|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#81 |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 36 min 55 s
|
Tu mała wskazówka dla grona ekspertów od bezpieczeństwa w Iranie:
https://youtube.com/shorts/qDnalB7Jt...onKPq8qIW7anaq Ekspertom nie wystarczy proste hasło: obecnie w Iranie nie jest bezpiecznie. Choć to hasło wyczerpuje temat. Nieodżałowany Stanisław Jerzy Lec miał prostą wskazówkę na określenie zjawiska a Jaruzelski wprowadził stan wojenny, bo... Itd....
|
|
|
#82 |
|
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 dni 17 godz 19 min 49 s
|
Miotacie się panowie Brzeszczot i arbo vel mazeniak. Gdybyście czytali uważnie, a nie z klapkami na oczach i pianą na pysku, to byście wiedzieli, jakie jest moje (i nie tylko moje tutaj) spojrzenie na ataki Izraela na Liban, Gazę i nie tylko. To samo dotyczy działań Mosadu w Iranie.
Nic nie zmieni faktu, że w Iranie rządzi reżim teokratyczny, który jest 1000× gorszy i brutalniejszy niż nasze stare ZOMO. Egzekucje, gwałty na protestujących, kamienowanie kobiet, sponsorowanie Hezbollahu, Hamasu i całego terroryzmu – to nie jest „suwerenne państwo walczące o wolność”, tylko jebana teokracja, która od dekad dusi własny naród i eksportuje śmierć. Historia wrogich działań ekonomicznych USA wobec Iranu sięga 1979 roku – rewolucja, zakładnicy w ambasadzie, zamrożenie miliardów. Podawanie wypowiedzi Scota Bessenta jako jakiejś wielkiej rewelacji to po prostu żałosne. Tak, ofiary cywilne są tragiczne i nikt przy zdrowych zmysłach tego nie neguje. Ale jak ktoś wrzuca mi filmiki o „ludobójstwie”, jednocześnie udając, że ajatollahowie to biedne ofiary imperializmu – to nie jest analiza, to jest selektywne miotanie się z pianą. A propos Bessenta – facet jest podejrzanie zaangażowany w karuzelę finansową Epsteina. Jako Secretary of Treasury blokuje i ukrywa dokumenty finansowe Epsteina przed Kongresem, mimo wielokrotnych żądań senatorów. To nie wygląda na przypadek. A ty, Brzeszczot, jesteś skompromitowany jak podajesz gościa od pedofila jako swoje źródło wiedzy. Nie wiem, czy wiedziałeś o tym czy nie – ale jak tak, to jesteś gnojem, z którym nie warto gadać. I na koniec: Izrael powinien być wyłączony ze wszelkich wspólnot narodów za swoje ludobójcze działania – tak samo jak Iran za swoje. Wojna to jebana chujnia z obu stron, cywilne ofiary (w tym dzieci) to tragedia niezależnie od flagi. Ale udawanie, że jeden reżim to nagle „ofiara”, a drugi ma święte prawo robić co chce – to już czysty, żałosny farmazon. Jebnijcie się jeszcze raz w ścianę. Może w końcu dotrze.
|
|
|
#83 |
![]() |
Ale jankesi to baranki pokoju wg Ciebie
|
|
|
#84 |
|
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Online: 1 miesiąc 2 dni 17 godz 19 min 49 s
|
Weź melon się nie wpieprzaj jeszcze ty. Znajdź mi posta mojego gdzie to napisałem.
|
|
|
#85 |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 36 min 55 s
|
U nas też usprawiedliwiano stan wojenny.
Jaruzelski to irański reżym, wypisz wymaluj. Jak ten reżym doszedł do władzy (1944) Parys, to mordował dokładnie w trybie obecnego - irańskiego, tak, że nie rzucaj za bardzo liczbami "bo nie wiesz, co czynisz". Poza tym się z Tobą zgadzam. Nasz problem polega na tym, że przyjmujemy wszelkie kłamstwa z uśmiechem (lub zaciśniętymi zębami) tylko dlatego, by utwierdzić się w sluszności tkwienia we własnej bańce. Wystarczy spojrzeć na problem żołnierzy wyklętych na globusie pl. Bohaterowie/mordercy, mordercy/bohaterowie. Ten wątek dokładnie pokazuje, że nasze bezpieczeństwo nie jest... istotne. Do dzisiaj nie zostało zdefiniowane. Tylko jak pogodzić narodowców z federalistami? Ja, jako narodowiec czuję się jak Neandertalczyk. Był on jasnego koloru skóry. Zastąpił go homospaiens. Ten pochodził z Afryki i był ciemnej karnacji. Można było zbić fortunę na zlocie (Francja) i na kursie dolara. Teraz dolar będzie słabł ale za dwa tygodnie może poraz kolejny wystrzelić w górę.
|
|
|
#86 |
|
dupa nie ajatollah
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 1 miesiąc 14 godz 7 min 12 s
|
Różnica między reżimem irańskim a reżimem izraelsko-jankeskim jest taka, że irański nie rozpierdala wszystkiego jak leci i po ich atakach nie zostaje morze gruzów splamione dziesiątkami tysięcy litrów krwi cywilów.
Poza tym rezim irański to nie jest żadne alibi dla ataku na inne państwa oraz ludobójstwa czynionego przez duet Izrael-USA. --- Jestem ciekaw, dlaczego Wy, którzy tak aktywnie atakujecie Iran, w przypadku ludobójczych działań Izraela nie macie nic do powiedzenia. Nawet symetrycznie, a cóż mówić o proporcjonalnie.
Może zasugerować, że Hyde park tylko dla dorosłych? Bo z tym na własną odpowiedzialność nie wszyscy rozumieją jak widać. Wchodzą i narzekają że jest jak jest. To tak jakbym wszedł do monopolowego i prawil kazanie jaki alkohol szkodliwy. (copyright Fazik) |
|
|
|
|
|
#87 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2020
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 tygodni 16 godz 29 min 40 s
|
Jakoś reżimu Kima nie wyzwalają. Ba! Nawet randki były. Zastanawiające ciut.
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
dupa nie ajatollah
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 1 miesiąc 14 godz 7 min 12 s
|
Cytat:
https://africatwin.com.pl/showthread...589#post903589 Tu się zgadzam w 100%. Ale to ciągle nie jest alibi, żeby ówczesne kraje NATO rozpierdoliły ówczesną Polskę jak USrael Iran, czy Czechosłowację jak Liban, Palestynę czy Gazę. Ciągle nie usprawiedliwia to rozwalanie szkół z dzieciakami w środku. --- Jak kopiecie gniazdo szerszeni to też winę zrzucacie na szerszenie, że Was pożądliły?
Może zasugerować, że Hyde park tylko dla dorosłych? Bo z tym na własną odpowiedzialność nie wszyscy rozumieją jak widać. Wchodzą i narzekają że jest jak jest. To tak jakbym wszedł do monopolowego i prawil kazanie jaki alkohol szkodliwy. (copyright Fazik) |
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 11 miesiące 2 dni 10 godz 28 min 37 s
|
Jest przecież różnica. Jeśli cywile giną od naszej bąby , to nie boli i przywraca demokrację.
A kamienowanie albo rozstrzelanie boli. Bo jest sąd , wyrok i egzekucja. My pomijamy te zbędne kroki. Tysiące cywili zabitych w nalotach to statystyka, tysiące cywili zabitych podczas protestów to tragedia. Czy na Facebooku były jakieś flagi podczas tej wojny? Przy poprzednich były i trzeba się było opowiedzieć po jakiej stronie się stoi. Nie ma mnie tam, więc pytam.
|
![]() |
|
|