![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
![]() |
![]()
Nie wiem o co chodzi z tymi zakazami, wszędzie są a wszyscy i tak jeżdżą. Byłem pierwszy raz i wracając z Stella Alpina jeździliśmy po Alpach, dziesiątki motocykli, rowerów i terenówek po drodze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Piemonte i Aosta to autonomiczne regiony mające swoje prawo/inne niż w pozostałych regionach i być może znaki tylko są i jak piszesz egzekwowanie jest olewane z wielu powodów. Sam fakt że możesz rozbić się w górach pod namiotem świadczy o zupełnie innym podejściu niż w zgermanizowanych rejonach na pograniczu Austrii i Szwajcarii i tam jest inaczej, kamery, foto półki, monitoring on line i egzekwowanie zakazu. Jest sporo parków, rezerwatów a Dolomity są dziedzictwem narodowym na liście UNESCO. Natomiast w górach graniczących z nimi, nazywanych Pre Alpi obowiązują te same zakazy. Nigdy nie jeździłem po tetach, ale patrząc na wschodnią część jest kilkadziesiąt kilometrów które ze względów widokowych miałbym chęć przejechać motorkiem, stąd pytanie bo nie mam ochoty na żadne akcje
![]() |
#43 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 5 dni 12 godz 33 min 28 s
|
![]()
Dawno temu jechaliśmy z żoną po takiej drodze przez park narodowy. Nawet strażnik był po drodze ale nic nam nie zrobił
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Dzięki za wieści, mnie w zasadzie interesował tylko odcinek tet od Tolmezzo do Cortiny. Na włoskim forum enduro są sprzeczne info odnośnie jego legalności bo często dochodzi tam do kontroli. Jak ktoś przejedzie i nie spotka straży to pisze że jest ok., inni piszą że nie jest jak ich przydymają. Ja tam nie mam wcale ochoty na żadne spotkania, więc sobie odpuszczę i pojadę w inny region gdzie 150 km leśnych/górskich dróg jest udostępnionych do jazdy.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zakaz wjazdu do Iranu powyżej 250 ccm | żuk | Przygotowania do wyjazdów | 116 | 07.07.2022 14:58 |
Wiza dwukrotnego wjazdu do Rosji na 3 m-ce | pborus | Przygotowania do wyjazdów | 18 | 15.02.2010 18:55 |