![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Las jest państwowy a ja uważam sie za obywatela tego państwa, tak więc las jest także po części mój. Ot co mam do powiedzenia. A jak mam ochote wjechać do lasu to wjeżdzam i sie nie zastanawiam nad ustawami i innymi głupotami. Jest ryzyko jest zabawa
![]() ![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
![]() Cytat:
![]() Komentowanie Niemców, Żydów i księży pominę milczeniem, ale może moderator na to rzuci okiem. Co do tematu - straż parku (oraz co za tym idzie policja) ma prawo zatrzymać każdy pojazd poruszający się drogami nieutwardzonymi na terenie parku narodowego. Aby poruszać się po drogach nieutwardzonych w lesie wymagane jest pozwolenie dyrekcji parku lub specjalny znak na początku drogi typu: dojazd do posesji dla mieszkańców. Nieznajomość przepisów nie zwalnia od ich stosowania oraz otrzymania kar za nie.
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
Parki narodowe owszem. są chronione, ale zwykłymi lasami mało kto sie przejmuje. Leśnicy tylko pilnują żeby chojarków nie kraść. Po przeczytaniu tego tematu ciężko nie znać ustawy o lasach panstwowych, wychodzi więc na to że łamie przepisy świadomie. Nie takie przepisy łamią w tej naszej "drugiej Irlandii" ![]()
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez czosnek : 04.04.2012 o 12:15 Powód: Polityka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 1 tydzień 3 godz 35 min 50 s
|
![]() Cytat:
Powoli przestaję się dziwić pułapkom w lasach. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Nie wiem jakim pułapkom? Puki co na żadną nie trafiłem
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich leśnych dzidowników ![]()
![]() |
#7 | |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 6 godz 43 min 6 s
|
![]()
To trafisz, bo niestety spora grupa offowców robi rozpierduche w sposób bezmyślny.
osobiście uwazam ze : "wszystko można co nie można, tylko z wolna i ostrożna" czytaj mądzrze. Cytat:
![]() |
![]() |
#8 | |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s
|
![]() Cytat:
![]() Zwierzyna i tak łazi gdzie chce, bliskość autostrady im nie przeszkadza to jak mój motocykl który słyszą średnio przez 0,0015sek w ciągu całego życia.
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Szymon, wnoszę, że kompletnie nie znasz i w ogóle nie doceniasz leśników.
A Ty Misza polataj w niedzielę z rana na swoim moto po osiedlu domków jednorodzinnych w okolicy. Nie wiem, czy latanie z głową Ci coś pomoże. |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
![]() Cytat:
Tak jak piszą niektórzy wiele można ale z głowa i rozsądnie - a podejście że "a i tak kto mnie złapie?" jest dziecinne moim zdaniem. Są tereny koło puszczy Noteckiej - czy na Mazurach gdzie jest full dróg dojazdowych do miejscowości po szutrze i można śmigać na legalu - ale i tak najfajniej w Karpatach - ale i tam wjeżdżają barany do rezerwatów i nawet na Ukrainie już polują w niektórych miejscach na offowców. ps. na takiej zasadzie jak Ty Szymon oceniasz negatywnie niektórych leśników - oni potem każdy pojazd w lesie oceniają jako dzikusa co orze młodniki Ps II a se jeszcze przypomniałem - załatwiałem kilka lat temu wjazd do kamieniołomu Wojciech na grzbiecie Gór Izerskich - Pani nadleśniczy ze Szklarskiej zażyczyła sobie opłatę 2,5 tysia od motocykla, potem dowiedziałem się że Niemcy tam jeżdżą na Off legalnie i płacą takie ceny i tyla - nic nie jest więc obiektywne. Ostatnio edytowane przez mirek-wroc : 05.04.2012 o 10:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jazda po lesie | Pils | Kwestie różne, ale podróżne. | 213 | 15.10.2018 21:26 |
Motorkowa zielen czyli w lesie i w trawie.. | puszek | Polska | 6 | 19.03.2012 23:00 |