Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Polska

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 21:05   #51
Norton

Norton's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Chocznia koło Wadowic
Motocykl: RD07, TwinSport 350
Przebieg: 73000
Norton jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 dni 7 godz 10 s
Domyślnie

CZĘŚĆ II

Testuję pierwszy raz w warunkach polowych odklejanie wrednej opony od felgi przy pomocy ścisku stolarskiego. Walka wygrana. Znalazłem przyczynę.

To nie był gwóźdź, to podróżował ze mną w oponie śrubokręcik - chyba będzie forumowa legenda.

Pod koniec zeszłego sezonu złapałem gumę, przy montażu owym śrubokręcikiem naprowadziłem wentyl do dziury. Od roku szukałem tego śrubokręcika. Szef Trampa skomentował krótko - "chirurg zostawia narzędzia". A więc wiemy już, że Afryka ze śrubokrętem w środku opony przejeżdża około 500 km do przebicia.

Czas na browara w Siekierezadzie. Mój "Norton 2013" trzyma się dzielnie. W nogach 40 km, czas spać.

W niedzielę pobudka o 6, pakowanie, tankowanie przez automat na stacji Grosar i ruszam w stronę Mucznego. Połonina Wetlińska w niedzielny poranek.

Oczywiście Połonina Caryńska też sfotografowana.

Zostawiam Afrę przy plenerowym stanowisku wypału węgla i ruszam nad zakole Sanu do Dydiowej. Byłem tu w 2019 r. Po godzinie marszu ukazują się łąki Dydiowej i Ukraina na drugim brzegu Sanu.

Po chwili docieram do spalonej w 2018 r. chatki.
Tak wyglądała:

Tyle po niej zostało. Plus resztki blachy z pieca i trochę garnków.

Jem śniadanie, podchodzi do mnie bardzo blisko lis, dla którego człowiek tutaj to rzadki widok.

Korzystając z okazji, idę jeszcze zerknąć na przekopaną młynówkę (kanał "ścinający" zakole Sanu i naprowadzający wodę do młynu) i oglądam ruiny samego młynu.

Czas wracać. Podjeżdżam za centrum Mucznego i parkuję obok filaru dawnego mostu wąskotorówki.

Ruszam starymi szlakami zrywkowymi, zarośniętymi ścieżkami i po lekkim błądzeniu docieram do kolejnego magicznego miejsca. Poznałem po kilku starych cegłach z pieca i komina. Resztę śladów zagrzebano robiąc drogi zrywkowe.

Na małej polance była tu myśliwska chatka pod Obnogą. Spłonęła w listopadzie 2007 r.

Na podstawie zdjęcia powyżej i opisów koliby mój przyjaciel Wojtek, który schodził wszystkie góry w Polsce, namierzył tą polankę. To miejsce po niej:

Z miejsca po chatce jest wspaniały widok na Bukowe Berdo.

I tym pięknym widokiem kończę tegoroczną relację. W drugiej części dnia spokojny powrót z serca gór. Czas wracać do rzeczywistości. Dziękuję Wam Bieszczady!
Stary Dzisiaj, 15:28   #52
Jarczoq

Jarczoq's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Jarczoq jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 22 godz 17 min 57 s
Domyślnie

Noo - Chirurg (powinieneś zmienić ksywę), przy poprzedniej naprawie musiałeś być w odmiennych stanach.
Tak, Biesy są zarąbiste. Znam większość miejsc. Ileś lat chodzenia, ale dawno nie byłem. Moja przystań, to Nasiczne.
Jarczoq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania