View Full Version : Dlaczego lubię KTM-a
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
Noo, a brunetka płaska strasznie, blondi zresztą też:D
Mało profesjonalne:haha2:
Jaj by to była reklama BMW to inne modelki by wybrali.
Piękni i weseli ludzie. Słońce zawsze w twarz. Dlaczego pieska nie ma w tle?
lc8 zawsze bierze olej nawet jak jest zdrowy, to prawda?
Tak, 0,5/1000 -norma taka. Jak bierze mniej trzeba się martwić.
Q...fa powaga ? .. . . ło mamunciu to jak nowe samochody .
Jakie motocykle takie modelki , raczej odstraszają :)
Tak, 0,5/1000 -norma taka. Jak bierze mniej trzeba się martwić.
Jak jest procedura sprawdzania oleju w LC8?
Marcin.111
11.08.2015, 23:26
Mi wzial 300ml oleju przez 4.5 tys km znaczy mam sie martwic :>
Jarek_MTB
11.08.2015, 23:49
dolej 40ml i zapomnij ;)
Jak nie upalasz po pustyni to nic nie trzeba dolewac miedzy wymianami.
Zbyszek zapomniałeś chyba, że w necie sarkazm NIE działa.
ps. w ogóle nie śmieszny... tu ludzie próbują się czegoś dowiedzieć, ktoś będzie chciał takie "żarty" poczytać to wejdzie na onet, pozdro.
Całe szczęście sarkazm w necie jednak działa. Trzeba go tylko umieć wychwycić. Cały ten temat został założony z przymrużeniem oka, wystarczy przeczytać post "założycielski". Jak chcesz konkretne info, to zapisz się do grupy pomarańczowych na forum, tam odpowiedzi będą konkretne.
Całe szczęście sarkazm w necie jednak działa. Trzeba go tylko umieć wychwycić. Cały ten temat został założony z przymrużeniem oka, wystarczy przeczytać post "założycielski". Jak chcesz konkretne info, to zapisz się do grupy pomarańczowych na forum, tam odpowiedzi będą konkretne.
A OK, myslalem juz ze cos nie tak z moim moto.
Ha. ha.
Jakie motocykle takie modelki , raczej odstraszają :)
Ale mnie właśnie nie podobają się cycate laski i motocykle.
@ocoloko Pisze tutaj, bo tu duzo więcej ludzi zagląda i odpisuje, zobacz jaka jest aktywność na forum pomarańczowych :P
Ale mnie właśnie nie podobają się cycate laski i motocykle.
Pewnie nie tylko tobie ale to nie o to chodzi :)
Roni, ale chodzi o forum afrykańskie, ponoć najczarniejsze z czarnych:) Jak poszukasz, to znajdziesz tu cóś takiego, jak gang pomarańczowych. Ja bym tam uderzał w kwestiach technicznych. Tutaj, to możesz się podlansować - fotą na żwirku, albo po pachi w błocie - inaczej nie podchodź ;)
W LC8 producent przewidział konsumpcję oleju max. 500ml/1000km. To fabryczna norma.
Procedura sprawdzania poziomu oleju:
1. Silnik rozgrzany
2. Stawiasz na centralce i dajesz mu popracować na luzie 60sekund
3. Wyłączasz silnik
4. Sprawdzasz stan oleju
5. Na bagnecie różnica między MIN. i MAX. to 500ml
Dolewasz i jedziesz dalej. Ja dolewam na rozgrzanym silniku - nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale jak się rozlewa to się robi dym :P
Acha, nie dolej za dużo.
W LC8 producent przewidział konsumpcję oleju max. 500ml/1000km. To fabryczna norma.
Procedura sprawdzania poziomu oleju:
1. Silnik rozgrzany
2. Stawiasz na centralce i dajesz mu popracować na luzie 60sekund
3. Wyłączasz silnik
4. Sprawdzasz stan oleju
5. Na bagnecie różnica między MIN. i MAX. to 500ml
Dolewasz i jedziesz dalej. Ja dolewam na rozgrzanym silniku - nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale jak się rozlewa to się robi dym :P
Acha, nie dolej za dużo.
Dzieki. Tak wlasnie sprawdzalem i nic nie ubywa. Ale ja slabo katuje tego dzika :-)
bigboykr
12.08.2015, 17:56
Dodam tylko, że w LC8 sprawdzamy na korku tak: wykręcasz, wycierasz, WKRĘCASZ do końca, wykręcasz, sprawdzasz.
1litr oleju/2000 km i wszystko jest gitara!
To rzeczywiście zajebjoza maszyna, a filtr oleju wymienia się co ile litrów dolanego oleju?
Co trzy litry? Czy trzeba częściej?
[QUOTE=Raszu;444198]W LC8 producent przewidział konsumpcję oleju max. 500ml/1000km. To fabryczna norma.[QUOTE]
To jakiś żart ?
Jak nowe tyle żłopie to po przebiegu będzie 500ml/100km :haha2:
Dzieju to nie żart. No trochę to niewygodne, ale za to jazda LC8 jest bardzo dobrej jakości :) i chyba nie powiększa się aż tak drastycznie konsumpcja oleju wraz z przebiegiem. Przynajmniej mi się w oczy nie rzuciło nigdzie... a na advrider są raporty o przebiegach dobrze ponad 300.000km na LC8 bez absolutnie żadnych problemów większych niż w AT.
Dzięki, ja się wyleczyłem z LC8 i się z tego bardzo ciesze :D
Popatrzcie sobie na normy dla innych sprzętów, producenci się po prostu zabezpieczają w instrukcjach obsługi. Zawsze mają tłumaczenie jak ktoś chce coś reklamować. To dotyczy i motocykli i samochodów.
Raszu was wkręca, ma coś uszkodzone lub jeździ tylko po pustyni i wydmach w temperaturze 40 stopni. Zdrowe Lc8, bierze mało oleju, a nowe lc8 prawie w ogole.
Roni - póki nie kupisz to się nie przekonasz, a jak pojeździsz to pokochasz i wybaczysz wszystkie bolączki, których tak naprawdę wcale nie jest dużo, zdecydowanie więcej jest plotek i opinii osób, które nigdy nie miały do czynienia z tym sprzętem. Tyle, że ktm nie znosi druciarstwa i oszczędności.
Dodam tylko, że w LC8 sprawdzamy na korku tak: wykręcasz, wycierasz, WKRĘCASZ do końca, wykręcasz, sprawdzasz.
Dzieki za info!
Michał, też tak myślałem, ale po jeździe właśnie miałem raczej negatywne odczucia i tylko mnie to jeszcze bardziej odrzuciło. Jak dla mnie kompletny brak kontroli nad silnikkiem, zawiecha nie zrobiła na mnie wrażenia, duże koszty utrzymania i.... w sumie nawet by było mnie stać na jego utrzymanie, ale jak dla mnie sprzet za tak cięzką kase ma za dużo wad/usterek. Nie rozumiem KTMa, wstawiają podzespoły naprawde dobrej jakości, a jednocześnie nie potrafią zrobić działającej pompy wody/paliwa? Dla mnie to chore. To już nawet nie chodzi o koszty, tylko zwyczajne wkurwienie, że wydajesz oszczedności życia na sprzęt, o który będziesz się martwił przy każdej jeździe i myślał, co się spier**** następne. I jeszcze te odkręcające wszędzie śruby i gwoździe w cylindrze. Purystą nie jestem ale mimo wszystko to też denerwóje. Silnik ma pracować jak silnik, a nie wiadro z gwoździami. Nawet nie wiadomo kiedy coś zacznie stukać, bo każdy powie "ten typ tak ma".
ps. ponarzekałem sobie, aż mi ulżyło :D
Ale pierdolicie kocopoly.
Kupić, pojeździć i wtedy pisać a nie udawać znawców posiadając tylko wiedzę czerpana z internetu.
Mam dystans do słowa pisanego w necie ale proszę was dajcie spokój z np. 0.5 L oleju na 1000 km. No i zawieszenie przereklamowane w LC8 :haha2:
Michał, też tak myślałem, ale po jeździe właśnie miałem raczej negatywne odczucia i tylko mnie to jeszcze bardziej odrzuciło. Jak dla mnie kompletny brak kontroli nad silnikkiem, zawiecha nie zrobiła na mnie wrażenia, duże koszty utrzymania i.... w sumie nawet by było mnie stać na jego utrzymanie, ale jak dla mnie sprzet za tak cięzką kase ma za dużo wad/usterek. Nie rozumiem KTMa, wstawiają podzespoły naprawde dobrej jakości, a jednocześnie nie potrafią zrobić działającej pompy wody/paliwa? Dla mnie to chore. To już nawet nie chodzi o koszty, tylko zwyczajne wkurwienie, że wydajesz oszczedności życia na sprzęt, o który będziesz się martwił przy każdej jeździe i myślał, co się spier**** następne. I jeszcze te odkręcające wszędzie śruby i gwoździe w cylindrze. Purystą nie jestem ale mimo wszystko to też denerwóje. Silnik ma pracować jak silnik, a nie wiadro z gwoździami. Nawet nie wiadomo kiedy coś zacznie stukać, bo każdy powie "ten typ tak ma".
Placi ci ktos za narzekanie?
Ja tylko napisałem co mówi producent w instrukcji. No i Szparag też mówi, że konsumpcja oleju w LC8 na poziomie 0,5L/100km to naturalne zjawisko zdrowego silnika LC8.
Zawieszenie przereklamowane? Ja tam się nie znam, ale Starsi Wyjadacze bardzo chwalą.
... To już nawet nie chodzi o koszty, tylko zwyczajne wkurwienie, że wydajesz oszczedności życia na sprzęt, o który będziesz się martwił przy każdej jeździe i myślał, co się spier**** następne. ...
Na żaden motocykl nie warto wydać oszczędności życia bo zawsze będziesz się bał, że się spierdoli i dupa.
Najlepiej kupić taki na jaki ma się kasę i korzystać bez stresu.
Roni - za dużo czytasz i za dużo słuchasz opinii internetowych znawców. Naprawdę w Ktm nie ma na co specjalnie narzekać, a weź pod uwagę, że prawdopodobnie większy % ktm dostaje ostro w dupę, myślę, że większy niż w innych motocyklach tego typu, bo mogą. ;) :lc8:
Lepi wysłałem Ci pw(chyba nie zauwazyłeś), odpisz jak możesz.
@QrczaQ Jakby ktoś mi za to płacił to bym miał najwięcej postów na tym forum XD
madafakinges
14.08.2015, 11:02
Awantura ma wady, ale nie ma szans, żeby te wady przysłoniły jego zalety.
Nie widze teraz żadnego godnego konkurenta dla tego sprzęta w tym przedziale cenowym.
Mada no,,, oki. Wszystko ma swoje wady i zalety, to wiemy.
Jednak chodzi o to, że zużycie oleju na poziomie 0,5/1000 jest uważane przez producenta za rzecz w NORMIE!
Poteoretyzujmy se tera:D
....powiedzmy Pamir(około 15 kkm). Wiesz ze masz sprzęta w normie bo wpierdala oleju w normie:haha2:
To ile Motorexa 10w50 musisz zabrać ze sobą na taka traskę?
Ta.... pewnie lejesz Motula 5100, chyba bardziej dostępny koło Issyk-Kul:lc8:
:D
A jakie zużycie podaje pan hąda? Czy może wstydliwie przemilcza :D
Blady1000 ma z tym problemy, chyba z dwóch lub trzech roczników. Więcej nie słyszałem o hądzie ;)
Lepi ale w jaki sposób Twój argument tłumaczy KTMa??
Że co, że inni też spaprali więc problem nie istnieje?? :haha2:
Nie zrozumiałeś pytania. Pytałem co podaje producent.
Ja w mojej 990S nie dolewalem miedzy wymianami nic.Nie wiem skad te teorie :confused:Chyba jak zwykle,najlepiej wiedza ci,ktorzy nie Maja,albo trafili na jakiegos szrota.:dizzy:
Nie jestem znawcą, ani internetów nie czytam do końca...
Odnoszę się do tego co napisał Raszu, a o czym wiedziałem tez wcześniej.
Lepi nie wiem co podaje pan hąda nie interesuje mnie to (możesz to zapewne sobie wygóóglać;)) nie jestem wyznawcą tej marki, ani żadnej innej.
W przeciwieństwie do Ciebie:D
Jednak gdyby mój motocykl brał 05/1000 oleju to bym się go bez mrugnięcia okiem pozbył i raczej w tyłku miałbym to co podaje producent,
a nie twierdził ze jest zajebiście:D
Też by się pozbył ale nie mam powodu :) No może w dwupaku trochę brał ;)
Ok, no to do czegoś doszliśmy dziś wieczór.
Tobie nie bierze, Mykowi nie bierze, wniosek może być tylko jeden
-producent mija się z prawdą:haha2:
I dlatego pytałem co na ten temat mówi hąda. A tu milczenie...
Bo są posiadacze motocykli i Ci co na nich jeżdżą :D :dizzy:
Hehe..rozumiem,ze ty jezdzilbys na samym oleju :lol8:
consigliero
14.08.2015, 20:58
Może trzeba zacząć od podstawowego pytania , które na forum BMW zaczyna pochłaniać forum , jaki to olej?
Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka
madafakinges
14.08.2015, 21:03
Mój dla odmiany bierze 0,5l na 2500km trasa na Großglockner czyli ze 2000 autoban reszte pałowanie poaustrijackich winklach za dwiema zzr1400 - do 160km/h nie uciekały mi bardzo ale za to po winklach dostawały po dupie.
Mam się martwić?
Czy już cas zmieniać na BMW...
ps. afra brała mi tyle samo...
madafakinges
14.08.2015, 21:08
Pierwsze z brzegu w google.
http://www.bmwmotoklub.pl/viewtopic.php?f=16&t=6906
cytat;
Aaaaaaa byłbym zapomniał napisać o piekielnym apetycie tego silnika na olej. Książka serwisowa podaje górne zużycie oleju i tu UWAGA! 1litr na 1000km tak tak nie pomyliłem się 1000km wiec jeśli zużywa ci 0,8litra oleju na 1000km jest wszystko w normie :P
Afra przy 160 brała tyle samo?
madafakinges
14.08.2015, 21:15
Afra nigdy nie wzieła oleju przy 160 bo nigdy nią tyle nie jechałem:)
Ale oddać trzeba, że mineralne mazidło smarowania bokserow BMW kupisz na każdej, podłej stacji benzynowej a wysublimowany w pełni syntetyczny olej musiałem taszczyć, ze sobą.
Nawet na stacjach w Austrii nie było takowego w razie W musiałbym się samochodowym ratować.
Mimo ze Mirmił lał w nią olej i lał....
Marcin.111
14.08.2015, 22:05
Zbytnio sie przejmujecie tym co pisze producent dla zabezpieczenia sie przed reklamacjami. Mialem BMW E36 2.5 z 91roku bardzo dawno temu. W oryginalnej germanskiej instrukcji bylo napisane ze zużycie oleju poniżej 1200ml na 1000km należy uwazac za normalne. Samochód mial 360 tys i oleju nie bral ale z tego co tu piszecie wynika ze byl zepsuty bo powinien brac te 1.2 litra na 1000 :)
Ps. Sprzedam KTMa bo w 4500 km po autostradach i albanskich szutrach w 40st upału wziął tylko 300ml wiec tez zepsuty
Ladne foty na fejsie sie pojawily :Thumbs_Up:
https://www.facebook.com/LC8.Adventure
Nie ważne ze bierze ,ważne żeby miał co brać
Kawasaki vn 1500 miał normę 1,5l.na 100km
;)
Mój bigos nie bierze ,no może troszeczkę ;)
Nie ważne ze bierze ,ważne żeby miał co brać
Kawasaki vn 1500 miał normę 1,5l.na 100km
;)
Mój bigos nie bierze ,no może troszeczkę ;)
Bigos to połowa vn15000 więc pownien brac 0,7l/100 :haha2:
strobus1
16.08.2015, 16:38
Jak się czyta bez zrozumienia instrukcję i mimo wszystko dolewa oleju to ciśnie tegoż takie szkody może zrobić. Lepiej żeby trochę brał :dizzy:
http://memytutaj.pl/uploads/2013/08/12/panie-a-olej-bierze-a-co-ma-dawac.jpg
Jak się czyta bez zrozumienia instrukcję i mimo wszystko dolewa oleju to ciśnie tegoż takie szkody może zrobić. Lepiej żeby trochę brał :dizzy:
Nie rozumiem o co chodzi z tym cisnieniem. Mozesz mi dac wytlumaczenie dla ciamniaka?
To na zdjeciu to raczej jakies zatarte lozysko korbowodu chyba?
No jak to nie rozumiesz...Jak dużo oleju to tłoki pociskają olej idąc w dół i robią ciśnienie. A taki ciśnienie to nie żarty...Ma wielka moc... Widziałes kiedyś koparkę? Jakie tam sakramenckie ciśnienie na tych tłokach ,że podnosi taką łychę....To taki silniczek, jak źle zrobiony to ino raz tłokiem ruszy i już...
Puszku, sprawdz sobie czy poziom tloka moze znalezc sie ponizej korka wlewu oleju.
Puszku, sprawdz sobie czy poziom tloka moze znalezc sie ponizej korka wlewu oleju.
To zależy którędy się wlewa olej, albo jak leży motocykl do czynności wlewu. Zawsze się da to jakoś ogarnąć.
strobus1
17.08.2015, 07:58
Luzik chopaki nie napinajcie się za mocno z rana.
No to siup kawki :)
Uwielbiam te dialogi, chłopaki niby śpią (jednym okiem), ale jak trzeba to nawet w nocy będą działać:) No i to "sakramenckie ciśnienie":haha2:
Przy okazji..powietrze też jest płynem który można, tak jak olej (...), ale słabo smaruje, niezależnie od marki.
borys609
17.08.2015, 09:51
Jest jeszcze takie coś jak odma... :-)
Wysłane z ajfona..
Można tamtędy wlewać olej ;)
Uwielbiam te dialogi, chłopaki niby śpią (jednym okiem), ale jak trzeba to nawet w nocy będą działać:) No i to "sakramenckie ciśnienie":haha2:
Przy okazji..powietrze też jest płynem który można, tak jak olej (...), ale słabo smaruje, niezależnie od marki.
Dalej nie rozumiem.
Sa przypadki cieknacych wtryskiwaczy i wtedy dostaje sie paliwo do oleju ktory moze spowodowac konkretny przyrost oleju.
W motocyklu dolanie 300ml wiecej chyba wiele nie zrobi. No chyba ze naprawde sie wleje pod korek, wtedy schodzacy tlok moze zrobic spustoszenie.
PS. Jestem po kawie.
borys609
17.08.2015, 10:26
Prędzej zarzyga Ci filtr powietrza olejem z odmy...
Wysłane z ajfona..
Zostawiłem DR 650 w garażu z pełnym zbiornikiem paliwa. Po kilku dniach próbuję odpalić...i ni uja... nie zkreci... Paliwo się przelało przez gaźnik i pełniutki silnik ...Smród jak cholera bo część poszła na ziemie. Oj nie dobre to było, niedobre...
madafakinges
17.08.2015, 11:14
Przynajmniej masz czysty silnik w środku.
Jarek_MTB
17.08.2015, 20:00
Przynajmniej masz czysty silnik w środku.
:hehehe:
Puszek, za młodu jawka 50 zrobiła mi taki numer. Gdy odpalałem ją na zapych to z rury wydechowej strumień benzyny :D
borys609
18.08.2015, 14:00
Kto bogatemu zabroni... :-)
Wysłane z ajfona..
Puszek,...po 50-tce zawory czasem puszczają, a co dopiero po ..650-tce:):):):mur::D
Hmmm...pomarzyć o zaworach..Tylepiej stawaj do ustawki z Bartolem , bo odgrażał się ,że pokaże co to lc8 może w drodze do białem...A traska już jest gotowa i czeka...brm brym brym
Puszek, Ty to mnie za słówka łapiesz ;), a Jarek to chyba z innej strony przyjedzie ;)
ps. a kranika w tej DR-ce nie było?
Do tej pory zawsze trzymało, aż nadszedł ten magiczny czas :D
borys609
22.08.2015, 20:31
A tak z ciekawości zapytam.. Jak to jest w LC4 640? Ma on pompę podciśnieniową.. Czy niezakręcenie kranika może spowodować tu takiego zonka jak w powyższej deerce?
Wysłane z ajfona..
Muszę dodać ,że ta moja DRka ma gaznik kehina od 525 :-)))
Borys609 Jeśli masz sprawną pompę podciśnieniową to podczas gdy silnik nie pracuje nie ma prawa lecieć przez nią paliwo. Zalej sobie zbiornik do pełna, odczep przewód paliwowy z gaźnika i sprawdź sam, żeby nie było, że kłamię :D
borys609
23.08.2015, 18:55
Takiej odpowiedzi się spodziewałem. Dzięki!
Wysłane z ajfona..
Borys609 Jak czegoś jeszcze nie wiesz to pytaj, wiecznie żyć nie będę :haha2:
borys609
24.08.2015, 20:51
Spoko, reszta pewnie wyjdzie w praniu jak zacznę przy nim grzebać.. Póki co moczę dupsko w Morzu Śródziemnym... :-)
Wysłane z ajfona..
A jak ktoś nie ma pompy podciśnieniowej to poszukać zaworu podciśnieniowego z innego moto lub skutera. Mam od suzuki gs500 i nie zawracam sobie głowy zakręcaniem zaworów, które lubią szybko ciec.
Każdy ortodoks powie Ci, że mechaniczny zawór (często zapominany Puszku) jest lepszy od podciśnieniowego bo daje poczucie władzy nad motocyklem ;)
A jak ktoś nie ma pompy podciśnieniowej to poszukać zaworu podciśnieniowego z innego moto lub skutera. Mam od suzuki gs500 i nie zawracam sobie głowy zakręcaniem zaworów, które lubią szybko ciec.
A sa takie na przewod? Myalalem, ze zawsze wbudowane w zbiornik.
Nie wiem jak to było przymocowane w GS500, ale ja sobie przytrytytkowałem do ramy. Przy dużym powiększeniu można sobie polukać (kliknąć na fote).
Laila na nowym KTM-ie.. :D jestem zakochany :D
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/11951391_885607771521881_5717965139738658918_n.jpg ?oh=f5e8927818d9244dfb03222dd68ef664&oe=566CC62B
w niej na kacie... na hondzie wyglądała zdecydowanie gorzej... :D
Nooo sliczna,na tym kacie :rolleyes:
Trzeba by sprawdzić czy aby nie ksionc. :D
W tym roku na Dakarze "katy dostaną baty " :-)))
Dzięki ze nam powiedziałeś , pewnie jesteśmy pierwszymi na świecie którzy o tym się dowiedzieli :haha2:
W tym roku na Dakarze "katy dostaną baty " :-)))
Przegrać mogą tylko z jednego powodu. Z litości.
Słyszałem, że nie długo w Dakarze będą startowały skutery. Czego to nie wymyślą dla wyrównania konkurencji :D
No tak ,Maharadża zażądał skutera z właściwościami dywanu :-)))
No tak ,Maharadża zażądał skutera z właściwościami dywanu :-)))
Ale że co? Żeby leżał, a konkurencja wdeptywała go w piach? :D
madafakinges
24.09.2015, 08:41
http://advrider.com/index.php?attachments/broke-jpg.379525/
http://advrider.com/index.php?attachments/niceview-jpg.379527/
Strzeliło mocowanie subframa.
To dla wszystkich lubiących latać z kuframi i mnóstwem szpeju po dziurach.
Strzeliło mocowanie subframa.
To dla wszystkich lubiących latać z kuframi i mnóstwem szpeju po dziurach.
na 3 dni tyle szpeja? silnik zapasowy chyba wiozłes
madafakinges
24.09.2015, 08:54
No przeca to nie mój. Ja się brzydzę bagażami.
Zdjęć nie widzę, więc dopytuję. Strzeliło czy najpierw pogubił śruby?
madafakinges
24.09.2015, 09:06
Teraz?
Jeśli nie to sprzubujcie 'w nowej karcie otworzyć'
Zdj jest z advrider.
noo masakra jakaś.. ale tak to jest jak ludzi robią z motocykli dostawczaki... :)
wez to wklej normalnie na forum...afra sie nie łamie..niech zostanie jako memento
madafakinges
24.09.2015, 10:11
https://lh3.googleusercontent.com/xWSoAD8Bm8NzHFORpeLXWNKpMBIu4MfMHJJtIprQkPYO_em12A 0Es5iZWa3WkI865RzJz2bPDuCs0IR5Zfs9vKXGAQfr_Lx6yCMs zAmgYQnYHG5-AVYQPoKmr2XPs8EeuvKmuHVsxTXIvV6qZOOB6XgZ31qW0sBTn1 6C8fPNF0HthLMjyOomy-FCUU9PC3ipOrVhLmizVWNHEUT5UfPLUZ3ZlkK0D5EVMLmCXjoo cgro5J2XoWbyDltKTX_op4er6OTmpqZE2ezaUQRP8g5Ix4qphz qEgs65DDrrvsAZX9GUZRimuoY6rZVKCQTRTB7a4IqPi-p87apEOvywC2fpwKhcpkB7zT5zB6-ismKvA5NFXkfVekNOpOIGdgIitPIX2qLRAW3xYBN2pZzE0MQQB K7798CXQYiuomBrTqrYt-JPPVWy5BBCa6Z4vDnVqkCcDsETr8jpGdWxV2vq7XG2eNbJDVwK B3faquxwqV5F1zNT8YiE9Xf0rG5iiCR0KpTA2HCmnTstky_j-zxS-YOX2dK9Eq5AQqkwtyD8AAH5bX0=w232-h172-no
https://lh3.googleusercontent.com/QoOkZVtOEQjf_B-Q1Q-fHFpqPwH5LnjxnoKTco65LGIouMTNPgJv3qhMQsSpQfuDvMAnr TlylaRlNvpPtmCzJch1kXnz5g4lLuUEMsljR5qy_1PlfoOgGz0 Qh9f52mlq_FjuRiGExEK0LWSe0TfLJ8MRFa54W0w0BxiKcnEba GiEnCPrmvKpOqhKYbKMN30eBDYAdqHaSAQFHUZli2GlbekQO7b gFaGYVw0FFfBHMzvEJxqWOUFxKV7Qp2xYLWvr9EssflcTcrtE1 l3k9ZTyn-FwlNsUDlZECbDPaXdX7lM4YOQtNvIjK1KJ39h5StryrgH-rlkH2g6Yc8VXNUn87N27_YuEtW5tQ9-iQ8xKGexnPnrA-28gYqYYUwDNDO9gZGSaAXFyUYtTy_bNCP1xjwbi5eoxmVvrUyp Yczgp02uyQHQaODfGoPpYlzj56C0CBO92_8rtOo54Cf2Smud5K GJI5kmT5lh4xYnurhCAXk3IsJx886EusZNDK-KkdvWIxOPKZ-ZIlQERLCoguj4XyBv-C4xgC63Spd0y_pAGMoo=w799-h599-no
error to ma właściciel tego kata:)
Nazwa moto adekwatna- przygody gwarantowane :lol8:
Wyglada na to,że widza tylko Ci ,którzy są zarejestrowani na forum ADV
Mada, ogarnij się! Wszyscy się ślinimy na tego kata ;)
madafakinges
24.09.2015, 11:31
Nie no teraz wrzuciłem z google dysku powinno być ok.
Są dwa zdjęcia zdjęcia dostępne dla wszystkich
Nie no, widać na samej górze strony, piękny Kat bez sabfrejma czyli Kat-superendurolight:D
chyba że to wersja trial:D
madafakinges
24.09.2015, 11:38
Ha śmiesznie było na Ukrainie, jak wieczorem wszyscy próbowali mnie przekonać że mój kat jest chujowy i tak naprawde żałuje, że go kupiłem. :)
A pamiętasz Puszek jak mi prorokowałeś, że jak kupie Kata to przepadne i nidzie w teren nie pojade...
Udowodniłem, że popierdalanie w terenie to nie maszyna tylko stan umysłu:)
Tak, to prawda, udowodnił to starszy pan na DR650 SE :haha2:
Puszek słyszałem, że ten starszy pan to jakiś były zawodnik? ;)
madafakinges
24.09.2015, 12:06
Gilu jest z innego świata
Puszek słyszałem, że ten starszy pan to jakiś były zawodnik? ;)
NIe wiem czy zawodnik , ale śniło mi się ,żę tak tam wjechałem jak on to zrobił.Ale był piekny sen:spac:
madafakinges
24.09.2015, 12:39
Gilu 10lat startował w pucharze Polski zdobył 3 mistrzostwa... teraz jest na emeryturze i zawstydza młodych kateemiarzy jazdą na na DR...
Chciałbym go zobaczyć - młodzi myślą, że sprzęt sam pojedzie - to samo na asfalcie.
Miałem przyjemność bycia z Gilem vel Sardynka w Maroku. On się po prostu bawi każdym motocyklem w każdym terenie .... Mega fajny gość !
Nie wiecie czy może będzie w Sanoku ?Lubię zobaczyć jak ktoś tak technicznie wymiata jak piszecie.
Zawsze możecie go zaprosić ;)
Miałem przyjemność bycia z Gilem vel Sardynka w Maroku. On się po prostu bawi każdym motocyklem w każdym terenie .... Mega fajny gość !
bo jak on się chyci za kiere to go niesi ze hej
red bull sea to sky... zestawienie startujących maszyn.. :D
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12046952_10153326822790000_5592459234264463642_n.j pg?oh=f17cb8c58273e4be18597858e2b7e539&oe=56964361
a jak by teraz uwzględnić iż Huska, husaberg i gasgas należą do KTM-a? :D
iNHARH7woJY
Dla porównania Yamaha R1- czas 7.10 ;)
no tak tyle że to jest amator, motocykl 70 km mniej z wagą podobną, bez owiewki i zaliczył 2 żółte flagi... i masę aut przed sobą..
borys609
03.10.2015, 22:33
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/03/7dfea7f545bd92896d1ed95a442c97b0.jpg
Kurde, ale tym się lata...
Lubię to! :-)
Wysłane z ajfona..
borys609
04.10.2015, 07:42
Eee tam, zawsze jest coś za coś... :-)
Wysłane z ajfona..
http://img.tapatalk.com/d/12/09/14/aqudegev.jpg
czyli jakieś 382 000km ;)
bo to tak dla przypomnienia ;)
Miras Sc
22.10.2015, 11:29
Eee tam, kręcony..... tyle że do przodu
Przy tym przebiegu to z oryginalnego moto została pewnie już tylko rama ;)
http://img.tapatalk.com/d/12/09/14/aqudegev.jpg
czyli jakieś 382 000km ;)
jak przyjedzie do pomrocznej to i tak będzie miał MAX 32ooo km :D
Przy tym przebiegu to z oryginalnego moto została pewnie już tylko rama ;)
Jak ma olejarkę to jeszcze napęd ;)
O ile wymieniał go max miesiąc temu.
Jak cała reszta jest słabowita to i rama pewnie już druga :)
Jak przejeżdża koło mnie pomarańcza to mam wrażenie ze zaraz się mu coś wysypie takie silnik daje odgłosy.
W paru innych sprzętach jest podobnie. Zamiast bezgłośnego silnika i czystej pracy wydechu słychać jazgot :D
.... Zamiast bezgłośnego silnika i czystej pracy wydechu słychać jazgot :D
Spróbuj użyć rozrusznika :D
Ale w czym , w pomarańczy? Jest aż tak źle ?
kuba1981
26.10.2015, 20:58
Nie enduro ale mi sie bardzo podoba KTM RC8 ....chcialbym miec taki w garazu do popatrzenia:bow:stylistycznie 10 lat do przodu przed konkurencja ,stylisci z ktm sa niezli :bow:
borys609
27.10.2015, 13:39
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/27/df81ea6645de44dad8eedd3d69dc5417.jpg
Wysłane z ajfona..
http://www.sportrider.com/sites/sportrider.com/files/styles/medium_1x_/public/ktm-over-the-counter-250-hp-motogp-bike.jpg?itok=nJK5s0gf
RC16 ... 250 KM nowa potęga w MOTOGP.. zawojuje..?
madafakinges
02.11.2015, 11:41
Wszystko fajnie ładnie,ale dlaczego niebieskie śrubki a nie pomarańczowe;)
no przecież wiadomo.. :)
http://www.tenerside.it/home/images/ktm/image_rally/rally_2003.jpg
Śrubki może i nie niebieskie ale tyrtytki do KTM już są:
KTM Motorcycle Logo Printed Cable Ties in Orange Repairs Done in Style 20pc pack
http://www.ebay.ie/itm/KTM-Motorcycle-Logo-Printed-Cable-Ties-in-Orange-Repairs-Done-in-Style-20pc-pack-/281795192454?hash=item419c4d6686:g:SycAAOSwWnFV8Ai Q
59114
Wszystko fajnie ładnie,ale dlaczego niebieskie śrubki a nie pomarańczowe;)
Czyżby podstawowe narzędzie na wyjazdach :)
20 sztuk za 7 funtów. Zgroza.
W kacie starcza na dziesięć lat :) (w afrze na jedną glebę :hehehe:)
olecki79
04.11.2015, 17:13
Zaje tryty! Biorę. Już sam brelok do kluczyka z takiej trytki jest boski!:)
olecki79
04.11.2015, 17:15
Afra i bagaż, 2 motocykle, kierunek Mongolia. Zużyte ok 250 trytek... Ktm tylu nie zje.
Jeżdżąc katami od lat zużyłem 3 (trzy) trytytki. Do łatania łańcucha rozciągniętego przez drogę przy marokańskim posterunku :D
Mozna też wejsć w to głębiej niż tylko z poziomu użytkownika:
http://www.karriere.at/f/ktm
https://www.youtube.com/watch?v=gPnOEAZapeY
Chyba powoli trzeba będzie szukać nowego pana dla mojego smt.Tylko ta cena na oficjalnej stronie trochę powala. I troszkę się spasł ale i tak mi się podoba.
Dolomity - Passo Di Giau obok Cortiny, fajna przełęcz, miło było sobie przypomnieć oglądając ten filmik.
ps.AD Jarek - z pewnością masz rację, ponieważ filmik składa się z mix różnych ujęć.
Mi chodzi o fragment od ok.1,33 do 2,00 widać tam charakterystyczne dlą Giau formacje formacje skalne.
a mnie się zdaje że to Passo di Falzareggo między Cortiną a Arabbą:):)
Jarek_MTB
29.11.2015, 18:59
http://www.facebook.com/robert.pienkowski.311/videos/1532130110442260/
Jest mały problemik.
Wypadło mi okienko z pompy hamulcowej tylnej, po prostu je zgubiłem ;).
Ma ktoś może uszkodzoną tylną pompę hamulcową do LC8 ADV?
Bądź jak by się nie udało sprawną pompę w dobrej cenie.
dlatego też w akcesoriach są dostępne osłony tej pompy, jeżeli nie znajdziesz lub dopóki nie znajdziesz możesz tam po prostu wkleić cokolwiek i latać dalej :) ja u siebie butem tak zmatowiłem to oczko że nie jestem w stanie nic tam odczytać \:)
madafakinges
01.12.2015, 14:11
Ale z kuframi?
Ale z kuframi?
Większa siła nośna :P
wczesniej pewnie miał Gs'a ;)
Kufry to przecież najbardziej adveńczurowy dodatek motocyklowy!
Witam, panowie możecie mi podpowiedzieć czy filtr powietrza K&N z 990 pasuje do 950 na zdjęciach wyglądają identycznie ale może jest jakaś różnica.
MOTOMYSZA
01.12.2015, 22:28
Latek78, puściłem ci priv wiadomość . pzdr
Jest minimalna różnica w rozstawach otworów między 950/990.
https://lh3.googleusercontent.com/-VLgykUPtdQE/Vl896FMupuI/AAAAAAAAGPg/qQn2Xop3I3c/w658-h438/02.12.2015%2B-%2B1
W końcu Ktm który mi się podoba :drif:
Widzieli AAAAAAAAAA ? :)
59842
https://www.youtube.com/watch?v=OwPTLUH347A
O kamień uwalił to i pękło.
borys609
08.12.2015, 18:20
Ooooo! Skopiować sto razy i rozpowszechniać coby tłum ogłupiały antyBMWowską propagandą oświecenia doznał! :-)
Wysłane z ajfona..
Ciekawe co by wyszło ze środka jakby tak beemowskim wachaczem albo dyfrem w głaza zapitolił ? ? ?
borys609
08.12.2015, 21:16
To samo co tu. Jedna wielka kupa :-).
Wysłane z ajfona..
A mówią że w kupie siła a tu wyraźnie siła wyszła . :-)
Lubię KTM za podejście do codziennego użytkowania ich motocykli
Cytat z instrukcji obsługi:
âObracanie koła tylnego w miejscu z włączonym hamulcem koła przedniego
(palenie gumy), można wykonywać wyłącznie przy wyłączonym układzie ABSâ
borys609
09.12.2015, 16:24
Lubię bo mogę nim jechać na azymut... :-)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/09/8266d2e370fc96dd7af7464444d61c86.jpg
Wysłane z ajfona..
Borys trzymaj w poziomie aparat :D
borys609
09.12.2015, 19:39
Hehe, miało wyjść "artystycznie" :-). Ot taka zwykła, płaska łąka na wzgórzu za kopalnią odkrywkową serpentynitu :-).
Wysłane z ajfona..
Lubię KTM za podejście do codziennego użytkowania ich motocykli
Cytat z instrukcji obsługi:
âObracanie koła tylnego w miejscu z włączonym hamulcem koła przedniego
(palenie gumy), można wykonywać wyłącznie przy wyłączonym układzie ABSâ
heeh dobre! :D
Fajne ;)
https://www.youtube.com/watch?v=iL4JnHZAuB8
Motocykle nawet się trochę chwilami pobrudziły a oni ciągle w czystych ciuchach :)
Bus z pralką jadący za BMW by mnie nawet nie zdziwił , ale żeby za pomarańczowymi ? ;)
zaczekaj
14.12.2015, 21:10
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/s851x315/12342379_1716021475296766_1933878928902309456_n.jp g?oh=2ddcad1abcd5cb70822e93c69311de07&oe=56D8EB3A
Ultra Glide Electra Enduro
O Cie Florek !!! ..... jeszcze takiego cuda nie widziałem w necie i mam nadzieję nie zobaczę pókim żyw .
Ale...:confused:to jakaś niedoróbka, brakuje frędzli:D
http://www.theracemode.com/wp-content/uploads/2015/12/ktm-1290-super-duke-r-enduro.jpg
Super Duke Enduro.
MOTOMYSZA
17.12.2015, 14:44
No brakuje, brakuje ... bo pomarańczowe frędzle to towar jeszcze nieosiągalny na motocyklowym rynku z pewnością:haha2:
Więc może trzeba zapełnić niszę i zająć się produkcją takiego brakującego asortymentu.
Więc podpytam od razu: -Kto zrobi orange frędzelki z napisem KrzychuTuningMysza? :D
I może od razu lista chętnych::umowa:
1) MOTOMYSZU
2) :stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop::s top::stop::stop::stop::stop::stop::stop::stop:
Hahahahahahahaaaaaa :)
AmberBamber
17.12.2015, 16:26
Krzychu? A takie?
Frędzelki rewelacja - pakiet Six Days Premium
Paweł 4x4
19.12.2015, 09:17
Raczej six nights premium :D
No po dniu zawsze jest noc ;)
madafakinges
24.12.2015, 12:41
60019
Zdrowia, szczęścia, POMARAŃCZY niech wam żona nago tańczy!
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/886927_932336873470045_3276548361770681756_o.jpg
borys609
28.12.2015, 17:43
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/28/e9a944d29de771be690e7f700d117a09.jpg
Wysłane z ajfona..
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/886927_932336873470045_3276548361770681756_o.jpg
lc8 POWER! :)
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t1.0-9/1661593_928355487201517_9217341870311174076_n.jpg? oh=2892e4890956c1fb5fd7bcabef9768de&oe=5714DDC0
Co toto to błoto, że takie czarne:D
W moich rejonach jest brązowe, rudawe, żółte, o czarne trudniej;)
To pewnie torf jakiś, leczniczy:haha2:
Bloto, blotem ale na zwiady to sie dzika nie posyla, tylko lekka koze;)
Lc8 nie przez takie bagna przechodzi.
Ciekawi mnie owiewka w tym drugim moto (DRce) Masz może fotki z bliska ,albo jakieś namiary co to to ? ? ?
Bloto, blotem ale na zwiady to sie dzika nie posyla, tylko lekka koze;)
Zwiad to robił paparazzi, na lekkim ;)
Ciekawi mnie owiewka w tym drugim moto (DRce) Masz może fotki z bliska ,albo jakieś namiary co to to ? ? ?
Ten drugi motocykl to KTM 690, z nieskończonym projektem owiewki.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/11224444_928357630534636_5097944679338473221_o.jpg
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/774745_928358570534542_5046881309305575345_o.jpg
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/l/t31.0-8/1531959_928358893867843_5256816394373544437_o.jpg
Taaaa zwiad.. to robiłem Ja.. :D pewnie w ramach projektu.. "jak Ty na tym klocu przejedziesz ze swoją.wagą to już każdy przejedzie.."
Taaaa zwiad.. to robiłem Ja.. :D pewnie w ramach projektu.. "jak Ty na tym klocu przejedziesz ze swoją.wagą to już każdy przejedzie.."
Piszemy o różnych zdjęciach i wypadach ale podoba mi Twój tok rozumowania :D
Chociaż z drugiej strony, gdy Ty już przejedziesz, to dopiero jest bagno, jak po zrywce drewna w Białowieży...
Paweł 4x4
29.12.2015, 17:42
Panowie specjalistowie, nie miałem nigdy przyjemności posiadania na dłużej "zakażenia" spod znaku pomarańczy, tak więc zapytuję czy nada się dla mnie takie moto i na co mam zwracać uwagę przy zakupie. a może ktoś z Was zna sztukę i coś o niej powie.
https://lh3.googleusercontent.com/-pn126JmyzjU/VoKyM1eTS8I/AAAAAAAAAQY/FwT5D7HoDjg/s1000-Ic42/KTM%252520LC4%252520640.jpg
poj. 625 rok 2000, przebieg niecałe 30k, pali z kopa i rozrusznika zimny i ciepły, ponoć.
Ja ważę 120 i nie jestem mistrzem motocrosu, ma to być drugie moto do krzaków.
Czy powinienem sobie zawracać głowę tym sprzętem, czy też to raczej nie dla mnie.
Jak kosztowny to sprzęt w obsłudze.
z góry dziękuję za podpowiedzi.
EDI: miałem lc2 125 w dużej ramie, mato fajne ale moc nie ta i wkur...ła mnie kopka w drugą stronę. o takie było
https://lh3.googleusercontent.com/-ZSCZkZsrzJk/VoK6CTr6r9I/AAAAAAAAAQs/Dkhp2mLXVhg/s1152-Ic42/DSC_0130.jpg
jaro5000
29.12.2015, 17:46
jeśli chcesz dobrą i pewnaLC4-kę to uderzaj do Bartola. Jestem pewien, że Bartol ci pojaśni wszystko ;)
Nie ten zakres cenowy co Pawła interesuje. Paweł..jesteś we właściwym temacie, przeczytaj go :D
Jeśli lubisz mocne wibracje, masz dużo kleju do gwintów, lubisz swój garaż i masz narzędzia i doświadczenie to reszta może być całkiem przyjemna:) ale stan sprzętu najważniejszy.
Paweł 4x4
29.12.2015, 21:36
Mistrzu, zakres cenowy jest spokojnie do zaakceptowania, myślę że za 6 idzie.
Wracam z mazur po sylwku i jadę zobaczyć.
Paweł 4X4 -wibracje to prawda(da się przyzwyczaić) z tym klejem do gwintów -przesada ,przy oględzinach zwróć uwagę na luzy na kiwaczce ,szczególnie dolne łożysko ąmortyzatora(260zł -nie ma zamienników) oraz górne (chyba 160) -szczególnie dolnego ludzie nie lubią wymieniać.A i obejrzyj bardzo dokładnie tylną piastę (na 90% popękana lub popęka i nie tylko w okolicach otworów na szprychy ale i po środku)-koło używane -parę stówek a lepiej dobrać od EXC 525 po 2003r -pasuje idealnie tylko trzeba odwrócić na lewą stronę.Dobrze żeby na oględzinach był ktoś osłuchany w lc4kach bo ten silnik jarmoli jakby śruby mielił i tylko ktoś na prawdę osłuchany wyłowi niepokojące dźwięki.Ja po sezonie jazdy LC4 nie podjąłbym się weryfikacji motocykla dla kolegi. Powodzenia .
Paweł, pisałem o LC4 Bartola za 11 czy 12:)
Podobno są różne egzemplarze LC4, mniej lub bardziej udane..
Wibracje - da się przyzwyczaić albo się nie da, zależy od człowieka, ja się cieszę że nie muszę się przyzwyczajać
Klej do gwintów, klucze dynamo itp..jeśli to przesada to może ja mam inny standard serwisowania/użytkowania..
Za to jeździ na pewno fajnie..jak jeździ.
Mhv a cóż nadzwyczajnego jest w stosowaniu klucza dynamometrycznego ? Czyżby tylko te trzęsące wibrujące i niejeżdżące lc4 wymagały używania takowego ? Twoja wypowiedź to sugeruje ? Każdy motocykl wymaga servisu i to (lepiej) fachowego ale jeden Ci wynagrodzi trudy(koszty) tego servisu tym jak jeździ a inny nie (będzie po prostu jeżdżącym kondonem który tylko zalewasz i jeździsz) Nie mam tu na myśli żadnego konkretnego modelu czy marki ,takie jest moje zdanie co do motocykli bardziej lub mniej wymagających serwisowo.
Kolejny urażony użytkownik motocykla, który "wynagradza.."
KTM to motocykle bardziej wymagające serwisowo, narzędziowo i myśleniowo - to moja opinia.
Dziękuję za uwagę, idę do garażu posiedzieć i popatrzeć na "kondony"
:D
LC4 miał Motormaniak do sprzedania - ponoć w fajnym stanie
motormaniak
30.12.2015, 20:46
Dziękuję Bąbel za pamięć. LC4 mojego już nie mam. Pomimo 3 prób dogadania się z Lc4 nie udało mi się zostawić na dłuzej tego motocykla. Wcześniejsza lc4 640 którą miałem, potem 690 i ostatnia znowu 640... ten motocykl się albo lubi, albo nienawidzi (zazwyczaj jedno i drugie), ja z czasem miałem go dość jak kapryśnej kochanki- choć czasem bardzo było miło...
Pozdr
madafakinges
04.01.2016, 23:31
cNojE3IK7f8
nie lubie filmow z jazdy.. a długich juz wogole.. ale ten.. mnie urzekł...
:) i o to chodzi w całym tym maniactwie lc8 :D
Najlepsze ze jednym z nich jest nasz rodak :-) . Polecam reszte ich filmikow
Kiedyś widziałem jego jeden fajny filmik jak wpakował się DZIKIEM na scieżkę zjazdową dla rowerów enduro :D
a to chyba nie jego, jest jeszcze jeden krajan ;)
oooo mam to pewnie On ale nie wiem czy o ten filmik chodzi
B48oEc1bmYU
Paweł 4x4
12.01.2016, 01:11
Plaża ładna, mimo że trochę kamienista. Jedyny minus że do morza taki kawał.
MOTOMYSZA
12.01.2016, 17:30
ZAJEBIASZCZO QRNA, aż się banan na gębę sam ciśnie jak się ogląda. Pycha film!!!
roger ktm
12.01.2016, 21:59
Pięknie te przody mają zrobione!
patrząc na to się zastanawiam nad wsadzeniem progresów u siebie...:)- któryś z was to robił?
patrząc na to się zastanawiam nad wsadzeniem progresów u siebie...:)- któryś z was to robił?
bez sensu...? po co...? progresy to wymysł dla maszyn asfaltowych
Zawias w Kacie daje naprawdę pełne pole regulacji, jeżeli nie jesteś zadowolony możesz zawieszenie podesłać dla kogoś kto CI je odpowiednio przeserwisuje i ustawi..
co ciekawe, dwoch tych panow moim zdaniem jezdzi na jednej tarczy z przodu:) wiec taki mod ala SE... no i slusznie, po cholere taki rzeznicki hamulec na piachy....
(mowie o filmie z pustyni)
madafakinges
14.01.2016, 14:58
Też w moim ściągnąłem jedną tarcze z przodu, taki mod wiąże się z wymianą pompy hamulcowej na taką od SE albo 690 enduro.
Po takiej zmianie KTM wcale nie hamuje gorzej bez problemu można zrobić stopala/ zablokować koło.
Wadą takiego rozwiązania jest to, że przy hamowaniu na max od 170 do zera klocki zaczynają dymić a tarcza robi się czerwona:)
Zaletą jest znaczna redukcji masy i to nieresorowalnej i poprawa wyczucia hamulca na śliskim.
Puki jeżdżę na kostkach to nie jeżdżę szybciej niż 120, więc jedna tarcza jest super, jak zmienie opony na typowo szosowę będę musiał wrócić do podwójnych tarcz.
znam też 2 osoby które też taki mod zrobili i też.zadowoleni..
borys609
25.01.2016, 18:10
Ex, powiedz mi jak się sprawuje przedni błotnik w Twoim SE? Chodzi mi o to, że muszę w moim małym ADV zmienić błotnik bo mój oryginalny utracił integralność :-). Mogę kupić zwykły od EXC ale kumpel podsunął mi pomysł, żeby zaadoptować właśnie od SE. Nowy w serwisie kosztuje stówę, wygląda zgrabnie i jest pomarańczowy :-). Jak on się sprawuje w praktyce? Osłania coś czy wydłubujesz kamienie, mech i błoto spomiędzy zębów? :-)
Wysłane z ajfona..
jest git.. dzialaa jak trzeba
Cibor klv
17.02.2016, 21:06
Nie robi wentylator w moim lc4. Zdjąłem konektorki z czujnika w chłodnicy zwarłem ... nie robi. Rozpiąłem złączkę przy samym wentylatorze dałem napięcie prosto z aku. wentylator robi. Ale prądu nie mam na wejściu do czujnika w chłodnicy...a być chyba powinien... i moje pytanie..gdzie on jest tzn prąd ?
strobus1
17.02.2016, 21:16
A prąd jest w czujniku temperatury silnika ?? To to po lewej od gaźnika.
Cibor klv
17.02.2016, 21:20
Tam jest, bo na Ukrainie zapalał mi się czerwona lampka temperatury, a ten czujnik właśnie odpowiedzialny jest za odpalenie tej lampki. Czujnik w chłodnicy zaś powinien odpalić wentylator.
Nie robi wentylator w moim lc4. Zdjąłem konektorki z czujnika w chłodnicy zwarłem ... nie robi. Rozpiąłem złączkę przy samym wentylatorze dałem napięcie prosto z aku. wentylator robi. Ale prądu nie mam na wejściu do czujnika w chłodnicy...a być chyba powinien... i moje pytanie..gdzie on jest tzn prąd ?
Sprawdź na schemacie bo mi coś świta że czujnik łączy na masę... Więc stawiam na kostkę jakąś albo przetarty przewód.
madafakinges
01.04.2016, 14:37
https://www.facebook.com/KTM-950-Adventure-frame-failure-1580999428880948/
Beemką pękają wahacze a Kateemą ramy...
Lucky Luke
01.04.2016, 14:54
https://www.facebook.com/KTM-950-Adventure-frame-failure-1580999428880948/
Beemką pękają wahacze a Kateemą ramy...
Cytryn z Gumiakiem NAPRAWIO CO KTO NIE ŁUMIAŁ
na dobranoc.. :)
TTlD63QtFSY
powinien się nazywać nie Chris Birch...tylko Kris Cowkurwia!:):):)
-i jak tu spać po czymś takim:):)
Lubię oglądać jak te motocykle jeżdżą pod tym panem Krzyśkiem .
Nadal nie widzę tam nic co bym afryką nie zrobił :)
ja dziś znalazłem powód na fejsie dla którego mógłbym polubić KTMaaa
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/12998261_1534824823488236_3467564259269487378_o.jp g
KTM custom awd :)
http://doubledare.revit.eu/2015/04/finished-last/
KTM custom awd :)
http://doubledare.revit.eu/2015/04/finished-last/
Okropienstwo.. Aż mi się żal moto zrobiło :P
wysłano z Nokia 3310
Nadal nie widzę tam nic co bym afryką nie zrobił :)
ja wiem wiem.. :D
jak byś kiedyś chciał popróbować to ja chętnie skręce z tego taki filmik.. ;)
To może w Białej ten filmik? :)
Lucky Luke
12.04.2016, 14:04
ja dziś znalazłem powód na fejsie dla którego mógłbym polubić KTMaaa
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/12998261_1534824823488236_3467564259269487378_o.jp g
Motor rozłożony , a dziewczyna też rozłożona ;)
Motor rozłożony , a dziewczyna też rozłożona ;)
taaa, teraz wszyscy idą z nadzieją rozkładać motóra :)
W Białej nie ma takich sytuacji przyrody :) Takie ekwilibrystyczne figury czasami wychodzą same z siebie, nie problem.
Głównie mi chodzi, że nie ma tam ani jednej rzeczy której nie da rady zrobić na jakimkolwiek sprzęcie, nawet bardzo starym :) Nie ma pracy zawieszenia, nie ma rzeczy wymagającycj ogromnej mocy :)
No ale jak zwykle zapraszam w kotlinę - jest gdzie pojeździć :) Na pół legalu, zachodnia strone kotliny jest mało pilnowana :)
@Misza - wydaje mi się, że to nie chodzi o to, że to wszytko da się zrobić na listosza na byle czym, tylko styl i dynamikę....
Przejechać to się da i na moim GSie, ale tak przejechać jak pokazane, to już raczej nie.
Stylu może i nie zachowam, ale dynamike jak najbardziej :) Listonosza nie stosuję od 8 lat :)
No to faktycznie, pozostaje tylko czekać na proponowany przez Ex'a filmik :-)
madafakinges
16.04.2016, 09:47
62219
62220
62221
62222
Beemki dachują, bo mają za dobre hamulce, nowym afryką szprychy rdzewieją, a KTM jak się nie serwisuje to sobie lata.:D
borys609
16.04.2016, 10:03
Piękne ujęcia Mada!
Mada przemalowałeś motka? Twój był Orange power? Jak widzę noga już całkiem zdrowa :D
Nie tam żebym się czepiał ale nie ma ujęcia jak było po lądowaniu:D
Na żadnym z tych zdjęć nie widać górki , a z czegoś musiał się wybić
madafakinges
17.04.2016, 22:35
Przeca to nie ja tylko jakiś hamerykanian.
Nieprawdopodobne podobieństwo :haha2:
Na żadnym z tych zdjęć nie widać górki , a z czegoś musiał się wybić
Tak długo leciał, że górka schowała się za horyzontem :)
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12990961_994398970636369_2710078487059368362_n.jpg ?oh=9abf8dcffc062bd20481701957870bcf&oe=57BB049D
noo i tak się przeskakuje w koleinach.. :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/13006545_971094296279755_6831214664021638943_n.jpg ?oh=bcf030c6c19d358d2dec56d00e4c898c&oe=577C3DD1&__gda__=1472215739_e4d2ea8de81ce05236ebccd1d738644 6
Chłopaka spotkałem końcem stycznia w Bamako - Mali,
obecne zdjęcie zrobione w Republice Południowej Afryki.
Zgadnijcie na jakim jedzie motocyklu i jaki holuje?
https://www.facebook.com/ZivotNaMotorkach/photos/a.298115046991674.1073741829.297942373675608/758475580955616/?type=3&theater
strobus1
29.04.2016, 08:13
Cos mi to przypomina :p
borys609
29.04.2016, 09:00
Nie pierwszy Kat, któremu bajoro wyschło... :-)
Wysłane z ajfona..
kuntakinte
10.05.2016, 10:09
Naczytalem sie w tym watku o tych KTM-ach i bacylem sie zarazilem chyba. Dzisiaj jade ogladac ta KTM https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ktm-adventure-990-efi/464890255-305-2947
Chlopcy, na co zwrocic uwage jak bede ja widzial z bliska? Lozyska glowki i te standardy to logiczne ale czy sa tez w KTM 990 takie ukryte wazne miejsca jak np walek w AT?
Dzieki z gory!
Naczytalem sie w tym watku o tych KTM-ach i bacylem sie zarazilem chyba. Dzisiaj jade ogladac ta KTM https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ktm-adventure-990-efi/464890255-305-2947
Chlopcy, na co zwrocic uwage jak bede ja widzial z bliska? Lozyska glowki i te standardy to logiczne ale czy sa tez w KTM 990 takie ukryte wazne miejsca jak np walek w AT?
Dzieki z gory!
Ohhhh yeah!
http://www.ktm950.info/how/ktm_950_issues.html
Known Design/Quality Control issues with the 950/990
These are issues that have proven themselves by causing failures in members' bikes:
The KTM 950 Adventure was designed and built by racers with the primary objective of producing a light weight, versatile machine that handled well on both dirt and pavement. The engine was designed to be light, narrow, and torquey, yet still rev freely. You will no doubt notice similarities between the LC8 engine and a number of the Austrian Engine builder Rotax's creations. This is no coincidence, as much of the original KTM design staff was made up of former Rotax engineers.
Clutch:
Early bikes '03's or the equivalent.... (read silver or orange "S") design issue updated parts fixed the issue (different oil jet, push rod and ultimately complete new assembly) There was a Tech Bulletin issued that addressed the oil jet issue. Symptoms were creeping, dragging clutch. We found that bikes that were retrofitted with new push rod and jet and (unfortunately) a new clutch pack no longer suffered symptoms. Romeo Feliciani (Meoni's mechanic) listed the items he needed to modify to make Fabrizio's 950 Dakar Rallye bike reliable and competitive. He lists some interesting mod's to the clutch. You will find it at this link.
Clutch Pressure Plate Bolts:
2006 & 2007.
Affected models: 950 Adventure, 950 Adventure S, 950 Supermoto, 950 Supermoto R, 950 Super Enduro R, 990 Adventure ABS, 990 Adventure S, 990 Super Duke. Improperly torqued pressure plate bolts from the factory. Fix: A tech bulletin was issued with instructions on properly torquing the bolts. The results of the bolts backing can be a destroyed outer clutch cover and bent/broken bolts. I suggest checking these bolts on ALL years and models. Once they have been initially checked and re-torqued if required, no other checks have been reported as needed. Note: Loctite is NOT required on these fittings.
Clutch Slave Cylinder:
All years. A number of LC8's have experienced clutch slave cylinder failure. It appears as though high heat and a single o-ring design piston combine to cause failure. The fix is a newly designed aftermarket replacement by Evoluzione. There is also a group led by RedRupert working on a better design spacer that they hope will cure the heat problem with the OEM slave. This thread will explain that project in detail. Also, part of the heat problem is due to the relatively small amount of fluid in the system. There are fixes in the works, but the best bet in the meantime is to replace the clutch fluid regularly (probably at each oil change). Some members have reported good results with the Oberon unit.
Water Pump Impeller:
Early bikes '03's or the equivalent water pump circlip (retains impeller) not fitted properly (very few bikes suffered this). Symptoms: overheating, impeller wearing on cover, black residue in coolant/tank. (if your impeller wasn't worn this was not your issue) repair was to replace impeller and properly fit circlip. We are still seeing this from time to time. In one reported case, the inner bearing retaining circlip (0472240120 CIRCLIP DIN472 D=24X1,2) was missing. It was undetermined whether it was missing from manufacture or from a previous repair, as the reporting owner was not the original.
Water pump shaft wear:
All years. A large number of 950 Adventure engines have had waterpump seals fail. A large number have also NOT had this problem. This doesn't seem to be as much of an issue with the 950 SE or SM, or the 990 SD and Adventure engines, though we have seen a few. There may be some correlation with left over casting sand in the engine blocks breaking loose and getting under the seal causing wear of the impeller shaft. The fix, for now, is replacement of the seal and shaft. The latest version of the seal is made of Teflon, which has a higher temperature and wear resistance capability. KTM now lists replacement of the seal and inspection of the shaft every 15,000 km for the 950 Adventure models. Another possible remedy has been to thoroughly flush the cooling system to get rid of the sand. I suggest removing the pump cover and flushing the water jackets directly into the block through the two exposed passages. A small flexible brush (such as a gun cleaning tool) will aid this process. Follow-up with a thorough flushing of the radiator and hoses. It is important that there is no sand left to wear the seal and shaft. Note this quote from Tech Bulletin 0544 - April 15, 2005:
"Additional Information:
In the course of the scheduled service please check the expansion cooling reservoir for sand deposits from the casting process. If this is the case, drain the reservoir and flush the cooling system and carefully clean the reservoir and radiator cap before reassembling the motorcycle."
Here is a link to an article about overhauling the waterpump and properly flushing the cooling system.
As noted in the waterpump rebuild article in the Orange Garage section of the HOW, CJDesigns makes a replacement hardened shaft for the waterpump. So far, it looks to virtually obviate this problem once all of the casting sand has been removed from the system.
Ignition Rotor Mount:
This only applies to a small number of engines built before May of 2003 and an even smaller number of bikes that left the factory after that date with the early engines. These engines were built with keyless crankshafts. All later engines were built with keyed crankshafts and are not required to perform this. Tech Bulletin 0305 was issued to address this and a number of other issues.
Freewheel bolts: There have been several cases of one or more of the bolts holding the freewheel assembly to the generator rotor loosening up, and in a few cases backing out far enough to make contact with the stator. This has resulted in damage to the stator, and in at least one case, the sheering off of one of the bolts. A Tech Bulletin was issued on October 16, 2004 that addresses this issue. Since it is such a critical item, it is suggested that ALL 950/990 owners check their bikes as instructed in the TB. Note: Be sure to use Locktite 648 as instructed. We have had failures caused by using lesser products in this instance.
Chain slide guard:
This issue was first addressed by a Technical Bulletin in May of 2003. It has recently popped up again with some 2007 Adventure models and is addressed in Recall Tech Bulletin 0795 (06/08/2007) . One or both of the screws holding the chain slide guard to the swing arm have been known to loosen and back out. The result is the possibility of locking up the chain and causing the rear wheel to lock. The recommended fix is to remove and clean the suspect screws, then reinstall with locktite 243 and torque to 10Nm. It would be a good practice to do this on all years and models as PM.
Radiator cap:
All years of 950 Adventures not very common but we've seen some 5-10 maybe... normal symptoms are of non-sealed system. ie: overheating, coolant not returning etc. Fix: new cap. (you will not find coolant in your oil due to this one!!!). May be related to casting sand in the system lodging itself in the seal and under the return valve. If your cap is doing this, chances are the sand is also eating up the waterpump shaft as well. Do a proper flush of the cooling system ASAP. It still may be too late for the waterpump seal. Watch your coolant level closely and be ready to replace the seal and shaft. Might not be a bad idea to do a preemptive overhaul of the waterpump anyway. It's generally easier in your's (or the dealer's) shop, than it is along the trail.
Leaking head gaskets:
Early bikes 03/04 symptoms- coolant overflowing while temp. operating normal. (coolant is being pressurized by combustion gases) this occurred mostly at extended high RPM usage. A Tech Bulletin was issued calling for installation of redesigned head nuts and washers. Repair includes new head gaskets, nuts, washers etc. (later bikes have different part numbered heads). FYI many dealers had trouble with this one as very aggressive use was needed to cause symptoms easiest to diagnose on dyno buy holding at 8k rpm for 5-10 minutes.
Starter Torque Limiter:
Years: 2005.5 - 2006. Torque limiter slips with a loud clacking noise when starter button is pushed. KTM redesigned the entire unit and issued a Tech Bulletin which describes the replacement procedure.
Note: the torque limiter was an update by the factory to fix a problem that was sporadically showing up on 2003 - 2004 bikes and on early works racers. This was reportedly caused by "kick-back" during starting under certain conditions. If the Freewheel starts slipping on the early bikes, the only fix is a new rotor/freewheel assembly PN 60039005100. It is recommended that the cause of the kickback be fixed and the new torque limiter PN 60040016044 be fitted at the same time as the new rotor/flywheel.
See this post by jimrazz.
Fuel Pump:
Years: 2003 - 2006 950 engines. Contact points in the OEM Mitsubishi fuel pump eventually pit and wear out resulting in fuel starvation to the carburetors. Fix for now is to replace OEM pump with with a new OEM pump or an aftermarket solid state pump of similar pressure and flow characteristics. Some have had good results with the Facet #40105 and Carter (NAPA P74021). There have been a few reports rich running and of flooding with the Facet 40105 when the bike is parked on the side stand with a full load of fuel. The Facet 40171 has built in check valves that prevent fuel from flowing either direction when the pump is off. This is now the preferred replacement pump for the 950 Adventure and is in use in several dozen bikes that we know of around the World. It is suggested that Facet 40105 users shut off the fuel petcock when parking the bike or install a 40171. There are a some ingenious tinkerers, gefr and ridewestKTM, to name a couple, who have been working on digitizing the OEM pump thus taking the points out of the equation. This has the advantages of not having to change any OEM plumbing, the pressure/and volume are correct for the LC8, the pump will fit in the original location. If the pump fails at a later date for some other reason, it will be easy to swap in the new pump as the solid state firing device can be wired into the loom and located in a remote location, like under the seat, Another solution my be at hand from the Netherlands. Check out this thread for more info.
Fuel Tanks:
All Years. Due to the design of the emissions equipment pertaining to the fuel tanks and carburetor, many owners have experienced cases ranging from unequal fuel feeding, to violent, pressurized fuel escaping from filling caps, plus hydrolock and flooding/poor running issues. The fix is to perform the Canisterectomy, and if needed due to extremely hot climates, the Flapendectomy. These procedures must be combined with proper fuel tank and carburetor bowl venting.
Note that KTM has issued a Tech Bulletin to install a balance tube between the tops of the two tanks to mitigate the tank pressurization caused when one or more of the emissions devices failed. Unfortunately, the upgrade kit was poorly thought out and executed, and some of the parts supplied are attacked by motor fuel resulting in failure of the parts and fuel leaking from the top of the tanks. Dad2dad provided an article on how he removed the balance tube and sealed the holes.
Rear Brake:
2003 - 2006. Owners report loosing rear braking power. Usually when used hard such as on long descents, but not always. Fix: a Recall was issued in North America instructing how to upgrade with redesigned parts. Many owners have replaced the brake fluid with high performance fluids like Motul RBF600. Also, many have replaced the brake pads with Galfer greens(ft) and blacks(rr) for better performance.
Crankcase Ventilation:
2003 - 2005. Under certain operating conditions, oil vapor was forced up the crankcase ventilation hose from the ignition rotor cover to the airbox where it deposited on/in the throat of the front carburetor eventually causing driveablity issues. Fix: A tech bulletin was issued with instructions for replacing the vent line with a new design which included a back pressure valve. However, this valve has caused other problems including, but not limited to, oil tank pressurization and crankcase pressurization and seal leaks. Other work around's include installing an LC4 crankcase breather filter (PN 58431070000) in the line or terminating the line outside the box with a small filter.
Also, a contributing factor (likely a major factor) to the excessive oil in the crankcase vent line is a bad balance shaft seal. This seal is on the left side of the engine behind the ignition cover. The purpose of the seal is to keep the oil mist from the crankshaft area from blowing through the balance shaft bearing into the ignition cover area, then out the vent hose in the cover, eventually depositing oil on the front carburetor intake. The proper way for the crankshaft area to vent is through holes in the balance shaft weights, then out through the hollow balance shaft to the ignition cover area. This circuitous path eliminates most of the oil vapor from the crankcase vent line. The ignition cover needs to be removed to get to the seal, naturally, so a new ignition cover gasket is recommended.
Balance shaft seal: 0760122050 ~$9USD
Ignition Cover gasket: 60030040100 ~$25USD
Chain Slider Bolts:
2007
Affected models: 990 Adventure and Adventure "S", and some 950 Super Enduros. Improperly installed bolts holding the swingarm chain slider/protector have come loose on a number of the bikes listed above, resulting in a locked up rear wheel. Fix: A safety recall and a tech bulletin were issued with instructions to remove and apply loctite 243 to the threads of the slider mounting bolts.
990 Fuel Injection Problems (stalling, abrupt on-off throttle):
2007-2009
Problems range from abrupt transition from off to on throttle, to stalling when throttle shut off over 5k rpm, to steady throttle engine shut down. Fixes range from installing G2 throttle cams, to tightening loose battery cables, replacing battery, charging system malfunction, aftermarket workarounds, and MAP updates. KTM hasn't admitted a problem exists, but the 2009 LC8's all got new ECU's.
The final fix for the 990 FI may be at hand. TuneECU has a free program (shareware) that can reprogram the FI maps in the 990 ECU. The results have been very promising, so far. Check the ADVRider thread.
990 Fuel Injection Filters:
All Years 990's. Because of the poor quality of fuel found in some parts of the World (especially those changing over to Ethanol blended fuels recently), the fuel pump filters are known to clog and cause poor running and stalling. Other than change filters often (one load of bad fuel can clog the filters), it is recommended that a pre filter be used when the quality of the fuel is the least suspect. One ongoing thread to read: fuel pump/filter problems
Wiring problems:
2005 - 2007 and 2010 Adventures. There were a rash of bad wiring harnesses with broken wires inside the insulation near where the bend is made for the steering head. It is suggested that owners check that the harness has enough slack in this area and re-route those that are found to bind. Random bad crimps have been found on some 2010 bikes.
Immobilizer:
2010-2011 Adventures and Supermoto T & R. There have been several cases of immobilizer malfunctions causing the owners to be locked out by the ECU from starting their bikes. KTM seems to be at a loss as to how to remidy this at this time. Some members have suggested that the ECU and ignition switch from a 2008 990 may be a workaround, but hasn't been proven yet.
Super Enduro (SE) Voltage Regulator:
All Years SE-R's. A large number of SE's have been plagued with voltage regulator failures. The failures manifest themselves in un-regulated overcharging of the battery. The first sign the rider usually notices is a high pitched whistle coming from under the seat. This is the battery acid boiling off and venting steam through the safety valve. Fix is a new VRR. It is recommended that the VRR be located to a cooler location on the bike. The factory location under the seat subjects it to very high temperatures from the rear exhaust header.
There may be a solution. Several Orange lads have tried Rick's Motorsport Electrics replacement VRRs and report good results. Only time will tell. Check out Colorado Uli's post on the OC to keep up to date.
Note: There were some problems with the KTM DealerNet computer system that resulted in some confusion and misunderstanding on the dealer level in 2003 and 2004. The result was that a number of bikes delivered in these two years were not entered into the computer completely, so some of the Tech Bulletins and dealer services were not recorded. Thus, it is recommended that if you have one of these two year's models, you carefully check all of the Tech Bulletins pertaining to your year bike carefully yourself (or have it done by a competent LC8 mechanic).
This site would be impossible without the yeoman's work of fellow Katoom riders, dealers, mechanics and engineers. Thank you to all who have contributed (you know who you are). I will update this list periodically. If you have some other "DESIGN" issues you know of that you would like to be added to the HOW, please e-mail them to me at:
webmaster ktm950.info (please insert the @ where appropriate)
kuntakinte
10.05.2016, 10:37
Dzieki!!!! Kurde jest tego troche co wszystko moze szwankowac :-)
madafakinges
10.05.2016, 10:58
Weź vin od chłopa i zadzwoń do serwisu ktm niech Ci powiedzą czy był serwisiwany i co było robione.
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/orange_garage.html
Zapytaj kiedy była robiona pompa wody, wymienia się ją co ok 30tyś. Robota łątwai nieskąplikowana.
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Cooling%20System/waterpump/Rebuild/ktm_water_pump.html
Czeka Cię też wymiana wysprzęglika na akcesoryjny ok 400zł i zapominasz o sprawie.
W tych rocznikach może też napierdalać sprzęgło rozrusznika, pasuje od LC4 objawia się to mocnym pierdolnięciem po kręceniu rozrusznikiem.
Poza tym zwykły serwis zawory, olej itp. synchro wtrysków.
Wbrew miejskim legendą jeśli LC8 jest należycie serwisowany to jest bezawaryjny.
Weź vin od chłopa i zadzwoń do serwisu ktm niech Ci powiedzą czy był serwisiwany i co było robione.
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/orange_garage.html
Zapytaj kiedy była robiona pompa wody, wymienia się ją co ok 30tyś. Robota łątwai nieskąplikowana.
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Cooling%20System/waterpump/Rebuild/ktm_water_pump.html
Czeka Cię też wymiana wysprzęglika na akcesoryjny ok 400zł i zapominasz o sprawie.
W tych rocznikach może też napierdalać sprzęgło rozrusznika, pasuje od LC4 objawia się to mocnym pierdolnięciem po kręceniu rozrusznikiem.
Poza tym zwykły serwis zawory, olej itp. synchro wtrysków.
Wbrew miejskim legendą jeśli LC8 jest należycie serwisowany to jest bezawaryjny.
Jak dobrze rozumiem to regulacja zaworow na plytkach co 15kkm. Jak skomplikowane to jest. Bo tutaj strasznie drogie. O ile dobrze pamietam to trzeba dosc powaznie rozbebeszyc motor lacznie z chlodnica (zgodnie z serwisowka, chyba ze sa jakies inne sposoby na to).
Jak sie robi synchro wtryskow? Myslalem, ze tylko gazniki sie synchronizuje?
kuntakinte
10.05.2016, 11:48
O wlasnie takie informacje mi chodzilo! Dzieki Madafakinges.
Chłodnicy nie trzeba wyciągać. Może lekko popuścić, już nie pamiętam. A roboty jest dużo. Sama kontrola jeszcze jako tako ale wymiana płytek to sporo roboty. Płytki są pod szklankami więc demontuje się wałki. Wcześniej oczywiście plastiki, airbox itd...
madafakinges
10.05.2016, 12:58
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Valves/ktm_950_990_valve_adjustment.html
Co 15tyś, czyli co drugą wymiane oleju. Roboty trochę jest bo trzeba zwalić gazniki, więc przy okazji pasuje zrobić czyszczenie itp. Za drugim raze idzie dwa razy szybciej.
Ja olej w swoim wymieniam co 5-6tyś. Trzeba lać dobry syntetyk 10w50. Do tego te silniki lubią olej mój teraz na 700km zjadł 300ml.
Spalanie w ten weekend w bieszczadach wyszło 7,4l/100km. B.dynamiczna jazda wyprzedzałem wszystko co się dało, opony pozamykane latanie na kole ogólne wygłupy.
Można zejść do 6l ale ten motocykl nie jest do tego, szcególnie gaznikowiec to dzik, awantura. 990 są już badziej ulożone. Ja bym swoją 950 nie wymienił nawet na 115konną R. Ale kto co lubi.
Oprzócz samych +i- z posiadania gażników 990 szczególnie z ABS jest odczówanie ciężka, szczególnie na przodzie(pod lampą ma elektronikę do wytrysków) i to czuć.
Jak mam przerwy od jazdy i siedzeprzed tym kompem, to mi głupie glupoty do głowy przychodzą, żeby może zmienić, może nowa afra... może stara i coś lekkiego w teren... ale wystarczy, że przejade się moim zwierzem i szybko mi przechodzi.
62745
ps.:lc8:
Taka ciekawostka;
z 2. idzie sam na koło z gazu
z 3. trzeba mocno poderwać przód ale na siedząco się da
z 4. na stojąco przy 110km/h podrywamy przód na dwa razy czyli raz lekko podniesie się koło i po odbiciu zawieszenia podrywamy znów i lecimy w wersji solo do 140 szybciej się boje.:vis:(na zawieszeniu ze skokiem 230mm się tak nie dało, ale po zmianie na 265mm od wersji S się da)
Poyebane turystyczne enduro:bow:
kuntakinte
10.05.2016, 13:33
Swir z ciebie Madafakinges :-) A tak w dluga droge do KTM co z czesci brac? Do Afryki bralem 2 membranki do gaznika, pompe z nowymi stykami, regler, klamki.
madafakinges
10.05.2016, 13:56
W 950 jest taka sama pompa mitsubiszi jak w xrv. Więc woże drugą pod siedzeniem na zapas. Poza tym można brać drugi wysprzęglik i trochę oleju mineralnego do niego.
Jeśli pierdolnie coś grubszego to i tak w trasie nie naprawisz.
Spalanie w ten weekend w bieszczadach wyszło 7,4l/100km. B.dynamiczna jazda wyprzedzałem wszystko co się dało, opony pozamykane latanie na kole ogólne wygłupy.
Można zejść do 6l ale ten motocykl nie jest do tego, szcególnie gaznikowiec to dzik, awantura. 990 są już badziej ulożone. Ja bym swoją 950 nie wymienił nawet na 115konną R. Ale kto co lubi.
Oprzócz samych +i- z posiadania gażników 990 szczególnie z ABS jest odczówanie ciężka, szczególnie na przodzie(pod lampą ma elektronikę do wytrysków) i to czuć.
Jak mam przerwy od jazdy i siedzeprzed tym kompem, to mi głupie glupoty do głowy przychodzą, żeby może zmienić, może nowa afra... może stara i coś lekkiego w teren... ale wystarczy, że przejade się moim zwierzem i szybko mi przechodzi.
62745
ps.:lc8:
Taka ciekawostka;
z 2. idzie sam na koło z gazu
z 3. trzeba mocno poderwać przód ale na siedząco się da
z 4. na stojąco przy 110km/h podrywamy przód na dwa razy czyli raz lekko podniesie się koło i po odbiciu zawieszenia podrywamy znów i lecimy w wersji solo do 140 szybciej się boje.:vis:(na zawieszeniu ze skokiem 230mm się tak nie dało, ale po zmianie na 265mm od wersji S się da)
Poyebane turystyczne enduro:bow:
Dlatego chcialem to zmienic... bo tez lubie takie wyglupy, ale to nie dobre dla mnie. Szczegolnie przeskakiwanie ronda w trybie dzika. Nie ma szybszego pojazdu na drodze ;-)
950 to tak se pyrkalem jak AT i strasznie sie meczylismy, az wkoncu odkrylem tryb dzika. Nie ma tam zadnego systemu bezpieczenstwa... natychmiastowa dawka kryptonitu w cylindry, ogien z rury. Tym motorem nie wolno jezdzic spokojnie. Grozi rozlupaniem silnika :-)
https://i.ytimg.com/vi/bBsPqcGmGFY/hqdefault.jpg
990 bardziej kluskowaty ale ciagle ma pierdloniecie. Co do porowniania masy sie nie wypowiadam. Ale moc jest sterowana wtryskami, komputrem itd. Odkrecasz manete, a komputerek sobie wymysla ile ci tak naprawde akurat potrzeba. Hamujesz a on decyduje, ze nie powinienes blokowac kola (raz sie malo nie wpierdolilem w grupe motocykli, bo se na gume stanalem tak lekko i mialem z 10 metrow zeby wyhamowac, a wystarczylo 5. To dziadostwo jakos tak popuszczalo ze ledwo na 9.5 metra wytracil lot).
O dziwo naprawde fajnym motocyklem bandyckim byl Wildstar. Szczegolnie start ze swiatel... 50% gazu strzal ze sprzegla i tak sobie pali gume 20 metrow. Co drugi zakret to seria iskier. Kazdy tunel jeb z wydechu... jak zaprogramowany. Banana daje strasznego! Do tego hamuje, malo pali, skreca i ma zawias. Malo pali, tani w utrzymaniu, tanie akcesoria, i jakosc Yamaha a nie gniot H-D.
kuntakinte
10.05.2016, 22:28
Przejechalem sie ta KTM i nadal mam ciarki :-) Ale to zapierdala! Co tez zauwazylem jest dosyc slaby hamulec tylni. Wydaje mi sie az, ze moja Afryka tylni ma lepszy. Prawa manetka jest jakas progresywna od innego modelu KTM. Ogolnie wyglada motocykl jak nowy. Mysle ze za 5.700 eurolasek by byla. Pompa bedzie do wymiany i przy 45.000 (teraz ma 41.000) Zawory do ustawienia.
Jadac do domu znow Afryka wydawalo mi sie, ze ruskim Dneprem jade :-) Ale tak naprawde to Afryka taka przewidywalna i wszystko wolniej sie dzieje. Tez to mile :-)
Ile taka wymiana pompy i ustawienie zaworow w Polsze gdzies kosztuje? W zime napewno bym spokojnie to sam zrobil ale teraz nie wyrobie sie niestety.
madafakinges
10.05.2016, 23:25
Dzwoń do Krakowa do KTM Zakliki tylko od razu do serwisu, ponoć najlepszy serwis ktm w Polsce.
madafakinges
11.05.2016, 10:48
62756
Tylko te katełemy i katełemy....
kuntakinte
11.05.2016, 11:36
Kurde, zamiast spac to myslalem o KTM :-) Jeszcze pare pytan.
Tylni hamulec jest naprawde taki slaby i trzeba go dosyc mocno wcisnac? Myslalem ze nowoczesne moto to tez hamulec tylni jak brzytwa.
Do "nerwowego" gazu sie przyzwyczaja? W Afryce jest taki linearna reakcja na manetke a w KTM jak w samochodziku elektrycznym.
Robil ktos sam inspekcje? Potrzebne sa jakies specjalne klucze?
madafakinges
11.05.2016, 11:39
Może być zapowietrzona pompa, z abs się ujowo odpowietrza.
Pokochasz ten gaz i przyzwyczaisz się.
Nie są potrzebne specjalne klucze,za to potrzebny jest klej do śrub i klucz dynamometryczny.
kuntakinte
11.05.2016, 11:55
Dzieki MF! Loctity rozne i klucze dynamometryczne mam od robienia silnikow starych Vesp. Ze specjalne klucze nie potrzebne to bardzo fajnie! Nie spodziewalem sie
I jeszcze 2 pytania ostatnie na teraz.
Rozrusznik bez halasu pracowal czyli mozna tak zostawic?
Co to jest ten rozsprzeglik czy jakos tak? Pisales ze dobrze go miec w zapasie
madafakinges
11.05.2016, 12:12
Jak nie hałasuje to nie ruszaj.
http://www.oberon-performance.com/acatalog/KTM-Slave-Plate-Thumb.jpg
Jak kupisz od razu kup oberona, albo sigutecha.
http://www.orangepower.pl/
Zaloguj się poczytaj a dowiesz się wszystkiego.
kuntakinte
11.05.2016, 12:20
To to?
https://www.kmx24.de/artikel.php?id=13361
Oryginalny starcza na około 45 tyś ,to też nie mało
Klucz do swiec musibyc dosc szczuply. Standardowy nie podchodzi.
kuntakinte
11.05.2016, 13:08
A jak padnie to naraz czy zaczyna poprostu halasowac i wiadomo ze czas przyszedl na wymiane? Sorry za laikowskie pytania ale tutaj wiem ze nie ma sciem. co jest ujowe to jest ujowe a nie "feature"
madafakinges
11.05.2016, 13:44
Tak, to to.
Do tego kup magure blood i odpowietrzaj w ten sposób
lZIb0Vya5p4
Przóbowałem robiś tona rożne sposoby ten jest najlepszy i najszybszy.
magura droga, olej hydrauliczny LHM (czy jakos tak mozna i dziala tak samo)
madafakinges
11.05.2016, 14:35
Nie prawda.
Testowałem, LHM jest gęsty, przez to sprzęgło działa znacznie ciężej. W awaryjnej sytuacji tak.
Ztesztą 100ml kosztuje 38zł, a odpowiednik motorexa 28zł.
Te 100ml wystarczają na 3 wymiany, więc nie przesadzajmy z oszczędnością.
Klocki hamulcowe tylko brembo złote, naprawde robią różnicę. Serwis zawiesznie co sezon, nie ważne czy leje czy nie. Ten motocykl ma osprzęt z najwyższej półki, żeby działał poprawnie trzeba o niego odpowiednio dbać, a na pewno KTM za to odwdzięczy się niesamowitą przyjemnością z upalania go.
Tylni hamulec jest naprawde taki slaby i trzeba go dosyc mocno wcisnac? Myslalem ze nowoczesne moto to tez hamulec tylni jak brzytwa.
Ja mialem wrazenie ze latwo mozna kolo by zblokowac ale jakis taki dziwny rozklad masy ze nie hamuje.
Kolezanka moim LC8 jezdzac po GS12 powiedziala, ze nie hamuje.
Mada -czyli wciskanie palcami siłownika odpowietrzy układ ? ? ?
madafakinges
11.05.2016, 19:14
Tak kilkakrotnie wciskasz i bomble same wyjdą tylko uważaj żeby Ci się u góry nie przelało i nie zaciągło powietrza.
Co ja się namęczyłem z ciągnącym sprzęgłem to masakra.
Próbowalem wszystkiego zmiany oleju, strzykawką od dołu, od góry...
Dopiero ta metoda pomogła i zajmuje 10min.
kuntakinte
11.05.2016, 19:29
A ile takie urzadzenie kosztuje?
Lucky Luke
11.05.2016, 22:40
ja zalewam olejem do zawieszeń citroena, sprzęgło chodzi lekko. Zawsze odpowietrzałem strzykawką od dołu z różnym skutkiem . Następnym razem spróbuję metoda pokazana na filmiku.
madafakinges
11.05.2016, 22:55
To wykosztuj się 30zł i zalej;
http://allegro.pl/motorex-hydraulic-fluid-75-100ml-sprzeglo-magura-i5380370110.html
Do tego odpowietrz tą metodą i wtedy zobaczysz jak ma sprzęgło działac.
strobus1
12.05.2016, 09:26
W moim maleństwie tylny hamulec działa jedynie wraz z oryginalnym klockami brembo.
W moim maleństwie tylny hamulec działa jedynie wraz z oryginalnym klockami brembo.
Zawsze używałem złotych Brembo i zawsze było ok.
A generalnie ktm trzeba uczciwie serwisować, ale nie jest to prom kosmiczny, wszytko robi się w miarę łatwo, serwisówki napisane są zrozumiałym językiem, części przeważnie sa tańsze niż do Japończyków i szybko dostępne.
Nie ma co robić głupich oszczędności a pomarańczka odwdzięczy się bezawaryjnością i bezproblemową eksploatacją.
Co do brembo nie kupujcie tych podróbek z allegro ,ja raz się skusiłem, piszczały przy najmniejszym hamowaniu i tarcza dostała w dupę
kuntakinte
12.05.2016, 16:00
Kurde, zaraz wyjezdzam po tego Przygodnika 990 i musze przyznac sie, ze cholernie sie boje, ze gdzies w drodze dalszej cos sie rozsypie i bede bezradnie patrzyl na nia. Afryka byla taka toporna i prosta. Wszystko teraz fajnie pracuje w nim ale moto ma 41.000 przejechane i mysle, ze chyba jest sens wymienic wysprzeglik przed urlopem w lipcu na sigutecha? Jakas profilaktyka pozatym jeszcze?
Nie boj zaby no risk no fun, bedzie dobrze ��
Orientuje się ktoś czy do exc 450 '13 , który ma alternator 200 w mogę podłączyć halogeny LED o mocy 70 ? Nie zabraknie prądu? Wtrysk nie zwariuje?
Pompa wtrysku działa na osobnym obiegu niż światła, jak podłączysz te 70 W i pojeździsz to się przekonasz czy alternator i regulator wytrzyma. Po co takie kombinacje ? Miałem u siebie w exc dwie dodatkowe lampki led po 10 W każda i świeciły przyzwoicie. Zanim zaczniesz kombinować sprawdź ile kosztuje alternator, regulator i moduł. Znajomy ostatnio kupił moto z udupioną elektryką przez jakieś dodatkowe światła, spaliło wszystko co było do spalenia. Zrobiliśmy eksperyment wkładając graty od chińskiego kłada, drugi tydzień jeździ i na razie działa, ale to prosty dwupak w którym instalacja elektryczna jest podobna do tej w simsonie.
Powodzenia.
Pompa wtrysku działa na osobnym obiegu niż światła, jak podłączysz te 70 W i pojeździsz to się przekonasz czy alternator i regulator wytrzyma. Po co takie kombinacje ? Miałem u siebie w exc dwie dodatkowe lampki led po 10 W każda i świeciły przyzwoicie. Zanim zaczniesz kombinować sprawdź ile kosztuje alternator, regulator i moduł. Znajomy ostatnio kupił moto z udupioną elektryką przez jakieś dodatkowe światła, spaliło wszystko co było do spalenia. Zrobiliśmy eksperyment wkładając graty od chińskiego kłada, drugi tydzień jeździ i na razie działa, ale to prosty dwupak w którym instalacja elektryczna jest podobna do tej w simsonie.
Powodzenia.
Takie akurat mam w xr, mogę przełożyć dwa albo jeden. Świeci to dobrze. Chciałem to dać w miejsce mocowania przednich kierunków.
Moim zdaniem 70W to za duże obciążenie na ten alternator, ci co zakładają gadżety rajdowe i dodatkowe oświetlenie montują alternatory o większej mocy, koszt w granicach 160 euri.
Mój wyprzęgnik rozpadł się po 20 km od domu w drodze do Czarnogóry. Mimo to zrobiłem 4.5 kkm. W moim przypadku po pompowaniu klamką pojawiało się ciśnienie, należało je tylko utrzymać. Pomogła sprężynka włożona miedzy klamkę a pompę. Teraz mam juz germański zamiennik i jest ok.
szybkie pytanie do speców od lc8 - dzisiaj jadę na 19-20 oglądać adv 990 na Mokotów. Ktoś wesprze laika? Jeżeli ktoś w pobliżu ma czas i chęć, to będę dźwięczny
Pisz na orangepower.pl moze ktos bedzie mial czas
bigboykr
22.05.2016, 10:30
Pisz na orangepower.pl moze ktos bedzie mial czas
Nawet na orangepower nikt jeszcze nie używa wehikułu czasu ;) post jest sprzed trzech dni :P
Panowie czy to prawda że 690 Enduro został wycofany z oferty KTM? Na oficjalnej stronie KTMa już go nie ma.
Hehe zacmienie mialem :)
Tak czy inaczej dzięki za próbę:) dzik kupiony
madafakinges
24.05.2016, 10:58
63071
W dalekich podróżach trzeba oczczędzać opony...przednie.
63071
W dalekich podróżach trzeba oczczędzać opony...przednie.
Tez tak robilem. W centralke cegly i dzida!
Trzeba do tego KTM'a? :)
U mnie na osiedlu 2 lata temu dzieciaki tak popierdzielały wieczorami na jakichś chińskich piździkach 50ccm, ile to ma 2-3 KM? Dobre kilkaset metrów, pewnie się założyli. Może nawet padło "potrzymaj mi "napój".
"As I have said before....
Betas are hand built, by Florencian craftsman that have learned their crafts through the ages. The frames are carved by hand out of blocks of the finest steel. The engines designed by ancestors of Michelangelo, and the frame geometry comes from ancient scrolls found in da'Vinci's archives.
KTM's on the other hand are punched out of pot metal in sweatshops in India by nine year old orphans. "
Być może to tłumaczy powody pękających ram w nowych modelach katów. :haha2:
madafakinges
08.06.2016, 08:11
63391
Jak z KTMa zrobić GSa...
chłop się tak zapakował na 7dni....:mur:
Fajnie go gościu zapytal, czy nie zapomniał wziąć ze sobą złamanego subframa:D
madafakinges
11.06.2016, 21:30
63469
63470
Po wiosennej przygodzie z szosowymi oponami wracam do AWANTURY w najlepszym wydaniu.
No ja już swoją stuningowałem, aż z niej olej cały wyleciał :D
Naprawdę przezajebisty motocykl to jest :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13316931_990310894398716_5891283171642349529_o.jpg
to ja też.pochwalę się.swoim.. :D
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11825546_998623526848714_3212616755969413321_n.jpg ?oh=77c3ee21963744ae81cae765b029e2a9&oe=57C55CDD
:Thumbs_Up:
Ex1 a który to bo na zdjęciu wszystkie latają :D
Ex1 a który to bo na zdjęciu wszystkie latają :D
zawsze... taka największa plama.. :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13316931_990310894398716_5891283171642349529_o.jpg
LC8 jest hardcore
antitank
12.06.2016, 10:46
TeknoKat:Thumbs_Up:
63391
Jak z KTMa zrobić GSa...
chłop się tak zapakował na 7dni....:mur:
Fajnie go gościu zapytal, czy nie zapomniał wziąć ze sobą złamanego subframa:D
Tractionator adventure. Jeździ na niej ktoś już nad Wisłą ?
A pamiętasz twoje dawne wypowiedzi o LC 8 :)
Kto wie, może sobie o nich jeszcze przypomni..oczywiście życzę wielu bezawaryjnych km, bez względu na znak na zbiorniku (ja np. mam napisane acerbis:)).
Nie ma mu co dogryzac...tylko życzyc wielu km w zdrowiu i wielu zużytych kostek..Bo jak doswiadczenie uczy , niektórzy nasi koledzy razem z kolorem zmieniaja onony na drogowe:D
Ale jak widać z czasem mądrzeją i wracają do korzeni ;)
madafakinges
12.06.2016, 20:44
63468
Pomału wracam, tylko jakieś gałęzie mi przeszkadzają...
madafakinges
13.06.2016, 12:50
A reszta widzi??
ni huhuhu
nie udawaj ze cos wklejasz..masz pewnie szlaban na kostki i się próbujesz tu wybielic
:at::at::at:
A reszta widzi??
Nie, a bimbru nie piłem.
Ja tam widzę, ale gdzie te kostki? Same gałęzie ;)
madafakinges
13.06.2016, 14:08
poprawione
A ja już miałem myśl żeby sprzedać Kajtka - ale jak mam zawsze tekie głupie myśli - godzinka/ dwie po okolicy i zaraz mi to przechodzi i banan na gębie
Ostatnio podczas jazd testowych poruszałem sie super dukiem gt. Na pytanie jak było? To im mowie że wciągnął kreskę z baku. U to musiałeś za....ac. To piekielne mocna maszyna.Trzymanie za manetkę i nie spoglądanie na licznik przy 6tym biegu to raczej zły pomysł. Ma za dużo elektroniki, wiem to pomaga przy takiej mocy. W moim smt wiem ze nie mam ostatniego zdania. Ale i tak mialem banana, sponiewierał mnie troszkę w długim i szybkim zakręcie. No może było troszkę za szybko.
A pamiętasz twoje dawne wypowiedzi o LC 8 :)
Pamiętam i w zasadzie się potwierdziły bo wymieniłem już pół silnika, felgi się pogięły (mimo że jakieś niby zajebiste excele), handbary co się nie łamią się połamały, lagi się porzygały, silnik już napierdala bardziej niż powinien itd. a mimo to przez pół sezonu LC8 dał mi tyle frajdy co Afryka przez 7 lat :D
mimo to przez pół sezonu LC8 dał mi tyle frajdy co Afryka przez 7 lat :D
I o to chodzi :)
madafakinges
15.06.2016, 12:52
Powiem tak;
Jak pijesz wóde z gwinta, to musisz się liczyć z tym, że się porzygasz...:D
MOTOMYSZA
15.06.2016, 13:48
Mada, widać, że lubimy podobne "ścieżki" :D
63483
63484
ps. UA , maj2016
Mysza napisz coś wiecej, ciekawe okolice ;) Chętnie bym tam zajrzał :D
63483
63484
ps. UA , maj2016
Jak to mowia na Ukrainie "kau w kolano"...
Nie mozecie Panowie jezdzic w jakies cywilizowane miejsca i mnie nie kusic?
:mur:
madafakinges
15.06.2016, 14:41
Ukrainska glina... bezcenna.
Taka sama jest w beskidzie niskim i bieszczadach zakleja kostki, aż miło:D
Mysza jakie masz łopopny?
U nas mowimy na to maselko, na UA w maju zjezdzalem ta droga, byl to objazd pierwszego brodu,
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
madafakinges
15.06.2016, 21:57
63486
Dzik w naturalnym otoczeniu
To już wiem skąd bierze się masło orzechowe w biedronce :)
63483
63484
ps. UA , maj2016
madafakinges
20.06.2016, 10:37
63557
63558
63559
63560
Weekendowy mini zlocik awanturniczy+ trochę masełka:)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xal1/v/t1.0-9/13254445_992844044104780_3017154911630782284_n.jpg ?oh=f9652be4b045c80c17886990c82a9101&oe=57D586B1&__gda__=1473933030_40bead23e1ad3feeb210105f1ff094e d
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlt1/t31.0-8/13198525_990376274351557_5021627621821830802_o.jpg
MOTOMYSZA
21.06.2016, 20:39
Z przodu Dunlop 952
http://www.sporttour.com/upload/Dunlop_D952_Intermediate_Rear_Tire.jpg
z tyłu Pirelli Scorpion Pro
http://www.dualsportbc.com/photogallery/data/500/16april_11_2008_020.jpg
Bardzo dobrze sprawdził mi się ten zestaw na tym wyjeździe. :Thumbs_Up:
madafakinges
21.06.2016, 22:49
Zostało co coś tylu? Szybko znika?
Ja teraz mam Pirelli rally Ale to na błoto się nie nadaje. Coś jak e09 Ale lepsza na asfalcie szczególnie mokrym
https://www.youtube.com/watch?v=XDxg4jK1Z8U&feature=em-subs_digest-vrecs
Lubię KaTeeMa za jego lekkość i poręczność ;)
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14500697_1202672949756074_3810284656327594472_o.jp g
XDxg4jK1Z8U
moze tak bedzie lepiej ;)
T. Price tez fajnie daje na gumie ;)
nsygo97kWzw
Lubię KaTeeMa za jego lekkość i poręczność ;)
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13501829_1131553890201314_3370349376383905145_n.jp g?oh=c0bd8e851bf69d437bd5ad6510e46fbd&oe=57F211AF
Jeden koń...
jeden koń, drewniane szprychy...:D
Może ktoś wie gdzie dokładnie było zrobione to zdjęcie?
Myślę, że CeloFan wie bo sam robił ;)
1190 Adv R to zwierzak.Zawsze jak ogladam takie filmy to mysle ze inne motocykle sa dla dziewczynek :D
Może ktoś wie gdzie dokładnie było zrobione to zdjęcie?
To Rumunia. Góry Buzau w okolicy błotnych wulkanów.
https://www.facebook.com/napionieri/videos/vb.185477431504092/1628131470572007/?type=2&theater
Żółwik najlepszy! ;)
http://www.scigacz.pl/KTM,ma,gotowy,motocykl,do,Moto2,Binder,i,Luthi,w,z espole,29246.html
honda_honda
09.08.2016, 07:15
Z jakim silnikiem będzie ten KTM (honda czy KTM)?
madafakinges
10.08.2016, 15:33
64402
64403
64404
64405
64406
3300km, 5krajów, 500km autostrady, 100000000000000 zakrętów, jeden kapeć i przytkana dysza od wolnych obrotów w ostatni dzień.
W dwie osoby z bagażami najniższe spalanie; Węgry 6.2, najwyższe autostrada 160km/h 7,8. średnie 6,8.
Lubie mojego KTMa:D
No to pewnie z tym czerwonym GS-em nie stało się nic a spalanie miał poniżej szóstki. ;)
Będzie jakaś relacja?
madafakinges
10.08.2016, 16:35
GS oprócz tego, że wydawał z siebie wiele niepokojących dźwięków, szczególnie w czasie zmiany biegów 1-N-2 też się nie zepsuł i rzeczywiście palił mniej w szczególności w zatoce Kotorskiej na nawrotach tam gdzie charakterystyka KTMa zmuszą do trzymania na obrotach i żonglowaniu biegami. Mi palil 7 GS 5.4.
Dla usprawiedliwienia GS jechał solo, a poza tym KTM jest fajniejszy, więc niech se więcej pali:D
Relacji nie ma z czego pisać było fajnie, piliśmy codziennie... trza tam wrócić.
Porównywanie spalania tych dwóch motocykli jest ..... nie na miejscu.
GS oprócz tego, że wydawał z siebie wiele niepokojących dźwięków, szczególnie w czasie zmiany biegów 1-N-2 też się nie zepsuł i rzeczywiście palił mniej w szczególności w zatoce Kotorskiej na nawrotach tam gdzie charakterystyka KTMa zmuszą do trzymania na obrotach i żonglowaniu biegami. Mi palil 7 GS 5.4.
Dla usprawiedliwienia GS jechał solo, a poza tym KTM jest fajniejszy, więc niech se więcej pali:D
Relacji nie ma z czego pisać było fajnie, piliśmy codziennie... trza tam wrócić.
No mi niestety tez sie coraz mniej chce robic relacje. Co tu pisac, zdjecia robic czy filmy krecic? Popierdzielali motorami jakimiś tam drogami, cos tam jedli, spali gdzie popadnie i sie dobrze bawili.
Moim zdaniem, pogoda dyktuje czy jest dobrze. Mi tu kolega mówił, że nie ma złej pogody, jest tylko zły ekwipunek... troche się z tym nie zgadzam,.
oscarFire
10.08.2016, 20:22
Porównywanie spalania tych dwóch motocykli jest ..... nie na miejscu.
Zgodzę się z Tobą. Miałem dwa GSy (800, 1150adv) i ten pierwszy palił 2 litry mniej a drugi o litr od mojego obecnego KTMa.
Zaletą Kata jest to, że daje mi on niesamowitą frajdę z jazdy.
Zgodzę się z Tobą. Miałem dwa GSy (800, 1150adv) i ten pierwszy palił 2 litry mniej a drugi o litr od mojego obecnego KTMa.
Odpowiedź jest prosta. BMW ma wolniejsze obroty i mniej strat idzie w powietrze jako tarcie. KTM aż skwierczy a BMW ledwo ciepły.
Co fajnego jest w CRF że można sobie wybrać reżim jak VTEC.
madafakinges
07.09.2016, 07:48
http://derestricted.com/motorcycles/ktm-690-enduro-rally-custom
Piekny, ciekawi mnie ile wazy po zmianach
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
www.youtube.com/watch?v=vCrawCrytS4
https://www.youtube.com/watch?v=vCrawCrytS4
madafakinges
04.10.2016, 15:59
-ICQ73VhNWs
hehe, ale brzydal, masakra
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
GS chyba dobry po 60tce, nie będę sprawdzał, zostane na skur...nie KTMie!;))
Mój 990R przy 130km/h ok. 5000obr pali ok. 5,5 a przy 180km/h ok 8l. Pomiędzy nie wiem bo nie jeżdżę..;)
Vertus72
04.10.2016, 22:53
Widoki śliczne umiejętność zajebiste, film marketingowo kokietuje przyszłego nabywcę, który po przejściu do rzeczywistości dostaje obuchem w łeb. To samo robi BMW, ale popatrzeć przyjemnie.
Nowa R ka jak dla mnie bardziej niz OK :Thumbs_Up:
Vertus ujął to wyśmienicie - podpisuję się pod tym obiema nogami i rękami :)
....ale przy oglądaniu dreszcze były :) MEGA !
Wie ktoś gdzie ten film był kręcony? Niby Maroko .. ale nie do końca mi to pasuje.
Lubię też KTM`a za to że serwis nie rujnuje kieszeni tak jak BMW ;)
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/s960x960/14608672_629002793932899_292247841176032484_o.jpg
(foto ze Lwowa)
-ICQ73VhNWs
Rki są zajebiste!!!
1090 to w prostej lini następca 990 ... 207 wagi, 220 skoku, ABS-y 23 l bak i koła jak z lc8, a do tego 125 KM :D
Widoki śliczne umiejętność zajebiste, film marketingowo kokietuje przyszłego nabywcę, który po przejściu do rzeczywistości dostaje obuchem w łeb. To samo robi BMW, ale popatrzeć przyjemnie.
Ludzie nawet kupę kupią jako czekoladę byle było ładne opakowanie i dobra reklama ...... że to czekolada :)
A jak jeszcze podparcie filmikiem że to ktoś zje to handel idzie pełną parą.
To tak odnośnie wszystkiego w dzisiejszych czasach.
Gadanie.. punkt widzenia zależy od dupy siedzenia.. Gdybyś był Właścicielem firmy KTM/BMW co byś mówił o czekoladzie..?
Na szczescie mamy rozum jeszcze, przynajmniej niektórzy..
Jeden z ulubionych
https://m.youtube.com/watch?v=yhWR5jjGzfM
1090 to w prostej lini następca 990 ... 207 wagi, 220 skoku, ABS-y 23 l bak i koła jak z lc8, a do tego 125 KM
Ex1, nieco się mylisz... 1090 to w prostej linii następca 1050... Taki face lifting... A 1050 typowo na szosę był budowany... Z 950/990 nie miał nic wspólnego... Do 1090 R dołożyli tylko lepsze i wyższe zawieszenie przednie (niż w 1050/1090), troszkę elektroniki i okrzyknęli prawdziwym enduro, któremu off-road niestraszny...
Poza tym mały KTM ADV potwierdzony... Jednakże dostępny będzie dopiero w 2018...
http://motovoyager.net/2016/10/ktm-390-adventure-potwierdzony-trzeba-bedzie-niestety-niego-poczekac/
Wyzsze zawieszenie,nie wiem czy lepsze ale nie elektroniczne wiec chyba lepsze,Poza tym wieksze kola 21 18 wiecej mocy,toz to recepta na dobrego Turystyka enduro,jakim byl 990 a napewno nie byl mim 1050
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.