![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 58 min 10 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 58 min 10 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
Vegolink has discontinued all its services, including its domains and social media accounts, and is no longer a usable trade name. This was due to unforeseen circumstances necessitating the cessation of all operations. Customers with active eSIMs might be affected, particularly if they haven't used data in the past 365 days, as their eSIMs could be deactivated.
Here's a more detailed breakdown: Service Discontinuation: Vegolink has ceased all operations, including its website and social media presence. Trade Name: The "Vegolink" trade name is no longer available for use. eSIM Impact: Users with active eSIMs from Vegolink may face deactivation if they haven't used the data service for a year, with potential email instructions for reactivation. Balance: If a user's balance is zero and they haven't used data in 365+1 days, their eSIM could be removed. Na to wygląda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
![]()
Taka ciekawostka. Ostatnio jak byłem na Bałkanach, wyłączyłem transmisję danych na sim orange i ustawiłem na esim , jeszcze w Chorwacji. Zadziałała transmisja na esimie, ponieważ miałem pakiet na całe balkany. W tym dniu przekroczyłem jeszcze Bośnię i Czarnogóre. Po pięciu dniach wróciłem do Chorwacji i włączyłem sim orange na dane. I tu ciekawostka jak rachunek z orange przyszedł. 200 pare złotych za dane w Czarnogórze. Dopiero po poproszeniu o adresy IP, z których zostały pobrane dane , konsultant zaproponował reklamację. Po trzech dniach reklamacja uznana bez podawania konkretów. Tak więc sprawdzajcie rachunki :-)
. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 17 godz 13 min 54 s
|
![]()
Wróciłem z Bałkanów, zaraz w pierwszy dzień w Nowym Sadzie kupiłem sim-a Yettel - koszt 1399RSD (obciążyło kartę 54.85PLN). W tym jest (teraz doczytuję
![]() Nie rozważałem, czy drugi operator ma lepszą ofertę (nie pamiętam nazwy) - gorąc i chciałem wyrwać się z miasta dalej, parę zł przy kosztach całkowitych różnicy nie robią. Internetu do wyszukiwania noclegów, sprawdzania pogody, rozmów z rodziną wystarczyło. Jednak wnioski - trza wymienić telefon, bo mój nie obsługuje e-sim, ma obsługę 2 sim ale jedno gniazdo jest zamienne z kartą micro SD. Włożyłem 2 karty sim i chwilę później kapnąłem się, że nie wiem, gdzie zjechać z autostrady, której nie miałem w navi. Mapy dodatkowe były na karcie SD ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
![]()
Map googla nie mogłeś użyć?
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 17 godz 13 min 54 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 5 dni 12 godz 33 min 28 s
|
![]() Cytat:
W kawiarni siedzieli pewnie byli policjanci i po chwili do ceny karty SIM dokładałem odpowiednią kwotę za brak biletu postojowego. Teraz po prostu mam internet bez kombinowania i poszukiwania lokalnego dostawcy. Jest lista krajów ale działało na Bałkanach poza EU oraz w Izraelu też
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() |
![]()
Każdy ma swoje przyzwyczajenia itp, rozumiem. Dla mnie akurat esimowy operator to wygoda. Poprzednim razem na Bałkanach kupiłem lokalnego operatora , który mial działać na Bałkanach zachodnich i dupa . Zadziałała tylko w Albanii. A lokalny operator to portugalski Vodafon , który ma w dupie reklamację.
Co do opisu mojej sytuacji , to dziwne że wyłączyłem transmisję danych w Chorwacji, przejechałem BiH , a dane rzekomo pobrało wCzarnogorze. Mam orange ale wolę na takie rejony pakiety bez limitów, wtedy np. wszyscy kumplem mogą korzystać z niego przez hot spota . Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
CRF1100 ciśnienia w oponach poza asfaltem | M5Q | Hamulce, kola, opony | 5 | 03.01.2025 10:18 |
Sycylijskie szlaki poza asfaltem | Jac | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 27.10.2022 18:55 |
Serwis poza ASO a gwarancja | krzysiek_m | NAT - Warsztat | 24 | 10.08.2018 19:53 |