|
|
|||||||
| Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Online: 1 miesiąc 4 dni 10 godz 52 min 39 s
|
Temat zakładam, bo być może są podobnie tutaj planujący, wyjazd, już teraz jak ja. Od jakichś 8 lat, co rok jestem na jakimś wyjeździe na południe. To Czarnogóra, kilka razy, Albania a nawet Grecji kawałek rok temu. Częściowo TET i inne jakieś przetarte GPX, choć czasem improwizacja na miejscu.
Jężdzę yamaha t7 a wcześniej gs 1150. Bez spiny , bez parcia na trudny teren, , kilometry itd itp. Ogólnie fajnie spędzić czas. Może być też 100 % asfalt. W tym roku, kolega z którym zawsze jechałem, ma jakieś wesele i nie może. Dlatego piszę, bo być może ktoś też planuje w Czerwcu, uważam najlepiej, Boże ciało wyjazd w tamte strony i chciałby tez pojechać . Niby można samemu, ale dziwnie by mi było ( zawsze jeden drugiemu pomoże) Planów nie mam bardzo sprecyzowanych, także jak coś to jestem tez otwarty na propozycje. Mieszkam pod Wrocławiem. Tempo nie za szybkie, nie za wolne. Spanie 50/50 namioty /hotele. Lubię Albanię , choć można i jechać na Italię , Stelvio itp. Ewentualnie dołączę , nie chcę siedzieć w domu. Myślę że 7 - 10 dni . Może ktos ma jakąś propozycje inną w tym terminie , np Rumunia czy Morze Śródziemne, kwestia dogadania się. |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
Online: 1 miesiąc 3 dni 23 godz 47 min 20 s
|
Sugeruję spróbować samemu. Kiedyś też myślałem że to kiepski pomysł, ale po spędzeniu 3 tygodni samemu na powrocie z Senegalu zmieniłem zdanie:-). Gdybyś zmienił termin na początek września to daj znać.
pozdrawia trolik |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Online: 1 miesiąc 4 dni 10 godz 52 min 39 s
|
Nosi mnie.. A może ktos podrzuci jakąś trasę na około 10 dni?
Bardzo chcę gdzieś jechać. Plany nie są jeszcze sprecyzowane, ale wiem z doświadczenia że to juz teraz trzeba planować , bo wyjdzie nic /lipa. Nawet pomysł mi się przybłąkał , może w drugą stronę, na północ, Nordkap .. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: Pomarańczowy
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 11 godz 25 min 47 s
|
Ostatnio wpadłem na ten kanał
https://www.youtube.com/@kretymidrogami Jest tam kilka propozycji asfaltowych na południe a i widze że jest track w opisie Mnie i moją piękniejsza połowę szczególnie zaintrygował ten odcinek https://youtu.be/ohlMPHmEy4g?si=bR-l5DU7jbzOPTv9 |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 20 godz 40 min 59 s
|
Babel bo ten chłopak ciekawe filmy robi
Alpy i przełęcze tam jest co robić, byłem już chyba pięć razy znaczy tam urlop spędzałem i końca nie widać. Mam nadzieję, że w tym roku tam będę i nowe nie przejechane jeszcze przełęcze przejadę.
|
|
|
#6 |
|
Filmy mega jak i Alpy....do tego stopnia mnie wzięło po tych filmach że zacząłem się rozglądać za szosowym turystycznym motocyklem
do uzupełnienia stajni
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Świetne RT mam do sprzedania
|
|
|
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 20 godz 40 min 59 s
|
Czy to musi być turystyczny motor nie wiem, wcześniej Viadrem się bujałem po przełęczach teraz Crosstourerem, jak kobita zadowolona to ja też
|
|
|
#9 | |
|
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 2 dni 4 godz 50 min 19 s
|
Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
To takie trochę widzimisię bo w zeszłym roku pojeździłem 890 po Alpach i okolicach w zacnym towarzystwie
Matjas jak BMW choć mało to to rozważam to R1100S Chodzi mi po głowie raczej coś w stylu VFR800 Fi czy Ducati St3 czy ZXR1200s ...ale póki co to taka zimowa rozkmina i pewnie skończy się tym że szosowe gumy założę do 890 Dobra nie zaśmiecajmy wątku - aby było zgodnie z tematem fotka z Austrii (tylko dlaczego obrócona )
|
|
|
|
![]() |
|
|