|
|
|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#41 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 1 dzień 15 godz 46 min 46 s
|
Czym się teraz foci? Oto jest pytanie? Co zabrać na wycieczkę aby się nie stresować wagą i mieć aparat pod ręką? Wiem że ostatnio najłatwiej zabrać telefon, ale jakby ktoś naprawdę chciał nie mieć telefonu do zdjęć ? Ostatnio zabieraliśmy M6 z obiektywem 22 i to był dobry rozmiar. R8 po zabraniu na wycieczkę, nawet nie wyciągałem z plecaka. A może teraz w dobie IA i tak nie ma to znaczenia bo wszystko możemy sobie wyprodukować
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#42 |
![]() |
Ja zostalem w systemie m4/3, chociaz chodzilo mi po glowie przejscie na pelna klatke. W tym systemie jest mnostwo aparatow bardzo malych z malymi i jasnymi obiektywami.
|
|
|
#43 |
![]() |
Co to jest jasny obiektyw w tych konstrukcjach?
|
|
|
#44 |
![]() |
Np jesli ma byc budzetowo to taki Olympus M.Zuiko 17mm lub 25mm f1.8. Bardzo male i lekkie, autofocus dziala naprawde przyzwoicie. Jesli uniwersalny obiektyw, to 12-40 F2.8 Pro, ale jest juz wiekszy i ciezszy (aktualnie posiadam). Ja teraz poluje na 17mm f1.2 pro, bo bylby do moich zastosowan idealny.
|
|
|
#45 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 20 godz 46 min 20 s
|
Możecie polecić cos małego kompaktowego? Może być i stare aby dostępne. Dzieciątko ma sony alfa ale zdjęć nie robi bo dla niej za duży aparat
|
|
|
|
|
|
#46 |
![]() |
Jesli ze zmienna optyka, to seria Pen od Olympusa, albo Panas Lumix GM
|
|
|
#47 |
|
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Online: 3 miesiące 3 tygodni 9 godz 52 min 10 s
|
Do wyboru, do koloru. Można sprawdzić wszystko. Parametry, rozmiar, wagę, cenę. Jako że telefony wypadły aparaty i dziś aparat ma ten, kto go lubi i lubi robić nim foty, to większość modeli można kupić w bardzo atrakcyjnych cenach.
Aha... W linku poniżej są też opinie użytkowników... https://www.optyczne.pl/ranking_czyt...kt%C3%B3w.html |
|
|
|
|
|
#48 |
|
To chyba w podobnym rozmiarze jest do sony. Bez wymiennego obiektywu. Mam nawet w domu Canona PS A2000 ale to strasznie prądożerne jest a może i było ale już nie pamiętam. Być może coś się w nim popsuło bo zrobi kilka zdjęć i miga kontrolka słabej baterii.
|
|
|
|
|
|
#49 |
![]() |
To pewnie bateria jest padnieta. Jak dziecka nie ciagnie do fotografii, to lepiej dobry smartfone kupic.
|
|
|
#50 |
|
To aparat na akumulatory/baterie AA. Pamiętam, że przynajmniej niektóre PS Canona były wymagające w temacie napięcia i na akumulatorach średnio działały bo potrzebowały voltów z okolicy 1,56 a nie 1,5. Smartfona i aparat też ma
Tak, że jak chyba każda kobieta szuka dziury w całym.... Choć argument rozmiaru w pełni rozumiem.
|
|
|
|