Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.03.2014, 23:51   #1
tmarc

Miasto: Katowice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
tmarc jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 36 min 16 s
Domyślnie

hm trudno polemizować z sprzedawcą ZNA SIĘ LEPIEJ NA TYM NA CZYM ZARABIA wśród moich znajomych mam szczęśliwych posiadaczy schoeiai schuberta te modele, które wskazałeś i wszyscy zgodnie stwierdzili że przepłacili w porównaniu do Nolana N104. Faktem jest, że nie jestem inżynierem NASA, który byłby w stanie porównywać ich wytrzymałości ale w testach były porównywane kaski i 104 nie odstawała, plusy to pole widzenia żaden z w/w kasków nie leży koło 104-ki, minus to podobno (tak opisywano w testach) rozszczelnienie na żądanie z czym się nie zgadzam i dotyczyło to podobno pierwszych modeli, ja z tym nie mam problemu. pin lock, blenda, szczęka z podbródkiem (dla mnie ważne bo z dołu nie wieje) waga powiedzmy ok (M 1640 gr). Proponuję poczekaj na 104 sprawdź sam. Powiem wam w tajemnicy, że największym problemem tego kasku jest jego dystrybutor, który go nie potrafi sprzedać. Znawcy tematu wiedzą o czym mówię ))) Najlepiej sam sprawdź i porównaj ja mam go rok i złego słowa nie powiem.
tmarc jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.03.2014, 08:45   #2
Wegrzyn

Wegrzyn's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 44000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 21 min 28 s
Domyślnie

Tmarc już kupiłem shoei, bo dostałem go za niewiele więcej niż N104, ale to już osobna historia. Szczęśliwy zbieg zdarzeń po prostu.
PS. Z tą sprzedażą nolana to masz rację, bo sprzedawca też o tym mówił, że czasem na zamówiony kask się nie mogą doczekać.

XRV750 RD07 / BMW R1200RT

Ostatnio edytowane przez Wegrzyn : 07.03.2014 o 08:48
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania