Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.06.2018, 15:35   #1
Polski

Polski's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Polski jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 5 godz 9 min 44 s
Domyślnie

Kurcze panowie mam problem, rok temu jak zmienilem regulator(juz nie mialem ladowania) i po wymianie, mialem stale 15.2V(teraz jak czytam okazuje sie ze mam za wysokie) ale w czym problem jezdzilem tak od poprzedniego sezonu nic mi sie nie po palilo i wszystko wydalo soe byc okey, do teraz jade mam caly czas 15.2-15.4V przy obortach 3-5tys. I przy wlaczeniu kierunkowskazu ppdchodzi mi do 15.6-15.8, a znowu jak wlacze dlugolie to spada na chwile do14.5 i wraca zaraz na 15.2 V pomiary pradnicy pokazaly mi tak przewody 1-2 okolo 70v, 1-3 tez okolo 70v natomiast 2-3 mam jhz tak 50-60v,(moze wina alternatora)i tak przejzalem wszystkie kostki i wydaja sie byc w dobrym stanie, przewody od reglera zlutowane, i dalej nie wiem co mam zrpbic z tym?

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Zasady Postowania