Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12.06.2013, 11:33   #1
Babel

Babel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: Pomarańczowy
Babel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 1 godz 32 min 49 s
Domyślnie

Dobrze Adagio pisze 250 też by wystarczyła- ja mam 400 - choć szukałem jakiegoś RFSa - jakby się trafiła ładna 250 - miałbym 250 , jak 525 to miałbym 525.
Zdaje sobie sprawę że nie ogarniam tej 400 -szczególnie manewry przy moich wzroście-bo odkręcic manetę na wprost to każdy potrafi.
Jeszcze raz ja twierdze że praktycznie pomiędzy 400 a 450 nie ma za dużej różnicy w mocy , sposobie jej oddawania a rożnice wprowadzeniu włóż pomiędzy bajki - przecież to taki sam motocykl - rama zawias - ważne kupić ładną sztukę a 400 jest najmniej wiec trudno coś trafić.
Ja pewnie następnego kupię 250 (może 2t - może 4T)

Dużo tez zależy od przełożeń - ja mam standard 14 /48 - jest łagodny ale szybki i 6 biegu nie uzywam nigdy nawet na przelotkach - wiem ze są za szybkie ale kupiłem kata z łańcuchem do wymiany i założyłem standard.
Pojeździłem kumpla 450 - on ma 13/52 - no wtedy na manete trzeba uważać bo łatwo idzie na koło .

Matjas - KTM z 2000 roku to zupełnie inny moto - inny silnik /zawias koła itp - wg mnie jak szukać to tylko roczników:2005-2007

Ostatnio edytowane przez Babel : 12.06.2013 o 11:35
Babel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania