|
|
|||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#61 |
|
dupa nie ajatollah
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 4 tygodni 1 dzień 16 godz 34 min 2 s
|
Nie znam tej części poza KZH, ale ten jeden kawałek to bym jechał 4-5 dni minimum, ino ja się kręcę po zadupiach w trybie "lejzi". Gdyby to tylko jechać, to 2 dni z Ałmaty do Sziemonajki, ale wtedy Bałchasz objechałbym od zachodu do Semipałałyńska, bo lepsza droga. Fakt, że dawno tamtędy jechałem i mogło się pobudować nowych autostrad jak np. na wschód od Ałmaty.
|
|
|
|
|
|
#62 |
![]() |
Elo, załatwiane przez agencję ponieważ nie miałem ochoty się z tym babrać:
- oczekiwanie na wizę 2 tygodnie. Przyznana półroczna wielokrotnego wjazdu, cena 2080pln ze wszystkimi formalnościami i ubezpieczeniem. Także do zobaczenia na trasie. PS. agencja to - Serwis Konsularny z wawy. Mocno polecam bo konkretnie, profesjonalnie bez zbędnego pierdolenia i farmazonów.
|
|
|
#63 |
|
dupa nie ajatollah
|
Byłeś na osobistej rozmowie?
W sensie czy ambasada wymaga?
Może zasugerować, że Hyde park tylko dla dorosłych? Bo z tym na własną odpowiedzialność nie wszyscy rozumieją jak widać. Wchodzą i narzekają że jest jak jest. To tak jakbym wszedł do monopolowego i prawil kazanie jaki alkohol szkodliwy. (copyright Fazik) |
|
|
|
|
|
#64 |
![]() |
wpierw czytać, potem pisać
|
|
|
#65 |
|
dupa nie ajatollah
|
No dobra, ale to nie wyjaśnia. Dokąd pracował konsulat w Gdańsku, to było to jedyne miejsce w PL, gdzie nie trzeba było udawać się na osobistą rozmowę. Teraz konsulatu w Gdańsku już nie ma. W Warszawie dotychczas trzeba było osobiście. Więc pytam, żeby się upewnić - teraz nie trzeba?
Co innego cała papierkologia, co innego osobiste stawiennictwo. Strona SK nie działała po południu, nie mogłem zadzwonić. I czemu od razu tak agresywnie? Za mało info napisałem wyżej w temacie czy jak?
Może zasugerować, że Hyde park tylko dla dorosłych? Bo z tym na własną odpowiedzialność nie wszyscy rozumieją jak widać. Wchodzą i narzekają że jest jak jest. To tak jakbym wszedł do monopolowego i prawil kazanie jaki alkohol szkodliwy. (copyright Fazik) |
|
|
|
|
|
#66 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2021
Miasto: Kraków/Zielonki
Motocykl: KTM1290R
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 50 min 38 s
|
Bajkał, Władywostok mocno siedzi w głowie, na razie padło na Chiny, Tybet, Laos i dalej
Jak utrzyma sie kryzys paliwowy w Azji to pojedziem, ale palcem po mapie. Chociaż w federacji rosyjskiej paliwa dostatek. Tak,że ten kto wie. Można też przejechać z KZ do Mongolii przez Chiny koszt przewodnika i papierów 700-1000$ 1200km 5dni. Jadą raz w miesiącu jak zawiąze się grupa. Dzięki za info o wizie. |
|
|
|
![]() |
|
|