|   | 
 | |||||||
| Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  26.09.2012, 11:23 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Gwe/Warszawa 
				 Motocykl: CRF1000, RD04   Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 17 min 16 s |   

No i mnie naszło żeby sobie kupić porządniejszą kurtkę (od 2 lat się zabieram za temat).  Wymagania: - duuuużo wentylacji - możliwie jasna, ew kolorowa (czerwona, granatowa, khaki, szara, srebrna...) - wypinana membrana - jakieś kieszonki w większej ilości - dobre protektory, mile widziane zewnętrzne wzmocnienia w newralgicznych miejscach - cena do ok.1kpln No i jak zwykle jest problem, mam 195cm i ok. 87kg, więc dłuuugo i szczupło. I tu jest problem, na klatę L-XL, ale rękawy XXXXL...przydała by się XXLka w wersji slim fit. Generalnie będę jej używał w chłodniejsze okresy, ale ja jestem chłodno lubny i chciałbym mieć szansę wziąć ją na jakiś wyjazd zagramaniczny, nie zależnie od pogody. Na Gore mi nie zależy, wolę mieć kondoma na zewnątrz niż się gotować w korku.  Mierzyłem: Helda (krótko), RST Adventure (b. krótko, ale kurtka zajefajna  ), Buse (krótko), Macna (GEO XL prawie dobrze, ale parę cm w rękawie by się przydało, w klacie ok), Wintex (krótko), Scott (kurtała X-one jest idealna, ale już zwykłe motocyklowe są krótkie), Rukka (krótko, ale jest opcja odpłatnego przedłużenia  ). Do sprawdzenia zostały jeszcze Hein Gericke (np. nowe modele Tuarega), może Modeka i STR/Halvarsson. Ktoś z długich coś podpowie (Mat, wiem, ciuchy BeMWe...  ).  A i proszę bez określeń, że tak to tylko w erze, ktoś musi robić coś sensownego, dłuższego niż przeciętna...   
				__________________ Afra - jedyna, wierna kochanka!!!!  Pożegnane bez żalu: 990S, 690R, DR650SE, XF650 Ostatnio edytowane przez majki : 26.09.2012 o 11:38 | 
|   |   | 
|  27.09.2012, 09:46 | #2 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 24 min 36 s |   

Pogadaj z Gregorem - jest podobnej postury co Ty i coś udało mu się zabezpieczyć...

__________________   | 
|   |   | 
|  27.09.2012, 10:21 | #3 | |||
|  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Gwe/Warszawa 
				 Motocykl: CRF1000, RD04   Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 17 min 16 s |   Cytat: 
 Cytat: 
  Z kurtką tak łatwo nie będzie (ściągacze, suwaki, membrana...). Lenox jest czarny... Z STR/Halvarsson jest ten problem, że nie mam gdzie mierzyć. Kiedyś w 3fun mierzyłem jakieś kurtki i szału nie było, a ceny spore...podoba mi się Quattra, ale ta cena...  Cytat: 

__________________ Afra - jedyna, wierna kochanka!!!!  Pożegnane bez żalu: 990S, 690R, DR650SE, XF650 | |||
|   |   |