Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Polska

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.01.2014, 18:36   #11
zaczekaj
Asia

zaczekaj's Avatar

Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
Galeria: Zdjęcia
zaczekaj jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 21 godz 4 min 40 s
Domyślnie

1 Maj 2013

Pojechałam w okolice Gorzowa Wlk i kupiłam sobie motór. A co

Nowym nabytkiem od razu wybrałam się na rundkę bo ulubionych miejscówkach w mojej okolicy.
Powklejam zdjęcia z paru miejscówek, niekoniecznie już robionych tego samego dnia co kupno xt.

Wilcza Góra/ Wilkołak- bazaltowy szczyt o wysokości 367 m n.p.m. na Pogórzu Kaczawskim, pozostałość trzeciorzędowego wulkanu. W czasie eksploatacji kamieniołomu odsłonięto górnokredowe piaskowce występujące w obrębie złoża bazanitu. Obecnie rezerwat przyrody.

Jerzmanice-Zdrój- wiszące w powietrzu tory oraz wielkie żelazne mosty kolejowe. Skalne Źródło tzw źródełko św. Jadwigi. Jerzmanice były kiedyś uzdrowiskiem.

W Jerzmanicach ciekawe są jeszcze formacje skalne ''Krucze Skały'' Ze szczytu ładny widok na okolicę. Amatorzy sportów wspinaczkowych mogą tez potrenować zjazdy na linie,a kawałek dalej, w Nowej Ziemi samą wspinaczkę.

Staw Osadowy- Akwen Lena II, to zbiornik wodny utworzony z byłego stawu osadowego po nieczynnej kopalni rudy miedzi w Wilkowie.
W pobliżu kopalnie bazaltu. Można fajnie poEndurzyć.

Jeziorna, koło Nowego Kościoła. Wzgórze wznosi się 293 m npm na wschodniej krawędzi Działu Jastrzębnickiego. Krater wulkaniczny Jeziorna powstał w dawnym kominie wulkanicznym, z którego wyeksploatowano bazalty, odsłaniając wnętrze trzeciorzędowego wulkanu. Krater wypełniony w sposób naturalny wodą. stanowi unikalny obiekt geologiczno – krajobrazowy. W Nowym Kościele znajduje się też tor Motocrossowy u Bembeników.

Lasek Złotoryjski oraz Huta Legnica
Tam polatałam z Norbim oraz jego kolega na WR. Też fajny teren do Endurzenia, pod warunkiem, że nie przeszkadza nikomu smród wydobywający się z huty.

Niestety koledze z WR zaczął cieknąć olej z lag więc zawrócił do domu

Też długo nie pojeździłam. Urywa mi się linka sprzęgła. Do domu jednak kawałek, a świadomość powrotu bez zatrzymywania się, a w razie zgaśnięcia silnika odpalania na pycha powoduje, że pakujemy motocykl na pakę i zawozimy do domu. A tak naprawdę to chciałam się przejechać pick-upem

Jest u mnie bardzo wiele fajnych miejsc. Niestety nie z każdego mam zdjęcia.
Parę innych fotek

zaczekaj jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania