View Full Version : Nowa Afryka
Strony :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Po pierwszej rysie się sprzedaje motocykl.... W BMW po pierwszej rysie jest już tylko gorzej :D ;D
Nie równy rozkład wagi i dupa ..... nie da się jeździć :D
consigliero
27.10.2014, 07:59
Tyle naczekali się na tą Afrykę a teraz narzekają ja nie przymierzając ci od GSa .
Nie rozumiem tekstu po pierwszej glebie z BMW będzie tylko gorzej.
Wysłane z mojego Nexus 5
To pewnie czasem bywa jak z włascielami aut terenowych... Jedni jeżdżą w terenie inni myją i picuja na bulwary. Tak to jest czasem, ze zmiana motoru/dzipa na drozszy , kastruje trudniejszy teren. PKS był teraz w Maroku z Kowalem...Było kilka motorków....próbował znaleźc kumpla na cioranie po Ergu ale...nie było chetnych. Obawa o koszty zniecheca uzytkowników KTM 990 i innych motocykli. Dlatego niezawodna, prosta i tania w eksploatacji konstrukcja daje prawdziwy fan... I to bedzie pewnie powód dla którego nie pojawi się tu zdjecie LC 8 na szczycie Erg Chebbi.Wiskacz nadal czeka :-))
Dodam nawet instrukcje wjazdu :-)))
Szkoda, że PKS nie dołączył do nas, bo było dużo offa i dużo ciorania. Czasami kończyliśmy traskę o 1.00 w nocy.
Po 12 dniach można było pokochać asfalt. :)
PS
Właśnie prowadzę rozmowy z PKSem o wymianie zawieszenia
To pewnie czasem bywa jak z włascielami aut terenowych... Jedni jeżdżą w terenie inni myją i picuja na bulwary. Tak to jest czasem, ze zmiana motoru/dzipa na drozszy , kastruje trudniejszy teren. PKS był teraz w Maroku z Kowalem...Było kilka motorków....próbował znaleźc kumpla na cioranie po Ergu ale...nie było chetnych. Obawa o koszty zniecheca uzytkowników KTM 990 i innych motocykli. Dlatego niezawodna, prosta i tania w eksploatacji konstrukcja daje prawdziwy fan... I to bedzie pewnie powód dla którego nie pojawi się tu zdjecie LC 8 na szczycie Erg Chebbi.Wiskacz nadal czeka :-))
Dodam nawet instrukcje wjazdu :-)))
srutu tutu...
nie trzeba jechać do Marokka aby zobaczyć wielką górę piachu!
Puszku, czuj się zaproszony do zdobycia golgoty..(od frontu) zrobisz to na Afryce a postawię Ci skrzynkę wiskacza...
https://lh5.googleusercontent.com/-pl0tHkODWWM/UkhEzmQHC1I/AAAAAAAAU58/Yy4bZAZ4giI/w900-h599-no/DSC04390.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-bvuQbR3E3Bw/UkhE0rTnr-I/AAAAAAAAU5E/kGQ739uWGdw/w900-h599-no/DSC04158.JPG
http://i39.tinypic.com/xm1ixy.jpg
http://i39.tinypic.com/rr1r91.jpg
ze znanych mi motocykli wjechały tam na luzie exc450 i 525 oraz z wysilkiem jedna Xr650, w moim odczuciu jest do zrobienia przez lc8, ale jeszcze nikt tego nie dokonał.. warunek to lekki rider i dobra opona
nJo7nNrXdE4
Puszek ma osobiste porachunki z Erg Chebbi więc żadna górna nie wchodzi w grę ;)
srutu tutu...
nie trzeba jechać do Marokka aby zobaczyć wielką górę piachu!
Puszku, czuj się zaproszony do zdobycia golgoty..(od frontu) zrobisz to na Afryce a postawię Ci skrzynkę wiskacza...
Dość stromo , ale macie fajną górkę....... Chyba bardziej stroma niż Erg, ale niższa....I pewnie problem z napędzeniem....Ale z drugiej strony to deko inne emocje... Auto z przyczepą w zasięgu wzroku, a jak trzeba to i terenówka się znajdzie...Tu to tylko kwestia umiejętności i odpowiedniej mocy na kole. Afrii pewnie miała by męki.... Ale, gdyby się pobawić przełożeniem, i probować ją na trójce zrobić...To by było coś... Skrzynka kusi....Może jakieś lepsze paliwo by jeszcze zapodać..i wygładzić dojazd... Jak się uda na dole osiągnąć 90 km/h to moto wjedzie..
edit..
Jak wasze 990 nie wjechały to musi być na prawdę stromo... Ale problemem jest dojazd...Gdy to wygładzicie i bedzie na dole prędkość to będzie dużo łatwiej to zrobić.... N to zrzutka na spychacz?
Można też gumę naciągnąć i startować z procy :D
spychacz? to juz lepiej asfalt u podnoza polozyc... a tak na serio to i tak kazdy wjezdza na roznej oponie wiec czemu by nie na takiej?
spychacz? to juz lepiej asfalt u podnoza polozyc... a tak na serio to i tak kazdy wjezdza na roznej oponie wiec czemu by nie na takiej?
bo pewnie nie ma tekiej w rozmiarze 17 ;)
a tak serio.. to górka jest mega wielka, najwyższa w polsce
problemem oczywiście jest najazd... jest długa prosta, ale pełna piachu i licznych dołów, dlatego da się podjechać jedynie na lekkim i mocnym sprzęcie
Kajtek na Xr 650 wjechał, ale miał zalane najelpsze paliwo na rynku no i świeżutką oponkę do piasku. exc wjechały bardziej z marszu :)
generalnie zapraszamy... można podjechać busem czy lawetą jak komu daleko :D
ale temat jest o nowej Afryce! zatem, jeżeli nowa Afra tam wjedzie to będzie to sprzęt w Pytę! będę wychwalał pod niebiosa! :)
Nie ma szans, stawiam piwo kazdemu, kto okresli sie teraz, ze wierzy w te 180kg (nawet na sucho) w wyprawowym motocyklu Hondy i wygra w momencie jej prezentacji.
Wierzę w Hondę....Wierzę, Wierzę...Wierzę
A kilogramy mniej ważne... Najwyżej sam schudnę :-))0 ze dwadziescia...
kilogramy nieważne, moc nieważna, zawias... no przecież nie motocykl tylko kierowca ważny :)
jedno co się liczy to znaczek hondy :p
Puszek Twoja masa mnie nie interesuje. Rozumiem, ze deklarujesz sie do kolejki po piwo. Jednak niech bedzie tez druga strona medalu w tej propozycji: kto przegra stawia mi browca.:)
Ja też nie wierzę w 180kg, ale przecież nie o kwestię wiary chodzi, tylko o emocje;) Zakład przyjęty! Tak, czy inaczej liczę na hondę, bo obecnie na rynku niestety nie ma sprzętu, którym chciałbym zastąpić afrykę.
Czy się przegra czy wygra to zawsze pianki starczy dla wszystkich...:D:at:
Czy się przegra czy wygra to zawsze pianki starczy dla wszystkich...:D:at:
Czasem z kufla, czasem z ust :D
Do 6-go listopada zostało już tylko 10 dni. Wszystko się wyjaśni. Skończy się marudzenie "Dlaczego nie ma Nowej Afryki", a zacznie "Dlaczego ta Nowa Afryka jest taka do doopy" :D
Emocje są, ja jade.
Jak nie bedzie nowej AT to stare dobre wloszki hostessy dasza rade. Moze znajde jakies czarne blizniaczki zeby bylo chociaz w temacie.
Co do wagi to musi byc ponizej 200kg...
www.youtube.com/watch?v=AQrWyI5DgBs
madafakinges
27.10.2014, 16:08
http://www.nieuwsmotor.nl/motornieuws/20234-nieuw-2015-allroadversie-yamaha-mt-09.html
yamaha wypuściłą coś jak nowego tdm
Jest PIĘKNA!!!http://s1302.photobucket.com/user/milzispete/media/ohyes_zps978d1d50.jpg.html
Z tym, że to jest pomotana Honda CB500x.
Jak nie Twin? Tylko parallel a nie V ;)
No fuckt :haha2:To Gs1200 Adv tez powinien nazywac sie Twin,heheh
No fuckt :haha2:To Gs1200 Adv tez powinien nazywac sie Twin,heheh
Silnik boxera według wiki to FLAT TWIN (flat-płaski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-twin_engine
Jako że nie jestem prymusem z języka angielskiego to pozwoliłem sobie na tłumaczenie w słowniku pol-ang i..........
wyszło mi coś takiego:haha2::haha2::haha2:
https://lh3.googleusercontent.com/-Ap4OH6iwWwM/VE6aNr2wgHI/AAAAAAAAA2c/rR-nfHdDXII/w532-h191-no/BMW.JPG
Silnik boxera według wiki to FLAT TWIN (flat-płaski)
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat-twin_engine
Jako że nie jestem prymusem z języka angielskiego to pozwoliłem sobie na tłumaczenie w słowniku pol-ang i..........
wyszło mi coś takiego:haha2::haha2::haha2:
https://lh3.googleusercontent.com/-Ap4OH6iwWwM/VE6aNr2wgHI/AAAAAAAAA2c/rR-nfHdDXII/w532-h191-no/BMW.JPG
:haha2::haha2::haha2::haha2:
Tlumaczenie jak najbardziej w porzadku:D
e tam, sporo ludzi cos tam zrzedzi na temat BMW, technologia nie dla kazdego, ale dobra, a jak pada haslo HP2 to wszystkim slinka cienkie...:)
Nie wszystkim cieknie , znajdą się tacy co nawet na to nie spojrzą :)
Do powyższych tłumaczeń można dodać "obwisły" bo już chyba nie ma silnika któremu by cycki niżej opadły.
Czyli porsche i subaru też jest..słabe?:)
Ja chętnie bym popróbował boksera, ale nie w enduro..Boksery są przynajmniej ciekawsze niż 'bezpłciowe' rzędówki..
Twin to po prostu dwa cylindry, więc chyba układ bez znaczenia. Co do flat to w tym przypadku może być 'leżący'.
najmocniejsze boxery BMW robiło w wersji HP2... szału nie było.. chyba maks ok 120-130 KM
z pojemności 1200.
średnio się to ma w zestwieniu z 1000RR i jego 200KM z litra ;)
A znowu BMW 1000RR słabo się ma do Hondy RCV211 z przed 10 lat
V5
1000cc
240 koni
145kg
Bo moc[z] to oczywiście najważniejsza informacja..różne układy cylindrów dają różne możliwości.
A znowu BMW 1000RR słabo się ma do Hondy RCV211 z przed 10 lat
V5
1000cc
240 koni
145kg
mega! tylko co z tym tworem się dzieje, czemu honda nie wygrywa na nm żadnych wyścigów?
Ex, co nie wygrywa, co nie honda, co zadnych wyscigow :D
http://www.motorsport-magazin.com/motogp/konstrukteurs-wm-2014.html
Miedziany
28.10.2014, 18:45
mega! tylko co z tym tworem się dzieje, czemu honda nie wygrywa na nm żadnych wyścigów?
Konkurencja płaci ciężki pinionc, żeby trzymali go na łańcuchu w ciemnym garażu - powygrywałby wszystko co się da i ściganie straciłoby sens :hehehe:
Ex, co nie wygrywa, co nie honda, co zadnych wyscigow :D
http://www.motorsport-magazin.com/motogp/konstrukteurs-wm-2014.html
na nim :)
wiesz pytanie czemu go tam nie ma..?
sagattic
28.10.2014, 19:07
"The RC211V was retired when rules dictated a switch to 800 cc"
"In 5 seasons of MotoGP racing the Honda RC211V won 48 races out of 82 (58.5%) contested. It also won 3 rider world championships (Rossi 2002, 2003 and Hayden 2006) and 4 constructor titles (2002, 2003, 2004, 2006)." :umowa:
"The RC211V was retired when rules dictated a switch to 800 cc"
"In 5 seasons of MotoGP racing the Honda RC211V won 48 races out of 82 (58.5%) contested. It also won 3 rider world championships (Rossi 2002, 2003 and Hayden 2006) and 4 constructor titles (2002, 2003, 2004, 2006)." :umowa:
Reszta jest milczeniem.
No i pytanie, dlaczego tam nie ma KTM i BMW?:dizzy:
Bo tak jeszcze z 15 lat doswiadczenia i moze wtedy wejda ;)
No i pytanie, dlaczego tam nie ma KTM i BMW?:dizzy:
KTM zdobywa doświadczenie, kształci zawodników w niższych klasach gdzie święci triumfy
zapewne zaatakuje za jakis czas... a nawet jestem o tym przekonany
co do BMW to rzeczywiście nie rozumiem czemu nie rozwala konkurencję w moto GP ?
Ex, regulamin mowi ze mozna tylko 5 silnikow na sezon uzyc....
Wiec narazie Beemka to musi przeskoczyc, a i KTM musi sie tez jeszcze postarac :D
Ex, regulamin mowi ze mozna tylko 5 silnikow na sezon uzyc....
Wiec narazie Beemka to musi przeskoczyc, a i KTM musi sie tez jeszcze postarac :D
KTM wygrywa w niższych klasach.. tam ma i motocykle i odpowiednich riderów
do klasy najwyższej dojdzie napewno... wszytko w swoim czasie.. :)
Ex, masz racje. KTM chce wejsc do MotoGP w 2017 z calkowicie nowym modelem. Chcieli juz w tym roku wejsc do MotoGP2, ale pomysl zeby wsadzic w rame KTMa silnik Hondy nie powiodl sie po ich mysli :D
http://www.motogp.com/de/news/2014/KTMs+Beirer+confirms+2017+MotoGP+plan
silnik hondy w ramie kateema.... toz to mezalians !!!
Fazi, dałeś czadu..:haha2::D
Plan nie mógł się powieść..pół Honda-pół KTM..powstałby motocykl idealny, a to oznaczałoby niechybnie koniec świata..
Ex, masz racje. KTM chce wejsc do MotoGP w 2017 z calkowicie nowym modelem. Chcieli juz w tym roku wejsc do MotoGP2, ale pomysl zeby wsadzic w rame KTMa silnik Hondy nie powiodl sie po ich mysli :D
http://www.motogp.com/de/news/2014/KTMs+Beirer+confirms+2017+MotoGP+plan
silnik hondy w ramie kateema.... toz to mezalians !!!
dobrze ze nie znam języka wroga!;)
Fazi, dałeś czadu..:haha2::D
Plan nie mógł się powieść..pół Honda-pół KTM..powstałby motocykl idealny, a to oznaczałoby niechybnie koniec świata..
:D w fizyce takie zdarzenie nazywa się 'osobliwością' :D
I faktycznie nikt tego nie widział a przypuszcza się, że = koniec świata jakiego znamy :D
no to tu masz jezyk tego co obiecal pomoz jak wrog bedzie stal u bram ;)
http://www.motogp.com/en/news/2014/KTMs+Beirer+confirms+2017+MotoGP+plan
no to tu masz jezyk tego co obiecal pomoz jak wrog bedzie stal u bram ;)
http://www.motogp.com/en/news/2014/KTMs+Beirer+confirms+2017+MotoGP+plan
hehe ale zmanipulowałeś z tym silnikiem hondy! :D
"We had plans to go first to Moto2 somehow and grow maybe in smaller steps, but it doesn’t make a lot of sense to build a KTM with a Honda engine inside so it would never be a real KTM. So we decided to make the big jump and go into MotoGP. We are already very busy with this and we are trying everything to get ready for 2017."
it would never be a real KTM
a nie wiem o czym tu dyskusja, co te motocykle maja z rzeczywistoscia wspolnego? naklejke? ale mniejsza o to. dobrze, ze czesc z Was uwaza konstrukcje KTM za idealna podstawe w sensie zawieszenia, ramy, ukladu hamulcowego itd... no fakt nie ma tam silnika HONDY... nie zmienia to faktu, ze KTM robi rewolucje, ma najwiekszy rozwoj, podbija rynek, przejmuje klientow:)
Ale poczekajmy jeszcze te pare dni... na serio chcialbym by HONDA cos dobrego pokazala, cos co przejmie czesc swietnej historii XRV. i nie bedzie ociezalym skuterem.
dokładnie jestem tego samego zdania!.. kibicuję każdemu kolejnemy motocyklowi w gatunku ADV, a im lepszy tym lepiej!
mam jednak wiele obaw patrząc na najnowsze produkcje hondy!
http://motovoyager.net/wp-content/uploads/2014/03/NM4-Vultus-2.jpg
Spokojnie,wszystkie sygnały mówią, że będzie to maszynka o charakterze enduro...Po latach nieobecności Honda wróciła na Dakar. Motory się sprawują znakomicie i tylko geniusz Comy odbiera im dominującą pozycję... CRF 450 rally jest podobno szybsza od KTM Comy. Dojeżdża do mety :-))
Tyle inwestycji Hondy to według mnie atak na pozycję KTM-a na tym rynku, i Africa będzie tylko jednym z nowych motorów enduro. I dobrze. Gdzie dwóch się bije tam my skorzystamy.
... miewam odmienne zdanie.. ;)
Popatrz na to inaczej.
To tak naprawdę klienci decydują o kierunku produkcji.
Jeśli by danego modelu nie kupowali to i firmy by ich nie produkowały.
Ja bym się zastanowił raczej nad modelem psychologicznym współczesnych odbiorców.
madafakinges
29.10.2014, 12:54
Nie zgadzam się z tym. Np. nie widziałem nowego crosturera, ani ST a wiem że w moim 80tyś. Sączu są dwa nowe GSy a dużego nowego kata widuje co najmniej raz w tyg.
No to jak to w końcu jest, Honda robi to, czego oczekują klienci czy jednak nie?
motormaniak
29.10.2014, 13:16
dokładnie jestem tego samego zdania!.. kibicuję każdemu kolejnemy motocyklowi w gatunku ADV, a im lepszy tym lepiej!
Równiez kibicuje każdemu moto z segmentu ADV.
Ale ta Honda co wstawiłeś wydaje się zajebista!!!!!! Zajebisty kibel :)
Owszem - motocyklem ADV robię 2 wyjazdy w roku, na CRF robie 3 wyjazdy w miesiącu, a "kiblem" zasuwam dzień - w dzień, wczoraj, dziś i jutro, cisnąc w korkach i tracąc przyczepność na zamarzniętych kałużach. Mój moto na co dzień powinien mieć:
automatyczny napęd, dobre prowadzenie, wąski w talii, zwrotny, dobre przyśpieszenie do 120, ale płynne, grzane manetki, dobrą osłonę od wiatru i przydał by się ABS oraz kontrola trakcji bo na śniegu i lodzie... i fajnie żeby nie palił zbyt dużo, bo latając co dziennie bardziej czuć spalanie w portfelu niż robiąc ADV 2 razy w roku...
Popatrz na to inaczej.
To tak naprawdę klienci decydują o kierunku produkcji.
Jeśli by danego modelu nie kupowali to i firmy by ich nie produkowały.
Ja bym się zastanowił raczej nad modelem psychologicznym współczesnych odbiorców.
Podobna dyskusja toczy się w kwestii ramówki telewizyjnej: tworzy się coraz więcej gniotów bo ludzie tego oczekują czy odwrotnie - ludzie oglądają gnioty, bo tv narzuca taki poziom. Ja w przypadku motocykli i tv stawiam na to drugie. A swoją drogą - co jest nie tak z tym motocyklem/skuterem?
Dzieju - ani Ty, ani ja, ani tysiące jeżdżących starymi afrykami nie jesteśmy grupą docelową dla firm motocyklowych. Większość z nas zakupi dzisiejsze nowości może za 10 lat... nie rozumiem co ma do tego wszystkiego model psychologiczny. Masz siano, stać Cię na nowy motocykl, to śmiejesz się w duchu z naiwności takich jak my, którzy wmawiają sobie, że jeżdżą najlepszym/bezawaryjnym sprzętem na świecie i po prostu idziesz do salonu, żeby kupić sobie 1200 GS/KTM/to cudo ze zdjęcia itp. Co ma do tego psychologia? Ludzie "godnie" zarabiający, patrzą na motocykle z zupełnie innego punktu niż Ci, któzy muszą kupować używane handbary...
Krzeszu
Jesteś w błędzie i patrzysz przez pryzmat posiadanej kasy czyli jak większość ludzi.
Mam inne podejście, nawet dysponując kwotą na dany sprzęt nie kupie go bo mnie na niego stać tylko kupię to co mi pasuje nawet jeśli będzie starsze.
Na pierwszym miejscu stawiam przyjemność z jazdy danym pojazdem który się mieści w założonym zasięgu finansowym.
Przykładowo wolę spalić 1-2 litry więcej w V6 niż je zaoszczędzić w karłowatym silniku.
Nie mierzmy innych swoją miarką bo każdy ma inne wartości.
Krzeszu
Jesteś w błędzie i patrzysz przez pryzmat posiadanej kasy czyli jak większość ludzi.
Mam inne podejście, nawet dysponując kwotą na dany sprzęt nie kupie go bo mnie na niego stać tylko kupię to co mi pasuje nawet jeśli będzie starsze.
Na pierwszym miejscu stawiam przyjemność z jazdy danym pojazdem który się mieści w założonym zasięgu finansowym.
Przykładowo wolę spalić 1-2 litry więcej w V6 niż je zaoszczędzić w karłowatym silniku.
Nie mierzmy innych swoją miarką bo każdy ma inne wartości.
Ale że mam jej dużo czy mało? Jako kierownik afryki pokazałem chyba odmienny od większości pogląd, starając się wczuć w grupę docelową producentów a nie patrzeć przez swój pryzmat. Tak jak Ty stawiam na przyjemność z jazdy i dlatego rodzinę wożę nowym vw, a sam poruszam się 17-letnią hondą prelude. Ale co to ma do rzeczy? To trochę za mała próba statystyczna, żeby wypowiadać się o "trendzie". Inna sprawa, że pisząc: "Mam inne podejście, nawet dysponując kwotą na dany sprzęt nie kupie go bo mnie na niego stać tylko kupię to co mi pasuje nawet jeśli będzie starsze." piszesz właśnie ze swojego pkt. widzenia.
Moze ktos tu posprzata bo zeszlo z Nowej Afry na KTM...
acokurra
29.10.2014, 14:34
Gdyby nowa Afryka od razu była 15 letnia i za 9k PLN to byłby to najlepszy motór świata. Poczekamy, zobaczymy :D
Moze ktos tu posprzata bo zeszlo z Nowej Afry na KTM...
Startuj na moderatora. 47 stron peplania o dupie maryny a Ty nagle jakieś oftopy zauważasz? Strach się odezwać.
Nie Dzieju, to Ty jestes w bledzie bo inny punkt widzenia (rozny od Twojego) wcale nie oznacza ze ktos jest w bledzie. To po pierwsze.
Po drugie przyjemnosc z jazdy jest subiektywna ocena i karzdy ma swioje preferencje, oczekiwania i wymagania.
Lubisz swoja RD03 chwala Ci za to, uwazasz ze nie ma lepszego motocykla - swietnie, ale nie negoj tych co lubia miec wiecej mocy w piecu, lepsze zawieszenie i ergonomie o stylistyce i modzie nie wspominajac.
Pozdro
PS. Tymon - to kolejny watek w ktorym beszczelnie sie przypierdalasz do administracji forum, zal Ci cos sciska ze nie jestes juz modem czy co?
hehe.Krzeszu,niech Lepi jeszcze postawi ci piwo ode mnie,a ja mu potem kase oddam :D.A co niektorych poczytac starajac sie ich zrozumiec,konczy sie jak dla mnie bolem glowy ;)
Ps.Bede w Mediolanie w tym roku wiec albo umre ze smiechu,albo z przecierania oczu ze zdziwienia
Nie Dzieju, to Ty jestes w bledzie bo inny punkt widzenia (rozny od Twojego) wcale nie oznacza ze ktos jest w bledzie. To po pierwsze.
Po drugie przyjemnosc z jazdy jest subiektywna ocena i karzdy ma swioje preferencje, oczekiwania i wymagania.
Lubisz swoja RD03 chwala Ci za to, uwazasz ze nie ma lepszego motocykla - swietnie, ale nie negoj tych co lubia miec wiecej mocy w piecu, lepsze zawieszenie i ergonomie o stylistyce i modzie nie wspominajac.
Pozdro
PS. Tymon - to kolejny watek w ktorym beszczelnie sie przypierdalasz do administracji forum, zal Ci cos sciska ze nie jestes juz modem czy co?
Oj odrazu z przypierdalaniem...
Napisalem tylko ze juz nie o Afri w tym watku jest. Zagladam raz na jakks czas bo licze na jakies newsy w tym temacie a tu jak w wiekszosci watkow balagan.
Czy mi zal dupe sciska ze nie jestem modem? Nie bardzo - robie swoje w swojej grupie i jest ok.
A, co do "sie przypierdalania" - wyrazam swoja opinie - chyba mam ku temu prawo?
Nie ma sensu sie niepotrzebnie stresowac...
hehe.Krzeszu,niech Lepi jeszcze postawi ci piwo ode mnie,a ja mu potem kase oddam :D.A co niektorych poczytac starajac sie ich zrozumiec,konczy sie jak dla mnie bolem glowy ;)
Ps.Bede w Mediolanie w tym roku wiec albo umre ze smiechu,albo z przecierania oczu ze zdziwienia
Bedziesz Myku co prędzej sprzedawal swoje BMW i KATY zeby poczuć drzenie nowej Królowej.... Zostaniesz karnue wydalony ze wszystkich tych forów BeŁeMwu...a my Ci wspaniałomyślnie wybaczymy błądzenie....:at::at::at:
Kto wie,puszku,kto wie.Jestem otwarty na mila niespodzianke :)
Równiez kibicuje każdemu moto z segmentu ADV.
Ale ta Honda co wstawiłeś wydaje się zajebista!!!!!! Zajebisty kibel :)
Owszem - motocyklem ADV robię 2 wyjazdy w roku, na CRF robie 3 wyjazdy w miesiącu, a "kiblem" zasuwam dzień - w dzień, wczoraj, dziś i jutro, cisnąc w korkach i tracąc przyczepność na zamarzniętych kałużach. Mój moto na co dzień powinien mieć:
automatyczny napęd, dobre prowadzenie, wąski w talii, zwrotny, dobre przyśpieszenie do 120, ale płynne, grzane manetki, dobrą osłonę od wiatru i przydał by się ABS oraz kontrola trakcji bo na śniegu i lodzie... i fajnie żeby nie palił zbyt dużo, bo latając co dziennie bardziej czuć spalanie w portfelu niż robiąc ADV 2 razy w roku...
kibel w ruchu miejskim.. ;)
http://www.motorcycle.com/blog/wp-content/uploads/2014/09/2015-Honda-NM4-Action-0632-547x389.jpg
naprawdę uważacie że to jest fajny motocykl..? :D
No przeciez to Honda,wiec zajebista:D
motormaniak
29.10.2014, 15:48
batman podobnym śmigał - a On byle czym nie jeździł :) Koła podobne jak w moim Kacie.. filigranowe takie.
W tej hondzie przydał by się jeszcze kardan i LPG!
edycja - dsorry to był robocop...
http://i.imgur.com/oGcdqiY.jpg
madafakinges
29.10.2014, 16:00
Za-je-bi-st-yyyy
Jako zalozyciel wątku, demokratycznie podejmuje decyzje. Tymon i Dubel wypadaja z tego watku z przepychankami jako OOT Wstydzcie sie!
Co do zasobu portfela i wybierania nowego vs starego pojazdu. Moje zdanie. Fure mam z 2001 bo jest wygodna, mocna, oszczedna i sam duzo moge naprawic a i malo sie psuje. Pewnie moglbym kupic nowy ale mnie to nie interesuje. Wracajac z wystaw samochodowych do mojego auta nic mi nie brakuje. A w nowych samochody niestety za duzo jest ekonomii i marketingu np. jaką zaleta dla uzytkownika jest fifting kazdego roku, kasowanie serwisow przez serwer w Monachium itd.
Podobnie mam z motorami:
2001 Wildstar - super uzytkowy klasyk, nowy w tym stylu bedzie niestety gorszy (brzydszy - tansze kola itd., wiecej pali - ekologia itd)
1996 - DR650 - nowy w tym stylu bedzie taki sam, a tego nie szkoda zostawic na czarnym lądzie.
1986 R80G/S Paris-Dakar - takich motocykli juz nie robią, bo by zbankrutowali :-)
Ale pewnie jak bede chcial cos do dalszych podrozy to kupie LC8 jak Pan Honda Suicziro zawiedzie w Mediolanie.
Ja czekam na potwierdzenie, jak tylko będzie potwierdzenie ze jest nowa afri to wsiadam na afri i ogień na premierę :at:
Wez jakies uspakajajace ziolo ze soba i termos herbaty z melisy:-) w razie rozczarowania.
madafakinges
29.10.2014, 16:43
http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/honda-rcv-road-bike-coming-to-milan-show/25797.html
According to Young Machine [...] Honda will also have its new 1000cc, parallel twin powered Africa Twin adventure bike at the show.
Hmmm... emocjonujace. Moze bedzie chociaz na co narzekać.
Szczerze mowiac, patrzac na nowe modele Hondy. Jak mnie nie rozczaruja, to sie sam sobie zdziwie. Chociaz CFR daje promyczek nadziei.
According to Young Machine [...] Honda will also have its new 1000cc, parallel twin powered Africa Twin adventure bike at the show.
Hmmm... emocjonujace. Moze bedzie chociaz na co narzekać.
Szczerze mowiac, patrzac na nowe modele Hondy. Jak mnie nie rozczaruja, to sie sam sobie zdziwie. Chociaz CFR daje promyczek nadziei.
Wyprzedzę niektórych: Africa twin z rzędową dwójką to już nie Africa Twin!!!! :at:
;)
Nawet jak będzie V-Twin, super glancuś to kto z Was weźmie to z salonu ciorać po krzakach? Szkoda będzie....
banditos
29.10.2014, 17:53
Ex chyba nie oglada wyścigów :lol8:
Ciekawe czy nowa Afryka,najlepszy motocykl wszechswiata tak zrobi
http://www.youtube.com/watch?v=aIb63ZrEBLw
Krzych_BBI
29.10.2014, 19:15
A co w tym takiego mądrego ?
MYku, niewiem czy nowa afryka tak zrobi, ale stara afryka napewno to umi. do 3ciego biegu, na asfalcie...
ACMvY7QrF7g
Fassi, gościu na ktm potrzebuje 150 km...Afrykanerowi wystarczy 62...cza umić..:at::at::at:
Zet Johny
29.10.2014, 19:57
Myku tak czy siak duża odpowiedzialność na Ciebie spada jak się wybierasz do Mediolanu. Mam nadzieję że nie będziesz się ociągał żeby czym prędzej wrzucić fotki i inne szczegóły na forum.
A wlasnie... 5 lat jezdze motocyklem i jeszcze nie pojalem do czego ta technika palenia gumy ma sluzyc? Ni w chuj nie kumam, serio. Czy ma to byc sluzyc zwiekszeniu temperatury gumy dla lepszego startu? Moze to ma utrudnic start slabszym zawodnikom? Najslabszy skuter pali gume wiec wyznacznikiem mocy to nie jest... podpowiedzcie.
Taki rytuał przed zmianą. ;)
Myku tak czy siak duża odpowiedzialność na Ciebie spada jak się wybierasz do Mediolanu. Mam nadzieję że nie będziesz się ociągał żeby czym prędzej wrzucić fotki i inne szczegóły na forum.
Jak się ociągał?
Oczekiwane jest, że będzie transmitował live prosto ze stoiska Hondy. ;)
Johnny.chlopaki sie napinaja,ze ponoc 60KM to to dla czego warto zyc i nic im wiecej nie potrzeba :haha2: oprocz blekitnego nieba.Mediolan mnie przeraza,bo jak cos bedzie nie tak,to wszysto na zywo zobaczasz w TV.Bedzie Burda i rozpier...ol na maxa.Mam stresa i nie chce tam jechac,ale chyba bede musial.Ekipa z Polski potwierdzila przyjazd po mnie do mnie,wiec czuje ciezar :p
Zet Johny
29.10.2014, 20:24
Przecież wiesz że część z nas już wyrzuciła telewizory :D i nie ma gdzie oglądnąć. Musisz zdać relację i oby to były dobre wiadomości.
Ale jak bedzie cos nie tak,to nie bedzie linczu?Ja wierze,ze....jak to bylo?100KM 180Kg 800cm ,zawias przynajmniej WP co tam jeszcze...:haha2:
Jak będzie lipa w Mediolanie to bierzemy płaszcze i tarcze z logo AT i walimy na krucjatę do Japonii rzucać toporami w drzwi fabryki :D
Głowę Myka się nabije na pal jako element dekoracyjny siejący spustoszenie w psychice księgowych Hondy :)
A wlasnie... 5 lat jezdze motocyklem i jeszcze nie pojalem do czego ta technika palenia gumy ma sluzyc? Ni w chuj nie kumam, serio. Czy ma to byc sluzyc zwiekszeniu temperatury gumy dla lepszego startu? Moze to ma utrudnic start slabszym zawodnikom? Najslabszy skuter pali gume wiec wyznacznikiem mocy to nie jest... podpowiedzcie.
Ta wiedza przychodzi dopiero po 10 latach jazdy:D
Bicio,ale ja jezdze Katem a do Italii jade czysto turystycznie z moim nowym Samsungiem S5.Jestem bogu ducha winny ;)
ps.moja suczka nawet jedzie ze mna.
motormaniak
29.10.2014, 20:44
"Jak będzie lipa w Mediolanie to bierzemy płaszcze i tarcze z logo AT i walimy na krucjatę do Japonii rzucać toporami w drzwi fabryki "
Bicio - obawiam się że Honda motocyklowa nie ma już żadnej fabryki w Japonii....
Bogu ducha winni to pierwszy album mojej przyszłej kapeli, nazwy bandu nie wspomnę bo siara.
VFR 1200 składają w Kumamoto.
http://www.reliableplant.com/View/25325/Honda-motorcycle-plant-Japan
Misza, nie siara tylko amoniak raczej :D
Misza dawaj,rozluznij atmosfere,bo napiecie zaczyna byc juz mocno duze przed Mediolanem :haha2:
Myku, glancuj szkiełko w S5, wykup dodatkowy transfer w roamingu i pamiętaj, że my tu CZEKAMY :)
No,no.Mam taka szmatke do dyspleja.I gdzies sie tam na wifi podlacze :D
gdzies sie tam na wifi podlacze :D
Czasem zapominam, że istnieją takie rzeczy.
No to czekamy na relację LIVE :D
Kto był na cześkach czy świerszczówkach ten wie o co chodzi.
Po tym lepiej wódka wchodzi:;)
45 koni też wystarczy:
Sebazaz, ale ten motur olej zre.... Moze pierscienie czas wymienic? ;)
Trzeba motór wymienić, na podlasiaku zjadł 1,5 litra. To mniej więcej tyle co my bimbru;)
ten dym szedl spod uszczelek?:D
[...]and a new Africa Twin featuring a 1000 cc parallel twin engine designed to be both compact and light.
[...]
The long-awaited return of the Africa Twin model may come in the form of two editions, including a road-biased version and a much more hardcore off-road version.[...] (http://www.motorcycledaily.com/2014/10/will-honda-be-the-surprise-star-of-eicma-exotic-superbike-and-new-africa-twin-rumored/)
Tu tez cwierkają http://goo.gl/ILVr2x
http://www.insella.it/sites/default/files/styles/contenuto-news-big-anteprima/public/anteprima/eicma_2014.jpg
Honda zawsze robiła wielką tajemnicę z nowościami , rozmawiałem w zeszłym tygodniu z kolegą pracującym w Honda Italia i żadnych konkretów nie ma . W zasadzie nikt nic nie wie a skoro eicma zaczyna się za tydzień to egzemplarze wystawowe powinny już być u oficjalnego importera .
Po mojemu nic nie bedzie ponieważ ten segment moto jest już od dawna podzielony , ani nowa VFR-a czy też Crosstourer w praktyce słabo się sprzedaje .
Adadzio...nie siej defetyzmu...Bedzie nowa Afri , parametry juz tu podalismy... Nie zapeszaj...
Puszek, nie siej niezdrowej podniety ;)
Parametry możesz wymyślić jakie chcesz. Papier jest cierpliwy. Internet tym bardziej. A rzeczywistość już wkrótce....
Adaggio opiera się na konkretnych przesłankach, Ty na marzeniach. Oczywiści wszyscy możemy się mylić.
falcon500
30.10.2014, 10:03
a ja wczoraj znalazłem to
http://motovoyager.net/2014/10/drogowy-kawasaki-h2-i-africa-twin-japonski-magazyn-ujawnia-zdjecia/
Wpływowy japoński magazyn Young Machine opublikował wizualizacje kilku ...
Paweł - K
30.10.2014, 13:02
Co by nie zrobili, nie będzie miało tyle wdzięku, gracji i wytrzymałości co dotychczasowa Królowa.
http://www.visordown.com/motorcycle-news-new-bikes/honda-rcv-road-bike-coming-to-milan-show/25797.html
Honda will also have its new 1000cc, parallel twin powered Africa Twin adventure bike at the show.
Zeby tylko zbytnio nie wyżyłowali tego silnika...Hej Czarnuchy...90 koników chyba starczy?
Puszek, egal ile koni. Byle by sie nie psul i nie pracowal jak mixer do srub...
i tak bedzie na wtrysku wiec, go sobie zremapujesz:) o ile jeszcze cos z tego moto zostanie po 10-15 latach, czyli wtedy kiedy juz EWENTUALNIE HIPOTETYCZNIE nowa legenda powstanie i starej pozwoli pojsc na emeryture.
Podniecacie się tym motocyklem.. a nawet jeśli będzie... czy dożyjemy jeszcze z te 5-6 lat gdy będzie nas stac na używkę? :)
ja sie podniecam, ale z gigantycznym dystansem:)
Zazdroszczę rozmiarów :D
Debiut nowej Afryki w przyszłym tygodniu jest niemal pewny :)
Krol jest tylko jeden KTM 1190 ADV R.Reszta to sciema i opcja dla nieudacznikow:haha2:
Myku, czyli nowy KTM megaadwenczer 1290 tez dla pedalow ? :D
Dla turystow.A jakiej orientacji to juz inna sprawa.Ale jak dla mnie bije konkurencje na glowe.Myslalem ze nowa FJR bedzie ok,ale 1290 uwazam,ze jest lepszy.Jak mogles pomyslec o nim w zestawieniu z 1190 adv R :confused:
Myku, te nowe adventury z KATEEMA to przerosniete motocykle na asfalt, ostania w miare konstrukcja to 990R, ale to juz ustalilismy wczesniej, a takze to ze idealem byloby max 100 koni i max 1000cm no i 180kg:)
Proponuje rozszerzyc horyzonty.KTM robil 990R,robi 1190 Adv R ale robi rowniez 1290 Mega Adv czy jak mu tam .Dlaczego patrzycie tylko na jeden Segment?To troche dziwne.Czy ta Firma ma tylko robic w segmencie Hard Havy Mega Reiseenduro???To troche glupie i nielogiczne.Wypuscil uniwersalne 1190 Adv,ktore mam.1190 Adv R z przeznaczeniem na turystyke bardziej Off niz On,ktore bede miec.I wypuscil mega zajebistego turystyka On 1290,ktorego nie potrzebuje,wiec nie bede miec.Powinnismy sie z tego cieszyc,jako posiadaczetej marki :)
Honda wypuściła w ubiegłym roku cywilne enduro CRF 250 L
Nie ma dużo koni, ale jest bardzo wdzięczne do jazdy i serwis co 12000 km
To jest prawdziwa wyprawówka na lekko i spokojnie. Dunia jest zachwycona.
https://www.google.pl/search?q=crf250l&sa=X&biw=1536&bih=705&tbm=isch&imgil=nwOPIxZVPF47KM%253A%253BhMmhBGwt6duhOM%253Bh ttp%25253A%25252F%25252Fpowersports.honda.com%2525 2F2014%25252Fcrf250l%25252Fstreet.aspx&source=iu&pf=m&fir=nwOPIxZVPF47KM%253A%252ChMmhBGwt6duhOM%252C_&usg=__TnjbcSkiQlbM7Ss5mau_9Oz-sG0%3D&ved=0CCwQyjc&ei=OTxSVP7BH4WxacW4gXg#facrc=_&imgdii=_&imgrc=nwOPIxZVPF47KM%253A%3BhMmhBGwt6duhOM%3Bhttp% 253A%252F%252Fpowersports.honda.com%252Fassets%252 Fflash%252Fmodel%252Fgallery%252FCRF250L_2014_Stre et_07.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpowersports.honda.c om%252F2014%252Fcrf250l%252Fstreet.aspx%3B755%3B38 5
Czekamy na większego brata :at::at::at:
A wszystkie wymagania co do nowej afryki spełnia 690 ;)
Jak nie będzie fałki to może być i singiel ;)
Dodam,ze mialem 990S,R niestety nie.Jesli go ktos ustawia na najwyzszym Podium,to powinien sie pospieszyc z zakupem.To fantastyczne Reiseenduro.Ale np w 100KM S brakowalo mi mocy na czarnym.1190 adv R to zalatwia,do tego jak sie potrafi,to mozna w terenie pojezdzic.990R juz nie wroci,a moim skromnym zdaniem to najlepsze Reiseenduro wszechczasow..XRVto kondon,bez urazy.990R mial zawias,skok,ergonomie,wage i moc,przyjemnosc z jazdy bila konkurencje na glowe.A co miala XRV?Podobno niezawodnsc,pozwalajaca doturlc sie do domu.990 tki robia po 200tys,km i wiecej.bez problemu.Proponuje wejsc na chociazby LC8 Forum.
A wszystkie wymagania co do nowej afryki spełnia 690 ;)
Jak nie będzie fałki to może być i singiel ;)
Ciągle nikt mnie nie uswiadomil. Po co fałka i dlaczego ludzie tak to lubia? Rozumiem walory estetyczne. Charakterystyke i dzwiek mozna zrobic identyczną z R2 ze zmianą kąta wykorbienia.
Bardzo lubie V w silnikach przemyslowych ze wzgledu na zwarta budowe i latwy dostep podczas naprawy.
W silniku motocyklowym to wiecej walkow i lancuchow rozrzadu, złe chlodzenie, skomplikowany serwis - niech mnie ktos przekona
:Thumbs_Up:
Widzę Puszek, że jako jeden z niewielu Afrykańczyków wierzysz, że będzie sukces. Tak trzymaj! :-D
Lepi,bardziej na jednocylindrowego nastepce Afry pasuje XCH.Jest spokojniejszy i servisy dluzsze.Uwielbiam to moto.690 to juz troche wariat :D
... Charakterystyke i dzwiek mozna zrobic identyczną z R2 ze zmianą kąta wykorbienia.
Pewnie, że można ale to świętokradztwo ;)
Oczywiście zapomina się, że prawdziwa Vka to kąt rozwarcia 90. A w afryce jest "podróbka" właśnie ze zmianą kąta wykorbienia co by przypominała prawdziwą Vke :)
Dodam,ze mialem 990S,R niestety nie.Jesli go ktos ustawia na najwyzszym Podium,to powinien sie pospieszyc z zakupem.To fantastyczne Reiseenduro.Ale np w 100KM S brakowalo mi mocy na czarnym.1190 adv R to zalatwia,do tego jak sie potrafi,to mozna w terenie pojezdzic.990R juz nie wroci,a moim skromnym zdaniem to najlepsze Reiseenduro wszechczasow..XRVto kondon,bez urazy.990R mial zawias,skok,ergonomie,wage i moc,przyjemnosc z jazdy bila konkurencje na glowe.A co miala XRV?Podobno niezawodnsc,pozwalajaca doturlc sie do domu.990 tki robia po 200tys,km i wiecej.bez problemu.Proponuje wejsc na chociazby LC8 Forum.
To 1190 ADV musi mieć coś w sobie, ze tak lubisz... bo straszenie brzydka
:haha2:
haha...a co jest tak ladne,zeby sie wszystkim podobalo?
ps.co do tego czegos,to zapytaj tych,krorzy nim jezdzili.Ja jestem zachwycony,a na poczatku plulem na niego,czego sie dzis wstydze.
haha...a co jest tak ladne,zeby sie wszystkim podobalo?
Królowa.
Glupie pytanie na FAT :haha2:
acokurra
30.10.2014, 16:06
To jest najpiękniejszy motór jaki widziałem. Jeśli Afra w ten kierunek pójdzie to kosmos. Plus bagażnik itp.
http://static.blogo.it/motoblog/honda-crf450-rally-2013/big_Honda_CRF450_Rally_2013_01.jpg
Honda wypuściła w ubiegłym roku cywilne enduro CRF 250 L
Nie ma dużo koni, ale jest bardzo wdzięczne do jazdy i serwis co 12000 km
To jest prawdziwa wyprawówka na lekko i spokojnie.
I waży więcej niż KTM 690...
Owszem ,5 kg, i co z tego? Gdyby zamienić wydech na lekki bez katalizatora ,pewnie masy by były równe- ale nie o to chodzi.Pali poniżej 3 l, niezawodny ,spokojny osiołek. Wymiana oleju w ktm 690 co 5 tys a tu co 12 tyś...To zupełnie inne motocykle. Nie do porównania. 690 to raczej do XR650 R bym porównywał...
Ale jakby w kacie wymienić wydech na lekki to różnica byłaby 10 kg!
10 kilo to pryszcz. Wystarczy poćwiczyć na siłce, pojeździć rowerem i w pół roku nasz kondycja rośnie do tego stopnia, że tych różnic w ogóle się nie odczuwa :)
Owszem ,5 kg, i co z tego? Gdyby zamienić wydech na lekki bez katalizatora ,pewnie masy by były równe- ale nie o to chodzi.Pali poniżej 3 l, niezawodny ,spokojny osiołek. Wymiana oleju w ktm 690 co 5 tys a tu co 12 tyś...To zupełnie inne motocykle. Nie do porównania. 690 to raczej do XR650 R bym porównywał...
Nie zrozum mnie, źle. Mi się ta mała Honda nawet podoba, ba nawet czekałem na jej premierę ale waga mnie rozczarowała. Miałem wtedy jej poprzedniczkę XR250L, ważyła o 30kg (!) mniej i też była niezawodna, wymiana oleju co prawda co 5 kkm ale to dziecinnie prosta operacja.
Kiedyś już przytaczałem tu link to strony gościa który taką małą Hondą przejechał 78 000 km podczas jednej wyprawy bez większych napraw.
P.S.
W moim 690 wymiana oleju co 7500 km w nowszych już co 10000 km.
10 kilo to pryszcz. Wystarczy poćwiczyć na siłce, pojeździć rowerem i w pół roku nasz kondycja rośnie do tego stopnia, że tych różnic w ogóle się nie odczuwa :)
10 kilo to zawsze 10 klio. Najlepiej chudnąć 10 i mieć motor lżejszy o 10 ;)
I waży więcej niż KTM 690...
Lui ;)
nie siej herezji :D
Podaj może źródła które podają że ta mała honda waży więcej niż średni kat bo coś nie bardzo chce mi sie w to wierzyć :Thumbs_Up:
Niestety to prawda ale mała Honda waży zaledwie o 1-2kg więcej jednak różnica pojemności jest porażająca. Rzuciłem tu 690 dla przykładu ale po drodze jest cała masa motocykli w przedziale od 400 do 650 cm, które są lżejsze. Nie rozumiem dlaczego 250 jest taka ciężka, 144kg z płynami. Oczywiście pali mniej od KTM-a ale zasięg na zbiorniku już podobny bo Honda ma zaledwie 7,7l paliwa. Natomiast prędkość podróżna, zdolności terenowe i fun, to dwie różne bajki.
Taki standart podaje Honda.
Czyli z wodą, olejem, pewnie z Aq i zalany bak pod korek
A Ktm skoro o nim mowa jak mierzy swoje motki..?
Może tu siedzi szczegół..
250 hondy pewnie waży sucha ok 130kg. Nie sądze by 690 ważyła mniej..
10 kilo to pryszcz, 20 to 2 pryszcze. Oj pryszczata będzie ta królowa :D
Taki standart podaje Honda.
Czyli z wodą, olejem, pewnie z Aq i zalany bak pod korek
A Ktm skoro o nim mowa jak mierzy swoje motki..?
Może tu siedzi szczegół..
250 hondy pewnie waży sucha ok 130kg. Nie sądze by 690 ważyła mniej..
KTM bez paliwa 138kg, Honda 250 bez paliwa -139kg. Przyjmijmy, że ważą tyle samo ale jaki jest stosunek pojemności silnika obu sprzętów.
Jeżeli waga "nowej" Afryki pójdzie w tym samym kierunku, to GS będzie na bank lżejszy.
Waga to nie wszystko, honda dzięki tej dodatkowej masie wytrzyma wszystko i jeszcze trochę, a taki odhudzony ktm po załadowaniu na maxa pewnie daleko nie dojedzie...:D
Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę średnice goleni w kacie, wielkość tarcz hamulcowych, hydrauliczne sprzęgło... nie popisała się honda.
Nie liczy się wielkość a jakość ;)
A jak wiadomo honda ma zawsze najlepsze materiały.....
Nie od dzisiaj wiadomo ze gownolit wazy mniej ;)
http://img508.imageshack.us/img508/9467/12803661653137303530.jpg
http://www.marc-hornschuh.de/cms/images/stories/moped/rahmen_ktm_3.jpg
http://i1.ytimg.com/vi/WtUj3br21_E/hqdefault.jpg
http://gallery.trailtech.net/var/resizes/Exhaust%20Flange%20Protectors/Model-Specific/Broken%20Flange%20Example/KTM%20Broken%20Flange.jpg?m=1300654299
http://applejam.smugmug.com/Motorcycles/Safari-Tanks/i-TkCjNDJ/0/L/2011-08-05-184442-L.jpg
http://i325.photobucket.com/albums/k389/ktm525_matt/KTM%20detail/P7210148.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/403340_174235932680031_229915037_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/306522_213432602093697_1027830369_n.jpg
Fassi nie wyjezdzaj tu z tym bo wiadomo zazraz sie zacznie...
jak mi probuja wmowic ze biale jest pomaranczowe to niestety tak reaguje ... ;)
Masa to nie wszystko :D
http://i46.tinypic.com/2lnvbd1.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y283/darkhell/framecrack.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y121/jmeperu/xr400r/DSCN0790.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y121/jmeperu/xr400r/DSCN0790.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y121/jmeperu/xr400r/DSCN0793.jpg
http://imageshack.com/a/img838/7394/iz4e.jpg
http://www.motorradreisefuehrer.de/tl_files/picts/04_motorradequipment/Petec/Lecker_Africa_Twin-Motor.JPG
http://i1238.photobucket.com/albums/ff493/zenszen/IMAGE_048_zpsa33cb0a8.jpg
tylko jak już ktmy bedą w wieku tych hond to będą tak wyglądać :
http://s8.flog.pl/media/foto/6854187_i-bedziemy-ciac-zyletki-zylami.jpg:D
zasylikonaowany silni, peknieta sprezyna nie powoduja awarii. Kosz sprzeglowy polamany przy odkrecaniu, tloki stopione zbyt uboga mieszanka. Ta pierwsza fotke mozna do awarii zaliczyc...
Nawet rowerow porzadnych nie umia zrobic...
http://si6.mtb-news.de/fotos/data/9475/medium/P10100205.jpg
Lepi, da rade tam co jeszcze japonskiego znalezc? :D
i pozniej sa efekty tegi ze sie wszyscy tym jaraja....
n5ocIfbFLZs
W domu mamy do dzisiaj Merca 123, sprowadzony w 1991 r., przebieg 1 500 000 km i do dzisiaj jezdzi. Wroc, toczy sie :D Blacha zrobiona 2 latat temu, nowy lakier, silnik 300 000 temu
Ale nie chwale tu auta, tylko sie dziwie tym co wkladaja karteczki za wycieraczke na miescie. Kupie za 15 tys. tel..., dam 25 tys, tel. ..., natychmiast kupie, place gotowka.
Tak se mysle, co z tymi ludzmi? Po co im takie stare auto? Przeca to zlom i wcale nie jedzie...
Cos maja te stare maszyny ze do dzisiaj jezdza i ludzie chca kupic, a te nowe?
http://www.youtube.com/watch?v=bufTna0WArc :D
Fassi, El, ale co wy tu z tymi autami? No choroba, kurteczka, a niech to jasny grom stuknie... motur to tez emocje, a nie klekot przez miljard kilosow. ... a z reszta kazdy inaczej uzywa.... ja bym 123 i tego golfejsztejna w jeden nauczyl ze maszyna nie bedzie czlonkiem mojej rodziny nigdy, nawet jakbym oddal swojemu dziadkowi to ten na posolonym zima podlasiu spulchnil by te autka w 3 sezony.
Luz, czekajmy na premiere.
Trzeba było zmienic temat bo tylko ta pomarancza i pomarancza...zeby to chociaz warte było tego wychwalania....:D
Niestety to prawda ale mała Honda waży zaledwie o 1-2kg więcej jednak różnica pojemności jest porażająca. Rzuciłem tu 690 dla przykładu ale po drodze jest cała masa motocykli w przedziale od 400 do 650 cm, które są lżejsze. Nie rozumiem dlaczego 250 jest taka ciężka, 144kg z płynami. Oczywiście pali mniej od KTM-a ale zasięg na zbiorniku już podobny bo Honda ma zaledwie 7,7l paliwa. Natomiast prędkość podróżna, zdolności terenowe i fun, to dwie różne bajki.
Mała Honda to nie motek dla 100 kg faceta do śmigania po wydmach. Ale dla kobiety taki bezobsługowy motek to skarb....Dla kogoś ,kto nie chce latać ale jeździć to znakomita , ekonomiczna maszyna.. I kosztowała nowa 16 tyś...Kata 690 już nie będzie , ta Hondka dalej bedzie sobie brykać...
Mała Honda jest naprawdę fajnym motocyklem, chętnie bym takim jeździł ale jeśli chodzi o jej wagę, to muszę przyznać rację chłopcom kateemowcom. OK, ma być pancerna. Ale jakoś XLR 250 Baja też byłą pancerna 20 lat temu i ważyła bodajże koło 115 kg, więc jak wytłumaczyć 140kg nowej 250-tki? Przecież nie ma fabrycznie żadnych bajerów typu osłony, szyba, bagażnik itp. Powinna ważyć nie więcej niż 115kg. 140 to jest nieporozumienie, DRZ waży tyle samo, wersja S.
Lucky Luke
30.10.2014, 23:08
Nie no mój znajomy kupił tę małą 250 hondy i przyznam szczerze, że za darmo to bym to wziął, ale żeby to kupic to już dziękuję.
Jest słaba w prowadzeniu , mała , mało mocy , ani jakaś ładna , a na swoje gabaryty bardzo ciężka.
Z tego co pamiętam to ma blaszany bak , masakra w tych czasach.
Pewnie się długo nie zepsuje i tu koniec zalet jak dla mnie, według mnie to motocykl dla wędkarza.
Generalnie to wsiadłem chwile się przejechałem i w ogóle nie miałem ochoty tym dalej jechać , sto razy bardziej wolę jeździć moją africą , a o husce to już nie wspomnę.
Hahahahaah!!!A podobno Plastik to masakra w tych czasach,haha...Moto dla wedkarza,Piwo ode mnie:D
Nie no mój znajomy kupił tę małą 250 hondy i przyznam szczerze, że za darmo to bym to wziął, ale żeby to kupic to już dziękuję.
Jest słaba w prowadzeniu , mała , mało mocy , ani jakaś ładna , a na swoje gabaryty bardzo ciężka.
Z tego co pamiętam to ma blaszany bak , masakra w tych czasach.
Pewnie się długo nie zepsuje i tu koniec zalet jak dla mnie, według mnie to motocykl dla wędkarza.
Generalnie to wsiadłem chwile się przejechałem i w ogóle nie miałem ochoty tym dalej jechać , sto razy bardziej wolę jeździć moją africą , a o husce to już nie wspomnę.
Mimo wszystko będę bronił małej Hondy, szczególnie tej starszej. Przejechałem nią Bułgarię i Grecję unikając asfaltu. Spokojnie dawała radę z bagażem. Oczywiście nie brała przeszkód w takim stylu co Katy ale dotarła wszędzie tam gdzie one.
https://lh5.googleusercontent.com/-P7T-LHk2llY/UV7zeNgPBtI/AAAAAAAATNE/7Bs1D9HBtBY/w900-h599-no/733949_499651236738613_581625254_n.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-kMlL_WTO0J4/UV7ze-7XXFI/AAAAAAAATNM/UeY3gcpdg2E/w900-h599-no/421870_492853424085061_1542188239_n.jpg
Blaszany bak to wymóg dla motocykli produkowanych na Japonię w tamtych czasach. Można go zmienić na plastik. W KTM-ie brakuje mi zwrotności tej małej Hondy. Naprawdę fajne moto nie tylko do miasta.
https://lh5.googleusercontent.com/-p6DhFwnpUM0/UdxyRlFfSeI/AAAAAAAAUSc/8zlfCjTvAAM/w900-h599-no/DSC01987.JPG
Co nowej małej Hondy to większą wagę usprawiedliwia nieco chłodnica ale z drugiej strony taka Yamaha WR250R waży o 16kg mniej. I nie bez znaczenie jest to co napisał Puszek, cena. Katalogowa chyba 19-cie alke jak widać mozna zejśc do 16-tu, za taki nowy motocykl to moim zdaniem okazja. Oczywiście nie jest to sprzęt dla każdego, bo takich zresztą nie ma.
Polecam stronę pewnego Greka 73kkm w 26 miesięcy na małej Hondzie (zresztą przedtem miał Afrykę ale zmienił na 250-tkę)
http://madnomad.gr/main/en/greece2india/#sthash.0LVSUNby.dpbs
http://madnomad.gr/main/wp-content/uploads/2013/07/Albania1-3-625x468.jpg
aja wam powiem że nie ma co gadać motocykle są różne i w sumie bardzo dobrze, bo każdy szuka coś dla siebie.. mnie się królowa szczególnie nie podoba, ale doceniam kulturę pracy silnika. Mi natomiast bardzo brakowałoby dynamiki KATA, poręczności oraz zawieszenia. Ale ja latam z kolegami w koło komina.. czasem gdzieś blisko po europie, nigdzie dalej jeszcze nie dojechałem i pewnie nie dojadę! :) zapewne takich ludzi jak ja jest sporo! (Co wykazał Louis swoim tematem: CENA PRZYGODY)
ZATEM. skoro nie potrzeba mi mega niezawodności, zaś przebiegi kręce po 7-10 tys km rocznie. to po co się męczyć.na cieżkich klockach bez mocy i zawieszenia. Wybieram radochę, i tutaj się cieszę w sumie że mamy taki wybór.. pewnie jak bym mieszkał w jakims bardziej dziekim kraju, byłbym skazany na motocykle pancerne! i młotkiem naprawialne.... nooo ale nie mieszkam ;) więc po co się męczyć! :D
podpisuje sie pod tym obydwoma rencami a takze jedną racicą...
więc po co się męczyć! :D
A mnie sie takie meczenie podoba...A jak piwo potem smakuje....w takim towarzystwie....mrrr
zQaM2QcoUVs
Puszek, masz racje. Idealne moto dla kobiety moze byc ciezkie. Niech sie baba meczy ;-)
Nie wiedzialem, za japonia mercedesy robila :-)
Wiem, ze awaria kacie to gownolit. W hondzie to zmeczenie materialu lub zla eksploatacja :)
Puszek, masz racje. Idealne moto dla kobiety moze byc ciezkie. Niech sie baba meczy ;-)
Nie wiedzialem, za japonia mercedesy robila :-)
Wiem, ze awaria kacie to gownolit. W hondzie to zmeczenie materialu lub zla eksploatacja :)
W hondzie awarie SAME sie nie dzieją....A jak to było z Twoim ktm na autostradzie? Ale wiem ,ze jest najlzejszy i najlepszy i nie musisz wozic kluczy czy dętek bo katy sie nie psuja...Tobie trzeba tylko worek gipsu i dzida:at::at:
Gips jest dobry dla czarnuchow, pasuje do epoki ;-P
A to tez ze starosci?
Tak wiem. Bez biegow tez mozna jechac ;-)
https://lh4.googleusercontent.com/-czhbRaVPuM4/VFKQrySxqlI/AAAAAAAALJo/tG2MNQcgTeQ/w729-h547-no/Zdj%C4%99cie0045.jpg
Niewłaściwy demontaż, pewnie kolega od ktma pomagał...:D
kochane czarnuchy musicie zrozumiec, czasem ktos chce ciut wiecej... na szybko zrobilem porownanie... audi w porownaniu z klasykiem psuje sie, jest drogi w utrzymaniu, jest za szybki, za duzo pali, malo wytrzyma, ma hujowe ksztalty, jest szpanerski i kurka to mi sie podoba...
Robi to samo co nowe ale nie jest z gównolitu
http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/10570242_487387654698219_1948422674_n.jpg
Tak , tak...a potem nie ma z kim się w piachy zapuścic gdzieś dalej...a bo lakier sie zetrze, albo wahacz złamie i cena sprzętu sie zniweluje..Znam to , oj znam... Szmatka i na wystawę na deptak..
Dyskusja zmierza do nikad. Po co sobie udowadniać, ze coś jest lepsze od czegoś? Trzeba jeździć i cieszyć się tym. Mam Afryke, zawsze mi się podobała, kupiłem i jak dla mnie jest bardzo ok. Kata nie miałem, nie testowałem ale na pewno jest zajebisty. Może kiedyś będę miał to zobaczę i podziele się odczuciami. Przy wyborze kieruje się swoimi odczuciami nie podpowiedziami. Gdybym słuchał podpowiedzi zapewne żadne moto nie byłoby na tyle uniwersalne by spełnić wymagania wszystkich.
poddaje sie.
Za wcześnie...Poddasz się 6 listopada anno domini 2014 :D
poddaje sie.
Troche w tym racji jest. Wielu znajomych ma stare, podrapane auta, bo nie szkoda nart wrzucic, w brudnych butach wleść po bieganiu czy zostawic otwarte. Duzo wypozyczam samochodow, roznych klas i mojego bym nie zamienil. Spalanie 4.5-6.5L, na autostradzie mozna grzac 150-190km/h i najwazniejsze, jak cos sie z nim stanie to srednio sie zmartwie.
https://www.anibis.ch/uploads/008/780/782/s4XEOK4ankSyPR43CcaioQ_1.jpg
BTW bede w nastepny czwartek na EICMA. Jak Honda zawiedzie (choć nic nie obiecała, a raczej pismaki rozdmuchali) to pomaranczowa gorączka mnie czeka.
Fajna tu gadka i w koncu przestano tu wmawiac ze biale jest pomaranczowe i obojetnie co sie chce kupic to ma to byc pomaranczowe i koniec.
Ex, fajnie napisales, ze ten Kat jest najlepszy dla CIEBIE. Dla mnie to jest afryka bo wyzej sobie cenie jej bezawaryjnosci i taniosc obslugi niz 150 koni i dynamike ;) W ciagu 7 lat z usterek to tylko regler i to na wlasne zyczenie. Pozatym tylko exploatacja i nikt mi nie wmowi ze pomaranczowe jest lepsze niz moje biale :D
Ja duzo latam z katami małymi i duzymi, najbardziej przeskadzała mi masa afri wiec odhudziłem ile sie da i mam naprawde idealne moto dla mnie, ja zawsze uwazałem ze nie sztuka jest miec milion koni jak sie ich nie wykorzystuje, mi moje 50- pare kucy wystarcza bo wiem ze je wykorzystuje, czasami by sie zdało pare extra ale wiem ze na codzien bym ich niewykorzystywał wiec ich niechce :D
Chłopaki spod znaku pomarańczy wsadzają kij w mrowisko i kręcą nim zawzięcie, a potem się dziwią, że ich mrówki kąsają;)
Ja duzo latam z katami małymi i duzymi, najbardziej przeskadzała mi masa afri wiec odhudziłem ile sie da i mam naprawde idealne moto dla mnie, ja zawsze uwazałem ze nie sztuka jest miec milion koni jak sie ich nie wykorzystuje, mi moje 50- pare kucy wystarcza bo wiem ze je wykorzystuje, czasami by sie zdało pare extra ale wiem ze na codzien bym ich niewykorzystywał wiec ich niechce :D
Daj jakiegos linka jak odchudzales. Tez mnie to interesuje. DR lekka reka z 10kg wyje*&^%$#@!@#$%em
Puszek wkleił byś jakiś filmik jak się tymi Afrykami lata profi.. a nie jakieś listonoszy i pchanie zamiast jazdy ;)
tak a propo.. temtu przewodniego.. ;) mam wrażenie że jednak większość oczekuje Nowej Afry, bardziej w stylu Rally, niż w stylu starej Afry ..;)
jaki z tego wniosek..? :)
motormaniak
31.10.2014, 15:00
Afra w latach swojej produkcji była najbardziej "rally" i najbardziej adv. Tak się złożyło że jej następca czyli ADV950 pojawił się dokładnie po zaprzestaniu produkcji afryki.
Tak wiem - była jeszcze xtz ST, ale ci co mieli oba te motocykle (jak np ja) nie mają wątpliwości który był najlepszy :)
Teraz czekamy że po tym jak KTm uśmiercił 990 na rzecz paskudnego 1190 Honda zaprezentuje nową królową rynku rally i adv w jednym.
Ex, z tego wniosek taki ze klient nowej AT oczekuje cichej pracy silnika, bezawaryjnosci i taniosci obslugi, rzadkiego wzywania lawety, zeby testowali ja kierwocy testowi a nie klienci...
inaczej juz dawno kupilby sobie KTMa :D
Czasy starej afryki ciagle trwaja, widac jakie ceny na rynku i ilosc tych moto. Jakos ciezko wyslac je na zyletki :D
A w czasach kiedy Afryka smigala po dakarze, to KTM myslal jak tu robic 250tke w dwusuwie
Puszek wkleił byś jakiś filmik jak się tymi Afrykami lata profi.. a nie jakieś listonoszy i pchanie zamiast jazdy ;)
npPUHWu-ll4
A proszę bardzo.....
Doprawdy wzruszyłem się filmikiem , szczególnie pierwszą częścią :D
zayebisty film i paczka kumpli.
Zayebista afra na zawsze.Zadne tam ostereih klekoten ;)
Puszek zajefajny filmik:D szacun:bow::bow::bow:
To Missyou zrobił ten film...Szacun dla niego i Pawła oraz Norbiego czyli Cizi i Zyke...I dzięki za wspólne wyjazdy.
Teraz Jeźdźcy Afryk jadą na Paris Dakar... ale nie jako obserwatorzy
Tu jeszcze jeden...Z miejsca gdzie żaden LC8 nie pochwalił sie wjazdem...
Ot i cała magia Africa Twin
LkB2OUmNWl8
.... za wszystko inne zaplacisz karta masterkart u najblizszego dilera lub u kierowcy lawety :D
I pozamiatane...........:Thumbs_Up:
drugi dowod skutecznosci afry.
Nawet ufo (1.16 po lewej ) stalo w zachwycie!
Zazwyczaj porusza sie szybko...;)
Afri- jednoslad wywolujacy euforie.Wskazany w stanach przygnebienia i rozczarowania .
...
Z miejsca gdzie żaden LC8 nie pochwalił sie wjazdem...
tak na szybko.. :)
ten zadek to właśnie lc8 SE :)
Aj6RY_CM-hc
na fotce ADV :)
https://lh3.googleusercontent.com/_L9H2Co_Fp1o/Tb8ti5LAj0I/AAAAAAAAHRg/JjE1bzAoWoI/s800/00088_161.jpg
Siedziałem tydzień w Erg Chebi w zeszłym roku i pojeździłem po tych pięknych górach piochu do syta , to drugie najpiękniejsze miejsce po Erg Marzuk w Libii gdzie mogłem hasać małym endurakiem . Uważam że przyjemność i fan z jazdy w tych miejscach daje wyłącznie lekki sprzęt , można wjechać na szczyt Africą czy innym o podobnych gabarytach moto , pod warunkiem że się umi jeździć .
Afra w latach swojej produkcji była najbardziej "rally" i najbardziej adv. Tak się złożyło że jej następca czyli ADV950 pojawił się dokładnie po zaprzestaniu produkcji afryki.
Tak wiem - była jeszcze xtz ST, ale ci co mieli oba te motocykle (jak np ja) nie mają wątpliwości który był najlepszy :)
Teraz czekamy że po tym jak KTm uśmiercił 990 na rzecz paskudnego 1190 Honda zaprezentuje nową królową rynku rally i adv w jednym.
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
było o silniku Hondy 240 KM
noo to jest już silnik KTMa.. 250 KM do nowego motka MOTOGP ;P
http://www.sportrider.com/sites/sportrider.com/files/styles/medium_1x_/public/ktm-over-the-counter-250-hp-motogp-bike.jpg
http://www.sportrider.com/sportbike-news/ktms-over-counter-250-hp-motogp-bike
ps. sorry za offtop.. jakoś nie mogłem się oprzeć... :D
zeby tylko nie wybuchnal jak jego cywilni kumple...
i zeby nie mial bocznej stopki przykrecanej do silnika bo mu dziure wyrwie i tyle z wyscigu
zeby tylko nie wybuchnal jak jego cywilni kumple...
i zeby nie mial bocznej stopki przykrecanej do silnika bo mu dziure wyrwie i tyle z wyscigu
a który lc8 wybuchł..? czy też rc8?
ps. stopka jest przykręcana i o ramy i do silnika! :)
Ex, pacz jak sie fajczy :D
-ApKL6-wvGY
Ex, pacz jak sie fajczy :D
-ApKL6-wvGY
noooo widzę widzę... :D
http://www.arabnews.com/sites/default/files/imagecache/galleryformatter_slide/Daka.jpg
ps. pisałem o Lc8... :) to taki z 2 cylindrami... :)
Slyszalem, ze honda w standardowym wyposazeniu daje gasnice.
Lepi, a świeczkę zapaliłeś? Jak będziesz gdzieś jechał na kacie to nie zapomnij wziąć nitownicy i trzymaj się blisko Hond, bo kto inny Ci pomoże ?
Zazwyczaj to ja pomagam, zwłaszcza gdy jest po górkę :p
Niestety akcja gaśnicowa nie obejmuje Afryki, więc na wszelki wypadek polutuj regler ;)
było o silniku Hondy 240 KM
noo to jest już silnik KTMa.. 250 KM do nowego motka MOTOGP ;P
240km bez turbiny :Thumbs_Up: ale silniczek Kata robi wrażenie tak czy siak :bow::bow::bow:
consigliero
02.11.2014, 15:07
250 to ja mam w aucie i to z 4 litrów, jakoś nie wróżę cywilnego zastosowania powyższych silników w normalnych pojazdach.
Chłopy, przeoczyliśmy :mur:
Jest już nowa Afryka, nazywa się CCM GP450, i w przyszłym roku ma być już dostępna u nas.
http://www.ccm-motorcycles.com/
https://www.youtube.com/watch?v=mfaY52zo-QM
https://www.youtube.com/watch?v=-eHMIADqs7w
Chłopy, przeoczyliśmy :mur:
Jest już nowa Afryka, nazywa się CCM GP450, i w przyszłym roku ma być już dostępna u nas.
Ta... i ta nowa Afryka ma silnik BMW..
madafakinges
02.11.2014, 19:15
Zdrada!!
GBP 8'000. W sumie niezly motorek. Silnik BMW odprezony, lekki.
To jest silnik wyprodukowany przez BMW, miał iść do Huski. Kymco go odkupiło. Tak czy inaczej na pewno lepszy niż silnik KTM :haha2:
To jest silnik wyprodukowany przez BMW, miał iść do Huski. Kymco go odkupiło. Tak czy inaczej na pewno lepszy niż silnik KTM :haha2:
składam oficjalny protest na takie tezy.. ;) zaraportuje do Admina normalnie zaraz.. :)
dalej jest to made in Taiwan ;)
Pierwszy raz zobaczyłem afryczke w 1995r. w Berlinie.50letnia Niemka wyjeżdżała Nią z salonu ,opisać moją zazdrość i zarazem podziw trudno by było. Jaki......
na tamte czasy motor był piękniejszy od Afryki i 900 fireblade?. Na afryke trzeba było czekać i to długo, na Nową też czekamy i myśle że to znowu będzie prekursor ;) Puszek! pozdrawiam!!1
dalej jest to made in Taiwan ;)
Dokładnie, GS800 ma tajwański silnik i wiele rzeczy azjatyckich i europejskich, ale wszystko montowane na końcu w DE wiec motorek jest made in Giermany ;)
Ten ccm jest już jakiś czas ale ceny nie na nasze zarobki :confused:
Oficjalna sprzedaż rozpocznie się dopiero w tym miesiącu
W Europie ma kosztować około 30 tys zł.
no tak, juz jakis czas zapowiadany byl ten sprzet... i paradoksalnie wlasnie CCM poczul ducha, potrzeby ofroadowych turystow, nawiazal do obecnego dakaru - specyfikacja, masa, pojemnosc... jesli ktokolwiek czeka na sprzet od hondy z duchem wspolczesnego scigania ala dakar to bedzie zawiedziony...
consigliero
03.11.2014, 08:19
Jakoś nie widzę tego CCM z bagażem ala Afryka
no tak, juz jakis czas zapowiadany byl ten sprzet... i paradoksalnie wlasnie CCM poczul ducha, potrzeby ofroadowych turystow, nawiazal do obecnego dakaru - specyfikacja, masa, pojemnosc... jesli ktokolwiek czeka na sprzet od hondy z duchem wspolczesnego scigania ala dakar to bedzie zawiedziony...
Afryka na jaką czekamy to raczej więcej koni i pojemności niż u starej Królowej,dwa cylindry... Ten motek też jest fajny, ale to jakby inna kategoria..
CRF 450 też mogło by się pojawić w wersji ucywilizowanej...oczywiście najpierw Afri
Jakoś nie widzę tego CCM z bagażem ala Afryka
jeżeli ma sensowny subframe, to spokojnie zabierze i ze 120 L bagażu na pokład. znów przeładowywanie małego i lekkiego moto jest pomysłem z czapy... jak mój chłopski rozum.. to tak 60L-80L maks to powinno wozić... a kg raczej nie wiecej niż 20
Nowa AT jaka by nie była będzie papierowa bez serwisu i kompa nie podchodzi takie czasy , zamiast bagażnika schowek na kartę kredytową tak to będzie wygladalo
Puszek, chyba zostałeś sam. Obyś to Ty miał rację.
jeżeli ma sensowny subframe, to spokojnie zabierze i ze 120 L bagażu na pokład. znów przeładowywanie małego i lekkiego moto jest pomysłem z czapy... jak mój chłopski rozum.. to tak 60L-80L maks to powinno wozić... a kg raczej nie wiecej niż 20
Podobno subframe ma słaby, aluminiowy. Pierwsi testerzy wskazują, to jako największą wadę.
XCH tez mial,ale zatroszczono sie o to i mozesz slonia przyczepic,nic sie nie stanie
Przytaczam tylko opinie testerów, wg. nich nie budzi zaufania.
consigliero
03.11.2014, 10:32
Podobno subframe ma słaby, aluminiowy. Pierwsi testerzy wskazują, to jako największą wadę.
Niestety też tak doczytałem
Pany, dajcie Turatechowi i Wunderlichowi tez cos zarobic :D
Ciężko Wam dogodzić, oj ciężko. Wszyscy narzekacie, że nie robi się już turystycznych enduro, że współczesne motocykle są za duże, za ciężkie, mają niepotrzebnie wielkie silniki z mocą grubo ponad 100KM, małe koła, słabe zawieszenie praktycznie szosowe, kosztują po 60 tys. zł. I nagle pojawia się firma ze sprzętem, który ma stosunek mocy do masy lepszy niż afra, zawiechę marzocchi, heble brembo, osłony silnika i chłodnicy, duży bak pozwalający przejechać do 400km, turystyczne siedzenie, a do tego waży na sucho raptem 130kg. Czego chcieć więcej? Jeśli będzie kosztował rzeczywiście koło 30 tys zł, to będzie fajną propozycją, i praktycznie bez konkurencji.
Wiadomo, że dopiero za jakiś czas będzie można powiedzieć cokolwiek na temat jakości, awaryjności sprzętu, ale suche dane wyglądają bardzo zachęcająco.
Ja również kibicuję temu sprzętowi ale mam już parę wiosen na karku i życie mnie nauczyło aby z pewną dozą ostrożności podchodzić do każdej rewelacji. Dane "katalogowe" wyglądają fajnie. Testerzy jednak dostrzegli pewne niedoróbki i dlaczego o nich nie mówić?
Oprócz słabej subframe, zauważyli też źle spasowaną, trzeszczącą i mocno drgającą owiewkę, czy twarde przednie zawieszenie. Na razie to drobiazgi ale przecież nikt jeszcze nie wykonał testu długodystansowego tej maszyny. Obawy budzi też ograniczona siec serwisowa. Owszem silnik BMW/Kymco ale trochę pomotany więc chyba nie identyczny jak ten w BMW G450. Zresztą silnik to nie wszystko. Do tego ewentualne naprawy gwarancyjne, a ile będzie ASO w PL? Jedna, dwie? No i cena. Znana jest już w USA, 12000 USD, a w podobnej cenie mają tam KTM-a 690, który jest tylko 10kg cięższy i dla wielu stanowi lepszą alternatywę.
Jest szansa, że w Europie będzie GP450 będzie tańszy o ok 20% bo odpada część danin podatkowych.
Skąd wzięła się tutaj cena ~30kPLN? Przecież na stronie jest "recommended retail price = 7,995GBP, czyli lekko mniej niż 43kPLN??? Taka cena jednak już robi różnicę...:dizzy:
pzdr
Jac
Jak nowa dwucylindrówka z dobrym zawieszeniem będzie kosztowała 30 tys. to jakość będzie marna.
siwy zeszlismy na temat singla CCM:)
A sorki, i tak 30 tys jest mało realne.
Sa przecieki z Mediolanu. Na stoisku Hondy stoi przykryte duze enduro i pod plandeke wchodzi kabel....
Sa przecieki z Mediolanu. Na stoisku Hondy stoi przykryte duze enduro i pod plandeke wchodzi kabel....
Qrwa... elektryczny zrobili i ładują.
acokurra
03.11.2014, 17:18
Albo ma wbudowany paralizator i miecz świetlny.
http://i58.tinypic.com/e8r8e8.jpg
Znalezione na ADV
Chwilę postała i już jej akumulator padł... ;)
luzMarija
03.11.2014, 17:21
O której wybije godzina "0"?
O Boże o Boże co to będzie?! co to będzie? O Boże!!!! Ja tego napięcia nie wytrzymam.... chyba będę musiał puścić bąka :D
O której wybije godzina "0"?
6-go rano o 9:30
sagattic
03.11.2014, 17:23
Jeszcze 2 dni 16 godzin 36 minut :at:
http://www.eicma.it/en/
luzMarija
03.11.2014, 17:26
Uprzedzając nieuchronne zapytam czy już ktoś założył wątek "Dlaczego nie lubię NOWEJ AT"?
Jeszcze 2 dni 16 godzin 36 minut :at:
http://www.eicma.it/en/
No ja sie nie moge doczekac. Ciekawi mnie jak sie ta saga zakonczy. Jak zrobia jakies VXF 1400 czterocylindrowe i nazwa to Africa Quatro Adventure to sie wcale nie zdziwie.
Spoko panowie...Honda wie co ma zrobic by nas zadowolic.... Wszysko bedzie ok..Panowanie nowej królowej sie zbliza...Na kolana katemy i beemy :bow:
http://4.bp.blogspot.com/_ywrW0ZYeY_U/S8_xk7rvEXI/AAAAAAAAAPQ/oLdIINu3xgc/s1600/africatwin-daidalgas2.png
Tego chyba nie bylo.
Na oko 250 kg, 14 cm zawiechy i wał. No kateemy klekły by ze smiechu:-)
Na oko 250 kg, 14 cm zawiechy i wał. No kateemy klekły by ze smiechu:-)
Z zaufanego źródła - podobno rzędowa dwójka. Na moje oko, minimum 4 litry.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/24/724e4e9e99516ebf6e4bb3a17840e0be.jpg
Moze padł regler i ładują...
Z zaufanego źródła - podobno rzędowa dwójka. Na moje oko, minimum 4 litry.
Triumph bylby lepszy.
Moim zdaniem separatystom przeciwko nowej At juz dziękujemy. :) to forum jest za bardzo tolerancyjne. ;) jaka nie będzie nowa królowa trzeba będzie ja kochać nie ma wyjscia
Nie lubisz kobiecych piersi?
po lewej widac RD03 , to w srodku jest wysokie...
Drzyjcie KTMy, africa nadchodzi.... Aha, przeca one drgaja juz od nowosci....
Można zrobić zakłady/sondę:
Czy nowa afryka będzie:
1. Prawdziwym enduro adv z niedużą masą, dobrą zawiechą i sporym prześwitem
2. Autostradowym cięzkim klocem o dużej mocy nienadającym się na szutry
3. Plastikowym pokrakiem miejsko-podmiejskim z ograniczonym prześwitem i szosowym zawieszeniem
proponuje torche inaczej
nowa afryka bedzie:
1. Zajebista
2. I tak nie kupie KTMa ;)
borys609
03.11.2014, 19:56
Będzie tak:
-masa na sucho przypadkiem wzrośnie ze 180 na 200kg
-kupa niepotrzebnych plastików
-wydech dołem
Dodamy do tego przymały zbiornik, spalanie na poziomie Crosstourera i szosowo-szutrowe zawieszenie. To się musi w Europie sprzedawać! :)
Będzie tak:
-masa na sucho przypadkiem wzrośnie ze 180 na 200kg
-kupa niepotrzebnych plastików
-wydech dołem
Dodamy do tego przymały zbiornik, spalanie na poziomie Crosstourera i szosowo-szutrowe zawieszenie. To się musi w Europie sprzedawać! :)
czyli opcja nr 3
Ja celuję pomiędzy 2 a 3, ewentualnie zrobią małą i dużą afrykę wtedy będzie 2 i 3
proponuje torche inaczej
nowa afryka bedzie:
1. Zajebista
2. I tak nie kupie KTMa ;)
Opcja nr 2 :D
luzMarija
03.11.2014, 20:08
Jako niepoprawny optymista wierzę że będzie się kręciło koło pierwszej opcji. Chociażby dlatego że pokraki z punktów 2 i 3 honda ma w swej ofercie.
acokurra
03.11.2014, 20:12
A ja sądzę, że zrobią jednoosobową v-kę 840 o wadze na sucho 150kg, o mocy 98Km, o wyglądzie skurwysyna, ale z bagażnikiem, wyłączenie ABS będzie się odbywało guzikiem pod palcem na kierownicy, palącą 5 litrów on i 7 litrów off. Filtr będzie pod dupą, wydech się będzie kończył za bagażnikiem (nie wiem gdzie kurwa będzie tylny błotnik - pewnie nie będzie :D) a w dodatku będzie miała 28 litrowy bak - TYM RAZEM ŁADNY. Zawieszenie będzie lepsze niż w najlepszym KTM. (wiecie dobrze, że się nie znam, więc nie wiem w którym jest najlepsze), dołączą darmowego rogala w kolorze motóra i będzie miała funkcję bezpiecznej jazdy na kole. Będzie kosztowała 22tys PLN.
To by była moja Afra.
Pany, zapisac te 2 linki
http://www.pressebox.de/newsroom/honda-deutschland-gmbh
http://world.honda.com/news/2014/index.html
i rano dobrze paczec. Tu beda pierwsze fotki no chyba ze Myku sie pierwszy na naszym forum pochwali i rzewnie zaplacze :D
Po minucie beda i tu, szkoda kajetu na zapiski:-)
spalanie na poziomie Crosstourera
hmmm, to zarzut? pracując dla Pana Hądy najeździłam się nim całkiem sporo, głównie po mieście. spalanie wychodziło zawsze między 6-7/100. biorąc pod uwagę 130 kucy i 1200 ubrane w 4 cylindry - mnie sie podoba
w swoich rozwazaniach wciąż brnę w teorię crf1000 :D :at: moja wiara w ludzi, w markę i w legendę nie pozwala mi myśleć ze to bedzie ciezka, plastikowa, nakręcana szeptanym marketingiem klapa od kibla :D
komu się to opłaca, kto to kupi, to juz nie moja sprawa.
nie można mieć ciastka i zjeść ciastka. jak bedzie litr, to nie bedzie ważył 130.
a jak bedzie brzydka to nikt jej nie zechce :)
No ja dopiero chyba w sobote,a najpozniej w niedziele beda Kolo niej stal.A moze przeskocze przez ogrodzenie i dotkne.Jak sie okaze ze lipa,to wypisuje sie z Forum.Ale jesli bedzie to cos fajnego,to biore nadgodziny i slowo Weekend nie istnieje dla mnie :p
Miki Głogów
03.11.2014, 22:12
Koło już widać :-)
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=e8r8e8&s=8#!
Drzyjcie KTMy, africa nadchodzi.... Aha, przeca one drgaja juz od nowosci....
Jej wysokosc nadchodzi! :drif:
banditos
03.11.2014, 22:40
Nic tylko cierpliwie czekac i obgryzać paznokcie, jak kto lubi;)
Chyba że Myku da rade dzwignac swoj niemaly ciezar. Przeskoczy przez ogrodzenie, ominie ludzi ochrony i pewnym ruchem zerwie okrywajace Afryke szmaty. Zrobi ostre fotki i wrzuci na FAT;)
Nie może ktoś w fotoszopie tej szmaty zlikwidować? Zobaczylibyśmy ją pierwsi... najpierwsi
Cibor klv
03.11.2014, 22:48
Może tak rentgenem...
consigliero
03.11.2014, 22:54
Ciekawi mnie tylko jedna rzecz , podobno królowa jest tylko jedna, a to wszystko pachnie zdradą.
Po operacji w photoshopie wyszło coś dziwnego :D Orange RULEZZZ!!!
Graphia, uzyj tam Twojej grafomanskiej reki i wstaw to co ma byc bo kateemiarze se tu podsmiechujki robia :/
...I szerokie;) Waga 200+
Ciekawi mnie co jest po prawej bo wygląda lekko:confused:
KTM pozwolił sobie na więcej i już odsłonił co nie co.
http://forum.lc8.info/files/attachments/ktm1050_118.jpg
Pozdrowienia,
D
mmm... nowy pokrowiec.. będzie rewolucja :D
juz mi sie koła nie podobaja... agdzie szprychy?:D jakies kondoniaste amelinium.... jedzie mi tu asfaltem...
Ciekawe,czy mi sie dadza Afra karnac :confused:
madafakinges
03.11.2014, 23:28
...I szerokie;) Waga 200+
Ciekawi mnie co jest po prawej bo wygląda lekko:confused:
po prawj to pewno nowa xr 650r:D
Po prawej może 450 dakar.
KTM pozwolił sobie na więcej i już odsłonił co nie co.
http://forum.lc8.info/files/attachments/ktm1050_118.jpg
Pozdrowienia,
D
kibel! gdzie tu off?
Boski-Kolasek
03.11.2014, 23:58
to po prawej to moze byc to: As for the name, some recently filed Honda trademarks may offer up some clues. Two particular names stand out: Elsinore and Africa Twin. Both names carry a long tradition with Honda. The Elsinore was an early Honda dirt bike released in 1973, but they were small displacement motocrossers that preceded todayâs CRF models. The name has the right retro-sounding appeal to it, but connecting the name to a 1000cc engine might be too much of a departure from the Elsinore legacy.
âAfrica Twinâ might be an apt name, and the engine description would fit the bill. A new Africa Twin however would be more of an adventure tourer along the likes of the Yamaha Super Tenere or Triumphâs Explorer and the design in the sketches lacks the same rugged styling.
Cibor klv
04.11.2014, 00:07
po prawj to pewno nowa xr 650r:D
Pobożne życzenia, a swoją drogą, to kolejno z największych zaniedbań Hondy w segmencie off road. Oddali kawał rynku dla KTMa, BMW. Przecież XR 650 gdyby był rozwijany to stanowiłby bardzo łakomy kąsek, dla tych co latają Katami 690, czy XChallengami, czy nawet nowymi XTekami. Wystarczyłoby zapodać szprycę, dobre zawiasy i rozrusznik.
Krzych_BBI
04.11.2014, 01:06
http://s30.postimg.org/lbtnbca7h/10592677_10203846639019666_4596429288295432461_n.j pg (http://postimg.org/image/lbtnbca7h/)
kibel! gdzie tu off?
Ufff... co by nie było, to kateemiarze przynajmniej nie będą z nas drzeć łacha :D
No i pokochamy jak własne, nawet jak nie będzie czarne ;)
Pewnie tradycyjnie wyjdzie zaraz wersja R na szprychowych kołach i 21 z przodu.
http://www.advpulse.com/wp-content/uploads/2014/10/MCN-KTM-1050-Adventure-spy-photo.jpg
http://www.oliepeil.nl/images/stories/2014/11_november/2015_KTM_1050_Adventure.jpg
Maurosso
04.11.2014, 09:32
Start konferencji...na fot. Z trzema motkami, z tylu można zauważyć stylizowany napis adventure...
Wg Motogen.pl na dzisiejszej konferencji (start o 9:30) pokazali tylko RC213V :(
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/10408124_839860629370234_486086642362133606_n.jpg? oh=d894854c622ee5478c0c259c6402e600&oe=54D833FB&__gda__=1425059116_f55bc741dd090d294d3ec58dd2180f6 5
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11021_855492667817417_3229516013706235347_n.jpg?oh =3d9444110b57def0f8f2dbcd7afea273&oe=54D4EA4D
Tu ja chyba macie
aaa sorry Louis byl pierwszy
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1743730_10152900302331694_4823524488349186472_n.jp g?oh=f295e9a87fb8fe48453551b54346061a&oe=54EBE5E4&__gda__=1425078964_91abcfc0373971520a94cd0a94eeb9b f
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/s720x720/10417799_876018105776174_2328890167015507164_n.jpg ?oh=49ee0b7d073fe113b08e04125c10a6af&oe=54F70313
to jeszcze jest w camo... prototyp czy gotowe oto? jaki piec?
Jezeli to ma byc koncowy wyglad to dla mnie bomba.:at:.jak parametry beda rownie dobre to bomba do kwadratu:)
Błoto w spreju mają lepsze nić BMW :)
nie ma żadnego dzioba... i to jest następna bomba :) z przodu nieco przypomina dużą tenerkę... :) ale prostota dizajnu jest w tym przypadku jak najbardziej na miejscu
Mało plastików do połamania :)
ja pierd..... znowu trza będzie błotnik przerabiać ;)
narazie jest ok ciekawe jak cyferki
Dobrze powyżej 200kg :haha2:
Szykuje sie pracowita zima :dizzy:
Mogliby do tyłu dać od razu e09 :D
Mi się podoba (choć wątpiłem że tak będzie oglądając nowe motocykle), czekam na parametry ;)
Spokojnie. To tylko prototyp :(
True Adventure Prototype
The second prototype on display is the True Adventure Prototype. Inspired by both Honda’s fantastic heritage in adventure motorcycling and our recent Dakar programme, the True Adventure Prototype captures the product direction as Honda seeks to expand its presence in the Adventure segment. This prototype has been developed to deliver outstanding off-road capability, and could provide the basis of a true round-the-world motorcycle. It’s flanked by the current Team HRC CRF450 Rally and, paying respect to Honda’s competition legacy, the 1989 Paris-Dakar winning NXR Africa Twin ridden by Gilles Lalay.
Tajemnica 3 motków wyjaśniona :mur:
louis dalbys rade podejsc blizej ?
Pstrykniesz kilka wiecej od dolu I instrumenty.
Proszem,dzieki.
No to jest na co zbierac pieniadze!
Pozfrowienia,
D
borys609
04.11.2014, 10:23
Oby heble były na poziomie...
Z tak zadartą dupą homologacji na Europę na pewno nie dostanie.
Ten błotnik z przodu... I ten wydech dołem...
Ale wygląda nieźle, coś jak połączenie F800GS ze starą Super Tenerką. Czekamy na cyferki.
Mnie się podoba!
P.S. Ja się pytam, gdzie kardan? :P
"True Adventure Prototype
The second prototype on display is the True Adventure Prototype. Inspired by both Honda’s fantastic heritage in adventure motorcycling and our recent Dakar programme, the True Adventure Prototype captures the product direction as Honda seeks to expand its presence in the Adventure segment. This prototype has been developed to deliver outstanding off-road capability, and could provide the basis of a true round-the-world motorcycle. It’s flanked by the current Team HRC CRF450 Rally and, paying respect to Honda’s competition legacy, the 1989 Paris-Dakar winning NXR Africa Twin ridden by Gilles Lalay.
No further technical details or information on either the road going RC213V-S Prototype or True Adventure prototype are available at this time."
Louis chętnie by podszedł i popstrykał.. ;)
Czyli dupa :( Nie ma nowej afry to jedynie jakiś prototyp... na model produkcyjny przyjdzie pewnie znowu czekac pare lat.
A miało być tak pięknie...
o to to. Żeby jeszcze kosztowała do 35 tys pln
Silnik tak wystaje, że po pierwszej glebie trzeba wzywać lawetę...
https://dl.dropboxusercontent.com/u/17547123/True_Adventure_Prototype.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/17547123/True_Adventure_Prototype%20%283%29.jpg
Dla mnie zajebista :Thumbs_Up: Dobre gmole założyć i jaaazda! Jeśli taka będzie seryjna, to wdrażam program oszczędnościowy.
Jak będzie zgodnie z tą filozofią, to można być spokojnym..
http://www.youtube.com/watch?v=M-gXpyjwGgg
Sie ogmoluje.
Zadupnik moze zostac, najwyzej u Helmutow przedluza blotnik i zaloza rejestracje wielkosci brytfanny.
Jak dla mnie bomba.
Kosztowac 35 kilo zl nigdy nie bedzie. Jakos w kwietniu byla juz gadka, ze poziom cenowy ma oscylowac kolo 10 tys. € czyli w realu pewnie wyjdzie podobnie lub troche mniej niz F 800 GS.
Kto tam biegly w mowie fajfoclockow to moze przetlumaczy ten tekst wklejony przez MarkaM i Louisa, bo ja tam kumam piate przez dziesiate?
Z gory dzieki.
http://www.asphaltandrubber.com/wp-content/gallery/honda-africa-twin-prototype/2015-Honda-Africa-Twin-True-Adventure-Prototype-05.jpg
http://www.honda-eicma.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/TAP_001-1024x682.jpg
http://www.honda-eicma.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/TAP_005-1024x682.jpg
http://www.honda-eicma.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/TAP_004-1024x682.jpg
http://www.honda-eicma.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/TAP_003-1024x682.jpg
http://www.honda-eicma.com/wp/wp-content/uploads/2014/10/TAP_002-1024x682.jpg
felgi wyglądają na miękkie.. ;)
Gdzie jest dźwignia zmiany biegów?!
W prototypie nie jest wymagana :D
Nie ma też dźwigni sprzęgła... DCT?
Zet Johny
04.11.2014, 11:02
Automat widocznie
felgi wyglądają na miękkie.. ;)
Albo urwali testujac przed hala albo Myku juz tam byl, odkrecil i zabral jako relikwię. :)
DwaMariany
04.11.2014, 11:04
To True Adventure z DCT.
Ogmolować można wszystko. Przykład można wziąć z motocykli nauki jazdy.
Jest to dla mnie dowód, że motocykl nie jest pomyślany jako przeznaczony do off. Jedynie opony i błoto w spreju. Reszta to turystyk.
Gdzie jest wlew paliwa? Może to elektryk? :)
To turbo.
Nie bardziej wystaje niż w gieesie :)
Gdzie jest Puszek? Zasłabł?
Najważniejsze, że idą w słusznym kierunku :)
Gdzie jest Puszek? Zasłabł?
Dorabia w Photoshopie dźwignię biegów ;)
Żeby sprzęgła nie zapomniał bo będzie zmieniał bez ;)
motoMAUROxrv
04.11.2014, 11:29
Eeeech, idę do garażu pogłaskać i ucałować moją "Babcię"... :D
-Ma to co mi trzeba, i tam gdzie trzeba... :p
design jest ok, podoba mi sie, wersja rynkowa bedzie pewnie brzydsza ale praktyczniejsza.
jak cos wystaje to oslonia plyta i bedzie git. mi to przypomina triumpha XC... tak czy inaczej o 180kg mozna zapomniec... kto tam o te piwko sie zakladal?
Piękna i tyle - ale waga niestety 200kg +
madafakinges
04.11.2014, 11:40
Nie ma dżwigni a to co wystaje to pewno DTC.
Na bank zrobią wersje na asfalt z wodotryskami na małych kołach i surówkę na 21'...
...tak im dopomóż Bóg...
ps. right in your face pomaranczowe niedowiary!;)
design jest ok, podoba mi sie, wersja rynkowa bedzie pewnie brzydsza ale praktyczniejsza.
jak cos wystaje to oslonia plyta i bedzie git. mi to przypomina triumpha XC... tak czy inaczej o 180kg mozna zapomniec... kto tam o te piwko sie zakladal?
Honda powiedziala A, nie jest źle, czekamy na B - suche dane. Podobno pracuja nad rewolucyjnym systemem nabijania ram helem jak Zeppelin. Bedzie sie jarać :haha2:
Moim zdaniem w dobrym kierunku poszli. Taki mix malego GSa, Tenery, Triumpha XC. Jak to bedzie 1 litr, male spalanie, jakosc Hondy i cena w miare to żeź niewiniątek, noc białych noży i kij w mrowisko BMW. KTM to se samobója strzelil tymi nowosciami i luka po LC8 990 ADV - fajny mieli dizajn, teraz to od V-storma sie nie rozni wiele.
madafakinges
04.11.2014, 11:52
http://motormania.com.pl/newsy/nowosci-rynkowe/bmw-s1000xr-2015-sportowy-adventure/
ważne że bmw nie zostaje w tyle...
eee tam... nie ma kardana....
i nie boxer - BMW nie śpi i idzie do przodu a Honda przespała 12 lat z premierą nowej Afry
madafakinges
04.11.2014, 12:16
6xUewDN9lgY
moze i tylko prototyp, ale minimalizm ogólnego eksterieru to dla mnie znak od Boga Motura, ze idziemy w dobrym kierunku. tylko z oczu Jej patrzy troche VStromem albo innym Triumphem (edit: neeeee, to tylko pierwsze wrażenie..)
hell yeah! :D
ja chce jeszcze usłyszeć jak toto gada!!
brum brum..
Lucky Luke
04.11.2014, 12:49
Jest dobrze , nie chcę już 1190 :P
czyli zdarzylo sie to co zdarzyc sie nie moglo. To jest pierwszy motocykl ktory chcialbym jako nowy kupic.
Czyli dzisiaj wielki dzien, KTM-Killer zostal narodzony :D
http://www.hondanews.eu/php/image.php?image=../img/img_650/29155.jpg
http://www.hondanews.eu/php/image.php?image=../img/img_650/29156.jpg
http://www.hondanews.eu/php/image.php?image=../img/img_650/29157.jpg
http://www.hondanews.eu/php/image.php?image=../img/img_650/29158.jpg
Ale co jest dobrze?
nie ma V-ki
nie ma sprzęgła
(prawdopodobnie) nie ma niskiej wagi
nie ma kierunkowskazów
w zasadzie nie ma motocykla ;)
Lucky Luke
04.11.2014, 13:03
Za kilka lat nie będę musiał kupować rozlatującego się KTM, jest nadzieja na porządny motocykl.
Oby tylko tak wyglądała w wersji produkcyjnej , z takim prześwitem i taka wąską talią będzie hit.
Nie ma motocykla. Jest MMMOTÓR :D
Bardzo mi się podoba. No cóż, wszystko wskazuje na to, że po raz trzeci będę miał Afrykę... za jakieś 10 lat.
borys609
04.11.2014, 13:04
Pokrywa sprzęgła wystaje bardziej niż cycki w moim GS-ie :).
Na oko będzie znowu klocek. Mokry sen o lekkim ADV idzie bezpowrotnie w zapomnienie.
Mimo wszystko zbieram kasę i kiedyś kupię sobie nowy motocykl. Jest spora szansa że będzie to nowa Afryka :).
acokurra
04.11.2014, 13:06
Pewnie teraz zawias i hamulce będą znakiem firmowym Afry. Wiedzą, że tu się dali odstawić. Mnie się mega podoba. Prezentacja też fajna, ale dziwne, że marketing Hondy nie śle porządnych fot wszędzie.
co my tam widzimy z tylu???
51067
co my tam widzimy z tylu???
51067
abs?:)
czyli zdarzylo sie to co zdarzyc sie nie moglo. To jest pierwszy motocykl ktory chcialbym jako nowy kupic.
Czyli dzisiaj wielki dzien, KTM-Killer zostal narodzony :D
zobaczyles zarys i nazwa HONDA i dajesz sie ponosic emocjom:)
to jest nie kiler a konkurent tylko ze spozniony 12 lat... przykro mi ale takie sa fakty.
Super moto się kroi..Nawet jeśli to prototyp to Honda wyraźnie daje znać do czego ma służyć ten motocykl.
Jednak chciałbym by była wersja ze sprzęgłem klasycznym....
I te dwa światła obok siebie z przodu....
Może bedzie to pierwsze moto które kupię nowe....:at::at::at::at::at:
Lepi, Ty sobie tam siedź w tym gaju pomarańczowym i się ciesz ,że to nie banany obok rosną..:)
Zet Johny
04.11.2014, 13:16
Koło tył 18-stka.
Redrobo, no zajebisty motur dla tych co byli zachwycenie Katem, raz sie na nim karneli i juz sie im odechcialo. Silnik bedzie fajnie tykal a nie mixowal sruby, drgania beda w normie, fajna pojemnosc i kultura jazdy i offroadowe zaciecie.
Czyli KTM Killer jak nic :D
http://www.motorcycle.com/manufacturer/honda/2014-eicma-2015-honda-true-adventure-prototype-preview.html
ps. Demolka i Johny pacza wiec widza
borys609
04.11.2014, 13:21
Mniam, 18-stka... Czyli będzie enduro a nie sranie po iglakach... Oby tylko wyłącznik abs-u był skuteczny a nie taka magia jak w..... ech, szkoda gadać :).
Dla kogos kto jezdzil na Afryce zaden abs, ani jego wylaczenie nie bedzie problemem. Jestesmy przygotowani na wszelkie niechciane rozwiazania....
A tu krotkie zobrazowanie tego co KTM nie ma i miec nie bedzie. To cos sie nazywa legenda adwenczer....
pasmatri
M-gXpyjwGgg
Przypominam ze KTM w tamtych czasach zastanawial sie jhak zrobic 250tke w dwusuwie :D
18-tki z tyłu to chyba nikt się nie spodziewał - oby było więcej takich niespodzianek
madafakinges
04.11.2014, 13:25
Fassi się zdziwił że ma taką grubą tarcze i prawdopodobnie nie iskrzy...
tak czy inaczej o 180kg mozna zapomniec... kto tam o te piwko sie zakladal?
Jestem. Browar będzie Twój tak, czy inaczej. Dzięki tym fotkom mam dobry humor i stawiam browary :D
No dobra dobra, my tu sie podniecamy nowa Honda a moze niech KTMiarze pokaza co u nich wypucowanego na stoisku stoi? :D
Ja się Pany nie znam ale coś mi tu nie gra. Na filmie przesłanym przez madafakingesa jest gadka o ikonie entuzjastów rajlowych, o legendzie generacji podrózników itd. a tu stoi moto bez sprzęgła i z jakimś automatem??:dizzy::dizzy:
Wy się tu brandzlujecie, że koło z tyłu 18 a ciekawe jak ten automat będzie robił w terenie?
Wiem, że to prototyp ale wsadzając takie rozwiązanie do motocykla mającego być rallye i pokazywanie go na prezentacji z takimi hasłami to trochę jakby nie przemyślane. Ale niech się może spece o marketingu wypowiedzą.
wydaje mi się, ze jak w przypadku VFRek tak F jak i X, tak i w tym może byc dostępna opcja Motocykl albo automat :)
madafakinges
04.11.2014, 13:37
Prawda jest taka, że jakby ktm wystawil "terenowy"sprzęt z automatem, to byłby polew, ale to ma być nowa afra jeśli ktoś nanią psioczy, to tak jakby obrażał nasze uczucia religijne!
Puszek, to wskaż które z Twoich założeń spełnia ten prototyp. (Jak się on w ogóle nazywa?)
Navaja, bym sie nie przejmowal tym tak bardzo. KTM kupi pierwsza nowa Afryke i przez nastepne 10 lat bedzie probowal podrobic. Pozatym przy kazdej zmianie biegow nie bedziesz tracil czasu tylko maneta na full i kciukiem po guziku :D
Lepi, fajnie go nazwali TRUE ADWENCZER, bo samo adwenczer to juz GS12ty az nadto zapaskudzil ;)
Taki sprzęt w automacie to byłby strzał w kolano, jak już tak daleko zabrnęli to wierzę że nie zepsują tego automatem. Nie ma co się podniecać, do produkcji zmieni się na pewno, oby niewiele.
Pozatym przy kazdej zmianie biegow nie bedziesz tracil czasu tylko maneta na full i kciukiem po guziku :D
Lepi, fajnie go nazwali TRUE ADWENCZER, bo samo adwenczer to juz GS12ty az nadto zapaskudzil ;)
Ja takich rozwiązań nie akceptuję, bo ich w mojej szopie naprawić nie mogę. ;)
No nie mogli go nazwać super adventure, bo nie ma 160 kuni i nie waży 230 kg. :D
Nie ma co narzekać, przy nowym KTM-ie 1050, to ta Honda jest hardenduro...
https://lh5.googleusercontent.com/-UaDw19C6y50/VFjHY_1eTLI/AAAAAAAB2f0/2IC_gMDpaCE/w1253-h753-no/Przechwytywanie%2Bw%2Btrybie%2Bpe%C5%82noekranowym %2B2014-11-04%2B133157.jpg
madafakinges
04.11.2014, 13:48
https://ultimatemotorcycling.com/wp-content/uploads/2013/04/2013-suzuki-dl650-two-brothers-exhaust.jpg
znajdż 3 różnice
Ale slodziutki ten KTM, ojeeejuuu :D
Puszek, to wskaż które z Twoich założeń spełnia ten prototyp. (Jak się on w ogóle nazywa?)
Wizualnie spełnia moje nadzieje całkowicie. Szczegółów technicznych na razie nie ma zadnych. A co jest..ten motor będzie miał duszę... To Królowa bezdroży i wcale nie musi być najszybsza, najmocniejsza, najbardziej jarzeniowa...Bo Królową trza umieć być....Nowa Afryka umie...Zresztą miała legendarnych przodków....
znajdż 3 różniceNo podobne skojarzenie mnie naszło, myślałem, ze może kupię ale DL-a już mam...
No tak, nie ważne co jest w środku. Wystarczy, że jest ładna - można się zakochać :)
Długo nie sprzedam nikomu mojej 990tki, jeśli sprawy dalej u pomarańczowych będą szły w tę stronę.
;)
consigliero
04.11.2014, 13:55
Osobiście nie narzekam na automat w terenie , zawsze to jeden problem z głowy.
Lucky Luke
04.11.2014, 13:58
Jeszcze tylko przyczepić jej bagażnik od Wsila , gmole od Henrego, rogal od Exa, , deflektor od PszemkaADV , a wszystko okrasić Huzarem i można na koniec świata jechać :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.