View Full Version : Dlaczego lubię KTM-a
Strony :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
eh panowie, stare śmieci wyciągacie! w sieci są 2 zdjęcia tego typu, zatem masz szansę znaleść jeszcze to drugie :D
ja wrzucę coś od siebie :D
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/314892_1999866164918_1491450823_31706583_108959338 2_n.jpg
Tak się zastanawiam do czego takie coś mogłoby służyć...
Z pewnością do konkretnego zapier...... pytanie tylko, po czym ;)
do wyglądania :D
mi się podoba :)
tylko siedzenie do kitu
Sławula ;)
Przeca chopaki piszą, że do zapier...lania motur a nie do siedzenia na nim :D
takie też są*KTM-y :D
http://lh4.ggpht.com/_hROL7LjGgPE/TI6NPg3LpoI/AAAAAAAACvI/sE7a_cqMMQg/s640/37701_1516750759929_1269288941_1427310_6865825_n.j pg
Transglobal
30.01.2012, 15:41
he... he... ;)
lukasz_vip
30.01.2012, 16:13
Chyba musiała mu się korba urwać, a tłok uderzając o głowicę aż wyrwał cylinder. Uderzenie musiało być konkretne. Ja tylko raz na oczy widziałem jak korbowód w zagęszczarce wyrwał blok i poleciał ;]
U mnie jak przy 50 km/h urwała się korba to cylindry nie pozwoliły jej wyfrunąć :D
Jak widać są mocno przewymiarowane ;)
RAVkopytko
30.01.2012, 18:33
Lepi:zdrufko:
dlaczego lubię, bo z nowego Duka w wersji blisko 80 KM :D przy wadze niespełna 150 Kg
ja tak lubie ktm ! jak mnie stac bedzie to se kupije lc hg . i dziekuje wam chłopcy że na forum at jestescie .....buziaki...
Ktoś się chyba włamał na login Plaku :p
RAVkopytko
04.02.2012, 11:12
Ktoś się chyba włamał na login Plaku
:lol8:
ja zaczynam lubić :)
choć związek jest w powijakach i wymaga dotarcia.
BTW czy dużo jest roboty z wymianą klocków?
znacie jakieś ogarnięte forum ka te łema?
banditos
18.02.2012, 19:05
Ktoś się chyba włamał na login Plaku :p
Kilym :haha2:
ja zaczynam lubić :)
choć związek jest w powijakach i wymaga dotarcia.
BTW czy dużo jest roboty z wymianą klocków?
znacie jakieś ogarnięte forum ka te łema?
Klocki wymienia się banalnie, łatwiej niż w innych wiodący markach.
banditos
18.02.2012, 19:12
eh panowie, stare śmieci wyciągacie! w sieci są 2 zdjęcia tego typu, zatem masz szansę znaleść jeszcze to drugie :D
ja wrzucę coś od siebie :D
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/314892_1999866164918_1491450823_31706583_108959338 2_n.jpg
Ooo... to niedlugo beda takie kominy do Afryk dedykowane:at:
randal 76
18.02.2012, 19:19
ehhh:)
Austriacy mają prawo się cieszyć. Nawet bardzo. KTM w 2011 roku odnotował wzrost sprzedaży o 22,4 %, co jest prawdziwie monumentalną liczbą. Wszystko dzięki rynkowi indyjskiemu. KTM skupił się właśnie na tej części świata, co poskutkowało, ponieważ w sumie sprzedano 81,200 pomarańczowych sprzętów na całym globie.
Powodem tak spektakularnego sukcesu był Duke 125. Rynek indyjski docenił ogromny fun, cenę, lekkość i przystępność małego księcia. KTM będąc na fali zwycięstwa przygotował Duka 200, który już jest sprzedawany w Indiach, oraz szykuje się do wypuszczenia Duka 350. Seria EXC także miała swoją rolę w osiągnięciu takiego wyniku, ale nie ma wątpliwości, komu należy się medal
To może być dla KTM kluczowy moment. Ten kto przegapi obecność na rynku chińskim i indyjskim przestanie się wkrótce liczyć.
Dziś wieczorem jadę do Niemiec po mojego adventure,jak wrócę i ochłonę to się pochwalę:drif:
zbyszek_africa
23.02.2012, 08:51
To może być dla KTM kluczowy moment. Ten kto przegapi obecność na rynku chińskim i indyjskim przestanie się wkrótce liczyć.
Po to Ktm sprzedał dużą częśc swoich udziałów hindusom/chińczykom.
Niektórzy z tego ogromnie się chichotali:o
Biznes jest biznes, niech się darzy tej firmie:Thumbs_Up:
pozdr.
MOTOMYSZA
23.02.2012, 09:11
To jak wrócisz koniecznie daj foty. Ja jestem na razie na etapie sprzedaży Afry, ale jak się uda, to i u mnie DUŻY KaTeeM zagości .POWODZENIA :Thumbs_Up:Dziś wieczorem jadę do Niemiec po mojego adventure,jak wrócę i ochłonę to się pochwalę:drif:
wątek ucichł więc trzeba go nieco podkręcić... :)
poczyniłem dziś taki oto filmik:
38702138
polecam głównie ze względu na sposób kamerowania, rzadko udaje się znaleźć taką*miejscówkę aby nagrywać LC8 w jeździe.
nooo i był to rok 2007 nasze pierwsze wypady na poligon. Macalik dopiero uczył się jazdy, a przecież jutro rozpoczyna 8 dniowy Tuareg Rally
polecam
Ex1 - bomba, ale niestety widać różnicę w pracy zawieszenia pomiędzy KTMem a DRZtą, na korzyść oczywiście tego pierwszego.
no właśnie zacznij się goić, bo już louis sie*odgraża się że chce zrobić remake tego filmu
tyle że krecone z auta i z większą liczbą luda :D
MOTOMYSZA
20.03.2012, 08:23
Ludu, mój Ludu, proszę o podpowiedź.
Od jakiegoś czasu poszukuję dla siebie nowego motka w kolorze orange (ex1---dzięki:))
Qńkretnie to szukam KTM'a Superenduro. Z powodu takiego, że na nówkę mnie nie stać, poszukuję czegoś "z drugiej ręki". Przeglądam Motoallegro, Otomoto, Mobile.eu oraz eBay.uk, ale niestety nic poza 1sztuką w Berlinie nie ma w moim budżecie.(na dodatek właścicielka kata z Berlina nie odpowiada na maile i pod telefonem też nic).
Proszę więc o podpowiedź z Waszej strony, gdzie szukać jeszcze można wspomnianego moto.
Acha, dopiszę jeszcze dlaczego ja lubię KaTeeMa?- Pewnie dlatego, że jeszcze go nie mam :) ha,ha,ha
randal 76
20.03.2012, 08:43
Ten z berlina to jakiś wałek .Szukaj na różnych forach lub tu http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/duesseldorf/motorraeder-teile/ktm/u8565681
Lub przejedź się na 690. Też kiedyś chciałem SE ale lepiej mieć ADV i 690 :)
Mysza, też mi się podoba 950SE, ale jest dalekoooo poza moim budżetem i do tego mizerny wybór mnie zniechęcił skutecznie. Przejedź się na 690R, a też Ci się zapewne spodoba. :Thumbs_Up: :D Fajne toto, zapi.dala nieźle, małe, zwinne i lekkie, jesteśmy podobnego wzrostu i jest przyzwoicie (może kanapę trochę podwyższę). A 690r z salonu kata (testówkę z pełną gwarancją) można wyrwać już za 25kpln. ;)
nie daj się! :D mnie też wszyscy namawiali do 690, ja to im polecam przejechać się*na SE :D
aa jeżeli nie przeraża cię*odległość to sporo SE jest zawsze u włochów. Oni mocno kultywują ten sprzęt,podobnie jak i amerykanie :)
http://www.moto.it/moto-usate/ktm/950-super-enduro/index.html
znalazłem też 3 na mobile
http://szukaj.pl.mobile.eu/motocykl/ktm.superenduro.html?scopeId=MB&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=13900&makeModelVariant1.modelDescription=SUPERENDURO&cubicCapacities=FROM_751_TILL_1000&crossBorderSearchEnabled=true
Majki proponuję jeszcze przy naszym wzroście 190-195 cm obniżane o 3 cm podnóżki od motobau.de
Podnóżki są dodatkowo szersze i mocniejsze od standardowych.
obniżane o 3 cm podnóżki
Ale to niesie za sobą pewne niekorzystne konsekwencje: w głębokiej koleinie szybciej się zaklinuje moto i noga jest niżej, czyli częściej może o coś zahaczyć. Ja akurat bym nie zmieniał prześwitu w terenie i do tego te 139ojro...za mniejszą kasę przerobię kanapę na wyższą i może trochę bardziej wygodną. ;) No i jak niższe podnóżki to trzeba by coś porzeźbić z dźwignią hamulca, bo będzie za wysoko, a ori regulacja jest uboga.
Ale to niesie za sobą pewne niekorzystne konsekwencje:
AFAIK obnizenie podnozkow to bardzo powazna ingerencja w pozycje jezdzca na moto a co za tym idzie 'wlasciwosci jezdne' motocykla.
mysle ze takie zmiany powinny byc dobrze przemyslane i to przez kogos, kto dobrze ogarnia temat.
Czas się pochwalić moim nowym motorkiem 29480
29481
29482
29483
29484
Mój też tak wyglądał. Miesiąc :)
czyściutki :)
ja dziś pokurzyłem swojego (kurz kupiłem w szpraju w dyskoncie) :P
gruby jak coś to jutro śmigam w okolicach człuchowa, kierunek wdzydze i kaszubskie szutry.
p.s dziś polubiłem ka te łe ma za lekkość zapierdalania po poligonie :D efekt uboczny napierdalanie nadgarstków, wy też tak macie?
Zajęć na kawę 665 396 500:)
Mój też tak wyglądał. Miesiąc :), a potem wybuch silnik:haha2::D:haha2:
MOTOMYSZA
25.03.2012, 09:11
Gruby, GRATULEJSZYN :Thumbs_Up:
Faktycznie piękna sztuka. I jeśli faktycznie taki przebieg ma jak pokazuje licznik, to fantastiko!!!
Ja też już mam "swoją sztukę w rozmiarze"S" ale jeszcze zdjęć nie robiłem więc się nie pochwalę. Ale wczorajszy pierwszy wyjazd po okolicy wyjaśnił wszystko: JEST ZA-JE-BI-STY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Spodziewałem się różnicy, ale to jest jak przesiadka z Wartburga2T którego kiedyś dawno 16lat temu miałem do np Opla Sintra co mam teraz.
A to zawieszeeeenie!!!!!! miodzio!!!:) Co prawda miałem kilkukrotnie okazję popróbować jeździć KTM'em ADV, ale nigdy nie w takim terenie jak chciałem-nawet bym się nie odważył czyimś sprzętem dawać maxa w terenie, bo licho nie śpi. Ale teraz swoim to, to ...to normalnie jestem w szoku:lc8:
I jak tylko sobie pomyślę, jak to mi się wczoraj fajnie zapierniczało to wyglądam tak :D albo tak :haha2: albo :dizzy: ale na pewno jest tak:Thumbs_Up:
Gruby, gratuluję raz jeszcze ...i wiem co czujesz, bo mam tak samo:D
POZDR
Czytam twojego posta i geba mi sie cieszy :D.Mozna wyczuc szczera radosc,gratuluje "S"-ki,jest najladniejsza :Thumbs_Up:
MOTOMYSZA ja ci również gratuluje .Wczoraj było piersze latanko ,czułem się jak bym pierszy raz jeździł,wrarzenia nie do opisania. :lc8:lc8::)
nooo Panowie! gratuluję :) dopadła was właśnie pomarańczowa zaraza :)
Bartasso
26.03.2012, 09:44
Mysza, Gruby - gratulacje:)
Zet Johny
26.03.2012, 11:51
Krzychu wrzuć jakieś fotki.
motormaniak
26.03.2012, 11:56
Ale mi gul skoczył. Zajebisty!
MOTOMYSZA
26.03.2012, 12:08
Nie mam jeszcze żadnych fotek, bo w weekend skupiłem się na jeżdżeniu:lc8:
Może w niedzielę jak byliśmy na żwirowni ktoś coś pstryknął i wklei-ale ja osobiście nie mam:(
Ale obiecuję poprawę-jak już będę miał-to zapodam.
ps dwa dni jeździłem i sprzęta nie oszczędzałem i żadnych wycieków nie stwierdzono:Thumbs_Up: więc wygląda, że może będzie OK i się tak od razu nie rozpierdzieli :D
Mój też tak wyglądał. Miesiąc :)
One tak chyba mają, ładnie wyglądają tylko przy zakupie, potem jakieś brudne, itd. :lc8:
Krzychu jest kilka zdjęć Twojego kata ze żwirowni :)
Miras wypalił nam płytki z fotami, mojej jednak komp nie czyta, ale Amber ma też.
Mysza, a może macie ochotę wpaść i wypróbować wasze spzręty na poligonie Drawskim?
robimy z chłopakami mały meeting w ten weekend, piątek,sobota, niedziela. można tam fantastycznie potestować*sprzety w piachu
w sumie to zapraszam wszytkich chętnych, na integrację plus rekonesanas po fajowych terenach jakich malo
MOTOMYSZA
28.03.2012, 08:23
Dzięki EX1 za zaproszenie, ale pomimo że to tak blisko, to nie dam rady w ten weekend. Trudno...
Pozdr
No i dla tych co nie wierzą w KTM-a:)
Przebieg: 89 000 km bez otwierania silnika. Jak na mocnego singla to chyba nie najgorzej:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=202771723158233&set=a.157489271019812.24278.157482764353796&type=1&theater
Pozdro
Mój zrobił 13000 bez otwierania :haha2:
Właściciele 690 czytają to z wyjątkową przyjemnością;)
Bo KTM 690 Enduro to zajebisty sprzęt, Najlepszy z Ktm, no może poza 2-pakami:)
Coraz bardziej nie lubię KTM-ów bo zapierdalają a nie jeżdżą a jeszcze bardziej nie lubię ich właścicieli :zdrufko:
Mój zrobił 13000 bez otwierania :haha2:
Normalnie szok , i nie bałeś się ;)
Coraz bardziej nie lubię KTM-ów bo zapierdalają a nie jeżdżą a jeszcze bardziej nie lubię ich właścicieli
My Ciebie też. :D
Coraz bardziej nie lubię KTM-ów bo zapierdalają a nie jeżdżą a jeszcze bardziej nie lubię ich właścicieli :zdrufko:
Kici bez stresu - ja tez za Olką i Jurkiem moim" D(ieslem)R-Z" nie mogłem nadążyć ;) - jakby co spikniemy się w gronie DRZeciarzy :D
Kici bez stresu - ja tez za Olką i Jurkiem moim" D(ieslem)R-Z" nie mogłem nadążyć ;) -
A widzisz 03ką odważniej jeździłeś i byś spokojnie za Nimi nadążył ;)
Halo, halo - przecież nie chodzi o to, żebyś się gonić i doganiać. Każdy jeździ swoim tempem. I kropka. Na rozjazdach czekamy. A na pewno zawsze można się dogadać jaka strategia.
Mi tam się z Wami super jeździ - przed, za, obok: wszystko jedno. A jak przychodzi do zakopania, podtopienia, to w ekipie zawsze raźniej i latwiej zaradzić.
Kici - przestań Pan "maiuczeć". Tylko bierz swoją DRZtkę i przyjeźdżaj następnym razem do nas.
Pozdr
Lucky Luke
28.03.2012, 11:05
No i dla tych co nie wierzą w KTM-a
Przebieg: 89 000 km bez otwierania silnika. Jak na mocnego singla to chyba nie najgorzej:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Pozdro
Przecież to jakaś sponsorowana propaganda, nie wierzę w takie materiały.
Nie twierdzę , że KTM zły czy coś nawet czasami sobie exc450r jeżdżę i jest bardzo fajny, jednak wolę hankę :P
Halo, halo - przecież nie chodzi o to, żebyś się gonić i doganiać. Każdy jeździ swoim tempem. I kropka. Na rozjazdach czekamy. A na pewno zawsze można się dogadać jaka strategia.
Mi tam się z Wami super jeździ - przed, za, obok: wszystko jedno. A jak przychodzi do zakopania, podtopienia, to w ekipie zawsze raźniej i latwiej zaradzić.
Kici - przestań Pan "maiuczeć". Tylko bierz swoją DRZtkę i przyjeźdżaj następnym razem do nas.
Pozdr
Ale ja nie mialucze raczej zaczynam się ślinić momentami , prosze spojrzec na emotke na końcu wypowiedzi :)
Nie no racja - tylko jak Kici pisał - zazdrość że "pomarańczowy" może więcej :D - a co do jazdy przelotki z wami to super frajda ale ćwiczyć nie lubię bo leniwy jestem z założenia ;).
W błocie topił już nie będę obiecuje (przynajmniej jak jeżdze sam :D)
No i dla tych co nie wierzą w KTM-a:)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=202771723158233&set=a.157489271019812.24278.157482764353796&type=1&theater
Pozdro
Jedna jaskółka wiosny nie czyni ;)
Konkurs:
Ile kokosów może przenieść jaskółka?
Odp:
To zależy ;) czy Afrykańska czy Europejska
Do przeniesienia jednego kokosa są potrzebne dwie jaskółki europejskie albo jedna afrykańska :) :Thumbs_Up:
MOTOMYSZA
03.04.2012, 14:19
Krzychu wrzuć jakieś fotki.
Tu taka jedna
29771
I tak jak napisał Gruby:One tak chyba mają, ładnie wyglądają tylko przy zakupie, potem jakieś brudne, itd.
Gruby, dziwna sprawa, bo mój kacior ma podobnie :)
Nieeee, no nie ma że ten tego!!! Jest zajebiaszczo a gęba cały czas wygląda tak :D
A na załączonych fotkach , to KACIOR "gro i gwizdo, ino kierowco pizdo":haha2:
Potem to już było tak:
29772
29773
29774
29775
29776
Szkoda tylko, że kawałek dalej jak już z tego błocka udało mi się po 3,5 godziny wydostać(nie mylić z wyjechać:mur:), to zaliczyłem glebę w strumyku i pozbawiłem życia klamkę sprzęgła, kierunkowskaz,handbara i lusterko:mad:.
ŁADNA ŚWINIA Z TEGO KATA, TAK SIĘ ZAFAJDAĆ :)
Ale nadal pchanie się takim klockiem w takie błoto to taki sam hardcore jak Afryka. :D :haha2: Tu nie pomoże większa moc czy lepszy zawias. :p
zbyszek_africa
03.04.2012, 14:40
No żes ładnie ochrzcił bestię:D, mój to nigdy taki brudny nie był:), szpeje naprawisz/wymienisz, tylko są trochę droższe niż od afry:)
pozdr.
oj krótka pamięć Zbyszek może niebyła taka brudna ale ...., a to już prawie rok temu było
znalazłem nowe fajne miejsca :)
Piękne malowanie i te błotko aż strach pomyśleć że moja też tak będzie wyglądała:lc8:
Nie mam serca na takie beszczeszczenie patrzec :eek:.Panowie wybacza,ze sie oddale :D
co by nie mówić*błoto wciąga :D lubię takie przygody, pod warunkiem że nie jestem sam :D
a może by tak zamontować wyciągarkę :D
a może by tak zamontować wyciągarkę :D
hehe, pomarańcze już to mają na wyposażeniu :D
d0Yr6wCBtOk
sagattic
03.04.2012, 23:11
d0Yr6wCBtOk
No to mamy następny gadżet do ogarnięcia przez Sambora zaraz po kompresorkach :D
zbyszek_africa
04.04.2012, 09:23
oj krótka pamięć Zbyszek może niebyła taka brudna ale ...., a to już prawie rok temu było
znalazłem nowe fajne miejsca :)
He,he za chwilkę się wyj....m (przewróciłem) w tym bajorze:(
ps. Na razie nie cioram sprzęta, już niedługo wybieramy się ze Smery i całą bandą innych motonawiedzonych objechać słoneczną Italię:)
pozdr.
hehe, pomarańcze już to mają na wyposażeniu
Tego pierwszego to bym pod pachą przeniósł:)
Tego pierwszego to bym pod pachą przeniósł:)
noo jak potrafisz 200 kg pod pachą*nosić .. to pewnie :D
He,he za chwilkę się wyj....m (przewróciłem) w tym bajorze:(
ps. Na razie nie cioram sprzęta, już niedługo wybieramy się ze Smery i całą bandą innych motonawiedzonych objechać słoneczną Italię:)
pozdr.
całego buta czy wersja skrócona ?
zbyszek_africa
05.04.2012, 09:05
Całego, z Sycylią:)
pozdr.
MOTOMYSZA
05.04.2012, 09:44
d0Yr6wCBtOk
O, o! O właśnie! Take cóś to by mie siem tam przydało wtedy pany, nooo...
No wiem, wiem-nie jeździ się samemu w takie ostępy. Ale tak mnie coś tchnęło, i ten przejazd znałem, i się już kilka razy wcześniej udawało i nawet na Afrze, to mówię sobie KAT przejdzie. I... I dupa zbita. 1:0 dla Przyrody:bow: Woda mam moc. Kropla skały drąży, lokomotywy napędza.... Ma moc.
Nie jednego człowieczka woda pokonała. Niejednego najlepszego pływaka jak mówią woda pochłonęła:haha2:
RESPECT i skrucha.
Ale ja młody jestem, ledwo 36 wiosen oczy moje widziały i się uczę jeszcze czas cały:D
Woda nie jednego Kata uziemiła...Napisz co było dalej..sam sobie poradziłeś?
Woda nie jednego Kata uziemiła...Napisz co było dalej..sam sobie poradziłeś?
Ciekawe, czy można to kontynuować w tym wątku, czy trzeba założyć nowy temat: dlaczego nie lubię KTMa ;) ;)
MOTOMYSZA
06.04.2012, 20:30
Poradziłem sobie sam, ale trwało to 3,5 godziny!!!
W pewnym momencie gdy już po raz 20-ty podnosiłem motocykl, to przeklinałem w głos. Ogólnie to zakopałem się=ugrzązłem tam w trzech miejscach. Moto w sumie podnosiłem ze 35 razy-kładłem go, przeciągałem trochę, podnosiłem, odpalałem, wbijałem "dwóję" , ogień z du.y ... i nic. Wiec znowu kładłem, przeciągałem dalej, pion, dwójka... i nic, aż w końcu w pozycji horyzontalnej na prawym boku, przeciągnąłem/zsunąłem go z takiej małej skarpy i tam już poszedł- środkiem mikro strumyczka(dwójka i ogień:)). No i w tym strumyczku właśnie poległem na lewicę :(. Lubię wyzwania, ale tam już prawie chciało mi się ryczeć z beznadziei. Do dzisiaj mam zakwasy i jak śpiewał DJ JanMariaRokita"Jebie mnie w krzyżu". Nawet zadzwoniłem po pomoc, ale wtedy zaraz jakieś siły witalne we mnie wstąpiły (oczami wyobraźni już widziałem jak się ze mnie nabijają ) i jakoś się udało wytaplać z tej bryndzy.
Ronin,ale ja wcale nie powiedziałem, że już nie lubię KTM'a -wręcz przeciwnie:).
Chociaż nie ukrywam, że przez moment pomyślałem sobie: "Dżizus,qrwa, japergolę!!! Jak ja bym chciał teraz mieć tę XR'ę co to ją sprzedałem. Ile to by spraw teraz rozwiązało,hi,hi,hi :)".
No cóż-niczym młody zuch zaradny(stopień w ZHP),można tylko dodać: A chuj przygodo! :)
oczami wyobraźni już widziałem jak się ze mnie nabijają
sugerujesz, że nabijałbym się, szydził, "darł łacha"?? :D
To uczucie gdy zaczynasz sobie zdawać sprawę, że może jeszcze dwa razy podniesiesz motor...bezcenne...:D:D:D
Ale tak mnie coś tchnęło, i ten przejazd znałem, i się już kilka razy wcześniej udawało i nawet na Afrze, to mówię sobie KAT przejdzie. I... I dupa zbita.
Czyżbyś odkrył nową właściwość KTMów :" tam gdzie się udało Afryce wcale nie znaczy że KTM da radę ..." ;)
Mysle,ze Kat jest bardziej wymagajacym motocyklem niz Afryka.Nie sztuka jest przejechac,sztuka jest wjechac,utopic go,a potem samemu wyciagnac :D
http://www.youtube.com/watch?v=Yohu0wuRTNE&feature=related
A może in trochę komercha , ale trzeba powiedzieć że goście panują nad tymi klocami i nawet modrze prawią nad zaletami i wadami nie ma złotego środka każdy ma coś w sobie i swoich amatorów tak jak AT
najlepsze porownanie jakie widziałem... naprawdę świetna robota :)
jeździłem wszystkimi 3 sprzętami i zdecydowanie przychylam się do tych opinii
Polatałem trochę w święta na 690, jak ona pięęęeknie zapieeeeeeeeeeeerd.la. :dizzy: Wręcz czuję, że momentami jej przeszkadzam, ale pracuję nad tym. :lc8: :D Piaski, upsy, szybkie przelotki, dziury, doły, wąskie ścieżki między drzewami, normalnie mniodnie. :drif: :bow:
Chyba się zakochałem. :devil: :rules: :D
Za wcześnie na wyznania miłosne , poczekaj jak zostawi Cię gdzieś w czarnej dupie , wtedy dopiero przekonasz się czy ja kochasz :haha2:
Adagiio Ty zawsze musisz dowalic 690'ce, Malkontent :)
E tam od razu malkontent , lubię pomarańcze , ale o miłości nie mam mowy . W zimie przygarnąłem TE 450R i jestem pod dużym pozytywnym wrażeniem , znalazłem to czego zawsze brakowało mi w EXC 450 :).
to co przytaszczysz do Kłodzka?
Polatałem trochę w święta na 690, jak ona pięęęeknie zapieeeeeeeeeeeerd.la. :dizzy: Wręcz czuję, że momentami jej przeszkadzam, ale pracuję nad tym. :lc8: :D Piaski, upsy, szybkie przelotki, dziury, doły, wąskie ścieżki między drzewami, normalnie mniodnie. :drif: :bow:
Chyba się zakochałem. :devil: :rules: :D
Jeszcze pare och i ach i się zacznie wożenie motocykla na przyczepce :haha2:
Do Kłodzka przyjadę Africą .
RAVkopytko
14.04.2012, 20:27
Adagiio,na miejscu zamiast piwa może być fresco,co prawda nie chianti ale też czerwone ?
:Thumbs_Up::friday:
Fresco zawsze smakuje bez względu na kolor :).
Ps. Mam nadzieję że uda mi się wykurować do piątku .
... i że nie będzie lało ;)
MOTOMYSZA
16.04.2012, 23:41
HEJ
Jeśli to dział w którym można się dowiedzieć coś o motkach innych niż AT, to znaczy, że dobrze trafiłem:D.
Ja chciałbym zapytać Pomarańczową Wyrocznię, czy szkiełko kierunkowskazu do KTM ADV 990"S" to można by od jakiegoś innego dopasować np Duke, itp. czy tylko oryginał z salunu KTM? Czy ktoś cóś wie w tej sprawie?
Bo moje jak już pisałem uległo wchłonięciu przez glebę tydzień temu i jest potrzeba w w/w temacie. Reszta kierunku ocalała-brak tylko bezbarwnego szkiełka.
A może komuś się po garażu/piwnicy wala gdzieś takie cóś bo zmienił na LED'y i chciałby się zamienić na coś z napisem "40%".
Wszelakie podpowiedzi mile widziane.
POZDR
Mysza, pokieruj swe kroki do KTMa:
990S 2008r
nr: 60114028000
Nazwa motocykla/części: FLASHER LENS L/S R/S TRANSP.06
cena netto: 8.85 PLN
cena brutto: 10.89 PLN
http://ktmsklep.pl/katalog/9,50,115,230/rocznik-2008/adventure/990-adventure-s/zawieszenie
Taniej niż flaszka wyjdzie. :D
szkiełka pasują też od innych modeli, od których musisz poszukać sobie sam :)
Nie bójcie się cen oryginalnych części KTM, nie są tak drogie jak u innych wiodących producentów motocykli :)
MOTOMYSZA
17.04.2012, 08:45
Majki & EX1 & Lepi- wielkie:bow:, za szybką odpowiedź.
No jeśli faktycznie taka część wyjdzie około 10pln, to ja :Thumbs_Up::D
Pozdro
Majki & EX1 & Lepi- wielkie:bow:, za szybką odpowiedź.
No jeśli faktycznie taka część wyjdzie około 10pln, to ja :Thumbs_Up::D
Pozdro
to jest KAT nie honda, częsci są na szybko i nie są drogie :D
Po prostu KTM ma duży obrót częściami i może zejść z ceny... :D
mirek-wroc
17.04.2012, 13:51
te - chłopaki a wiecie że już ponad 200 stron postów stuknęliście o kijowej Bejcy i Kacie :) może to da się leczyć :dizzy::p - może na motocyklu pojeździć czy coś - siedzenie w robocie wam szkodzi.
Ale i tak was lubię :D
Muszą być tanie części bo jak publicznie wiadomo, czesto się psują te motory.... Ale idzie ku lepszemu... Nowy wlaściciel na pewno nie podniesie cen, a jakość na pewno wzrosnie...No i pewnie pojawią sie wersje , które będa mogły być serwisowane w dalekim kraju, nawiedzanym przez Wisznu :-))
Zamienne częsci od Enfielda to było by coś :) :Thumbs_Up::Thumbs_Up:
A do BMW GS zeby pasowały od urala :p
A do Afryk od skuterów hińskich :D
zbyszek_africa
17.04.2012, 15:33
Hondę cross(tourer) wypuścili na rynek.... To na pewno godny spadkobierca Africa Twin:haha2:
Jak sama nazwa wskazuje to chyba motor crossowy jest:confused:
Z automatyczną skrzynią biegów, chyba dla zniewieściałych facetów:D
pozdr.:)
Ja zapłaciłem za 2 kierunki i 4 śróbki z podkładkami do przedniej owiewki około 230 PLN,nie wiem czy to tanio?
Motomysza zostało tylko tobie przebrnąć z zamówieniem przez mało przyjaznego klientom oficjalnego dystrybutora KTM w Bydgoszczy.
Powodzenia. Jak będziesz nerwowy w dniu kiedy będziesz chciał ich odwiedzić to sobie podaruj, bo jeszcze będziemy ciebie w TVN24 oglądać ;)
MOTOMYSZA
19.04.2012, 13:09
Na szczescie dobrze zyje z bydgoskim ktm'em.nie moge powiedziec na razie zlego slowa.
A teraz pytanko: czy ktos moze podpowiedziec ile oleju leje sie na strone tzn na lage do amora przod Ktm Adv 990s 2007? I jaki olej,5W?
Ja jestem w robocie,pisze na telefonie i to nie jest najlepsze urzadzenie do przegladania/szukania w net'cie. A potrzebna mi to info na dzis. Z gory dziekuje jesli ktos poszuka i podrzuci to info.
Hmm, przejrzałem instrukcję od 990 '07 i nie mam tam specyfikacji płynów na końcu (w 690 są podane wszystkie płyny jakie są w motocyklu...). Ale w fiszkach ktm znalazłem, że 5W wlewasz (jak do wszystkich WP zresztą ;)). Natomiast ile to już inne pytanie. Trzeba by looknąc do manuala. Nawet nie wiem czy podadzą pojemność czy tylko poziom lustra oleju. Do WP48 u mnie weszło ok.580ml/lagę, żeby lustro miało 110mm). Podejrzewam, że w 1L się nie zmieścisz...
To trzeba konkretnie do modelu sprawdzić, bo często nawet pomiędzy poszczególnymi rocznikami są różnice, a tu jeszcze jest wersja S.
Dlatego napisałem, że trzeba w manualu sprawdzić. ;) W robocie go nie będę ściągał. Podałem tylko przykład dla mojego zawiasu (który defakto ma podobny skok). ;)
... Do WP48 u mnie weszło ok.580ml/lagę, żeby lustro miało 110mm). Podejrzewam, że w 1L się nie zmieścisz... :Thumbs_Up:
Wyszło mi dokładnie tak samo.
990 Adventure R'10 ma skok zawiechy 265 mm. Jeżeli w twojej "S-ce" jest taki sam skok, to w instrukcji podają 655 ml SAE 5, i wielkość poduszki 100 +30/-20...
950 ADV S w litrze się nie miescisz, potrzeba ok 1,2l, olej 5W.
jest taka szkoła, która mówi że jak nie wlejesz oryginała WP to skaszanisz nieco zawias. jak jest naprawdę to nie wiem
Oryginał WP to 2,5W. Cała fizolofia
MOTOMYSZA
04.05.2012, 17:03
Hejkum-kejkum:)
Mam pytanie ( na razie teoretycznie, bo jeszcze nie potrzebuję, ale w tym sezonie na pewno tak):
Kto jeździ(ł) KTM'em ADV na oponce z tyłu Mitas E10, niech się wypowie w temacie please co do warunków takiej opony.
Powiem tylko, że od kilku lat jeździłem Afrą na E09 i BARDZO sobie chwaliłem. Zdaję sobię sprawę, że na mokrym nie będzie to takie trzymanie jak opona szosowa(pewnie zachowanie analogicznie jak E09-biorę to pod uwagę). Czy E10 jest porównywalna do E09? Poproszę użytkowników o kilka uwag/pochwał/opinii.
Dzięks
nie jeździłem na e10, ale jeździłem na e09, opony znacząco się róznią bieżnikiem i o tyle o ile 09 jest kopią DESERTA więc oc za tym idzie daje dobre warunki terenowe o tyle E10 to raczej kopia TKC. na pewno na tej oponie nie będzie tak dobrze w terenie jak na 09.
ja za tą cenę na pewno zaryzykuje http://cargum.pl/szczegoly/10423/mitas_e10_150_70_b18_70_t_tl
KTM 950 SE i największa babka piaskowa w polsce :D
jak narazie górka 1: KTM "0" :D
ale będą kolejne próby :D
nJo7nNrXdE4
Kruca bomba , fajną macie tą babeczkę , pojeździł bym se po niej . Odnośnie podjazdu przy kole 18 cali zakładając zębatkę 52 zęby nie poczujesz nawet jak będziesz na szczycie :D.
Na Afri to 2 i max obroty... bez zmiany w trakcie. Dacie rady:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
Kruca bomba , fajną macie tą babeczkę , pojeździł bym se po niej . Odnośnie podjazdu przy kole 18 cali zakładając zębatkę 52 zęby nie poczujesz nawet jak będziesz na szczycie :D.
hehe, Chyba bym nie wsadził do swojego takiej zębaty normalnie u mnie jest 45
a tak po za tym to były pierwsze takie podjazdy w życiu, brakuje techniki, brakło dobrej gumy na piach i brakło usztywnienia zawiasu. noo i powiem wam że każdy podjazd i zjazd na takim klocku to jest duża praca po 2, 3 razach masz dosyći
Nie namawiam , ale polecam 50 zębów na tył , przy takim przełożeniu zdobywanie każdej babeczki będzie łatwiejsze i przyjemniejsze . Fabrykę trzeba poprawiać i dopracowywać .
Adagiio, ex1 ma SE, uwierz, że to już przy 47 zębach dupę urywa.
Na takie piaszczyste podjazdy jak na filmiku 50 była by zdecydowanie lepsza od 45 .
podpowiem tylko że ADV ma z tyłu w standardzie 42 :D
ex1 a kiedy tam próbowałeś wjeżdżać bo latem jak dobrze wyschnie to tylko quady tam wchodzą i to same canamy renegade i out lander i nie za każdym podejściem
jakoś pod koniec kwietnia, więc nie powinno być strasznie źle, ale łatwo też nie było piach się*bardzo mocno obsypywał a mój kat bardzo się zapadał w podłożu
Jakbys byl lzejszy to by sie tak nie zapadal:lol8:
cwaniaczki!!! hehe ja jestem optymalny! :D lub też jak mówi ma żona opływowy
ja w śerpniu wjechałem może trochę więcej jak połowa twojego wyniku na 640 lc4 opony prawie łyse i na drugim biegu, także ładnie pocisnołeś. Tam na płaskim z miejsca nie idzie ruszyć, myślałem o oponie na piach:
http://www.youtube.com/watch?v=JCZZwpUcwWs&feature=player_detailpage
ale nie mogę nic takiego znaleźć u nas może wiecie gdzie taką dorwać
hehe.. w woli wyjaśnień - ja też podjechałem gdzieś do połowy, ten podjazd robił Kajtek, na moim SE. kajtek jest w 1/3 mojej wagi :D
no ja też jestem trochę "opływowy":)
Pany, jak zdemontować przednie koło w 990 ADV, kombinuje i za cholerę nie wiem. z tylnym poradziłem sobie dość szybko :D
Należy wyciągnąć ośkę :)
Okręcasz nakrętkę osi, następnie cztery śruby (po dwie na stronę, klucz 10) zaciskające oś w widelcu i wyciągasz oś.
Przykręcanie koła jest dość istotne, zanim się za to zabierzesz najlepiej dobrze zapoznaj się z manualem lub poproś kogoś o pomoc.
To oczywiście nie jest jakaś fanaberia kata, dotyczy wszystkich USD.
http://www.youtube.com/watch?v=FWqT_KD-7fM
Tu można podejrzeć... :bow:
poradziłem bez manuala i filmików na you coś tam. po prostu trzeba ją wybić w lewą stronę patrząc od przodu, a że od nowości nie była ruszana to troszkę się zastała.
jutro wymiana gum :D
dzięki chopaki ;)
Nie mogłem się powstrzymać
32763
poradziłem bez manuala i filmików na you coś tam. po prostu trzeba ją wybić w lewą stronę patrząc od przodu, a że od nowości nie była ruszana to troszkę się zastała.
dzięki chopaki ;)
Jest do KTM Adventure przyrząd do wybijania oski..Nie wiem gdzie kupił Norbi, ale korzystam z niego... Jak go nie mialem w Maroku to mi Ahmed zniszczył gwint w ośce.
Bardzo prosta metoda, klucz nasadowy z przedłużką o tej samej średnicy co oska , zdaje sie 22
32765
Klucz jest stalowy i z ksztaltu atakuje końcówke oski z gwintem...Wybijak jest aluminiowy- miękki i nie opiera się na gwincie...
można też pokusić się.o akcesoryjny kapselek z uchwytem do wiciągania lub poprostu sobie taki uchwycik dospawać
dzięki chopaki ;)
Z wyjęciem to sobie każdy poradzi. Trudniej zamontować prawidłowo. I nie chodzi tu jedynie o dokręcenie z prawidłowym momentem ale o kolejność dokręcania i popuszczania śrub. Poczytaj lepiej. To że się coś uda, nie znaczy jeszcze, że jest zrobione dobrze.
zbyszek_africa
26.07.2012, 11:23
Ważne jest wyważenie motocykla. Jeśli moto stoi na centralce, przednie koło opiera się o glebę. Trzeba coś położyć na płycie bagażnika ( w zależności ile masz paliwa w zbiornikach) żeby motor opierał się lekko na tylnym kole z możliwością przyciągnięcia go ręką żeby przednie koło lekko dotykało podłoża. Odkręcasz nakrętkę, poprzednio poluzowując dwie śrubki na prawej ladze ( patrząc na moto z przodu) Zostawiasz nakrętkę na 2-3 zwojach. Poluzowujesz dwie śrubki na lewej ladze i traktujesz z kopa w nakretkę, oska wysuwa się ok 2cm, wyciagasz ją dłonią lub kombinerkami. Mozna dodatkowo rozszeżyć płaskim śrubokretem szczeliny zciskowe na lagach. Montaż w odwrotnej kolejności.
Mnie tylko lekko wq... klocki wylatujące z zacisków, pomimo rozepchnięcia tłoczków (przy montażu) Trochę cierpliwości...:)
Nie wiem z jakim momentem to wszystko się przykręca, ale ja to przykręcam lekko, to nie koło od samochodu, nie widziałem/słyszałem żeby komuś wysunęła się ośka... Po montażu nacisnij kilka razy klamkę hamulca, bo możesz wyjechać od wulkanizatora chwilowo bez hebli.
powodzenia
A ja mam chyba tylko sróbki na jednej ladze....
Nie możesz mieć na jednej ladze.
Z dokręcaniem to jest tak, że wkładamy oskę, i dokręcamy palcami nakrętkę. Potem zaciskamy prawą lagę żeby się ośka nie obracała i dokręcamy kluczem oskę, delikatnie. Potem ponownie odkręcamy prawą lagę i nurkujemy kilka razy widelec. Potem zkręcamy lewą lagę i prawą 10Nm. Na końcu dokręcamy ośkę. Może coś pominąłem. Chozi o to, żeby nie ścisnąć za mocno łożys i przede wszystkim pozwolić na prostopadłe ułożenie teleskopów. oczywiście jak skręcimy "po swojemu" to też pojedzie ale nie tak daleko :)
zbyszek_africa
26.07.2012, 11:49
Nie wiem jak było w poprzednich modelach Lc8, mój 2008adv tak ma:)
pozdr.
Nie możesz mieć na jednej ladze.
Z dokręcaniem to jest tak, że wkładamy oskę, i dokręcamy palcami nakrętkę. Potem zaciskamy prawą lagę żeby się ośka nie obracała i dokręcamy kluczem oskę, delikatnie. Potem ponownie odkręcamy prawą lagę i nurkujemy kilka razy widelec. Potem zkręcamy lewą lagę i prawą 10Nm. Na końcu dokręcamy ośkę. Może coś pominąłem. Chozi o to, żeby nie ścisnąć za mocno łożys i przede wszystkim pozwolić na prostopadłe ułożenie teleskopów. oczywiście jak skręcimy "po swojemu" to też pojedzie ale nie tak daleko :)
obejrzałem film na you toube jak koleś zaa oceanu wymienia koło , było podobnie jak piszesz Lepi, tez "nurkował" na postoju aby się wszystko ułożyło. dzis pod wieczór będę walczył z montażem.
P.S mam jeszcze jedno pytanie, gdzie kupic wysyłkowo, szybko, dobre klocki hamulcowe na przód do 990-tki ADV, do najbliższego serwisu mam w pip km, a moje raczej nie wytrzymają paru tysięcy, a w Albani chyba nie ma servisu Ky Ty My :P
Ja mam bardzo dobre klocki, zostały mi po kacie - nówki oczywiscie. Mogę Ci wysłać. Nie pamietam tylko ile kosztowały.... Jesli pamietam to Ferodo sintarowe. No i najpredziej w sobote. Mozesz tez poszukać takich w necie.
http://www.youtube.com/watch?v=FUxjZhC0sxg&feature=related
Się wykręciło ;)
https://lh3.googleusercontent.com/-SkgU1JQHaeE/UBe6I6UA-uI/AAAAAAAANlc/hpAHfttB0Rk/s640/DSCF2154.JPG
Ale w Albanii już wiedzą jak naprawiać KTM :D
https://lh5.googleusercontent.com/-Gi0oCLYwpSM/UBe7bu5vs9I/AAAAAAAANls/1NF-XYv-BOI/s640/DSCF2163.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-XAivmTwlmfY/UBe6WcXx96I/AAAAAAAANlk/svvuQpZm29U/s640/DSCF2171.JPG
Wiedziałem, że te zdjęcia gdzieś będziesz wrzucać na fora ;) Napisz jeszcze że cały czas z zazdrością patrzyliście na to pomarańczowe brzydactwo, zwłaszcza jak popijałem kawkę w czasie Waszych serwisów:)
Jak spałeś wychodziliśmy pucować kata żeby broń boże się nie popsuł, bo to pomarańczowe brzydactwo cholernie się nam podoba ;) Oby tylko takie drobnostki wyskakiwały przez kolejne kilkadziesiąt kkm :bow::at: Próbowaliśmy Ci dobrać jakąś śrubę w serwisie (o ile tak to można nazwać) mercedesa, ale ni huhu :Sarcastic:
A, no i moja babcia się nie psuła. Ktoś ją popsuł przede mną :oldman:
---edit---
Ale, ale... podobno KTM musi swoje wypić ;), czyli chyba coś się popsuło. Mam dowód :umowa:
236,41km + 5.7km (rezerwa) = 242,11km
Zmieściło się 9,59l
Daje to 3,96l/100km :lukacz:
https://lh4.googleusercontent.com/-Ne5fH-XHQt0/UBfIw1FBYTI/AAAAAAAANl8/RAVPzkOH40c/s640/DSCF2331.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-7LInYWM4XcM/UBfIztR04FI/AAAAAAAANmI/I416WZ3DFS4/s640/DSCF2332.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-0CxW5Rw8IgY/UBfI0LVNyCI/AAAAAAAANmM/tl3E3tsa_uE/s640/DSCF2330.JPG
Oby tylko takie drobnostki wyskakiwały przez kolejne kilkadziesiąt kkm
Dokładnie, tego możemy sobie życzyć wszyscy:)
Moja pomarańcza dziś mi wybuchła .....
Jaro-Ino
11.08.2012, 07:24
Adagiio, co się stało?
Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :haha2:
"FAfkulce" Adventure edition :D
33553
http://youtu.be/pZgWfs5u4F8
pZgWfs5u4F8
Lajtowe offy na Jurze....
Afryka rozstawia pomarańcze po rowach :Thumbs_Up::)
sambor1965
09.09.2012, 12:49
Puszek miszcz!
Duszek na dwie nawigacje królową popyla i kateemy jak pionki z szachownicy strąca :D
KLASA !!! :at::at::at:
Duszek zamienił się w Lorda Wadera:D:D:D
...ważne są czyny odważne!:Thumbs_Up: :)
Pozdro Orzep
Marcin-BB
10.09.2012, 09:49
Przy całym szacunku dla Puszka i jego umiejętności- nie wiem czym się tu zachwycać??:(
Gdyby po tym wspaniałym skoku zgrabnie przejechał między ciasno ustawionymi motocyklami, nie dotykając ich,
to pierwszy i najgłośniej bił bym brawo! A tak- kurna- a jakby to były drzewa a nie lekkie motocykle?????
Rozumiem,że można nie lubić jakiejś marki ale żeby zaraz taranować- czy gdyby to były afryki a nie ktm-y to też byście tak chwalili??
Jak ktoś chce być takim "miszczem" to niech podjedzie pod bar klubu MC i wypierdoli kilka harlejów a potem pogada z wlaścicielami!:-]
Zdrowia!
sambor1965
10.09.2012, 09:55
KTMy wyraźnie źle stanęły, a Puszek jak wiadomo niewiele widzi, dlatego jeździ z kamerką żeby sobie później wszystko dokładnie obejrzeć.
Zapewniam Cię, że Puszek dobrze wie co zrobił, chwała mu za to, że się nie szczypał, by wrzucić to na youtube.
PS Trochę luzu w BB :)
Puszek żyje. Wnioskuję z tego, że właściciele KTM'ów nie rościli pretensji :D
Marcin-BB
10.09.2012, 10:12
Jasne- Samborze- luz jest ważny!;)
Chciałem tylko trochę ostudzić ten entuzjazm bo nie uważam za fajne wywracania cudzych motocykli niezależnie od tego jakiej są marki czy jak je ktoś postawił- mądrze czy głupio. Nie znam się na dziczeniu po lesie- nie będę się spierał....
Przepraszam za zaśmiecanie wątku!
Amen!
Ja tam się uśmiałem i chyba o to chodziło puszkowi kiedy wrzucał film. O jeden wie co myślał gdy taranował "obcych" ;)
Miras Sc
10.09.2012, 10:18
Marcin-BB Zapewniam Cię że był to niezamierzony incydent offowy i szkoda że nie ma filmiku z reakcji uczestników po wieczornym obejrzeniu materiału, śmiechu było co niemiara :haha2: . Źle odczytałeś intencje, wyluzuj :smoking:
W zwolnionym tempie super to wyglada i efekt koncowki daszku jak w grze jakiejs :thumbup:
wilczyca
10.09.2012, 12:28
Marcin-BB Zapewniam Cię że był to niezamierzony incydent offowy i szkoda że nie ma filmiku z reakcji uczestników po wieczornym obejrzeniu materiału, śmiechu było co niemiara
Dokładnie tak :D Podejrzewam, że jednak najbardziej czują klimat Ci, którzy tam byli ;) Z całą tą otoczką offową i atmosferą :D I dzikim śmiechem po nocy! Puszkolot przeistoczył się w rozszalałego byka... W końcu KTMy blisko mają do czerwonego... :hehehe:
PS Trochę luzu w BB
Się robi... dawno nie było "piwa w Bielsku", więc morale podupadają :kumbaya: Naprawimy. ;)
Wszystko przez to, że Puszek ZDJĄŁ NOGI Z PODNÓŻKÓW !!!!! :haha2::haha2::haha2:
Lucky Luke
10.09.2012, 12:48
Filmik mistrz, uśmiałem się :D
fundriver
10.09.2012, 12:58
W zwolnionym tempie super to wyglada i efekt koncowki daszku jak w grze jakiejs :thumbup:
Dokladnie. Jak w FPP, produkcji Honda Entertainment :D Extra bonus za ustrzelenie kata ;)
Lucky Luke
10.09.2012, 14:17
Teraz tylko czekać na podobny filmik od Ramba, jak rozwala bemki :D
Mialem sprzedac afre i kupic kata,ale po w/w filmiku tylko mysle lekcje skakania/ladowania u Puszka wykupie i afra ma u mnie dozywocie
:thumbup: solidny sprzet,dla duzego zwierza jak ja :)
Teraz już wiem przed kim chłopaki tak przez ten las uciekają :)
s4ssHKX2rFY
http://i47.tinypic.com/2prs0f4.jpg
Pozdro Orzep
A mój się wczoraj przestraszył wody i dalej nie pojechał.
cdn...
podrzuciłem Orzepowi, co by co by sobie pooglądał
ale tak sobie myślę że to jest idealny filmik do tego tematu :D
http://www.pinkbike.com/video/137955/
Ja tylko patrzyłem :D:D:D:D:D
Pomarańcza poległa na Szuter Party...:D:D:D:D:D:D
puszek Ty i tylko patrzenie ;) Widzieliśmy film z Jury :D
napisz więcej co mu zrobiłeś ?? :)
Ja mu nic nie zrobiłem.... Urwała się śruba trzymajaca zębatkę na wałku a ta spadła....I kolega zaliczył osre blokowanie koła... Mi w afri też cos podobnego sie zdarzyło, zabezpieczenie poszło na spacer( brak kleju do śrub) ale osłona nie pozwoliła przespacerować się łańcuchowi....
Ja mu nic nie zrobiłem.... Urwała się śruba trzymajaca zębatkę na wałku a ta spadła....I kolega zaliczył osre blokowanie koła.
No ładnie , specjalizacja osiąga coraz wyższy poziom.
Teraz już nawet nie musisz Afryką rozjeżdżać pomarańcze wystarczy spojrzenie i części odpadają :haha2:
A mój się wczoraj przestraszył wody i dalej nie pojechał.
cdn...
A więc to było tak: przejechałem płytką rzeczkę. Wody na pół koła. Fakt, że dynamicznie. Woda przeleciała nad głową.
Po chwili motocykl zgasł. Męczyłem go, męczyłem aż padł aku. Dopiero po tygodniu miałem czas obadać sprawę. Moto po naładowaniu aku odpaliło od strzała. Wszystko wskazuje, że coś zamokło i rzucił chwilowo palenie. Dziwne, bo wcześniej nieraz jeździłem i to więcej/głębiej po wodzie.
Lepi, miałem b.podobnie i teraz generalnie już tak łatwo/samo nie przechodzi. :Sarcastic: Reguły nie było (nie po każdej kąpieli świrował). Coś widocznie dostaje wody i wtedy są fochy... Rob z forum adv też miewał problemy z odpalaniem/jałowymi np. po umyciu moto.
motormaniak
24.09.2012, 15:36
Majki - powiedz w końcu jak to było. Co z Twoim? To był Wtrysk?
Jak zwykle jak jestem w największym dole to coś się pojawia:
http://otomoto.pl/ktm-lc-690sm-sm-690-smc-M3395507.html
Nie wiem co było, bo jest dalej. Podziałał dzień, ale ponieważ cały czas lało to znowu stoi w garażu i czeka na oświecenie... :(
motormaniak
24.09.2012, 21:43
W sobotę ma być ślicznie - wypadało by polatać..... Może mu gaźnik założysz na wekend...? Wtrysk daje szpryce- wymontowany, ale podłączony w czasie kręcenia rozrusznikiem? Rozumiem że jest usterka: raz działa- raz źle - a takie są najtrudniejsze, lepiej jak sie zjebie na amen....
Dokładnie, nie wiem co nawalało, ale ma to związek z wilgocią. Raz coś zrobiłem, że odżył, ale nie wiem co dokładniej to było, bo nic konkretnego nie zmieniłem... taka zagadka na nudne popołudnia... :Sarcastic:
Norbi wjechał do wody i było to samo. Serwis mu pomógł... Ciesz się ,że jesteś w domku.....a nie gdzieś w czarnej.....:mur:
Jak mi się powtórzy taka sytuacja albo bede miał wolny czas to zdejmę owiewki, wezmę zraszacz do kwiatów i będę szukał czułych punktów. Ale mam nadzieje, ze inni znajdą wczesniej :)
Jak mi się powtórzy taka sytuacja albo bede miał wolny czas to zdejmę owiewki, wezmę zraszacz do kwiatów i będę szukał czułych punktów. Ale mam nadzieje, ze inni znajdą wczesniej :)
Lepi , nic nie musisz kombinować z konewkami i innymi zraszaczami , ja mam na tą przypadłość rozwiązanie , sprzedaj ten sprzęt o niczym i kup nowe EXC 350 , jest zajebiste , jestem pod wielkim wrażeniem tego moto .
LC4 zawsze dostawały czkawki na widok wody , jest mały trik którym można poprawić , tylko w imię czego się męczyć ?
Pozdro z gorącej Romy .
Przecież wiesz, że taki jest plan. No ale do wiosny trochę czasu.
RAVkopytko
01.10.2012, 22:33
:D
http://hondadominator.pl/album_pic.php?pic_id=468
Dobre, chwila jazdy a potem robi za nalewaczkę , tak nisko upaść :D
motormaniak
02.10.2012, 20:18
Dobre, chwila jazdy a potem robi za nalewaczkę
Znam sytuacje. Ten silnik zrobił najpierw 200 tys..
nie znam sytuacji ale wiem, że KTM dostarcza przyjemności nawet jak nie jeździ :)
Znam sytuacje. Ten silnik zrobił najpierw 200 tys..
Nie przekonałeś mnie :) , ale to przecież nie ważne.
http://img.tapatalk.com/d/12/09/14/aqudegev.jpg
sporo już tych MIL prawda? :D i kto by się spodziewał? :D
Hehe...dobre Ex :Thumbs_Up:,pozamiatales.Ja nie dawniej jak przedwczoraj mowilem do sasiada,ze Lc8 z 50tkm to jak nowka sztuka ;)
Haaaaha, pomiedzy zerem a jedynką zapewne nie wyświetla się przecinek,:haha2: byl, ale wypadł na nierównej jezdni:haha2:
http://www.youtube.com/watch?v=WtUj3br21_E&feature=related
:hehehe:
To dla tych co jezdza z GS-ami :haha2:
http://radiobaobab.be/assets/etogal/538/sorpassoeps1.jpg
:bow::bow::bow::bow::bow::bow::haha2::haha2::haha2 ::haha2::p
Ostatnio znowu mam jazde na LC8,stad ta aktywnosc.KTM na pytanie "Czy mozna?, odpowiada "Mozna" ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vTw_K3Y08tY&feature=related
Ostatnio znowu mam jazde na LC8,stad ta aktywnosc.KTM na pytanie "Czy mozna?, odpowiada "Mozna" ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vTw_K3Y08tY&feature=related
Ciekawe jakby wyglądała jazda w korku lub przez miasto:D. Całość z buta obok moto:)
Fajnie napisany artykul z ostrymi zdjeciami :D
http://www.nordicbiker.dinstudio.se/empty_57.html
Aldo Raine
25.11.2012, 18:20
Fajnie napisany artykul z ostrymi zdjeciami :D
http://www.nordicbiker.dinstudio.se/empty_57.html
Fajnie napisany to jest ten artykuł ;)
http://sports.qq.com/a/20100109/000041.htm
da się na klocku..? ano da się... zwróccie uwagę.na wysokość.tego drzewa, gościowi sięga do połowy uda gdzieś.. :D a motorek jak wiadomo do lekkich nie należy :D
j0gr5Ye0kWo
Moze i sie da,ale nie tak ;)
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=_wyAUcyPqKE&feature=endscreen
zgadza się, tylko jakbyś chciał takim motocyklem zrobić trasę 500 km na raz, to motocykl musiał by mieć po drodze przegląd z wymianą oleju i przegląd twojego siedzenia również :)
Wszystko kwestia samozaparcia : http://motosyberia.com/
A ja jestem po pierwszych jazdach swoim EXC i teraz wiem że to był słuszny wybór.
Nie potrafię wykorzystać 30 % potencjału tego moto - wszystko siedzi w mojej głowie - tam gdzie DRZ tą była walka - KAT jedzie jak po sznurku. Jeździłem z kumplem - on DRZ-tą który znacznie lepiej ogarnia jazde ode mnie i w piachu kat szedł idealnie a on z DRZ tą walczył .
Mam tylko nadzieję że nie zniszczy mnie finansowo ;)...
nic Cię nie zniszczy... nie słuchaj ortodoksów
Trzymaj się rygorystycznie wytycznych serwisowych i będziesz długo cieszył się z bez problemowej jazdy . Problemy mają tylko ci co szkłem chcą dupe utrzeć , albo jak nie świadomie kupią szmelc .
Powodzenia .
Trzymaj się rygorystycznie wytycznych serwisowych i będziesz długo cieszył się z bez problemowej jazdy . Problemy mają tylko ci co szkłem chcą dupe utrzeć , albo jak nie świadomie kupią szmelc .
Powodzenia .
Staram się - na początek był olej z filtrami + czyszczenie siatkowych filtrów (Motorex 10w50 syntetyk), nowy płyn chłodnicy i nowy filtr powietrza. Regulacja zaworów - przy okazji sprawdziłem luz pomiędzy "grzybkiem" zaworowym a dźwignią - jest jak nówka :) .
Kupiłem też nowy napęd.
Olej będę wymieniał co 15 MTH :) - reszta wg serwisówki.
Szkoda ze KTM nie ma tak dobrego forum jak afrykańskie - choć to tez nie jest najgorsze:
http://www.ktmracing.fora.pl/
Nie potrafię wykorzystać 30 % potencjału tego moto
Mam tylko nadzieję że nie zniszczy mnie finansowo ;)...
Sam mam exc kilka miesięcy (no prawie rok :) ) - niebotyczne koszty utrzymania to mają kolesie co kręcą motorki na maxa i to od startu do mety. Przy normalnej "emeryckiej" :osy: jeździe, idzie spokojnie zarobić na utrzymanie motoru, dzieci kochanki i żony ;)
PS. będzie Pan zadowolony
Babel co on taki czysty?? Nie działa??;)
Pewnie był dowieziony na sesję zdjęciową ;)
Działa i to jak :drif::drif::drif:.
Na razie sucho nie ma gdzie ubrudzić :) a czysty to był dopiero po umyciu - prawie wosk ;) chciałem na niego nałożyć tak mi się gęba do niego cieszy :D
Działa i to jak :drif::drif::drif:.
Na razie sucho nie ma gdzie ubrudzić :) a czysty to był dopiero po umyciu - prawie wosk ;) chciałem na niego nałożyć tak mi się gęba do niego cieszy :D
No tak teraz to do ciebie można wpadac tylko jakimś wariatem , no chyba że wariat na Afryce to da radę.
aż się wczułem...... wpierw nosem wciągnął hp2... potem kolejno wszystkie liście.... mógł być pierwszy...
taki jest właśnie SE :D hehhe
lJOdg_rWMjc
Nic nie widac,...juz widac
To chyba wasz kolega ..:D
aż się wczułem...... wpierw nosem wciągnął hp2... potem kolejno wszystkie liście.... mógł być pierwszy...
taki jest właśnie SE :D hehhe
lJOdg_rWMjc
Klakson mu się przydał. :-) Mega!
Wszystko jasne... :D:D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=HhhJsVOfdg0
HhhJsVOfdg0
to chyba tez jakis pomaranczowy... ;)
DVmSK89y_-U
Niestety ... husqvarna nuda 900r
Pomorzanin
05.01.2013, 17:23
DVmSK89y_-U
zajebisty chłop :D
DVmSK89y_-U
heheh prowokacja!! :D
Na jednym ujeciu to chyba Puszek z Ramboszczakiem :haha2:
banditos
05.01.2013, 18:54
DVmSK89y_-U
Przelotowka w miescie zawsze sie przydaje :Thumbs_Up:
może komuś przypasi
rzadki motocykl, wart każdej wydanej złotówki, tutaj w niezłej cenie.
http://allegro.pl/ktm-950-super-enduro-r-i2936259496.html
Ex1,sam bys kupil na zas :Thumbs_Up:.
Cibor klv
09.01.2013, 18:32
Gdybym miał 20 koła, nie zastanawiałbym się długo...:drif:
Ex1,sam bys kupil na zas :Thumbs_Up:.
na jakie zaś, mój jest niezniszczalny :D
Podejrzewalem,ze tak wyglada prawda,przepraszam :o:D
może komuś przypasi
Kuszące, nawet bardzo.
Niestety czasmi potrzebuje turystycznego motocykla dla dwóch osób, a tu adventure sprawdza się bardzo dobrze. Gdybym 100% jezdził sam...
Adv jest bardziej uniwersalny. Też się kiedyś zastanawiałem nad SE. Ale stwierdziłem, że to na solo lepszy będzie 690. I podtrzymuję zdanie. SE jest gdzieś po środku, jak ktoś nie wie po czym chce jeździć :p
może komuś przypasi
aj aj strasznie kusi, super sprzecior :drif: Poki co mniejsza pomarancza w trakcie kupowania. Przedstawie w odpowiednim dziale jak juz przyjedzie do mnie ;-)
Adv jest bardziej uniwersalny. Też się kiedyś zastanawiałem nad SE. Ale stwierdziłem, że to na solo lepszy będzie 690. I podtrzymuję zdanie. SE jest gdzieś po środku, jak ktoś nie wie po czym chce jeździć :p
SE zawsze mi strasznie podobał, ale na wycieczki/trasy/codzien mam adv, ktory doskonale sprawdza się w tych funkcjach. W cięższym terenie już nim nie jezdzę bo mam exc.
Zestaw dwoch motocykli juz u mnie zostanie, więc wcale nie chce bardziej terenowego lc8.
Faktycznie myślac rozsądnie, na jednoosobowe wycieczki terenowe fajniejszy jest 690 lub 525/530/500. Chociaż Se będzie je pobijał na dojazdówkach.
Ehh, gdyby tak miec z 10 motocykli bylo by idealnie...
Ehh, gdyby tak miec z 10 motocykli bylo by idealnie...
I czas aby nimi jeździć :D
I czas aby nimi jeździć :D
To jeszcze nic, trzeba je wszyskie robić, musiałbym robotę rzucić :)
eee przesadzacie z tą uniwersalnością, SE nie ma owiewki, i dużej kanapy i baku 20L, ale możesz to wszytko sobie spokojnie doposażyć za różnicę w cenie między ADV a SE.
a dostaniesz o wiele lepszy sprzęt. mocniejszy i z lepszym zawiasem.
zobaczcie na te konstrukcje! :)
https://lh4.googleusercontent.com/-BzL0BlKNhdU/ULSzZa-6reI/AAAAAAAAElk/jhA2GaRQw4I/s640/pedlanadvravetern004.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-luJQKJCrg0w/ULSzp-eYS-I/AAAAAAAAEls/KD7GYwDJIrE/s640/DSCF2658.jpg
prawda jest taka że z SE zrobisz o wiele lepszego ADV niż z ADV SE :)
Ani pierwszy ani drugi nie jest dwuosobowy. Pojemność baku wciąż mniejsza. Można by tak długo wymieniać. Jak tam jest rama pomocnicza? Co masz tam lepszego w Tym zawiasie? Prościej zawias przelożyć.
Zgadzam sie w 100% z Ex-em.Wspanialy sprzet.Jesli ktos zdecyduje sie na jednen motocykl,to nie wiem co jest lepsze.I nie chodzi mi tu o HP2 :p.A kupowac ADV zeby jezdzic w dwojke to troche jakos nie tak jak dla mnie.Sa inne motocykle do tego ktore sie lepiej nadaja-GS.STitd.Wiem jedno,ze jakbym kiedys zamiast ADV kupil SE,to mialbym go do dzis :Thumbs_Up:
Ani pierwszy ani drugi nie jest dwuosobowy. Pojemność baku wciąż mniejsza. Można by tak długo wymieniać. Jak tam jest rama pomocnicza? Co masz tam lepszego w Tym zawiasie? Prościej zawias przelożyć.
na ADV i SE we 2 osoby sie podobnie nie fajnie lata, to są sprzęty 1 osobowe.
z bakami nie ma problemu, możesz sobie wsadzić 30L. z przodu i np. 10l z tyłu.
tak masz właśnie na tym zdjęciu.
40L paliwa chyba wystarczy nie... :D
https://lh5.googleusercontent.com/-dBXQ3-WAlRM/UO8o8-XmUNI/AAAAAAAAEvo/k2okHak-i5w/s720/1239384272_BFSsC-L.jpg
rama pomocnicza jest, tyle że nieco inna.
,ze jakbym kiedys zamiast ADV kupil SE,to mialbym go do dzis :Thumbs_Up:
nie mógł byś go sprzedać.................:D
na ADV i SE we 2 osoby sie podobnie nie fajnie lata, to są sprzęty 1 osobowe.
z bakami nie ma problemu, możesz sobie wsadzić 30L. z przodu i np. 10l z tyłu.
tak masz właśnie na tym zdjęciu.
40L paliwa chyba wystarczy nie... :D
rama pomocnicza jest, tyle że nieco inna.
Na ADV się nie fajnie lata we dwójkę? Jeździłeś w dalszą trasę? Świetnie się jedzie autostradami (180km/h) a na miejscu, takze we dwójkę można polatać szuterkami. Można na SE podwiesic nawet rakiety ziemia-powietrze ale traci się główną zaletę wobec ADV - niższą wagę.
Moim zdaniem SE jest fajne ale jak chcemy go ubierać to prościej kupić ADV.
Moim zdaniem SE jest fajne ale jak chcemy go ubierać to prościej kupić ADV.
:Thumbs_Up::Thumbs_Up:, dlatego nie próbowałem zrobić z HP2 -> Adventure
zbyszek_africa
11.01.2013, 09:27
Który tam mówi że 990adv nie da się we dwójkę:Sarcastic: zaraz w ryja...:)
W ubiegły roku 6500km zrobione z żoną dookoła Italii (specjalnie nie piszę Włoch bo zaraz się który dop.. że tych pod Warszawką:D)
Wysoka szyba, przełożenie 17*42 i pruje 180 na autostradzie jak tra la la..
pozdr.
Napewno nie widzę jazdy we dwójkę na SE i uważam podobnie jak Lepi, że jeśli mam ubierać SE, to lepiej kupić ADV.
Co do latania we dwójkę na ADV, to .... hmm, zrobiłem na Adv 40tyś km, w niewiele ponad rok, myśle, że ok 45% z pasażerką, w tym wyjazd dokoła Morza Czarnego.
Myślę, że jest do doskonały motocykl do wyjazdów turystycznych, można normalnie pogonić na normalnych drogach, można bez większych problemów przejechać ponad 1000km/dzień, ale na miejscu można i po cięzszych szutrach poganiać i przy odrobinie zaparcia bez problemu i we dwie osoby. Byś może macie racje, że GS lub ST sa lepszymi motocyklami, ale po pierwsze nie widzę sensu męczenia się dodatkowo z nadwagą motocykla, po drugie nie do końca widzę je w terenie, którymogę pokonać na adv, nawet z pasażerką, a po trzecie, szczególnie w przypadku GS, wszechobezna elektronika skreśla go u mnie jako motocykl wyprawowy.
Aktualnie nie widzę dla siebie alternatywy dla LC8 ADV. SE jest bardzo fajne, bardzo mi się podoba, ale podobnie jak motocykle rally, nie widzę dla nich zastosowania dla siebie w normalnych warunkach.
Michał, a jak byś to widział w przypadku wyjazdów tylko i wyłącznie solo?
Michał, a jak byś to widział w przypadku wyjazdów tylko i wyłącznie solo?
To nie jest takie proste, chyba kazdy sam musi sobie odpowiedziec na to pytanie.
Generalnie zależy od rodzaju wyjazdów, odległości, dostępnej ilości czasu, sposobu w jaki lubisz podrózować.
Nadal myślał bym na adv, bo mogę szybko dostać się do np: Gruzji, a tam na dość sporo sobie pozwolić.
Myślał bym o SE, bo mogę pozwolić sobie na trochę więcej, dodatkowo sprawdzi się też jako tako na krótszych bardziej terenowych wyjazdach. Dodatkowo jest tansze, można zmieniać sobie, zbiorniki, owiewki, otp, w zależności od zapotrzebowania.
W przypadku jeszcze wiekszej chceci zjazdu w bok, oraz uprawianiu bliższej turystyki (Ukraina, Rumunia), lub posiadania większej ilości czasu i nienapinania sie na 1000km dziennie, bralłbym 690.
Tak naprawdę i tak nie ma motocykli uniwersalnych i nie da się mieć wszyskiego w jednym, wiem, że niektórzy za wszelką cenę chcą udowodnić, że lc8 jest motocyklem stricte terenowym, napewno ma gigatyczną przewagę w terenie nad innymi turystkami, ale nadal jest terenowym turystykiem.
Latam już coraz więcej sam, bo moja połówka ma własne moto, ze mną siada tylko jak jedziemy gdzieś naprawdę dalej (wakacje), lub poprsotu coś załatwić na mieście, mimo to LC8 zostaje i caly czas bardzo mi pasuje.
nie chciałbym się mądrować... ale miałem i ADV i mam teraz SE, dodatkowo latam cały czas z innymi LC8-kami w wersji ADVENTURE.
Latałem ADV w 2 osoby, zrobiłem nawet jedną długą trasę z żoną, moim zdaniem to jest słaby motocykl do jazdy we 2, - (sorry Zbyszek :)) Na SE też latałem w 2 osoby i specjalnej różnicy nie ma. zawieszenie podobnie buja, jak odkręcasz to wraz z pasażerem lecisz do tyłu, jak hamujesz to do przodu. jak bym szukał sprzetu na 2 osoby to GS wypada tutaj zdecydowanie lepiej.
SE daje poczucie lepsze poczucie wolności, jest sporo lepszy terenowo. lżejszy (15-20 kg), poręczniejszy, lepsza geometria, brak czachy. sprawdza się.to bardzo fajnie na wyjazdach enduro. jak chcesz gonić po szosie to zakładasz owiewkę.i lecisz 160 km/h i też jest fajnie.
nooo i możesz sobie łatwo zrobić SM jak by kto chciał :D
https://lh4.googleusercontent.com/-rckb2Qa_YXM/To9kcl2qM2I/AAAAAAAADoA/N11hVZElqAA/s640/eredw.jpg
motormaniak
11.01.2013, 14:36
Do mnie bardzo przemawia to SE. Pewnie dlatego że nie lubię szybko się poruszać i nawet jak miałem sporta to latałem powoli, za to lubię teren i doceniam "odczuwanie przestrzeni" bez przedniej owiewki. Dobrze że są takie motocykle jak LC8 SE - mam o czym marzyć!
Główną przewagą golasów jest ich odporność na gleby. Jednak w przypadku ADV nie ma problemu z delikatnością plastyków jak i całego motocykla. Wiec żaden z nich nie ma wad. Wiadomo w trasę lepiej mieć owiewkę i większy bak a w terenie mniejszą masę.
Co by nie mówić to bardzo podobne motocykle. Dlatego KTM postanowił iść w dwóch kierunkach. 1300 ADV i 690 Enduro. Moim zdaniem słusznie. I wtedy nie mówimy o 15 czy 20 kilogramach mniej tylko 70-80kg.
zbyszek_africa
11.01.2013, 15:22
Z całym szacunkiem Ex-ie:) Ja jeżdziłem SE i wiem o co kaman, to świetna maszyna ale jednoosobowa. W 2009 pojechały trzy 990Adv i jedno SE do Kazachstanu, Kirgistanu, Turkmenistanu etc. SE zamęczył swojego kierownika. Chłopak jechał na tym z oryginalną owiewką. Po długich całodziennych przelotach zsiadał wieczorem z tego moto nieżywy...
Ja jeżdżę ze swoją żoną od czasów kawalerskich:) jeszcze starymi wsk-ami, jawami, mazury, bieszczady... Adv mi super pasuje:D szutrami we dwójkę :) ale jazda... Moją dobrą kobietę to kręci, driftem też, przed hopkami jedynie muszę wyhamować i drę się do niej OBSERWUJ DROGĘ!!
Umie i wie kiedy podnieść się na podnózkach...
Jak bym miał jeździć solo wybrał bym raczej 690-tkę
pozdr.
Dopiszę:
Adv jest za słaby?? Buja się?? I o to chodzi jak od jedynki do szóstki prawie podnosi koło, potem hebel, hebel, redukcja i od nowa...
Nie ma tu mowy o spokojnym wożeniu d... Jak chcesz spokojnie kup GS-a lub od razu Goldwinga...
consigliero
11.01.2013, 16:36
Adv jest za słaby?? Buja się?? I o to chodzi jak od jedynki do szóstki prawie podnosi koło, potem hebel, hebel, redukcja i od nowa...
Nie ma tu mowy o spokojnym wożeniu d... Jak chcesz spokojnie kup GS-a lub od razu Goldwinga...
To jest prawda , tam gdzie Gs owi wystarczy odkręcenie manetki , jego oponentowi trzeba wrzucić minimum jeden a najlepiej 2 biegi w dół . Nie piszę że to jest złe ale moja małżonka po takiej jeździe testowej z Krakowa prze BB i dookoła tatr wróciła ogłuszona i z naciągniętymi mięśniami karku. Ogluszenie było wynikiem posiadania akrapa w testowej maszynie. Mnie jako kierowcy, wersja ADV mogłaby się podobać jednoosobowo , ale mój temperament jest bliższy ujeżdżaniu GSA niż KTM
No to fajnie, że dla każdego jest coś dobrego. Chyba nikt nie uważa, że kat ADV czy SE to urodzony turysta. To są zawadiaki. Musi się podobać taki styl i kierowcy i pasażerce.
hanibal1970
12.01.2013, 21:39
Zgadza się koledzy nie ma jak nerwus czyli kat ADV 990taka mała adrenalinka a tak nawiasem kiedyś gościłem w Moto-akcesoriach w wpada gościu i krzyczy gdzie ta obiecana kawa (w reklamie) bo wszyscy goście którzy jeżdżą BMW GS muszą pić dużo kawy pomyślałem cienias dla nas Pomarańczowych kawa oczywiście ale na deser niema fajniejszej dwukółki jak KTM990 ADV.Pozdro ps.sory panowie z GS ale nigdy nie wsiądę na DZIADKOWOZA nawet gdy bym miał jechać na koniec świata
nooo i panowie Historia zatoczyła koło... SE którego polecałem nabył oskar... ówcześniej sprzedając swoją 690-tkę! :D
Czy to ten wysoki Oskar z mala ilosciom wlosow na glowie ?:D
Czy to ten wysoki Oskar z mala ilosciom wlosow na glowie ?:D
no tak..:)
zbyszek_africa
13.01.2013, 00:45
To jest prawda , tam gdzie Gs owi wystarczy odkręcenie manetki , jego oponentowi trzeba wrzucić minimum jeden a najlepiej 2 biegi w dół ....
Eee Kolega:)
W kacie 2 biegi w dół to tak przyśpiesza jak rakieta przy starcie, natomiast gieesem odkręcasz manetkę i ...zrywasz ....dwie kartki z kalendarzu zanim osiągniesz to samo....
pozdr. dla żony
ps. patrz w jakim temacie jesteś:Sarcastic:
consigliero
13.01.2013, 01:09
No przecież to napisałem, że jak chciałem przyspieszyć to musiałem zejść w dół bo inaczej byłby kanał. Fakt że wtedy była rakieta , co tłumaczy problemy z utrzymaniem głowy pasażerki. Tłumacząc jaśniej każda próba wyprzedzania , wprowadzała moją małżonkę w stan przygotowania do przeciążeń. To że używam bmw nie spowodowało jeszcze zaniku zdolności czytania.
Też pozdrawiaM małżonkę:cool:
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
zbyszek_africa
13.01.2013, 01:40
Mnie chodziło tylko o to "dlaczego lubie kateema":) inne związki traktuję lekko:)
pozdr
consigliero
13.01.2013, 07:04
Zasadniczo masz rację , ale akurat wpadłem na taki OT i wyraziłem swoją subiektywną opinię . Zgodnie z tytułem powinienem napisać , że bardzo łatwo można centrować w KTM szprychowane koła, każdy to może zrobić nawet samemu . Stopień frustracji z powodu problemów z patentem bmw był głównym powodem , podjęcia próby zamiany jednego ADV na drugi.http://www.bmwmotoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1422&highlight=szprychowane+ko%B3a
http://bmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3732&highlight=centrowanie+k%F3%B3
Eee Kolega:)
W kacie 2 biegi w dół to tak przyśpiesza jak rakieta przy starcie, natomiast gieesem odkręcasz manetkę i ...zrywasz ....dwie kartki z kalendarzu zanim osiągniesz to samo....
miałem przyjemność ścigać się na starcie z katem LC8, uwierz mi jak boksera 1200 wkręcisz na obroty idzie jak dzik.
consigliero
13.01.2013, 14:12
Tylko że ja nie chcę nic udowadniać ,co do tych kartek , gdyby KTM chciał jechać jak bmw to nie musiałbym zrzucać tych biegów. To jest całkiem inna filozofia jazdy , która mnie osobiście nie przypadła do gustu w dwie osoby. Jadąc we dwójkę to przeważnie asaflt , a tam jadąc bmw w 2 osoby w moim subiektywnym odczuciu mam większy komfort. Jak napisałem wcześniej dla jednej osoby mógłbym się zastanawiać , tylko po co mi wtedy taki duży i ciężki motocykl jak wystarczyłoby coś bardziej poręcznego.
PozdrawiaM Marek
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Zgadza się koledzy nie ma jak nerwus czyli kat ADV 990taka mała adrenalinka a tak nawiasem kiedyś gościłem w Moto-akcesoriach w wpada gościu i krzyczy gdzie ta obiecana kawa (w reklamie) bo wszyscy goście którzy jeżdżą BMW GS muszą pić dużo kawy pomyślałem cienias dla nas Pomarańczowych kawa oczywiście ale na deser niema fajniejszej dwukółki jak KTM990 ADV.Pozdro ps.sory panowie z GS ale nigdy nie wsiądę na DZIADKOWOZA nawet gdy bym miał jechać na koniec świata
O! jej!O! jej co za ''czort''......:bow:
zbyszek_africa
13.01.2013, 19:14
Szanuje wszystkich jeźdźców na dwóch kołach, na tym co kto ma:) Dane mi było trochę pobrykać dużym Gs-em, fajna maszyna:Thumbs_Up:
Z tymi kartkami to tak nie na serio...;)
Ot nuda, panie nuuda...
pozdr.
Dobry :D
Mam pytanie do znających się na LC4:
Wywala uszczelniacz od strony magneta, myślę sobie odma zapchana.
Po zdjęciu węża na skrzyni biegów nie ma najmniejszego przedmuchu, dlaczego tak jest??Czy coś tam się mogło zatkać??
Za to odkręciłem na zapalonym silniku korek wlewu oleju to fontanna aż miło, nawet nie uniosłem go za wiele bo masakra tyle oliwy wali...
Poradźcie coś :D
KTM śmiga aż miło tylko leje spod uszczelniacza na magnecie....
Pozdrawiam
randal 76
19.01.2013, 20:53
Po zdjęciu węża na skrzyni biegów nie ma najmniejszego przedmuchu, dlaczego tak jest??Czy coś tam się mogło zatkać??
Za to odkręciłem na zapalonym silniku korek wlewu oleju to fontanna aż miło, nawet nie uniosłem go za wiele bo masakra tyle oliwy wali...
Pozdrawiam
przedmuchy na zaworach...
lukasz_vip
19.01.2013, 23:05
przedmuchy na zaworach...
Raczej nie...
Mając LC4 trzeba zapoznać się dokładnie z serwisówką, żeby wiedzieć co może być przyczyną dziwnych zachowań Kata.
Pozdrawiam
Podaj mi rok tego LC4. W rocznika do 96 w komorze korbowej był zawór wylotowy oleju i znam przypadki, że potrafił się zapiec i działy się różne cuda;]
Ten Kat to 620 RD czy tam EGS z olejem w ramie.Rocznik 95.Chyba silnik też z tego roku, kopka i bez autodeko, zapłon SEM.
Podpowiadajcie coś, bo sezon na takie trwa cały rok i teraz mocno boli taki przestój :D
Pozdrawiam
lukasz_vip
24.01.2013, 23:13
Na 99% zatarty zaworek zwrotny w komorze korbowej. Właśnie w tym roczniku występował zanim wprowadzili w 97/98 drugą pompę olejową.
Olej dostaje się do komory korbowej a z niej nie wypływa. W rocznikach 95 był zawór zwrotny sterowany podciśnieniowo tłokiem. Tłok idąc do dołu wypychał olej przez ten zawór. Niestety trzeba rozpoławiać silnik.
Poczytaj tutaj:
http://forum.enduro-adventure.com/viewtopic.php?t=4197&highlight=lc4
Z jednej strony masz szczęści bo jak zatrze/zawiesi się on w pozycji otwartej to lubi się korba zatrzeć.
Ok to w weekend patroszymy gada :D
Czy powinienem wiedzieć coś specjalnego czy raczej nie ma mega rebusów??
Pozdrawiam i dziękuje.
lukasz_vip
30.01.2013, 21:04
Nie ma mega rebusów. Ja swojego patroszyłem zaraz po zakupie. Silnik bardzo prosty w budowie.
Fajnie :D więc tym bardziej patroszymy. Oby tylko zbyt wiele nie było do wymiany, wszak właściciel mu nigdy nie żałował ognia :lc8:
1983 - ready to race ;) Piękny.
37486
Widzę, że znalazłaś następcę dwusetki. :D
kuntakinte
31.01.2013, 11:42
KTM kupil Husqvarne. Ciekaw jestem symbiozy "know how" tych 2 marek
Nikt nic nie wie, ale nieoficjalnie mówi się, że kontrakt będzie ogłoszony za kilka dni…
Za plotkę, która obiega cały świat i nikt nie jest w stanie jej zweryfikować, odpowiedzialny jest brytyjski portal MCN. Tajne, ale wysoko postawione źródła twierdzą, że BMW jest właśnie w ostatecznej fazie negocjacji z KTMem w sprawie zakupu przez Austriaków marki Husqvarna.
Wcześniejszym właścicielem była MV Agusta, kiedy to w 2008 roku Huskę wykupiło BMW. Moment okazał się nie być najlepszy, jako że właśnie wtedy rozpoczął się kryzys, a co za tym idzie, cały rynek motocyklowy mocno zwolnił. To jednak nie przeszkodziło Niemcom w realizowaniu swojego planu, a więc nie tylko kompletnie odnowili gamę motocykli offroadowych, ale też mocno rozbudowali dział drogowy, modernizując przy tym wszystkie linie produkcyjne. Powstały działy wyścigowe oraz R&D (badania i rozwój), a do włoskiej fabryki przeniosło się sporo niemieckich inżynierów. Dzięki temu, tylko w sobie znany sposób, BMW postawiło Husqvarnę na nogi – gdyby nie kryzys, byłoby pewnie jeszcze bardziej spektakularnie!
Teraz wygląda na to, że KTMa dzieli już tylko kilka kroków od przejęcia Husqvarny. Jak twierdzi MCN, dokładnie tak donosi nie jedno, ale kilka różnych źródeł ze wszystkich trzech krajów – z Niemiec, Włoch i Austrii. Kilka nich uważa nawet, że stanie się to do końca tego tygodnia. Oczywiście żadna z trzech zainteresowanych stron nie zajmuje oficjalnego stanowiska w tej sprawie. A w zasadzie zajmuje – to stanowisko brzmi „nie komentujemy plotek”.
Czysto teoretycznie taki scenariusz jest możliwy. BMW kupiło Husqvarnę tanio, gdy ciężko było odnaleźć w niej jakiekolwiek funkcje życiowe. Teraz Huska ma już sporą sprzedaż i całkiem nieźle określone plany na przyszłość, co z kolei oznacza, że sprzedając markę, BMW może sporo zarobić. KTM z kolei ma przecież spore zasoby gotówki do zainwestowania, jako, że 47% udziałów producenta z Mattighofen znajduje się w rękach indyjskiego giganta motocyklowego, firmy Bajaj. Posiadając już Husaberga, przejęcie Husqvarny jeszcze bardziej wzmocniłoby pozycję KTMa. Zresztą nowy, drogowo-offroadowy profil Huski bardzo pasuje do profilu KTMa, prawda?
Jak sądzicie, czy w ciągu najbliższych dwóch dni rzeczywiście przeczytamy informację prasową od KTMa o nowym zakupie? Czy może wszystko to ogromny, brytyjski żart prima aprilisowy w styczniu?
http://motormania.com.pl/newsy/swiat/plotki-ktm-kupuje-husqvarne-od-bmw/
Pierwsze doniesienia mówiły o tym że Husqvarnę kupi KTM czyli ogromny koncern, za którym stoi jeszcze większy Bajaj. Okazuje się jednak, że Huska trafi nie do samego KTM-a, ale do jego szefa.
BMW właśnie poinformowało, że w ramach reorganizacji struktur firmy i skupianiu się na rozpoczętych projektach pozbywa się Husqvarny. Markę Husqvarna od BMW kupił prezes KTM-a Stefan Pierer, a właściwie jego firma Pierer Industries AG. Jaki szatański plan kryje się za tą transakcją nie wiemy, ale możliwe, że prezes Pierer właśnie postanowił zająć się własną działalnością i kupił sobie Husqvarnę po to by wpływu na jego działalność nie mieli udziałowcy tacy jak Bajaj w KTM-ie - prawdopodobnie to było przyczyną pojawienia się drogowych KTM-ów o małych pojemnościach.
http://www.motocykl-online.pl/newsy/husqvarna-sprzedana-ale-nie-ktm-owi
Ta informacja jest już oficjalna, BMW sprzedało Husqvarnę. Co ciekawe, to wcale nie KTM ją kupił!
Plotki ze środy potwierdziły się, po kilku latach posiadania i rozwijania, BMW sprzedało markę Husqvarna. Mimo, że Huska odżyła w rękach Niemców i chyba można to nazwać sukcesem, najwyraźniej nie spełniła ich oczekiwań. Z powodu kryzysu sprzedaż motocykli offroadowych spadła, a dział drogowy Huski trzeba było rozwinąć, co oczywiście wymagało sporo wysiłku i pieniędzy. Oficjalnym powodem sprzedaży, jak podaje BMW w informacji prasowej, jest jednak zupełnie inny trend, do którego BMW się przyłącza.
Według Niemców, przyszłość jest w mobilności i e-mobilności, w wielkich aglomeracjach miejskich, w rozwiązaniach pozwalających uniknąć problemu jakim jest natężenie ruchu oraz w rozwiązaniach środowiskowych. Krótko mówiąc, BMW Motorrad chce skupić się na jednośladach ekonomicznych, elektrycznych i miejskich, oferując je w klasie premium, w kilku segmentach oraz w pojemnościach od 650 ccm. Biorąc pod uwagę te argumenty, offroadowa Husqvarna rzeczywiście może nie być strzałem w dziesiątkę.
Do zakupu Huski zgłosił się zarządzający marką KTM, Stefan Pierer, a ściślej rzecz ujmując, jego firma Pierer Industrie AG. Umowa została już podpisana i pozostała tylko (miejmy nadzieję) formalność, jaką jest sprawdzenie kontraktu i jego warunków przez organy antymonopolowe. Obie strony postanowiły, że kwestie finansowe pozostaną tajne.
Z jednej strony zarządzanie marką KTM, a z drugiej strony posiadanie Husqvarny jest dość kontrowersyjnym połączeniem, co natychmiast wzbudziło kolejne plotki o strategicznych ruchach biznesowych. Aktualnie 47% udziałów KTMa posiada indyjski producent – Bajaj. Mówi się, że Stefan Pierer zamierza odsprzedać kolejne akcje do Indii, w efekcie czego Bajaj ma posiadać pakiet kontrolny.
Te plotki z kolei generują kolejne pytania – czy Husqvarna, KTM (który jest w posiadaniu Husaberga) oraz Bajaj stworzą jednego wielkiego giganta? Czy może Pierer odłączy się od KTMa i posiadając ogromne doświadczenie rozwinie Huskę jako potężnego konkurenta marki, którą sam tworzył? Niezależnie od tego, w którą stronę pójdzie Husqvarna – offroad czy onroad? No i na koniec, co będzie z tymi modelami Huski, które napędzane są silnikami BMW?
Tak dużo pytań i tak mało odpowiedzi… Pozostaje nam tylko czekać i obserwować rozwój rynku.
http://motormania.com.pl/newsy/swiat/husqvarna-sprzedana-kupil-ja-szef-ktma-stefan-pierer-co-to-znaczy/
Fajnie, że się coś dzieje. BMW to dobra firma. Ale w offroad jakoś nie pasowała.
Firma BrudeliTech w 2007 miała wprowadzić do produkcji dziwoląga o burdelowej nazwie Brudeli 625L na bazie 625 SMC. Widziałem traje skutra Gilere Fuoco czy moto CanAma, Piaggio MP3 jechałem. Musi być przednia zabawa iść szutrem tym cudokiem
sagattic
01.02.2013, 21:05
Firma BrudeliTech w 2007 miała wprowadzić do produkcji dziwoląga o burdelowej nazwie Brudeli 625L na bazie 625 SMC. Widziałem traje skutra Gilere Fuoco czy moto CanAma, Piaggio MP3 jechałem. Musi być przednia zabawa iść szutrem tym cudokiem
A ich model dla wojska będzie się nazywał "Burdello Militare" :D
Sorry, nie mogłem sie powstrzymać. Jakoś tak od razu z Dolasem mi sie skojarzyło :p
burdello bum bum jak mawial Franek D.
Nowe wieści o przejęciu Huski:
Jedną z najbardziej elektryzujących nowinek na rynku producentów motocykli w ostatnim czasie, było ogłoszenie kontraktu dotyczącego Husqvarny. Włoska marka została sprzedana przez BMW, a kupiła ją firma należąca do zarządcy KTMa – Pierer Industrie AG. Ten fakt wzbudził oczywiście masę plotek – kilka z nich zdążyło się w ciągu ostatnich sześciu dni wyjaśnić.
Oficjalną informację prasową wypuścił KTM, zaznaczając swoją pozycję w całym przedsięwzięciu:
„Nowa firma Pierer Industrie AG w pełni przejęła firmę Husqvarna Motorcycles (Husqvarna Italy oraz Husqvarna US) od Grupy BMW. W ciągu najbliższych sześciu miesięcy, Pierer Industrie AG oceni potencjał współpracy z Grupą KTM/Husaberg.
Wznowienie marki Husqvarna z nową gamą produktową planowane jest na międzynarodową wystawę motocyklową EICMA 2013.”
Więcej w tym temacie wnosi jednak krótki wywiad, jaki ze Stefanem Piererem przeprowadził holenderski portal Nieuwsmotor.nl. Dowiadujemy się z niego o konkretnych planach związanych z Husqvarną. Jak powiedział zarządca KTMa i jednocześnie nowy właściciel Huski:
„Ta marka ma cudowną historię, ale przez nieodpowiednią politykę dotyczącą gamy modelowej, trafiła na kompletnie złe tory. Chodziło przede wszystkim o sieć sprzedażową, która nie była przygotowana na dwucylindrowe modele drogowe. Pracując z Husqvarną będziemy chcieli przywrócić ją do korzeni. To oznacza, że niebawem wrócimy do motocrossu i supermoto – sportów, w których Husqvarna kiedyś dominowała. W ciągu najbliższego roku stworzymy odpowiedni motocykl, rozwinięty w specyfikacji i z charakterem typowym dla Husqvarny.”
Stefan Pierer wspomniał też o sposobie kierowania Huską:
„W kwestii odbioru marki, gamy modelowej i sprzedaży, Husqvarna będzie oddzielna i samowystarczalna, jednak jak wspomniałem wcześniej, spora kooperacja obywała się będzie za kulisami, w dziale badań i rozwoju (R&D), marketingu, podzespołów i innych tematów biurowych. Przekonamy się też, czy produkcja pozostanie w obecnej fabryce w Varese (Włochy), czy powinna odbywać się w Mattighofen, w Austrii. Nic nie jest pewne, ale mamy jeszcze na to czas. Początkowo kupiłem Husqvarnę przez moją prywatną firmę, Pierer Industrie AG, ale zobaczymy, jak będzie w przyszłości. Kiedyś to może się zmienić i możemy włączyć też naszego partnera Bajaj, jako łącznika do Indii.”
Podsumowując, Huska wraca do swoich ekstremalnych korzeni, z naciskiem na motocross i supermoto, oczywiście przy (zapewne ogromnej) współpracy technologicznej z KTMem. Kiedyś też być może sprzedaż rozszerzy się na Indie, co oznaczać też może nowe, tańsze modele.
http://motormania.com.pl/newsy/swiat/husqvarna-w-rekach-szefa-ktm-powrot-do-korzeni-motocross-i-supermoto/
no i rewelacja :D marka z takim tradycjami musi istnieć, a jak KTM da wsparcie to będzie jeszcze lepiej.
no to kto wygra Dakar w przyszłym roku..? :D
Pozostaje pytanie czy nie ma cichego planu powoli uśmiercać Huski na korzyść KTMa...Husabergi nie są jakoś specjalnie popularyzowane... Ale skoro oficjalnie to nie KTM ją wykupił to może się uda i będzie coś ciekawego z tego. Oby. :Thumbs_Up:
Tak mi sie wydaje,ze to chyba nie ma znaczenia kto kogo przejmie i np usmierci.Jezeli wynikiem takich zabiegow bedzie wypuszczanie na rynek coraz lepszych motocykli,to niech beda one z jakiejkolwiek firmy.Np BMW :p
ścigacz napisał :
Właściwie nie wiem od czego zacząć próbując opisać moje pierwsze, spisane na gorąco wrażenia z jazdy najnowszym turystykiem KTMa. Nie zaskoczyła mnie moc i dynamika, bo Austriacy mają przecież w nazwie firmy "Sport Motorcycles" (KTM Sport Motorcycles AG - przyp. red.). Trudno mówić także o niespodziance jeśli mówimy o podwoziu, bo przecież stosując komponenty WP i Brembo, inżynierowie z Mattighofen raczej nie oszczędzają na jakości prowadzenia. Przydatność do pokonywania długich dystansów i odbywania dalekich podróży była cechą poprzedniego Adventura. Co zatem sprawiło, że zsiadając z 1190 kręciłem z niedowierzaniem głową, a o miejsce na mojej twarzy zażarcie konkurowały psychopatyczny uśmiech i zdumienie?
Kluczem do opowiedzenia czym jest KTM 1190 Adventure jest słowo "wszechstronność". Tyle że nie jest to ta nudna odmiana wszechstronności sprawiająca, że Twoja maszyna w żadnej konkurencji nie jest najlepsza i w ogólnym rozrachunku jest mało ekscytująca. To taki rodzaj wszechstronności, który sprawia że na krętych górskich drogach odjedziesz motocyklom sportowym, bez problemu zabierzesz żonę na dwutygodniowy wyjazd w Alpy, a jeśli trzeba sforsujesz leśne dukty i pokonasz rzekę w bród. A wszystko to podane przystępnie jak nigdy dotąd w historii. To kilka świetnych motocykli w jednym i na chwilę obecną tylko Ci, którzy jeździli tym sprzętem mają wyobrażenie jak niewiarygodnie dobry produkt przygotował KTM. To naprawdę jest nowa jakość na rynku. Już wkrótce na naszych stronach znajdziecie pełny raport z prezentacji 1190 Adventure.
Tak mi sie wydaje,ze to chyba nie ma znaczenia kto kogo przejmie i np usmierci.Jezeli wynikiem takich zabiegow bedzie wypuszczanie na rynek coraz lepszych motocykli,to niech beda one z jakiejkolwiek firmy.Np BMW :p
Myczku! Twoja ulubiona marka bmw i ktm w USA, ma coraz więcej krytyków. Ludzie na potęge narzekają na serwis i awaryjność (np gs. 800). Oczywiście ST10.jest niezawodna i zyskuje coraz więcej klientów.Myśle że Gościu od KTM-a chce realizować wlasne (sluszne) koncepcje , bez akconariuszy i księgowych.......może wbrew trendom zrobi jeszcze lepszy KTM advenczur..........:at:
Myczku! Twoja ulubiona marka bmw i ktm w USA, ma coraz więcej krytyków. Ludzie na potęge narzekają na serwis i awaryjność (np gs. 800). Oczywiście ST10.jest niezawodna i zyskuje coraz więcej klientów.Myśle że Gościu od KTM-a chce realizować wlasne (sluszne) koncepcje , bez akconariuszy i księgowych.......może wbrew trendom zrobi jeszcze lepszy KTM advenczur..........:at:
Placzku drogi :D.Z szacunkiem dla posiadaczy 800-tki,ale ten model od poczatku do mnie nie przemawial,wiec sie nie dziwie.A obie te marki faktycznie lubie,bo staraja sie cos robic,nawet jak sa akcje serwisowe,to cos robia.Patrzac na reszte to hmm...jest jeszcze turystyka szosowa i sport :)
widać, że wypada zacząć oszczędzać. jak już z 5-6lat będą używki to może... :D
wrażenie robi masa gotowego do jazdy. 230kg i 150KM + te zawiasy :dizzy:
hanibal1970
08.02.2013, 21:47
Skoro taki dobry to sprzedaję swojego iiiiiiii czekam na nowego ale podobno lepiej poczekać żeby ominąć błędy młodzieńcze.
ja czekam już dłuższą chwilę, żeby ominąć błędy młodzieńcze i nic. nie zanosi się :D
Masz a mysli cene czy malowanie :D?
bledy mlodziencze - nie powinny sie za bardzo pojawiac, w koncu ten silnik jest juz od 2008 roku na rynku.. w modelu rc8. większość błedów była już wtedy naprawiana.
ahów i ohów nie ma końca....
http://www.scigacz.pl/KTM,1190,Adventure,wszystkopotrafiacy,20226.html
madafakinges
14.02.2013, 11:09
Ciekawe jaka będzie wersja R. Ideałem byłoby gdyby obrali ją z elektroniki do poziomu 990, lepszy zawias też bez elektroniki, 21' i bajka:D
Czym tu się podniecać tymi gadżetami i mocą , w nim to chyba sami żarówki nie wymienimy ?
Bez urazy dla tych co go już kochają , ale on jest brzydki:Thumbs_Down:
Lucky Luke
14.02.2013, 12:49
Według mnie fajny motocykl ale bałbym się tym w deszczu jeździć :D zobaczymy za kilka lat czy ta elektronika taka super :P , a to coś zaśniedzieje, a to kabelek sie przetrze, a to czujnik padnie, wilgoć, korozja...
Ja jednak dalej marzę o AT albo 990 :)
mocy to w nim raczej nie zabraknie :)
Nie wiedzę, żeby ktoś się czymś podniecał. Natomiast warto zaznaczyć, że KTM pod wieloma względami, także jeśli chodzi o elektroniczne systemy trakcji, dogonił lidera czyli GS1200. Tylko tego brakowało do konkurencji z BMW. A czy taki typ motocykla się komuś podoba czy nie to inna sprawa. Jednak skoro GS świetnie się sprzedaje to znaczy, że większości się podoba.
Jest kilka motocykli któe jak wychodziły z fabryki to zabardzo mi nie przypadły wygladem do gustu ale im bardziej popularne sie staja tym bardziej sie podobaja i z tąd w głowie pomysł na lc8....
A mi ostatnio chodzi taka pomarańcza po głowie, nie dość że ma piękną bryłę to jeszcze ponoć nieźle lata :D
http://blog.derestricted.com/wp-content/uploads/2012/12/450SX_factory_edition_2013_03.jpg
Odchodzi się od gwiazdkowanych brzydkich wyrazów. Trzymajmy się tego.
borys609
27.02.2013, 23:02
Patrząc za okno to takie jeszcze na czasie...
XMz9eEZ3LTs
To chyba najlepszy film z Lc8 jaki widzialem :bow:.Kurcze znowu sie nakrecilem,a myslalem,ze juz mi przeszlo :brawo:.
lukasz_vip
27.02.2013, 23:32
Nie róbcie mi tego... jak oglądam takie filmiki to coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby poczekać jeszcze z 2 sezony i zamiast kupować teraz LC4 to poszukać później LC8. Może potanieją, ale znając życie to będzie z nimi tak jak z AT ;]
bliźniak
27.02.2013, 23:47
Czy Hamerykanskie wersie LC8 mają tylko jeden komin?
lc8 można tanio już wyrwać, jak się dobrze zakręcić to pierwsze roczniki można szukać już za 15 tys może nawet mniej...
jeden komin mają te lc8 które zmienią kolektor na 2w1, rozwiązań takich jest przynajmniej z 10 :D, częśc osob robi to w celu doposażenia się.o dodatkowy zbiornik 9L na tyle
znając życie to będzie z nimi tak jak z AT ;]
Skończyli produkcje wec wszystko mozliwe....
lukasz_vip
28.02.2013, 16:36
lc8 można tanio już wyrwać, jak się dobrze zakręcić to pierwsze roczniki można szukać już za 15 tys może nawet mniej...
jeden komin mają te lc8 które zmienią kolektor na 2w1, rozwiązań takich jest przynajmniej z 10 :D, częśc osob robi to w celu doposażenia się.o dodatkowy zbiornik 9L na tyle
Był za 13,9tys 2003 rok we Wro, a później po dwóch tygodniach pokazał się na allegro za 16tys. Polski handel ;]
Jako ciekawostka
http://i.imgur.com/cWPy2mg.jpg
http://i.imgur.com/5UnzL30l.jpg
http://i.imgur.com/cGG3FTTl.jpg
To tak dla Ex-a jak juz na dwoch nie bedzie mogl,hehe..
fajowy, ale za mało terenowy .. :D
ŁukaszBIA
01.03.2013, 07:55
Fajna opona :D
Która? Przednia, tylna czy na zapasie? :dizzy:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jympFLhn94k#!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jympFLhn94k#!
noo nie powiem jest na co popoatrzeć, koleś.mógłby zawstydzić.nie jednego gościa na liściu...
jympFLhn94k
ŁukaszBIA
01.03.2013, 13:33
Która? Przednia, tylna czy na zapasie? :dizzy:
Zwróciłem uwagę tylko na tył, ale rzeczywiście, wszystkie miażdżą:dizzy:
noo nie powiem jest na co popoatrzeć, koleś.mógłby zawstydzić.nie jednego gościa na liściu...
Ojtamojtam, zwykła przejażdżka na 690tce. :lc8: ;)
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/207640_582677381748857_84252052_n.jpg
ja kiedyś.też.tak postawiłem swojego do pionu.... :)
tyle że 3 kolegów stało z boku :D
pamiętacie ten test? druga część wiele wyjaśnia :)
ak6-l4QON0I
:drif:
http://www.advrider.com/forums/attachment.php?attachmentid=261702&stc=1&d=1303758484
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/528623_537282822954980_1684550299_n.jpg
Vertus72
10.03.2013, 14:34
Ma ktoś namiar, gdzie u nasz w kraju taka lampę "baja " nabyć??
Szukaj hella rallye - moze to pomoze
Ma ktoś namiar, gdzie u nasz w kraju taka lampę "baja " nabyć
Polookaj też na TrailTech'a: http://trailtech.net/motorcycle_lights.html
Ma ktoś namiar, gdzie u nasz w kraju taka lampę "baja " nabyć??
Ja bym kupił reflektor hid, 18 cm w sklepach off. A do tego można dorobić stelaz
Lubie KTM-a bo właśnie stanął w moim garażu ;)
No widzę ostro sxf :) - dawaj foty :D
lubie KTM'a za ceny części zamiennych :D
Ja bym kupił reflektor hid, 18 cm w sklepach off. A do tego można dorobić stelaz
Może coś takiego komuś się przyda
http://moto.allegro.pl/lampa-reflektor-halogen-ktm-trailtech-x2-torch-i3107346816.html
borys609
17.03.2013, 02:06
Dziś był na targach. Ładny! Gdybym miał dziś zwariować, sprzedać nerkę teściowej (której się jeszcze nie dorobiłem) i kupić nowy motocykl, bez wahania poszedłbym do ich salonu... :)
https://lh3.googleusercontent.com/-O7OInaAmoPw/UUUEoRqo6qI/AAAAAAAAGPI/Fyb8pidK7UU/s640/DSC00239.JPG
Musze w tygodniu podjechac do KTM i tez obejrzec.Bede mial swieze porownanie z 12GS.
Musiało boleć :dizzy:
Inn0bLF-m-w
Bylem dzis u KTM-a obejrzec nowego 1190ADV.Jedyna rzecza co sie mi w nim podobalo byl silnik.Ale ten wole w jednym z najpiekniejszych motocykli jak dla mnie-1190 RC8.Poza tym kompletnie nic mi sie nie podobalo i na dzien dzisiejszy mysle,ze wybralbym nowego Gs-a,a napewno juz MTS :).
Wracając do tematu , lubię swojego Kata bo wygrał wczoraj Photo of the Day na bikepics :)
http://bikepics.com/
Ja lubię KTMy bo mi się podoba pomarańczowy kolor;)
Wracając do tematu , lubię swojego Kata bo wygrał wczoraj Photo of the Day na bikepics :)
http://bikepics.com/
No nie ma dziwne - ładny Kat , ładne zdjęcie :) - jak będziesz w moich okolicach to chętnie zobaczę na żywo .
dlatego lubie swojego KTM'a IWHy0oaSHMM
Procedura trwa 30 sekund i jakieś 7-8 czynności ..... prawie jak w samolocie przed startem ;)
llb33oyRSnc
Jak szukałem sprzęta dla siebie to jeden z oglądanych tez tak świecił, to za duży luz na wydechowych czy powypalane gniazda?
Tego to troszkę piłują a tamten na wolnych tak świecił.
to raczej zbyt uboga mieszanka..
RAVkopytko
20.03.2013, 21:02
Ja lubię KTMy bo mi się podoba pomarańczowy kolor ;)
Ja też :zdrufko:
Bardzo lubię KTMa bo go nie mam
No tak. Nie masz KTM'a więc Ci się nie popsuje. Motocykl idealny :)
spider2you
22.03.2013, 08:36
Jakby mnie było stać, to na pewno by Adventure R stał w garażu....
Jakby mnie było stać, to na pewno by Adventure R stał w garażu....
moim zdaniem S-ka z końcowych lat produkcji - 2007-2008 jest chyba fajniejsze, lepiej wykonana i ma lepszy licznik.. :D
więc może nie ma co się napinać.na R-kę :) różnica w mocy praktycznie nie odczuwalna.
No i S-ka jest ladniejsza :D
Cibor klv
22.03.2013, 19:45
Może jakiś kijek w mrowisko ?... bo coś nudno się zrobiło... :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/382253_296605047131782_990485414_n.jpg
ŁukaszBIA
22.03.2013, 19:58
oryginał :)
Leczymy kompleksy ?:D
jak zawsze ;)
Koniec świata Panowie, koniec...
skuter...elektryczny...pomarańczowy... :dizzy:
http://blog.ktm.com/wp-content/uploads/2013/03/E0_SPEED-left.jpg
http://motormania.com.pl/wp-content/uploads/2013/03/KTM-E-Speed-z-napedem-elektrycznym.jpg
http://blog.ktm.com/uncategorized/kutti-blog-from-tokyo-e-speed-breaks-ground/
http://motormania.com.pl/newsy/nowosci-rynkowe/ktm-e-speed-koncepcyjny-skuter-elektyczny-zniszczyl-nasz-poglad/
swietna sprawa.. ciekawi mnie zasieg...
Super sprawa. Nie wiele osób wie ale np w Chinach większość skuterów to elektryczne. Chętnie bym zanabył. Pewnie cena mnie ostudzi :)
Koniec świata Panowie, koniec...
skuter...elektryczny...pomarańczowy... :dizzy:
Elektryczny, ale brzydki jak na ktma przystało :haha2:
Nie wiem jakie teraz robią , kiedyś 6 godz. ładowania pozwalało na 2 godz. jazdy takim skuterem piaggio , jechało to 40 km/h w porywach . Po kilkudziesięciu cyklach ładowania autonomia akumulatora się zmniejszała , po roku trzeba było go wymienić a kosztował 20% wartości skutera , często bez oznajmienia pund się niespodziewanie kończył . Nie przyjęło się to urządzenie , lepszy rower ze wspomagaczem elektrycznym na miasto .
no ten się ładuje w 2 godziny, ma wskaźnik naładowania. pozwala na jazdę.z predkością 85km/h a co będzie dalej to zobaczymy. Tak kczy inaczej wypowiedz szefa pomarańćzowych świadczy ze firma poważnie myśli o produkcji elektrycznych pojazdów do lasu i do miasta... :)
zajebista maszyna , ciekawy jestem ile kosztuje ?
Wyczytałem, że niby poniżej 10 tys $, ale art był z 2011 roku. "Zasięg" tego cuda to jakieś 20-45 min. W sumie nie wiem czy to dużo czy mało.
Tak, taka bedzie przyszłość, wnukom będziemy opowiadać o zapachu benzyny i dzwięku silnika V8:-)
nienooooqwa a gdzie ja w lesie znajde wtyczke jak mi po pol godzienie " paliwa " zabraknie ;)
nienooooqwa a gdzie ja w lesie znajde wtyczke jak mi po pol godzienie " paliwa " zabraknie ;)
A gdzie w lesie znajdziesz dystrybutor z wachą? :)
Trzeba się zabezpieczyć , ma wskaźnik naładowania.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.