![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]()
miałem taka szybę MRA VARIO w afri przy zakupie
![]() jak mi sie polamamła nawet sie nie zastanawiałem nad inną jest wysoka i szeroka jeżdżę w kasku enduro i nawet w deszczu bez problemów daję rade. jak jedziesz w teren można zdjąć górną cześć i masz niską szbykę i cie ładnie wentyluje ![]() nad żadną inna bym się nie zastanawiał, jest dość droga ale watro kiedyś jechałem z lepim zamieniliśmy się motocyklami ma LC,8 był w szoku ze nie musi przecierać gogli w czasie deszczu. to co jest zaleta tej szyby to to ze pomiędzy jej dwoma częściami jest otwór, którym dostaje się słaba aczkolwiek wystarczająca masa powietrza. niwelując efekt zawirowań powstający na skutek różnicy ciśnienia przed szybą i za szybą. Jak jest mi gorąco w kasku muszę się lekko unieść na nogach ze by przewietrzyć kask, (183cm) POLECAM
RD07a, 非洲是最好的 ![]() Ostatnio edytowane przez chinol : 15.05.2009 o 13:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Wiktorów
Przebieg: 49000
![]() Online: 6 godz 32 min 53 s
|
![]()
Sporo tez już zmieniałem by komfortowo się przemieszczać.
Miałem takie oto zestawy: 1. Oryginalna krótka MRA - wali wiatrem po łbie. 2. Oryginalna MRA + deflektor Kuby - nadal wali wiatrem. 3. Szyba wysoka z allegro - znowu wali. 3. Szyba wysoka + deflektor - idealnie na asfalcie. Zero wiatru. Jazda z otwartą szybką. W terenie lata jak wachlarz. Przy pierwszym uderzeniu kaskiem o deflektor szyba pękła. 4. Zestaw bieżący ( od wczoraj ): MRA Vario - i chyba coś jest ze mną nie tak bo nadal wali wiatrem. Dodam ,że mam 186 cm i airoh szczękowy sv55s. Pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szyby motocyklowe | Orzep | Wszystko dla Afryki | 42 | 18.03.2021 04:51 |
kask i parowanie szyby | SARACEN | Kaski | 13 | 17.03.2012 08:26 |
Naprawda pękniętej szyby. | Bartas | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 8 | 01.03.2012 08:57 |