|
|
|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#51 |
![]() |
Ja kiedys przerabialem bardzo starego canona na jedno ogniwo zamiast paluszkow, ale to bylo jakies 20 lat temu
Tez niemilosiernie zjadal baterie. A moze torba na aparat rozwiazalaby problem wielkosci aparatu? Sa takie fajne, ze w jednej chwili przekrecasz na ramieniu i wyjmujesz aparat.
|
|
|
#52 | |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 25 min 3 s
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#53 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 20 godz 46 min 20 s
|
Cytat:
Ten Canon PS to taki sprzed 18 lat. Tak, że to taka technika mogła być.
|
|
|
|
|
|
|
#54 | |
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#55 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 95000
Online: 2 tygodni 2 dni 18 godz 1 min 0
|
Minolta Dynax 7D.. po mojej stronie.
Duża i ciężka |
|
|
|
|
|
#56 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 25 min 3 s
|
150 super poręczna, dużo ptaków strzelam i jestem zadowolony. Nie jest to 300 ale ostrzy wybitnie szybko i jest leciutka, korpus jest z plastiku!
https://drive.google.com/drive/folders/1kq7ylBL0qRZ9bKpKRdjM_1iVmEORfNHg |
|
|
|
|
|
#57 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Gdynia teraz
Motocykl: kryzys.
Przebieg: 48 lat
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 45 min 28 s
|
Czymkolwiek. Współczesne aparaty świetnie wyrabiają na wyższych czułościach typu 3200 czy 6400 ISO (oczywiście wtedy DR czyli dynamic range spada drastycznie) więc skoro można lecieć na wysokich czułościach obiektywy ze światłem 2,8 powinny wystarczyć (piszę o stałoogniskowych). Ważne aby wybraś system który ma "otwarty bagnet" czyli pozwolił innym firmom robić obiektywy do jego puszek i tak np obiektywy Viltrox są super i pasują się świetnie z bezlustrami Fujifilm ale i Sony
|
|
|
|
|
|
#58 |
![]() |
No to widze że mój Pentax z obiektywem f1.4 kupiony 18 lat temu wciąż nie musi obawiac się konkurencji
|
|
|
#59 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 1 dzień 16 godz 28 min 49 s
|
Zasilanie to współczesny problem aparatów a niestety nieużywanie im nie służy. Po latach doświadczeń z 4/3 , apsc, kompaktami doszedłem do przekonania że najważniejsze jest wybór systemu i tzw szklarnia. Widać to na przykładach Canona który wypuścił ef-m i szybko go opuścił, w pełnej klatce obecnie przeszedł na RF. Tylko że to duże ustrojstwo jest i miałem już jeden wyjazd motocyklowy gdy nie wyciągnąłem go z bagażu. M6 z ef-m 22 od biedy zmieści się w kieszeni a ładne fotki wychodzą. Teraz kusi mnie Ricoh Gr jako ostateczne rozwiązanie lub Fuji z przyspawanym obiektywem. Wychodzi na to że odpowiednik ogniskowej 35 mm dla pełnej klatki to dla mnie uniwersalna ogniskowa i może tego powinienem się trzymać, a duży sprzęt zostawić na zabawę wokół domu
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|