|
![]() |
#1 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Kilku znajomych ma te Lki i chwalą. W miarę lekki, niezawodny sprzęt. Ma swoje mankamenty, które są irytujące i mnie osobiście bardziej przeszkadzał zawias bez opcji regulacji niż słaby piec. Jeśli chodzi o wady to przy ostrej jeździe w terenie pali sporo i mały baniak może powodować problemy z zasięgiem. Pod Pikujem Maxowi brakło paliwa po przejechaniu bodaj 140 km. Do tego rama jest z gównolitu i znam co najmniej 2 przypadki gdzie gleba skutkowała pogięciem się ramy w okolicy podnóżków. Na czarnym to jedzie lepiej niż DRka. Zrobiłem na tym trochę kilometrów i uważam że jak ktoś szuka nowego, niewyszukanego, taniego duala, który mimo wad dowiezie cię wszędzie to Lka nie ma konkurencji. Piec pozwala utrzymać przelotowe 100-110 co dla mnie jest wystarczające a w terenie wystarczy dobra guma i ogarnięty kierownik aby jechać równo z mocniejszymi i lżejszymi maszynami.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Panowie bo to jest tak - jedni uważają, że nowe to syf, inni że super. Dla każdego co innego. Kiedyś było więcej metalu w moto, dziś plastiku - takie czasy. Uwielbiam Buicka Rivierę z 73 roku, ale na trasie z dzieckiem to wolę Forda z ABS,ESP i 6 poduszkami. Takie czasy. Czytam relację i wyszło mi, że dziś to albo latasz po mieście:
- albo po torze (w takim Lipnie to raczej wyczynowe niż z rejestracją) - albo na Ukrainie - w PL to już raczej słabo. Ostatnio na naszej spokojnej wsi, gdzie mamy dojazd do własnej działki stała Policja Leśna i rypali każdemu z silnikiem po równo.... 18 lat tam jeżdżę, 1 raz to widzę. Taki mamy klimat. Nowe jest INNEGO nabywcy. A to kupujący rządzą. Reasumując - Dymka rozumiem Twoje stanowisko, ale chyba powinieneś dodać "dla mnie to...", bo jak widać nie dla każdego ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zamiana hanbary Acerbis Rally II na oryg. białe osłony, ktoś chętny??? | Pirania | Wszystko dla Afryki | 4 | 21.07.2012 13:31 |