|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Znaczy huski z przed 2020 odpadają... No leniwy na starość się robię
![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Lubelskie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 22 godz 2 min 38 s
|
![]()
Ja walczyłem w 2017 i 2018 roku, wtedy dla niektórych 4CS było nadal trochę egzoticzne i żeby sensownie działało krzyczeli ~2000zł. Zastanawiałem się też czy to ciulowe prowadzenie przy większych prędkościach to nie mus w kołach - to był mój pierwszy i ostatni raz na mussach ale Internet potwierdza, że fabryczne 4CS było pomyłką i kręciło się pokrętłami z mizernym skutkiem. Ponoć trzeba było wlać mniej oleju i było trochę lepiej itp. itd. Zadzwoń np. do Drogosz Suspension i zapytaj. Poza tym jeśli kupisz używkę to może ktoś już je skalibrował...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Nie komplikuj sobie życia tym zawiasem bo nie dojdziesz z nim do ładu a tylko kasę wydasz na eksperymenty bez oczekiwanych rezultatów.
Miałem kiedyś tristo w dwupaku z 2010 roku na seryjnym zawieszeniu i nie potrafiłem na nim podjechać po rumuńskich telewizorach stromego podjazdu, bo mi podbijało koło i ciągle musiałem operować gazem zrywając przyczepność. Jak włożyłem kadridże Ohlinsa i wymieniłem tylny amor to dopiero zrozumiałem na czym polega różnica w poprawnym działaniu zawieszenia w takich warunkach. Dziś każdemu odradzam walkę z wp bo szkoda na to czasu i kasy. Personalizację Kayaby czy Showy robię u dobrego speca za 350 euri + 150 za tył i zamykam definitywnie temat raz na zawsze, ma za warsztatem mini tor do testów, więc nie ma improwizacji bo może się ułoży tylko testuje i oddaje moto gotowe tak jak powinno. W czasach kiedy jeździłem nie słyszałem nawet o kimś takim u nas. Jak masz dobrze zrobiony zawias to muss w żaden sposób nie wpływa negatywnie na pracę zawieszenia, czy wybieranie bez względu na szybkość jazdy i ukształtowanie terenu. Dobre zawieszenie wybiera zawsze i wszędzie.