|
|
#21 |
|
Administrator
![]() |
Dawaj, niech będzie długie, zdecydowanie nie jest to nudne, a piękne widoki wiedząc, że to zaledwie 10% tego co jest w rzeczywistości, super się ogląda...
|
|
|
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: Pomarańczowy
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 21 godz 16 min 10 s
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Monte Jafferau - 2805m
Tytułem wstępu - to montowanie filmów mnie wykończy - tak trudno jest rezygnować z ujęć, usiadłem na chwilę i skończyłem grubo po północy.Film nie ma ujęć z drona - niestety wiatr uniemożliwił start Widziałem jak próbował to jeden Niemiec na GS - wg mnie stracił tego drona, bo Neo2 walczył ale wiatr wyniósł go nad przepaść. Nawet nie próbowałem. Ok od początku Trasa na Monte Jafferau jest cześcią TET otwarta jest środy i soboty dla pojazdów silnikowych, my jedziemy w środę. Tet przebiega dosłownie kilka km od naszej kwatery więc tak zaczynamy.Na fort można wjechać od strony Susy co ponoć jest łatwiejsze jak i ponoć ciekawsza opcja lub faktycznie trudniejsza od strony BardonecchiaI jak jest sucho to może od Bardonecchia by się udało z naciskiem na może i nawet się cieszę że wybraliśmy tą opcję od Susy.Sam zjazd był już trudnawy Ja nigdy nie jeździłem w górach żadnym motocyklem, a co dopiero 890 ( przy moim wzroście/wieku itp po płaski to już trochę wyzwanie a co dopiero góry ) Oglądałem kilka filmów wcześniej i obawiałem się wjazdu na Fort ( uwaga dłużyzna z filmu dowodząca że tam wjechałem )O tyle okazało się, że nie to było najtrudniejsze. Na Forcie temp. spadła do 6 stopni i zaczęło padać a wiatr był taki, że myślałem, że mnie przewróci z motocyklem i zjazd z Fortu w kierunku Bardonecchia po mokrych, śliskich kamlotach dużym motocyklem ...prawie popuściłem w pampersa ( film nie pokazuje dramatu sytuacji ).Wtedy wydawało mi się, że to będzie najtrudniejszy kawałek do przejechania...okazało się że wydawało...stay tuned ![]() Zapraszam na kolejny odcinek, zaczynamy TET później zjazd do Oulx po paliwo i dalej właściwa trasa na fort : Po trasie juz drugi raz spotykamy jakiś rajd zakręconych Francuzów w Peugotach 205 - nie wiem o co chodzi ale fajni byli ![]() Ostatnio edytowane przez Babel : Wczoraj o 09:22 |
|
|
|
|
|
#24 | |
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#25 |
|
Miałem Freeride i myślałem może żeby kupić Fredka 250F ale zaraz sobie coś połamię
A tak 890 mnie hamuje od głupot i póki co jaram się 890 |
|
|
|
|
|
#26 |
![]() |
Bym nie przesadzał, plastiki nie takie drogie
![]() Ale jak się zjeżdża z asfaltu to chyba łatwiej coś połamać w 890 niż w 250/350?
|
|
|
#27 |
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Popełniłem shorts do filmu o Monte Jafferau
|
|
|
|
|
|
#29 |
![]() |
No i niestety lepiej się podjeżdża niż zjeżdża... więc jak było luźno i ślisko na zjeździe to już zupełnie chujoza.
|
![]() |
|
|