|
|
#311 |
![]() |
rynek motoryzacyjny w chinach bardzo polecial w ostatnim roku ( -20%), podobnie jak cala konsumpcja. co by fani nie pisali to wjechali w ostra recesje. wszystko jest do znalezienia na sieci. z pewnoscia nie podniesie to jakosci produktow. fajnie sie oglada klipy z szanghaju albo hong kongu ale cyferki opisuja caly kraj a nie kilka tzw. miast wydzielonych. kto ciekawy ten znajdzie opowiesci o zwyklych ludziach a nie laurki influencerow. dluga droga przed nimi a nie swiatowa dominacja technologiczna juz pojutrze. narazie wysypuja sie na szprychach i linkach sprzegla. samochodowki nie sledze jakos szczegolnie. grupy chinczykow na FB wlasciwie zamieniaja sie w 'sprzedam'. przebiegi powyzej 20 tys km sa rzadkoscia. innych watkow ( podroze, sprzet, modyfikacje) jest ~20%.
|
|
|
|
#312 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#313 |
![]() |
kilka slow na temat. dlaczego to wrzucam? bo uwazam, ze taka sytuacja gospodarcza nie poprawi jakosci produktow ( bedzie jeszcze wieksze ciecie kosztow gdy wiele firm juz pracuje na sladowych marzach lub bez zysku) + moze spowodowac klopoty ze wsparciem posprzedazowym ( czesci zamienne, szkolenia, aktualizacje oprogramowania).
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kaw...y-9178740.html
|
|
|
|
#314 |
|
Administrator
![]() |
A ja uważam, że konkurencja na rynku zawsze klientom w krótkiej perspektywie wychodziła na dobre a w długiej, na jakość produktów.
|
|
|
#315 |
![]() |
ciekawe czy ten punkt widzenia podzielaja testerzy, ktorzy zostali z zepsutym motocyklem i bez wsparcia sprzedawcy a nierzadko jeszcze z ratami
swoja droga ciekawe zdanie: jakosc sie dopiero pojawi z czasem ale juz bez niej ci pierwsi sa wygrani
|
|
|
|
#316 |
|
Administrator
![]() |
Chodziło mi o poprawę marek europejskich, wyposażenia, komfortu.
Jestem przekonany, że marki europejskie psują się tak samo, jedynie części są tutaj, ale do czasu. Koncerny chińskie robią magazyny w Europie i to się po prostu zmieni.
|
|
|
#317 |
![]() |
Lecz zaklinam: niech żywi nie tracą nadziei
I przed narodem niosą oświaty kaganiec; A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei, Jak kamienie, przez Boga rzucane na szaniec testerom 'pierwszej fali', ktorzy poswiecili swoje pieniadze i zdrowie dla potomków dedykuje
|
|
|
|
#318 |
|
Administrator
![]() |
No cóż zgadzam się, ale czy tych pierwszych fal nie ma także w Europie, choroby wieku dziecięcego są w każdych pojazdach, produktach.
|
|
|
#319 |
![]() |
jakkolwiek pod wieloma względami /min pod względem świadczeń gwarancyjnych - w tym również tych PO gwarancji/ podziwiam markę ze śmigłem, tak są oni, wypisz, wymaluj przykładem na robienie z klientów królików doświadczalnych. Oczywiście - są na tyle ogarnięci, że potrafią wypuścić na rynek produkt 'już wystarczająco dobry' a resztę dotestować w praniu - ogłosić parę akcji naprawczych, wydać parę euro na poprawę i w ten oto sposób, od kilku dekad
, ostatnie lata produkcji każdego modelu BMW uważa się za najlepsze. czy chińczycy świadomie idą tą drogą, nie sądzę. czy będą magazyny części i czy są w stanie to ogarnąć? nie wiem i nie wiem czy mi na tym zależy. natomiast konkurencja dla marek w europie na pewno by się przydała ale o tym mówiono już ad nauseam - europa dla Hondy czy Yamahy to jest kibel a nie rynek.
|
|
|
#320 |
|
Administrator
![]() |
|
![]() |
|
|