|
|
#36 |
|
Administrator
![]() |
w kwestii Czarnogóry powiem teraz jedno zdanie
Róża - choć piękna - ma też kolce. @PARYS - mnóstwa plaż czy miejscówek nie zwiedziłem. Chciałbym znać tam każdy kamień, serio. Wjazdy na Lustica Bay, gdzie jest przepięknie jest... płatne albo tłoczno. Wszędzie już pod turystę hotelowego szykowane jest zaplecze i oczywiście płatne. Ceny leżaków (2 leżaki i parasol) z tego co się dowiedziałem to od 15eu za dzień... na szczęście to nie mój sposób spędzania czasu. Po tylu latach pewnie byś nie poznał teraz nawet drogi Tivat - Budva ![]() Ja widzę jak wiele się zmieniło w przeciągu 3 wizyt rok w rok. Byliśmy nad wodą 3 razy, w starej sprawdzonej miejscówce, owszem, kamienie, rafa, jeżowce ale tam jest spokój od tego zgiełku. Oczywiście od strony zatoki przy forcie ARZA. Mieliśmy iść nawet aby się wykąpać od strony morza, ale tego dnia było tępe słońce i nie wiedzieć kiedy tak nas spiekło, że podarowaliśmy sobie. Ciekawostką jest również sam dojazd na tą naszą miejscówkę wiodącą również serpentynami i bardzo wąską drogą, a po drodze masz taki kalejdoskop roślinności i drzew, że ta trasa sama w sobie jest atrakcją. Coś, czego mi teraz już brakuje to... zapach drzew oliwnych, cykad - serio. Nie wspomniałem również, że pojawiły się w drodze na Durmitor od strony Niksic wiatraki w górach... ależ mi to pierdoliło optykę... ps. muszę zrobić porządek na dyskach bo zabrakło mi miejsca na zrzucenie wszystkich zdjęć (skany w cholerę miejsca zabierają). Ceny dysków.. cóż... ale przyjdzie czas, że w NAS'a będę musiał zainwestować.
|
|
|