|
![]() |
#1 |
Inaczej Audiofionix
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olkusz
Motocykl: RD04
Przebieg: yyy...?
![]() Online: 1 tydzień 4 godz 51 min 16 s
|
![]()
Według mojej opinii, krótko szybko i zwięźle !
Detale takie jak daszek i "lotka" (jak zwał tak zwał), wykonane są z materiału godnego pożałowania. Łamie się cholerstwo i tyle, rady na to nie ma (taśma izolacyjna nic więcej). Skorupa jeżeli chodzi o wytrzymałość, według mnie sprawdza się. (tzn. 60km/h - lot nad przednią szybą, ale uderzenie o ziemię !) Z początku kask urywa uszy (myślę, że jak większość), ale po tygodniu ( jak bólu już się nie czuje ) jest fajnie. W kasku tak czy tak spokoju się nie zazna, wystarczy głowę obrócić i świszczy jak głupi :/ Wykończenie środka, jest w porządku. Jeżeli chodzi zaś o szybę, to trochę przy paruję , mój model zaś nie chce się domknąć sam z siebie. Trzeba łapą docisnąć i siedzi ! Ergo: na gwarancje nie chcą wziąć, chociaż kask upadł a nie uległ żadnym większym siłom, ułamana w/w lotka i daszek (którego chyba trzeba spawać). Ale nadal zapraszają mnie do zakupu części zamiennych. Ciekaw jestem tylko jak wymienić "lotkę" która trzyma się na wkręcie i 3-ech kroplach kleju, skoro nie da się wybebeszyć środka... Jego plus: fajnie wygląda i ... Pozdrawiam ja i Kilkonóg ! P.S: Za cenę 1000,- myślę, że można było kupić "coś" lepszego. No chyba, że mi się dostała taka sztuka :/ .
Znam Kilkunoga ![]() Ostatnio edytowane przez AnubisXRV : 17.06.2009 o 02:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Miasto: Sopot / 3CITY
Motocykl: RD07
Przebieg: 25 000
![]() Online: 8 godz 5 min 28 s
|
![]()
Witam,
od tygodnia śmigam w nowym Uvexie Enduro kupionym na niemieckim ebay'u za 115 eurasów ![]() Na razie jestem zadowolony. Faktycznie urywa uszy więc przy zakładaniu trzeba poświęcić kilka sekund więcej na "dogięcie" małżowin i jest git. Szybka domyka się idealnie i nie paruje. Przymierzałem wcześniej Shoei Horneta i "zachuchałem' go od środka na amen. Tak samo było nawet z Schuberthem C3. Tylko Uvexa nie udało mi się zaparować, więc się na niego zdecydowałem. Jeżeli chodzi o świst to przy 100 km/h jest nawet cichy. Plusem jest zdejmowanie szybki bez narzędzi w kilka sekund. Oryginalne gogle Uvex Cros (te większe dla okularników) pasują idealnie. Szybkie odpinanie kasku nawet w rękawicach.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Plastyki sie sypia ale lotka nie jest potrzebna a dassaek polamiesz w kazdym kasku. Skorupa mocna. Testowalem latanie i spadania na glowe.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask enduro z szybą do 600 PLN - opinie, wnioski? | motormaniak | Kaski | 302 | 13.09.2021 21:16 |
Kask UVEX Enduro CARBON albo jaką inna alternatywa | nieludzki | Kaski | 28 | 14.10.2013 23:17 |
Metzeler Enduro 3 Sahara - Opinie użytkowników | czosnek | Hamulce, kola, opony | 35 | 15.06.2010 21:34 |
Gdzie mogę przymierzyć kask UVEX enduro? | bicio | Kaski | 23 | 29.01.2010 20:37 |