![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() |
![]() Cytat:
1.Mnie dyskusja o czarodziejskim regulatorze interesuje jak wiesz od początku ![]() 2.Układ zapłonowy jak wiesz pracuje z dużą częstotliwością i rozkładanie tego na jakieś pojedyncze impulsy nie ma sensu. Jest to obciążenie stałe (pomijam stan nasycenia rdzenia cewek zapłonowych itp zjawiska) 3.Drugie zastrzeżenie trochę mnie dziwi biorąc pod uwagę, że jesteś fachowcem / elektronikiem (które określenie wolisz ![]() Na fazie przed regulatorem jest napięcie zmienne i płynie prąd zmienny. Skąd twoje 14,5V po tej stronie to wybacz - nie wiem ![]() 4.W trzecim temacie wraca jak mantra macanie czy coś jest ciepłe!? Zostawmy jako dżentelmeni w spokoju temperaturę radiatora (wydaje mi się przy okazji, że całkiem większego i wydatniejszego od oryginału ![]() Wracając do tematu. Analizowanie tego pomiaru zaczyna nam się "doktoryzować" Nie ważne jaki mamy miernik jaka klasa, RMS czy AV. Może to być suszarka do włosów (aby miała kawałek skali) ponieważ pomiar nie jest istotny w pewnym sensie. Robimy porównanie na tym samym sprzęcie z tym samym obciążeniem tylko z innymi regulatorami. Po włączeniu świateł na 1000obr/min "suszarka" pokazuje 8A po zwiększeniu obrotów na 5000 "suszarka" ma pokazywać dalej 8A (nowy regler) Co innego na starym pokazuje 8A, a po zwiększeniu do 5000 wzrasta do 16A bo nadwyżka jest zwierana do masy. Jeszcze raz prośba do kolegów. Czekamy na pomiary. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przerobienie regulatora | motomik79 | Układ elektryczny i zapłonowy | 14 | 04.05.2009 11:12 |