto1
09.12.2014, 20:30
A możesz konkretnie napisać co koledze się z tym GSem dzieje ???? bo ja mam już drugiego 1200 obydwa nie były nowe , ale są bezawaryjne :).

PS. pytanie jest po to , że chciałbym wiedzieć co mnie czeka w kwestii napraw :D

W Albanii zapaliła się kontrolka abs. Hamulce ok. płyn był zmieniony. Trzeba było usunąć błąd w serwisie. Poza tym rozszczelnił się dyfer, padło sprzęgło. Tyle pamiętam na przestrzeni dwóch sezonów. Niby nic, ale w mojej afri nic się w tym czasie nie stało.

mdxmd
10.12.2014, 00:14

Wszyscy już zaprezentowali nowości na 2015, można nawet zamawiać w salonach, a honda pokazała i sama nie wie co dalej, żadnych informacji czarna magia i jeżeli teraz nic nie wiadomo to zaczynam wątpić aby motocykl pojawił się w salonach na wiosnę :(

Lepi
10.12.2014, 09:11
Spokojnie, stolarze muszą przekazać projekt ślusarzom ;)

myku
10.12.2014, 09:16
Przeciez bylo powedziane,ze pojawi sie pozniej.Skad wiesz,ze Honda nie wie co dalej.Wg mnie Honda juz sie okreslila i to bardzo dokladnie co chce dalej robic.Teraz przetestuje model,zeby nie wypuscic bubla i potem wystawi go do sprzedazy.Ten watek powoli nabiera charakteru spirytystycznego.Wezcie sie ogarnijcie z waszymi wrozbami.Ja tam zobaczylem i uwierzylem,ze bedzie dobrze :D

Zet Johny
10.12.2014, 09:20
Można w tym czasie poszukać żyrantów na przykład :D

myku
10.12.2014, 09:25
Hehehe...:D

ocoloko
10.12.2014, 09:41
Rządzić musi ślusarz;
Rządzić musi ślusarz;
I musi ten ślusarz spokojnie spać bez trwóg

:D

darius
10.12.2014, 12:59
Wszyscy już zaprezentowali nowości na 2015, można nawet zamawiać w salonach, a honda pokazała i sama nie wie co dalej, żadnych informacji czarna magia i jeżeli teraz nic nie wiadomo to zaczynam wątpić aby motocykl pojawił się w salonach na wiosnę :(

Pierwsze egzemplarze w salonach pojawią się koniec sierpnia/wrzesień 2015.

Pozdrowienia,
D

myku
10.12.2014, 18:36
Hahaha...Darius,mozesz tu nawet 5 razy to powtorzyc to i tak,malo kto to zajarzy.Bylo to juz iles razy pisane i jak widac na marne....:mur:

mdxmd
10.12.2014, 21:27
Pierwsze egzemplarze w salonach pojawią się koniec sierpnia/wrzesień 2015.

Pozdrowienia,
D

pewnie w gratisie będą opony z klocami na lód i śnieg :D pod hasłem zima 2015/2016 ;)

redrobo
10.12.2014, 21:42
Najpiekniejszym gratisem bylby wydech Arrow, chyba zgodzicie sie czarnulce?

Lepi
10.12.2014, 22:03
Ja bym wolał zapasowy regulator ;)

mdxmd
10.12.2014, 22:13
pewnie każdy znajdzie coś dla siebie ;)

darius
11.12.2014, 12:11
eA7VrCwiUPk

Pozdrowienia,
D

Miedziany
11.12.2014, 12:31
ooo, uprzedziłeś Puszka, będzie zjeba..

:hehehe:

Lepi
11.12.2014, 13:00
Puszka to nie powstrzyma, wklei jeszcze raz. Nie raz :D

Mat7
11.12.2014, 13:08
YOUTUBE

Pozdrowienia,
D

Para na dwóch SuperCub 90 :bow: :D

mdxmd
11.12.2014, 13:11
chcieliśmy marzenia to macie a moturu jak nie ma tak nie ma...:D:D:( z filmu wynika, że true adventure to 20% maszyna a reszta to ludzie i ich marzenia.

voxan69
11.12.2014, 13:31
człowiek żyje dzięki marzeniom - marzenia żyją dzięki ludziom ;)

puszek
11.12.2014, 13:32
Nie będzie zjeby..Spokojnie, wklei sie to jeszcze zapewne nie raz...:D:D

Tak, to nie tylko motor..ale i marzenia..
Śmiem twierdzić, ze jeźdźcy Afryk marzą więcej i goręcej ...
Bo marzenia nie są związane z zasobnością portfela tylko z duszą...
Znam wielu, którym pieczołowicie odrestaurowywana zimą Afryka dała to niesamowite uczucie wolności, drogi, radości podróży...
I to nie za 50 czy 100 tys tylko za skromniutkie fundusze....
Niestety nie zjawiają się często na zlotach bo za te pieniądze przejadą 1000 km więcej
I nie zawsze na Afryce, ale na pewno bez Touratecha, hoteli pięciogwiazdkowych, najnowszych spodni czy butów...
Marzenia..

mdxmd
11.12.2014, 13:39

Znam wielu, którym pieczołowicie odrestaurowywana zimą Afryka dała to niesamowite uczucie wolności, drogi, radości podróży...
Niestety nie zjawiają się często na zlotach bo za te pieniądze przejadą 1000 km więcej
I nie zawsze na Afryce, ale na pewno bez Touratecha, hoteli pięciogwiazdkowych, najnowszych spodni czy butów...
Marzenia..

Jeżeli True Adventure ma to oznaczać to robi się ciekawie i oby tak dalej !

Maurosso
11.12.2014, 15:18

Marzenia..

Heh...zacznę od tego że jestem podjarany...powiem dlaczego:
Do teraz, Hunda nie wrzuciła niczego w swoim planie marketingowym, co by mnie raziło...szczególnie w tym najnowszym filmie.

Nie ma zajawek z jakimiś celebrytami w stylu Bear Gryls. Nie ma super ujęć z quadro copterów, GoPro-4hd+ devil white edition, Chris Birch nie lata Afryką w kotrolowanym, zamkniętym torze w otoczeniu profesjonalistów, tak że żaden śmiertelnik mu nie dorówna...

Jest jakaś zajawka, która próbue trochę zagrać na strunie: "Adventure motorem", i wdg mnie robi to dobrze...cholernie dobrze.
Propsy dla ich teamu od marketingu!

Jestem umiarkowanym optymistą...krótko: Co jeżeli?

Co jeżeli faktycznie za tym chamskim marketingiem, przyjdzie produkt przy projektowaniu którego towarzyszył podony duch, jak przedstawiony w filmach?

Wszyscy mówią, że to głupie by było...w końcu BMW, Triumph, KTM, Yamaha swoimi obecnymi topowymi modelami dają ciała w realiach motorów wyprawowych...i zgadzam się że Honda byłaby głupia jakby odeszła od standardów gównolitu, kontrolowanego postarzania i cyfrowo sterowanego abs/trakcji/zawieszenia/silnika/menetek/świateł/wychylenia(...)...Ale co jeżeli będzie inaczej? :)

I to "Co jeżeli?", które sobie powtarzam bez cienia rozsądku...spędza mi sen z powiek...bo kto jak nie Honda? ;]

Cóż...jestem stracony. Niczym "You meet the nicest people on a Honda", marketing "True Adventure" kupił mnie po całości ;]

Mhv
11.12.2014, 15:37
Filmik ciekawy. Wychodzi na to (jak już ktoś napisał) że w tym adventure to nie motocykl (konkretny) jest najważniejszy, bynajmniej..
Mi się podoba że nie odwalają jakichś scen z pierdylionem ujęć crosstourerów tak jak bmw robi z gs-em..motocykle w tym filmie to stare, w większości małe sprzęty..bardzo przyjemny klimat. Przynajmniej mają swiadomość, że po AT w segmencie >500 pojemności obecnie nie mają nic do zaoferowania w tym klimacie, co mamy nadzieję się zmieni:)

myku
11.12.2014, 16:20
Podpisuje sie pod waszymi wpisami.TrueAdventure ,a wlasciwie jego Marketing pokazuje inna forme Adventure,ta sprzed lat.Robi to swietnie i mnie tez kupil.Mam nadzieje,ze Honda wie,ze jest tak poteznym koncernem,ze moze sobie pozwolic na wyglup rynkowy,ktorego nie odczuje,a stworzy,czy raczej przedluzy legende marki ku uciesze wielu.Osobiscie wierze ze przyszly rok przyniesie nam cos wspanialego,cos na kolejna Dekade :Thumbs_Up:

Lepi
11.12.2014, 18:20
Smiejecie sie ze bemwiarze urobieni sa przez marketing a sami lykacie jak glodne pelikany :)

Mhv
11.12.2014, 19:24
Lepi, ale ten marketing jakiś bardziej ludzki taki jest..:)
Poza tym jest to inny rodzaj marketingu, inaczej to działa..otóż mówią nam, że nasze wszystkie adwenczer motocykle pobije..dość mocno używana hondacośtam90 :D

sluza
11.12.2014, 20:28
to jest ogłoszenie społeczne :)

ex1
11.12.2014, 20:42
to jest ogłoszenie społeczne :)

:D:):haha2:

myku
11.12.2014, 20:59
haha....Honda ma jakos bardziej Advenczerowy Marketing,haha

Cibor klv
11.12.2014, 21:49
Taki czy owaki, marketing będzie marketingiem, który ma na celu sprzedać. Granie na emocjach zawsze się sprawdza :) Mi tam filmik podobałby się bardziej, gdyby nie ta świadomość, że powstał właśnie w celach marketingowych :) A co do nowej Afryki, to też mam nadzieję, że jej nie przekombinują i nie wsadzą jej tych wszystkich bajerów dla gadżeciarzy, przez co straci to "coś" co stara Afryka ma, co jest atrybutem legendy.

borys609
11.12.2014, 22:10
Oj tam gadanie takie. Honda jak widać poszła po rozum do głowy i po prostu z zaciekłą japońską systematycznością, promuje dotychczas w ten sposób nie propagowaną gałąź pojmowania motocyklizmu. Owocem tych starań ma być motocykl w duchu nowego nurtu, co miejmy nadzieję, stanie się nową powszechnością, taką jaką dziś są motocyklowe SUV-y typu GS, Crosstourer, S10 czy inne podobne.
Pozostaje nam więc wierzyć w to że podobnie jak kiedyś, Honda zrobi to co zamierza po prostu dobrze.
Tak czy inaczej, planuję odkładać kasę aby kiedyś nabyć nowy motocykl!

mdxmd
11.12.2014, 22:12
z filmu nr 2 może też wynikać, że nowa AT będzie tak niezawodna ja poprzedniczka o możliwościach terenowych CRF240L i tania jak te "C90S" ... :) a w najgorszym wypadku będzie kosztować tyle co dwie C90S

szuler57
11.12.2014, 22:15
" z filmu nr 2 może też wynikać, że nowa AT będzie ....... i tania jak te "C90S" ... "

Marzyciel :)

Teraz żeby dostać homologację w UE musi:........ - i dlatego będzie naszpikowana tym i owym a w związku z tym nie tania

Lepi
11.12.2014, 22:20
I nie niezawodna.

Dzieju
11.12.2014, 22:37
I nie niezawodna.
A są jeszcze marzyciele co to myślą że jakikolwiek współczesny sprzęt będzie całkiem niezawodny?
To jest niezgodne z obecnymi trendami.

szuler57
11.12.2014, 22:48
"A są jeszcze marzyciele co to myślą że jakikolwiek współczesny sprzęt będzie całkiem niezawodny?
To jest niezgodne z obecnymi trendami. "

Jeżeli za współczesny uznamy rocznik 2007 to są :) Moja XL1000VA na ponad 90kkm - tylko części eksploatacyjne.
Jeżeli za współczesne uznamy przyszłe - to myślę iż zależy od marki :)

borys609
11.12.2014, 22:49
W starej Afri sami wiecie co się psuło. W nowej będzie się psuło co innego. Na wszystko są sposoby, nie ma co biadolić.

Dzieju
11.12.2014, 23:05
Nikt nie biadoli to są tylko fakty.
Kiedyś konstruktorzy prześcigali się w żywotności podzespołów teraz ścigają się kto bardziej wycycka klienta na serwisie.

W starej Afri sami wiecie co się psuło.
Oooo nic o tym nie wiem , wiem tylko że długo i w naturalny sposób następowało zużycie.
Widać mówimy o różnych motocyklach :)

borys609
11.12.2014, 23:26
Pompa, regler, moduł... To jak mantra przecież... W mojej NTV (to taka szosowa Afryka) kończyły się styki w pompie, choć z drugiej strony jej usprawnienie przez mikroprzekaźnik nie było ani kłopotliwe, ani drogie ani czasochłonne, acz skuteczne :-).

Wysłane z ajfona..

mdxmd
12.12.2014, 09:55
Pompa, regler, moduł... To jak mantra przecież... W mojej NTV (to taka szosowa Afryka) kończyły się styki w pompie, choć z drugiej strony jej usprawnienie przez mikroprzekaźnik nie było ani kłopotliwe, ani drogie ani czasochłonne, acz skuteczne :-).
Wysłane z ajfona..

wierz mi, że dużo lepiej wiedzieć co się może popsuć niż jechać w niewiedzy, że dosłownie wszystko i nic jak to jest w niektórych słusznych markach motocykli

borys609
12.12.2014, 12:54
Teoretycznie tak, tylko trzeba patrzeć realnie. Nie produkuje się już nowych-starych Afryk ani nowych-starych R1100GS, w których rzeczywiście możemy przewidzieć co się wysypie. Nie ma i nie będzie! Statystyka jednak wskazuje odwrotnie - nowoczesne maszyny jadą jednak szybciej i dalej. Przyznacie że rzadko się dziś widuje auto z maską do góry na poboczu. Statystycznie współczesne auta psują się mniej, za to jak coś w nich padnie to przeważnie jesteśmy bezradni. Taka cena postępu, możemy się z tym godzić lub nie, nic nie zmienimy...

puszek
12.12.2014, 13:18
Może nastąpi jakaś zmiana..
Honda wypusciła model crf250l ..Jest prosty, nie wysilony, nie słyszałem o żadnych pułapkach. Nie ma ABS i innych bajerów.Pali poniżej 3 litrów, ma prostą ale zupełnie wystarczającą zawiechę. Powoli staje się legendą w swojej klasie.Tylko,że ten silnik Honda testuje już od wielu lat i konstrukcja jest sprawdzona. Do tego kosztuje 16500 zł...Czyli się da.
Tylko czy tego chce? Jeśli Honda będzie wierna swojej ideologi tak pięknie ujętej w filmikach, to to zrobi. Nie będzie walczyć na noże z KTM, BMW i innymi o więcej koni i bajerów...Świecidełkarzom odda pole bez walki .
Zrobi osiołka/przyjaciela na każdy wyjazd... Africa Twin II.
A przy okazji pokaże pazur na Dakarze co zresztą już zrobiła i tylko kierowcy na razie nie dają rady być nowym Cyrylem Nevue.

voxan69
12.12.2014, 13:52
Puszek obyś się nie mylił

Dzieju
12.12.2014, 16:01
Pompa, regler, moduł... To jak mantra przecież...
Naczytałeś się i powtarzasz.
Żadna z tych rzeczy nie jest awaryjna.
wiele razy było ale ....... pompy nie padają tylko styki wystarczają na ok 70-80tyskm , regulator nie pada tylko brak styku na kostkach lub uszkodzony akumulator czy klemy go może szybciej wykończyć , moduł też nie pada szybciej niż w innych sprzętach ......
Powielasz nieprawdziwe informacje.

Lepi
12.12.2014, 16:06
moduł też nie pada szybciej niż w innych sprzętach ......
Powielasz nieprawdziwe informacje.

Widocznie się zmówili i zaplanowali awarię na ten sam okres ;)

Dzieju
12.12.2014, 16:19
Widocznie się zmówili i zaplanowali awarię na ten sam okres ;)
Wszystko możliwe ;)

mdxmd
12.12.2014, 16:56
tak się zastanawiam, gdzie nową AT pojedzie masowy mieszkaniec europy zachodniej? Polak to co innego jeszcze nie rozgrzeje dobrze motocykla a już może skręcić do lasu, pojedzie polną drogą i raczej nie spotka za 100m tabliczki teren prywatny. Honda robi naprawdę odważny krok z nową AT.

puszek
12.12.2014, 17:19
Honda ma dużo dobrych motorów do jazdy asfaltowej. Turystyczne enduro to motor II rzutu.. Szczawiki rzucaja się na ścigacze, podstarzali amanci kupują armaturę, sportowcy ujeżdżają crossy..
Po okresie fascynacji nastepuje dalszy rozwój lub zmiana zaiteresowań na nurkowanie czy paralotniarstwo... Ale niektórzy doznają powolnęj przemiany...
Zaczynają się szwendać...Myszkują coraz dalej od domu i powoli obniżają zainteresowanie prędkością na rzecz niezawodności i poręczności sprzęta. W miastach czasem można spotkać gibbona na armaturze z manetkami powyżej kasku, ale w Afryce takich nie widziałem..
Samo jeżdżenie po asfalcie jest nudne.Ale jak je pomieszamy z offem, widokami, innymi kulturami to staje się strawą życia dla wielu.. Dla tych wszystkich ,którzy dojrzeli do podróżnego(nie sportowego) enduro Honda będzie mieć nową ofertę. CRF250 L już przetarła szlaki .Czekam z nadzieja na dalsze kroki...To będzie być może jedyny motor ,który kupię nowy. Myślę,że wielu tak uczyni...
A ,że produkcja dla gibbono-podobnych jest teraz na topie, to nie moje zmartwienie.

borys609
12.12.2014, 20:26
"Naczytałeś się i powtarzasz.
Żadna z tych rzeczy nie jest awaryjna."

Dzieju, oczywiście że tak! Podobnie jak to czyni większość "hejterów" beemek :). Bo się psuje, bo wał, bo srał...
Dlatego piszę to co mam ze swojego podwórka. W Hondzie pompa mi nie padła, ale się kończyła (w porę ją uzdrowiłem), w beemce pompa nie pada (w każdym razie nie w ten sposób :P).
A gadanie że po 60kkm mają prawo się styki zużyć a sprzęgło czy łożysko w beemce nie, to takie za przeproszeniem sranie po iglakach. W nowej Afri nie padnie wał ani suche sprzęgło, padnie z pewnością coś innego. Taki urok mechanizmów. Grunt to mieć tego świadomość.

myku
12.12.2014, 21:05
Puszek,wg mnie twoje dewagacje sa chore.Stawiasz turystyke motocyklowa jako ostatnie Stadium motocyklizmu.Troche to aroganckie i bunczuczne.Znam panow,po 50tce,ktorzy naprawde robia fajne rzeczy w zyciu.Naprawde,z reka na sercu :D.I Maja wyjebane na jakies Maroka,Kirgistany,czy inne obiekty waszych westchnien.Ale jak jest ladna pogoda,to siadaja na swoje scigi po ilus tam set tjuningach i smigaja po 3 paki na autobanach.Wchodza na Kolo przy predosciach dla was nieosiagalych i sie z tego ciesza.Wracaja do domu spelnieni,czesto po piwku i dobrym steku w przydroznej restauracjia nie jakiejs konserwie,czy innym szajcie jedzonym na stacji benzynowej,na parkingu.Nie wydaje mi sie,zeby oni musieli i co wazniejsze chcieli ewoluowac.Twoja wizje motocyklizmu Maja gdzies.Uszanuj odmiennosc,a nie,ze ktos tam dorosl,a ktos nie,zebz kupic niezawodny sprzet i cos zobaczyc.

Lepi
12.12.2014, 21:51
Brawo Myku. Sa inne swiaty niz wlasne podworko.

szuler57
12.12.2014, 21:57
Puszek i Myku: obaj macie rację tyle że ty Myku niepotrzebnie zaostrzasz wypowiedź stosując taki a nie inny sposób wyrażania się...:)

myku
12.12.2014, 22:06
Pewnie masz racje.Zeszlotygodniowe postanowienie odnosnie uboju rytualnego stasznie mnie podkurwilo.I troche mnie trzyma .

fassi
12.12.2014, 22:11
Myku, szacunek dla tych Panow na scigach. To jest wlasnie pasja !! Nie jezdza tam gdzie najwieksza widownia poklaskowa i nie pala gumy przed knajpa i jak najbardziej czapka z glowy dla takich. I wiem ze Puszek takich motocyklistow chwali i nie zmusza do "ewolucji".

Tutaj jest forum glownie wloczegowe wiec Puszek objal tutejszy temat, i bardzo fajnie go ujal. Podczas gdy w maszyny "enduro" pakuje sie coraz wiecej koni i obwiesza gadzetami owiewke,a taki zwykly tutejszy wloczega wlasnie NIE potrzebuje takiego motocykla. Wystarczy 100 koni, troche zawieszenia i NIEZAWODNOSC. Niestety to ostatnie jest dzisiaj ledwo osiagalne.

A z tym ostatnim stadium sie zgodze. Predzej ze scigacza przesiadzie sie na enduro i poleci w swiat, niz pojezdzi po swiecie na enduro i przesiadzie sie na sciga.

A Honda ma calkowicie odwrotny marketing do znanych innych marek. Kiedy KTM i BMW robi szybciej, mocniej i ciezej, tak honda czuje na plecach oddech przez siebie stworzonej legendy i tworzy cos podobnego. Moze nie najmocniejsze, nie najszybsze, wiec moze postawi na niezawodnosc.

W nowym KTM Mega adwenczer wystarczy zrobic silnik 175 KM i juz klienci poleca po nowy model, a klienci nowej Hondy to taka wymagajaca gadzina :D

myku
12.12.2014, 22:20
Maszz racje.Poczekajmy wiec.Niestety rok prawie.Mysle,ze milo nas zaskoczy.Mieszkasz w Niemczech,czy tam DDRrze i wiesz jakie sa realia.W tym kraju jest malo miejsca na Enduro.Chcac gdzies pojezdzic,trzeba gdzies wyjechac.Dlatego klienci wybieraja setki koni i lubia to co Maja,nie mogac miec tego co lubia.Ze mna jest podobnie.A jak Puszek jeszcze wklei kilka razy swoj film,to i ja sie nawroce :)

Cibor klv
12.12.2014, 23:28
Motocykle pozwalają realizować się na wiele różnych sposobów, jedni upalają na autobanie inni taplają się w błocie, jeszcze inni objeżdżają świata dookoła. Mi każda forma jest atrakcyjna, chociaż od dawna najbardziej jarają mnie ścigi,to enduro w mojej sytuacji jest najbardziej dostępną i relatywnie najwięcej frajdy dającą formą motocyklizmu. Ścigi odpuściłem, bo za drogo. Latanie ścigiem po drogach publicznych nie ma sensu, jeśli ktoś spróbował latania na torze. A żeby uprawiać to drugie, to już siano konkretne trza mieć. Technologiczne fajerwerki jakie serwują nam producenci w motocyklach wyprawowych chyba się trochę przejadły, powstaje pewna nisza, która oczekuje motocykla nowoczesnego, ale jednocześnie prostego i solidnego no i oczywiście dysponującego dobrymi właściwościami w terenie. Niby jest BMW GS 800 i nowy Tiger, ale jednak czegoś im brakuje. Chyba są za mało rejli, mam nadzieję, że nowa Honda będzie miała wysoki poziom wspóczynnika rejli, przy wysokiej przydatności do dalekiej turystyki ,a dzięki wyposażeniu w to co niezbędne zachowa też dotychczasową legendarną niezawodność. A co...jak koncert życzeń, to koncert życzeń.

Esi
13.12.2014, 06:30
Motocykle pozwalają realizować się na wiele różnych sposobów, jedni upalają na autobanie inni taplają się w błocie, jeszcze inni objeżdżają świata dookoła. Mi każda forma jest atrakcyjna, chociaż od dawna najbardziej jarają mnie ścigi,to enduro w mojej sytuacji jest najbardziej dostępną i relatywnie najwięcej frajdy dającą formą motocyklizmu. Ścigi odpuściłem, bo za drogo. Latanie ścigiem po drogach publicznych nie ma sensu, jeśli ktoś spróbował latania na torze. A żeby uprawiać to drugie, to już siano konkretne trza mieć. Technologiczne fajerwerki jakie serwują nam producenci w motocyklach wyprawowych chyba się trochę przejadły, powstaje pewna nisza, która oczekuje motocykla nowoczesnego, ale jednocześnie prostego i solidnego no i oczywiście dysponującego dobrymi właściwościami w terenie. Niby jest BMW GS 800 i nowy Tiger, ale jednak czegoś im brakuje. Chyba są za mało rejli, mam nadzieję, że nowa Honda będzie miała wysoki poziom wspóczynnika rejli, przy wysokiej przydatności do dalekiej turystyki ,a dzięki wyposażeniu w to co niezbędne zachowa też dotychczasową legendarną niezawodność. A co...jak koncert życzeń, to koncert życzeń.

Calkowicie sie zgadzam ;)

Dzieju
13.12.2014, 09:23
Taki urok mechanizmów. Grunt to mieć tego świadomość.
I to się zgadza.

tommi
18.12.2014, 14:51
W środku II część filmu (nie ogarniam wstawiania :mur: Puszek,proponuję combo - ponowna premiera episode I, a pod nim ten z poniższegoo linka :D) i zapowiedź, że trueadwenczer powinien być dostępny w Q2 2015.
Domysły są takie, że oficjalna data premiery ogłoszona zostanie w dniu zakończenia Dakaru. Mam nadzieję, że z hondą na podium!

http://therideadvice.com/new-honda-africa-twin-coming/

puszek
18.12.2014, 15:38
W środku II część filmu (nie ogarniam wstawiania :mur: Puszek,proponuję combo - ponowna premiera episode I, a pod nim ten z poniższegoo linka :D) i zapowiedź, że trueadwenczer powinien być dostępny w Q2 2015.
Domysły są takie, że oficjalna data premiery ogłoszona zostanie w dniu zakończenia Dakaru. Mam nadzieję, że z hondą na podium!

http://therideadvice.com/new-honda-africa-twin-coming/
Znamy :-)) znamy :-)
Instrukcja
https://www.youtube.com/watch?v=MRiK2LZ8n38

bierzemy po znaku = czyli MRiK2LZ8n38
i wstawiamy w .. ale na poczatku musi byc otwarty nawias
youtubehd] MRiK2LZ8n38 [/youtubehd]
i...

MRiK2LZ8n38

strobus1
22.12.2014, 20:01
Niepokoi mnie ostatni klip, oby się nie sprawdziło tak jak myślę - "HONDA the power of dreams"
:osy:
;)

mdxmd
22.12.2014, 20:13
ze zdjęć wynika, że cylindry będą stałym odlewem z blokiem silnika, czyli będzie alu + jakaś powłoka = silnik jednorazówka..., w najlepszym przypadku będzie żeliwna tuleja wtłoczona w blok, i chociaż tego bym sobie życzył zamiast niksilu i innych super powłok

QrczaQ
22.12.2014, 21:44
ze zdjęć wynika, że cylindry będą stałym odlewem z blokiem silnika, czyli będzie alu + jakaś powłoka = silnik jednorazówka..., w najlepszym przypadku będzie żeliwna tuleja wtłoczona w blok, i chociaż tego bym sobie życzył zamiast niksilu i innych super powłok

A w czym przeszkadza blok z cylindrem w jednym odlewie? Akurat co do konstrukcji silnika Hondy to bym sie nie gorączkowal. Czy to male czy duze wiedza jak do tego podejsc.

Pewnie wiele bedzie pomyslow z NC i VTEC.

motormaniak
22.12.2014, 22:28
A w czym przeszkadza blok z cylindrem w jednym odlewie?
ano tym że jak się powłoka nicasilu na cycku uszkodzi to zostaje wymiana silnika, albo bawienie się doszczętną rozbiórkę silnika z dokładnym wypatroszeniem i wysyłanie karteru w świat po nowy nicasil, niestety nie dostępny w PL.
A powłoka uszkodzić się może nie tylko na skutek zużycia po 200 tys.. Ilu z Was zassało choć raz wodę co silnika bo jednak było za głęboko" , czy wysypywało tony piachu z airboxa. Mi kiedyś odpadł kawałek ceramiki od świecy i narobił szkód, losowy przypadek....
A jak cycek odejmowany, to szybka akcja.

QrczaQ
22.12.2014, 22:42
ano tym że jak się powłoka nicasilu na cycku uszkodzi to zostaje wymiana silnika, albo bawienie się doszczętną rozbiórkę silnika z dokładnym wypatroszeniem i wysyłanie karteru w świat po nowy nicasil, niestety nie dostępny w PL.
A powłoka uszkodzić się może nie tylko na skutek zużycia po 200 tys.. Ilu z Was zassało choć raz wodę co silnika bo jednak było za głęboko" , czy wysypywało tony piachu z airboxa. Mi kiedyś odpadł kawałek ceramiki od świecy i narobił szkód, losowy przypadek....
A jak cycek odejmowany, to szybka akcja.

OK teraz rozumiem. Nie wiem czy w malych silnikach też, ale w duzych przemyslowych to zawsze mozna wymienic tuleje cylindra.

Szczerze mowiac to w projektowaniu tego silnika nikt nie bedzie myslal o takich naprawach, przebiegach +200kkm, a raczej o cenie produkcji. Bo jak bedzie za drogie, to zeby bylo nie wiem jak swietne, aż całe FAT zamilknie, nikt tego nie kupi. A jakby tak zł 35k... :drif:

majo
22.12.2014, 22:46
W Gs 800 jest chyba taka "mała kupa" tj. cylinder z karterem:) Rozumiem, przez to że tłoka można z pierścieniami wymienić przy uszkodzeniu powłoki cylindra trzeba szukać silnika, ewentualnie pchnąć padlinę dalej (jakie to polskie) Co do Nikasilu to tak jak Maniak napisał najbliżej nakładają w Czechach, Holandii, kosztuje to od 700-1200 od cycka, czeka się długo od 20-90 dni i tak naprawdę to nikt Wam nie zagwarantuje, że ten Nowy Nikasil się nie zetrze, zaniedbanie filtra powietrza może go zabić o wodzie nie wspomnę. Tulei cylindra to raczej nikt Ci nie wstawi bez rozbiórki:)

mdxmd
23.12.2014, 10:53
z tymi powłokami to nawet japończycy mają problemy np. R6 50-60 tys.km i może być już kopa w R1 tochę lepiej to wygląda..

Generalnie Honda kiedyś robiła wstawkę w bloku - tuleją z żeliwa i jest to najtańsze rozwiązanie więc może i teraz tak będzie, super byłoby gdyby to była mokra tuleja ... szlif odpada na przedwojennych maszynach :) jak to u nas często bywa.

odnośnie regeneracji powłok to jednak są to spore koszty jak kolega pisał i nie ma pewności co do trwałości takiej regenerowanej powłoki a zupełnie inną kwestią jest przygotowanie bloku pod taką powłokę bo to jest już mistrzostwo świata dokładność sięga 0,0002-€“0,0005 mm, cylinder musi być idealnie okrągły i mieć ten sam wymiar na całej długości i nie wierzę aby u nas było to możliwe do wykonania....zwłaszcza, że cylinder jest w bloku i pod kątem !!!!

Sama powłoka nikasilowa dobrej jakości jest cholernie trwała, jednak wrażliwa np. na siarkę czyli paliwa słabej jakości, ale jakiekolwiek jej uszkodzenie = koniec silnika i dupa.

borys609
23.12.2014, 17:59
Pewnie macie rację i z powyższym nie dyskutuję bo argumenty wydają się być logiczne...
Z drugiej strony, czy aby tak lubiane przez Was R1100/1150 i R1200 nie mają przypadkiem także nikasilu na cylindrach? Nie czytam zbyt często o przypadkach wymiany cylindra w tych motocyklach, nawet po fakcie urwania zaworu, wykruszenia świecy czy pierścienia, a to przecież przypadki tyleż rzadkie co już ekstremalne. Silniki te robią, z tego co wiem, znacznie więcej niż jakieś liche 100 czy 200 tys km..

Lepi
23.12.2014, 18:38
... zupełnie inną kwestią jest przygotowanie bloku pod taką powłokę bo to jest już mistrzostwo świata dokładność sięga 0,0002-€“0,0005 mm, cylinder musi być idealnie okrągły i mieć ten sam wymiar na całej długości i nie wierzę aby u nas było to możliwe do wykonania....zwłaszcza, że cylinder jest w bloku i pod kątem !!!!

.

Powiedz mi kto i jak robi takie dokładności. I po co. Dotkniesz ręką i już wypada z podanego przedziału.

Artek
23.12.2014, 19:15
Tu coś skrobnęli o cylindrach i powłokach: http://www.motogen.pl/Nikasil-w-motocyklu-wszystko,-co-chcialbys-wiedziec,5277.html

acokurra
23.12.2014, 21:08
Powiedz mi kto i jak robi takie dokładności. I po co. Dotkniesz ręką i już wypada z podanego przedziału.

Chyba wystarczy chuchnąć.

mdxmd
23.12.2014, 22:13
akurat nie z motogen'a podałem informacje, ale jakby piszą to samo, gdyby cylinder był oddzielnie to co innego zawsze jest jakaś perspektywa naprawy/wymiany ale jak jest razem z blokiem to praktycznie = jednorazówka bo naprawa jest nieopłacalna i pozostanie wtedy wymiana silnika..... nie widziałem oczywiście moto na żywo, tylko z całkiem dobrej rozdzielczości zdjęć i obym się mylił w tej materii...

Dren
23.12.2014, 22:18
Spoko spoko. Rozwierci się, wciśnie tuleję i będzie jeździł :) Nie będzie ceramiki, to nie będzie :)

Misza
23.12.2014, 22:45
Dren spoko gada... technologia rejli nie może zginąć wraz z nowoczesnością :). O co co toto nie

Dren
23.12.2014, 23:00
Taki mały OT. Chciałem zauważyć, że następca mojego Dragstara XVS 650, czyli Midnightstar 950 też dostał ceramikę. Nie wiem, czy cylinder jest oddzielnym elementem. Ech, czasy niezniszczalnej Virażki i Dragstara też mijają.

Lepi
24.12.2014, 08:20
Chyba wystarczy chuchnąć.

Może nawet spojrzeć ;)

myku
24.12.2014, 09:06
Haha.....:haha2:

Insekt
24.12.2014, 12:28
Może nawet spojrzeć ;)
Obawiam się, że może wystarczyć ulotna myśl i ceramikę szlag jasny trafi :)

fassi
25.12.2014, 13:44
hmmm, czyli wszystko jasne... :D

52061

jorge
25.12.2014, 16:45

52061

Bmw z wilczurem by było ;)

ex1
26.12.2014, 12:56

52061

Fazzik.. nie można wierzyć we wszytko co sie znajdzie w internecie.. ;)

fassi
26.12.2014, 13:19
Ex, dlatego tak ciezko mi uwierzyc w martekingowe filmy KTMa megaadwenczera jezdzacego w offie. Chociaz przyznam ze ten ostatni po ulicach Monako zblizyl sie bardziej do prawdy :D

ex1
27.12.2014, 02:06
Ex, dlatego tak ciezko mi uwierzyc w martekingowe filmy KTMa megaadwenczera jezdzacego w offie. Chociaz przyznam ze ten ostatni po ulicach Monako zblizyl sie bardziej do prawdy :D

nie widziales ktm-a w offie ? biedaku :)
wpadnij na drawsko kiedys to polatmy z adventure-ami ;) w offie

Lepi
27.12.2014, 09:27
Nie tak łatwo zobaczyć kata w offie. Zazwyczaj jest to błysk długich i chmura kurzu :D

puszek
27.12.2014, 09:29
A ja jednego widziałem...jak go kajman ciagnał na haku...:D
I nic nie błyskało....

Lepi
27.12.2014, 09:50
bo to bylo na czarnym :P

puszek
27.12.2014, 10:52
A tak...prawda...Zdrówka Lepek, zdrówka...

fassi
27.12.2014, 22:11
Ex, mialem na mysli te megaadwenczery ktorymi tak wszyscy lataja w offie w Monako :D

da zanc na innym kanale w sprawie wiadomej :)

Transglobal
29.12.2014, 08:25
Chodzą słuchy za nowa Afra będzie miała automatyczną skrzynię biegów

herni
29.12.2014, 18:22
Akurat ta skrzynia DCT Hondy działa super fajnie. Jeździłem CROSSTOURER DCT nawet i po lesie i byłem miło zaskoczony .To by nie był taki zły pomysł. O awaryjność takiej skrzynki u Hondy był bym tez bardzo spokojny.

QrczaQ
29.12.2014, 23:05
Akurat ta skrzynia DCT Hondy działa super fajnie. Jeździłem CROSSTOURER DCT nawet i po lesie i byłem miło zaskoczony .To by nie był taki zły pomysł. O awaryjność takiej skrzynki u Hondy był bym tez bardzo spokojny.

Etam, bedzie bujac jak starym Buicku :D Trzeba bedzie linki smarowac.

Tak na serio to jak juz to beda wersje z DCT jako opcja. Ja bym w to nie wchodzil jesli ma to byc choc troche w teren. Jakis taki przesadny sie zrobilem. No i waga i cena.

Lepi
30.12.2014, 02:37
Podobno dla zbicia wagi i wzmocnienia legendy zrezygnują z rozrusznika ;)

Złom
30.12.2014, 11:28
są tacy co mówią, że podobno Stig właśnie testuje nową Afri

myku
30.12.2014, 11:39
Podobno dla zbicia wagi i wzmocnienia legendy zrezygnują z rozrusznika ;)

Haha..a na rynek polski będzie dostarczana bez kół i kanapy :D

bass
30.12.2014, 12:46
Haha..a na rynek polski będzie dostarczana bez kół i kanapy :D

a na niemiecki zamiast kanapy będzie miała siodełko od roweru bez siodełka :D i koszyk na psa na kierownicy :D

borys609
31.12.2014, 15:59
Nie siejmy defetyzmu tylko zbierajmy bilon na kupkę!

Wysłane z ajfona..

fassi
31.12.2014, 17:13
Kristos, najbardziej rozczaruja sie chyba KTMiarze i BMWiarze zajebistoscia nowej Afryki :D

mdxmd
31.12.2014, 20:34
Kristos, najbardziej rozczaruja sie chyba KTMiarze i BMWiarze zajebistoscia nowej Afryki :D

tak moi drodzy czas wracać do korzeni, wystawiajcie K+B na alletanio bo później będzie ciężko sprzedać :)

myku
31.12.2014, 23:16

Chyba najbardziej rozczaruja się ci co kupią TA za 10 - 15 lat.

07 A-gent
01.01.2015, 17:53
Pare zdjec

nie dało się tego umyć :mur:

Louis
02.01.2015, 10:26
http://i.imgur.com/9fcUO6y.jpg

http://i.imgur.com/9fcUO6y.jpg

leff
02.01.2015, 11:28
Z tego, co pisze MCN wynika, że nowa AT ma mieć ok. 110KM, a wtedy trzeba będzie odpowiednio duży piec wsadzić. Duży piec, to ciężka rama i w efekcie duża waga…ehhh…
Wkrótce ma się.ponoć pojawić adwenczerowe AJP, które choć zapowiada się na cięższe niż.CCM, to jednak nadal ma być.lekkie (ok. 160 kg).
Jeśli Honda chce robić.nową AT, to niech pójdą.drogą CCM i AJP, a nie BMW z ich świetnym, ale mimo wszystko nielekkim F800GS (że o F800GS Adventure nie wspomnę). ;)

ex1
02.01.2015, 11:53
i skrzynka dct... wiec waga niska pewnie nie bedzie :)

ArturS
02.01.2015, 12:52
Nie oszukujmy się, jeśli nie użyto cudownie lekkich materiałów, to wagowo będzie co najmniej F800GS.

puszek
02.01.2015, 13:22
Nie oszukujmy się, jeśli nie użyto cudownie lekkich materiałów, to wagowo będzie co najmniej F800GS.

Jeśli 25 letnia RD07a , taka jak moja, ale seryjna, waży 205 kg na sucho-to dlaczego po ćwierćwieczu motocykl nie mógłby ważyć 10 % mniej?
Mamy lepsze technologie, nowe materiały, mamy podgląd z innych konstrukcji...Oczywiście wydech trzeba będzie zmienić..
Czy to nie jest możliwe? Jest.
Wystarczy ,że producent zechce to zrobić.
Mam nadzieje ,że tak będzie wyglądał TRU Adventure..

Ziarko
02.01.2015, 13:35
BO z drugiej strony, ma być większy, mocniejszy silnik...

puszek
02.01.2015, 13:41
Ale nie vidlasty twin tylko rzędówka....a to mniej żelastwa być powinno....

Ropuch
02.01.2015, 13:53
Puszek Brachu, coś Ty ściągnął z tej swojej AT że waży 205kg ?? :)

Rojek
02.01.2015, 14:17
Na sucho...

Lepi
02.01.2015, 14:46
czyli bez oleju w amorach. Ale z olejem dzialają tak samo ;)

ArturS
02.01.2015, 15:05
Katalizatory, abeesy, sresy i kilogramy rosną. LC8 SE waży ile na sucho, 185kg? Niema to owiewek, abs, katalizatora, wiązki grubej jak sopocka, silnik to majstersztyk zwartości i lekkości... a to nadal "aż" 185kg i ledwo 100kucy ;) Ale poczekajmy :)

puszek
02.01.2015, 15:18
Puszek Brachu, coś Ty ściągnął z tej swojej AT że waży 205kg ?? :)

http://puff.africatwin.com.pl/daneekspl.html

Ktm LC8 990 wazy kilo mniej

bass
02.01.2015, 16:12
a jak wywalisz ten toporny tłumik i założysz jakiegoś karbona to waży już 198 :D

ex1
03.01.2015, 00:48
950 SE waży 185 kg wraz z płynami bez paliwa.. zmieniając układ wydechowy schodzimy do wagi poniżej 180 kg.

nowa afra z silnikiem litrowym i spełniająca wymagania emisyjne, nie będzie wazyć.mniej niż 205 kg. a może i więcej. ale i tak fajnie.. że będzie kolejny terenowy ADV z mocą na autobany :D

mdxmd
03.01.2015, 15:06
odpukać w niemalowane, ale na tym rysunku silnika jakby nie widać nakrętki zębatki zdawczej....

puszek
03.01.2015, 15:42
950 SE waży 185 kg wraz z płynami bez paliwa.. zmieniając układ wydechowy schodzimy do wagi poniżej 180 kg.

nowa afra z silnikiem litrowym i spełniająca wymagania emisyjne, nie będzie wazyć.mniej niż 205 kg. a może i więcej. ale i tak fajnie.. że będzie kolejny terenowy ADV z mocą na autobany :D

Se waży 185 ,ale na sucho... Przynajmniej tak podają... Ale RD03 ważyła 187 kg...
To już historia...Zobaczymy co będzie z nową Afryką..

ex1
03.01.2015, 15:55
Se waży 185 ,ale na sucho... Przynajmniej tak podają... Ale RD03 ważyła 187 kg...
To już historia...Zobaczymy co będzie z nową Afryką..

wszystkie wagi KTM podaje z płynami bez paliwa. Tak było od zawsze.
RD03 ważyła podobnie ale miała pojemność 650. nowa afra ma mieć 1000 ccm i do tego nawrzucane super wymogi emisyjne i wymogi bezpieczeństwa, jak choćby abs :)

puszek
03.01.2015, 16:22
Myślisz ,że bedzie miała ABS?

borys609
03.01.2015, 16:50
Oczywiście że tak..

Wysłane z ajfona..

mdxmd
03.01.2015, 19:35
Myślisz ,że bedzie miała ABS?

ma, nawet widać go na tym zdjęciu z MCN, jest nad zębatką zdawczą zaraz za rozrusznikiem.
http://africatwin.com.pl/picture.php?albumid=209&pictureid=1456

ok 110KM i 102Nm, dla mnie rewelka :) wykorbienia jak w super tenere więc będzie taka udawana V-ka, i jeszcze jedno

http://africatwin.com.pl/picture.php?albumid=209&pictureid=1457

powyżej widać śrubę z podkładką na zębatce zdawczej... jest dobrze..:)

także zamek do demontażu siedzenia wydaje się być w bardzo dostępnym miejscu

http://africatwin.com.pl/picture.php?albumid=209&pictureid=1458

borys609
04.01.2015, 11:44
Nie wdając się w drobne szczegóły techniczne, mam wrażenie że jeśli nowa Afryka będzie oferowała z grubsza to co LC8 990ADV plus większa trwałość, niezawodność i idiotoodporność, to wszyscy będziemy zadowoleni.
A i tak większość z nas będzie mogła ją sobie kupić dopiero za jakieś 10 lat, nie oszukujmy się...

ArturS
04.01.2015, 13:03
Przez 10 lat nowa afra straci sporo mniej na wartości niż LC8, więc... chyba nie tak prędko ;)

zbys
19.01.2015, 15:31
Dawno nie było nowych foto...:)
https://lh4.googleusercontent.com/-ZvlzIKEvyPo/VL0TwgfYb5I/AAAAAAAAFQ8/SAhNL6ZoPAg/s1686-Ut/19.01.2015%2B-%2B1
https://lh3.googleusercontent.com/-dBIwy6kE62Q/VL0Twvb2vcI/AAAAAAAAFQ8/Ocw_EJ0H75Q/s1686-Ut/ZOE_0008.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-FFzs7t5DFIc/VL0TwmcFAjI/AAAAAAAAFRM/a31kt73HNSc/s1686-Ut/19.01.2015%2B-%2B3

ex1
19.01.2015, 19:52
Przez 10 lat nowa afra straci sporo mniej na wartości niż LC8, więc... chyba nie tak prędko ;)

5 lat temu sprzedałem lc8 z 2003 roku za 18 tys. obecnie spokojnie kupisz lc8 z 2003 roku za podobne pieniądze. więc gdzie ten spadek?

Rajtek
19.01.2015, 19:53
5 lat temu sprzedałem lc8 z 2003 roku za 18 tys. obecnie spokojnie kupisz lc8 z 2003 roku za podobne pieniądze. więc gdzie ten spadek?
18,0 tys. pięć lat temu a dzisiaj to różnica :)

fassi
19.01.2015, 20:41
Ex, 5 lat temu KTM uchodzil jeszcze za bezawaryjny i tani w serwisie motocykle. A rzeczywistosc i tak pokazala swoje i ceny niestety ida w przeciwnym kierunku niz kurs franka :D

ex1
19.01.2015, 21:07
Ex, 5 lat temu KTM uchodzil jeszcze za bezawaryjny i tani w serwisie motocykle. A rzeczywistosc i tak pokazala swoje i ceny niestety ida w przeciwnym kierunku niz kurs franka :D

dokładnie odwrotnie.. 5 lat temu po wpadkach i chorobach wieku dziecięcego wszyscy się.bali tego motocykla.. sprzedałem na pniu. Dziś już ludziki skumały co jest co.. i nie boją się.bo nie taki wilk straszny :)

Lepi
19.01.2015, 21:17
ja za 18 sprzedalem 2005 z kuframi. teraz bym nie odkupil za tyle :)

mdxmd
19.01.2015, 21:34
zamiast wystawiać lepiej niech zaczną produkować...

smigacz
19.01.2015, 21:40
To błoto zaczyna mnie wkurzać :Thumbs_Down:

Ropuch
19.01.2015, 21:45
Mnie również..... w dodatku w sprayu :)

zbys
19.01.2015, 21:58
Jakie błoto w sprayu?? (to nie bmw), przeciez to egzemplaz jezdzacy :), ten egzemplaz jest testowany od 10- lat, ma nastukane ponad 300 tyskm bez awari i w koncu zarzad stwierdził ze jest wystarczająco bezawaryjna i mozna wypuscic na rynek :hello:

mdxmd
19.01.2015, 22:00

:) to nie błoto to marketing maskujący szczegóły techniczne... swoją drogą to mogliby już jej dodać jakieś gmole, kufry albo rogala chociaż.

Sylwek_76
19.01.2015, 23:00
Chociaż rogala na gębie..:D

ex1
20.01.2015, 08:31
:) swoją drogą to mogliby już jej dodać rogala .

hehe :D

mdxmd
20.01.2015, 09:58
Jakie błoto w sprayu?? (to nie bmw), przeciez to egzemplaz jezdzacy :), ten egzemplaz jest testowany od 10- lat, ma nastukane ponad 300 tyskm bez awari i w koncu zarzad stwierdził ze jest wystarczająco bezawaryjna i mozna wypuscic na rynek :hello:

:haha2: marzyciel... jak w tym filmie życie bez marzeń zwyczajnie nie ma sensu

rupert
20.01.2015, 12:00

To nie błoto, a malowanie 3D. Za dopłatą można będzie kupić "czystego":D

fassi
22.01.2015, 23:03
http://www.motorcyclenews.com/news/new-bikes/2015/january/secrets-of-the-new-africa-twin/

myku
23.01.2015, 01:32
Po co te pojeby pisza niu Afrika Twin,jak model nazywa sie True Adventure :confused:Czyzby byli rownie uwstecznieni jak niektorzy nasi znawcy tematu?:dizzy:

fassi
23.01.2015, 09:18
Myku, tam wyraznie pisza ze model sie nazywa True adventure, ale z powodu jego zajebistosci przyszli klienci juz nazwali go africa twin ;)

new legend is Born :D

jorge
23.01.2015, 09:57
Po co te pojeby pisza niu Afrika Twin,jak model nazywa sie True Adventure :confused:Czyzby byli rownie uwstecznieni jak niektorzy nasi znawcy tematu?:dizzy:

Bo sondują jaką pojemność dać. Może AT będzie miała 1200, TA będzie tyle co ma mieć. Amazon Volvo też się Amazon nie nazywa.

puszek
23.01.2015, 12:08
Oj Myku , Myku..tak paplesz i paplesz...
Africa jest najlepsza na Afrykańskie bezdroża.. Tubylcy o tym wiedza i tam królują sprzety sprzed 30 lat...Gdyby te wynalazki nowoczesnosci były dobre na tamte warunki to na pustynnych afrykanskich drogach królowałby common raill a tak nie jest. Proste sprawdzone konstrukcje sa najbardziej efektywne. Poza tym po Afryce na motorze nie mozna jeździc zbyt szybko. Tubylcy nie sa przezwyczajeni do takich prędkości - sami pyrkaja powoli na swoich pierdzipędach , na drogach duzo zwierzat drogi prowadza czesto przez wsie, poza tym strasznie się kurzy..A ludzi wszędzie dużo - nie ładnie im kurzyć.
Natomiast rozumiem ,ze dla Ciebie i dla wielu innych użytkowników osiągi sa najwazniejsze. No bo jak to pisałeś 300 km/h i obiad w restauracji za 100baksw a nie puszka na parkingu :-))

Louis
23.01.2015, 12:20
Tubylcy, to raczej jeżdżą chińskimi motorowerami, bo ich krąg potrzeb życiowych ma promień max 30 km. :)

fassi
23.01.2015, 12:32
Puszek, wczuj sie w sytuacje. Jedziesz przez afryke taka 150 konna maszyna, podjezdzasz do afryk stojacych na parkingu ktorych kierowcy jedza paprykarza szczecinskiego, gasisz silnik, zapalasz fajka i mowisz: " Pany, bez tych 150 kucy nie da rady po tym piochu "

Wiesz jak szybko gacie puchna w kroku? A przy tych afrykach to non stop trza skarpetkami wypychac, ale sumasumarum sa zawsze jakies na zapas :D

puszek
23.01.2015, 12:42
To prawda ,że daleko nie jeżdżą...Jeżdżą bez kasków, powoli ostrożnie..Z wielu powodów-nie kurzenie innym jest jednym z nich.Na Ukrainie jest podobnie . Ale nie jeżdżą chińczykami tylko...Znają sie :-))

ex1
23.01.2015, 13:44
znają sie.znają.. :D

cezeters
23.01.2015, 18:55
KTM... Kitajskij Tanij Motocykl... :-)

Lepi
23.01.2015, 21:04
I na kopajkę! A co ma do zaoferowania True Adventure? :)

myku
23.01.2015, 21:09
Puszek,te 3 setki i objad za kolejna,to chyba ty wymyslies jak sobie przypominam.Poza tym swiat nie sklada sie z samej Afryki...wyobraz sobie ze Ameryke tez juz odkryto;)

fassi
23.01.2015, 21:10
Lepi, legende oferuje. A legenda to jak amelinium, nie namalujesz, pomalujesz ani nie nabazgrzesz. Do legendy trzeba produkowac dobre motocykle, przez lata a nie przez sezon ;)

Lepi
23.01.2015, 21:14
No to musimy poczekać lata :)

mdxmd
24.01.2015, 11:01
2016 to i tak dobrze, że nie 2030 i jest szansa, że dożyję tej premiery, motocykl pewnie będzie dobry ale marketing jak zwykle do d...y, podgrzewają kotleta a podadzą go jak już będzie przeterminowany.

QrczaQ
24.01.2015, 12:05
Honda nie jest najgorsza w tym temacie. Robia dosc duzo nowych modeli i czesto zaskakuja cena, jakoscia rzadko rozczarowuja.

Napewno nie wypuszcza niesprawdzonego, niedorobionego gniota.

fassi
27.01.2015, 22:02
30 lat africa twin. Austryjacy popelnili text z okazji jubileuszu...

http://derstandard.at/2000010868528/30-Jahre-Honda-Transalp-und-Africa-Twin

zagadka taka jeszcze. Kto zgadnie co to za motocykl?

52848

Ziarko
27.01.2015, 22:09
To proste: to Mała Afryka

fassi
27.01.2015, 22:09
czyli jaki model? Gdyby to byl zwykly trampek to nie pytalbym....

Artek
27.01.2015, 22:39
Trampek 400

fassi
27.01.2015, 22:52
Artek se odbierze nagrode w Kolobrzegu ;)

Niewiedzialem ze taki model istanial w japonii. Nawet jeden niemiec objechal swiat na tym dookola. 400 pojemnosc i 183kg masy wlasnej....

Boski-Kolasek
27.01.2015, 23:08
widzialem kiedys takiego tutaj w Irl

zimny
27.01.2015, 23:11
Istniał i owszem, niczym poza pojemnością się nie różnił.

Trampki to świetne motocykle, w zasadzie każdy wypust ma swoje duże zalety. Szkoda że zakończyli produkcję...tyle lat na rynku.

pozdrawiam
zimny

voxan69
28.01.2015, 08:23
Zdarzają się takie w UK - widziałem juz kilka na sprzedaż

Ziarko
28.01.2015, 08:44
Aaaa, oto Ci chodziło:dizzy:. W Japonii dużo takich wersji - to wynika wprost z regulacji prawnych dla motocykli. Tak jak dzisiaj 125cm3 na kat. B w Polsce.

jest CB400R, Kawasaki Ninja400 czy Suzuki SV400 czy VFR400.

Jakbyśmy mieli firmy produkujące motocykle, to pewnie teraz wypuścili by pewnie wersje 125 cm3, znanych modeli 250/500 cm3.

fassi
28.01.2015, 09:03
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xl400v_transalp%2091.htm

jorge
28.01.2015, 11:35
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xl400v_transalp%2091.htm

Ano teraz pytanie:

RD01 - XLV750R
RD02 - Dominator
RD03 - wiadomo telewizor
RD04 - wiadomo - najlepsza
RD06 - XR650
RD07 - wiadomo - poprawiona 4-ka
RD07 - to 7-ka ze zjebanym lakierem.
RD08 - Dominator

A gdzie RD05 ????

michoo
28.01.2015, 11:39
RD03 - wiadomo telewizor

Niekoniecznie telewizor i ponoć najlepsza :)

myku
28.01.2015, 14:31
Trzymajmy sie tematu.Ile kto juz nazbieral na nowego Tru Adwenczera?Przyznac sie tu :umowa:...:D

graphia
28.01.2015, 15:12
ja. jakieś 58 zł

Boski-Kolasek
28.01.2015, 15:39
A za ile mozna sprzedac RD07a z 2003 z przebiegiem ponizej 50k z zawiecha wp i wilbersem i mnostwem drobiazgow jak eletroniczny licznik, stelaze, gmole, skrzynka Merta etc. ect

bo to bylyby moje pinadze na RA :)

PS. nawet nowa nazwa jest zajebista!!!

agl123
28.01.2015, 15:46
można sprzedać za 20kPLN
ale też można za dwa.... kto bogatemu zabroni?

Lepi
28.01.2015, 16:32
Moze tez wyjdzie w wersji 44ccm. Latwiej bedzie nazbierac ;)

fassi
16.02.2015, 21:26
Nowego jeszcze nie ma, wiec wrzucam stare

http://www.honda-museum.com/motocross-enduro/

motoMAUROxrv
16.02.2015, 22:33
Po obejrzeniu tej bogatej, historycznej Hondowskiej kolekcji, można odnieść wrażenie że chińczyki to nikczemnej postury "pikuś" przy austryjakach -w kategorii podprowadzania cudzych pomysłów... :Sarcastic: ;)

ex1
16.02.2015, 23:01
..no ale że co..? ;)

(muszę bronić pobratymców :) hehe )

Adagiio
17.02.2015, 07:02
Piękny kawał historii off , rozwiązania z przed ponad 30 lat nadal aktualne i stosowane , inżynierowie HRC mieli wizje i technologię i dzięki nim w obecnych czasach ci którzy wtedy robili motyki do osiekiwania truskawek produkują motocykle :haha2:.

kojotuse
17.02.2015, 15:52
http://youtu.be/odpOps2bKZA

ŁukaszBIA
17.02.2015, 16:22
http://youtu.be/odpOps2bKZA

Jak śmiałeś uprzedzić Puszka???:haha2:

voxan69
17.02.2015, 19:07
Noo :Sarcastic: Puszek mu tego na pewno nie wybaczy :haha2:

cheniek
17.02.2015, 19:55
Będzie afera ... jak nic ;)

QrczaQ
17.02.2015, 20:46
Juz focha strzelil.

kojotuse
17.02.2015, 22:24
Kuruje się w domu i tak bardzo mi się polepszyło po 3-cim filmie tru adwenczer, że pozwoliłem sobie uprzedzić Puszka :-) mam nadzieje że będzie mi wybaczone ;-)

puszek
17.02.2015, 23:11
Dobrze ,ze pilnujecie...nadchodzi....

M-gXpyjwGgg
MRiK2LZ8n38
odpOps2bKZA

darius
22.02.2015, 14:08
Cześć,

Chyba pierwsza fotka z "kierownikiem". Ciekawe jakiego wzrostu jest ten gość?

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p526x296/10993120_10204919566442106_6226648386221555983_n.j pg?oh=847bb409096e5cc379acfeba5933129e&oe=558BB7F9&__gda__=1430998534_3ccdab201134b23f6abaea413efe1f4 2

Pozdrowienia,
D

Misza
22.02.2015, 14:18
Geometria podnóżki-siodło-kierownica wygląda całkiem dobrze. Ogólnie całość napawa optymizmem.

Lepi
22.02.2015, 14:34
Przypomniał mi się kawał. Na egzaminie z ornitologii profesor podnosi lekko zasłonę na klatce z ptakiem. Na tyle, że widać tylko nogi.
- Co to za ptak? -pyta studenta.
- Nie mam pojęcia....
- Nie zdał pan, nazwisko?
Student podciągnął nogawki :)

ex1
22.02.2015, 15:35
koleś na giganta nei wygląda

szuler57
22.02.2015, 15:49
Widząc jak jego prawa noga ledwo dotyka podłogi a moto stoi w pionie to sprzęt nie dla niego i nie dla wielu z nas jak tak zostanie :mad:

Zet Johny
22.02.2015, 15:58
Kanapa na pewno do przeróbki :D

ocoloko
22.02.2015, 16:43
Mogliby ją wreszcie umyć.

gerard36856
22.02.2015, 17:00
moze to takie malowanie? :)

ramoneza
22.02.2015, 17:13
wreszcie wypierdzielili ten zayebisty durszlak spod silnika

Maniok
22.02.2015, 18:49
Bez stresu panowie, przy polowie z nas zawiecha sie sporo ugnie po zasiadnieciu i bez problemu do ziemi nogami dostawać będziemy :)

ex1
04.03.2015, 21:22
są Pierwsze foty szpiegowskie
egzemplarz produkcyjny ... ;) honda zaszalała.. ;)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11036841_10206181765053606_3758655853476316625_n.j pg?oh=28bbc821e9891811c4f10361969c15ed&oe=558707CC&__gda__=1435282099_0ae440f9adbf32696069a88be599dec 6

magicl
04.03.2015, 23:02
Ratuj sie kto moze, poracha.

majo
04.03.2015, 23:25
Hmm to jakiś kutwa żart?

tyran
04.03.2015, 23:28
Hahaha!
Przecież to jakieś lata '80.

ex1
04.03.2015, 23:33
dizajnerski orgazm :D

Zet Johny
04.03.2015, 23:39
Przecież to jest wielkości hondy monkey :haha2:

tyran
04.03.2015, 23:47
Powinna się nazywać Gnom.

cezeters
04.03.2015, 23:58
Przecież to jest wielkości hondy monkey :haha2:

Bo to przecie jest nowy monkey .Od 50 do 125 ccm.
Młodzieży też się należy pure adventure. Dorosną kiedyś do true...

Maurosso
05.03.2015, 00:25
6SVKlG9Iiak

Dren
05.03.2015, 06:40
To sqter na gminne drogi ?

Lepi
05.03.2015, 07:21
Bo to przecie jest nowy monkey .Od 50 do 125 ccm.
Młodzieży też się należy pure adventure. Dorosną kiedyś do true...

Młodzież już wybrała :)
http://www.motocyklizm.pl/images/stories/demo/ktm-125-duke-orange-4.jpg

MarekM
17.03.2015, 21:32
Honda CRF250 Rally Concept

http://blog.motorcycle.com/wp-content/uploads/2015/03/031715-honda-crf250-rally-concept-1.jpg

madafakinges
17.03.2015, 23:14
Oj gdyby to było 650 to piękny następna dominatora

QrczaQ
18.03.2015, 00:36
Oj gdyby to bylo 800 2 cyce...

voxan69
18.03.2015, 08:03
Dla mnie na co dzień 400 byłby dość

Lepi
18.03.2015, 08:05
A może wyjdzie 1300 z czterema cycami ;)

sluza
18.03.2015, 08:26
wątek żyje :blues:

voxan69
18.03.2015, 09:53
Watek żyje tylko denerwujące jest to, że jak nie było tak dalej nie ma tego True

Stary-S3
18.03.2015, 14:58
Jeszcze zostaje CRF450 Rallye Concept.
Bardzo smaczna.

QrczaQ
18.03.2015, 23:45
Szczerze mowiac to lepiej niech dobrze zdefiniuja produkt, zaprojektuja, przetestuja i wsadza na rynek. A nie daja nam motor w wersji beta jak wiele producentow. Poza tym to Honda nie wypuszcza co sezon nowego modelu. Jak zrobia to juz klepią bez zmian przez lata.

rupert
19.03.2015, 20:39
Robia smaczek, mysle bedzie dobrze ;)

Robin
19.03.2015, 22:11
Byłem dzisiaj w Honda Belfast i mówią ze będzie w sprzedaży pod koniec tego roku w cenie ok 10-11 tys funtów. Na jazdę probną jeszcze nie zapisują ale zadatki na moto można już wpłacać co by zaklepać miejsce w kolejce ;)

voxan69
19.03.2015, 22:18
Czyli przy dzisiejszym kursie około 60 tyś. PLN

Robin
19.03.2015, 22:37
No właśnie trochę drogo mi się wydaje

voxan69
19.03.2015, 22:58
Prognozy były na cenę Tigera czyli coś ponad 45 koła - jednak można się było spodziewać takiej ceny