![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 7 godz 16 min 2 s
|
![]() Cytat:
Dlatego nabijałem już tuleje aby to wyosiować. Narobiłem się tego trochę, nie tylko w afrykach... może znajdę jeszcze obudowy gdzie ślimacznica wyszła dołem...
![]() |
![]() |
#12 |
Kuleje
![]() |
![]()
Zawsze można coś poDŁUBACz.
https://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?t=13720 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Japierdziu. Nie wiedziałem, że na temat tej części można pracę doktorską napisać. Zużyty - rzut za trzy punkty do kibla ze złomem i od handlarza inny, który oczywiście też czyścimy i smarujemy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
![]() |
![]()
A ty myślisz że od handlarza to nówka będzie, też wyjeżdżony może być. Może czasem ciut lepszy ale na jak długo?
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
Aby naprawić trzeba wywiercić dziurę wkręcić śrubkę aby nie opadał ślimak i już. Wcześniej wymieniałem, smarowałem, podkładki sratki i co jakiś czas czekał mnie nowy teflon. Od czasu odwiertu, będzie parę lat i wiele kkm mam święty spokój i nic nie smaruje, ani nie czyszczę, od czasem jak się zdarzy koło zmieniać, oponę, dętkę.
![]() |
#16 |
Administrator
![]() |
![]()
To tylko kwestia twardego materiału.
Teraz żegluję ale jak wrócę to zerknę w zapiski kiedy u siebie robiłem ale dawno to już było.
![]() |
#17 |
Kuleje
![]() |
![]()
Jak się dupkę ślimaka nawierci, to pięknie można wybić tego ślimaka.
Potem ładnie się czyści i smaruje wnętrzności ślimaka. Warto. Pozatem warto poszukać ślimaka z ryżu, jak stary zdechł a reanimacja nic nie przyniosła. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
napęd prędkościomierza - tzw. ślimak | monkees | Wszystko dla Afryki | 4 | 06.08.2017 15:14 |
Licznik Acewell - napęd prędkościomierza | jendrus | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 4 | 19.06.2013 22:23 |
napęd prędkościomierza - ślimak | rambo | Wszystko dla Afryki | 2 | 29.08.2011 15:05 |
Napęd prędkościomierza | Jaki | Hamulce, kola, opony | 1 | 23.07.2008 20:18 |