![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
Administrator
![]() |
![]()
Pisałem że wystarczy rozkalibrować zamiast wymieniać. Nowe i tak musiałem podrównać , poprawić po fabryce.
Ale jak były bardzo stare.....choć te nowe i tak szybciej stwardnieją bo zamiast gumy mają plastik.
![]() |
#42 |
Miasto: Skórzewo
Motocykl: RD04
Przebieg: 57000
![]() Online: 1 godz 53 min 35 s
|
![]()
Dzień dobry
Panowie, wiele znaków wskazuje że również posiadam zdlawiona wersję. Zapisana moc w dowodzie rejestracyjnym 26 kW. Do 160 można się nią rozpędzić ale trochę to trwa. Czy jest jakiś warsztat/mechanik który może pomóc w takiej sprawie? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
![]() |
![]()
Dzień dobry. Ile trwa u Ciebie rozpędzenie do 160? Z ciekawości pytam, bo chyba też spróbuję.
![]() Warsztat pewnie każdy potrafi gaźniki rozebrać - zweryfikować dysze, sprawdzić krućce ssące i do rozrządu zajrzeć. Napisz może w jakim rejonie szukasz pomocy. Moim zdaniem warto w swojej okolicy poszukać Czarnuchów, którzy sami grzebią i pomogą. Stara Afra to nie prom kosmiczny.
![]() |
#44 | |
Miasto: Skórzewo
Motocykl: RD04
Przebieg: 57000
![]() Online: 1 godz 53 min 35 s
|
![]() Cytat:
![]() Co do regionu to Poznan. Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Olsztyn (Wa-Ma)
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: mój 3,5
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 19 godz 59 min 32 s
|
![]()
To może najpierw pojedź na hamownię - przekonasz się ile kucy ma Twoje moto. Wyjdzie pewnie taniej, niż kompleksowy serwis w Serwisie... 6 s do 100 to sprzęt musi mieć z 50 - 60 KM (ok. 37 - 45 kW). Przy 26 kW o 160 to raczej można zapomnieć. Hamownia...
![]() |
#47 |
![]() |
![]()
[QUOTE=cezaryP;881908]Dzień dobry
Czy jest jakiś warsztat/mechanik który może pomóc w takiej sprawie? /QUOTE] Jest : pięć 01 47dwa 9sześć2. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
"MoToGascar 2016" - motocyklem przez Madagaskar" | Sub | Trochę dalej | 50 | 09.08.2016 13:20 |
"Oranżada"dla przyszłego "zdrajcy". | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 29.10.2012 19:21 |