|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Bytom
Motocykl: 2x XTZ 750, 1x XTZ 660.
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 8 min 33 s
|
Jak będziesz chciał kupić, to mogę podesłać Ci poradnik kupującego XTZ mojego autorstwa
Jak będziesz chciał wyregulować zawory, też podeślę Ci poradnik mojego autorstwa W sumie to fotoporadnik krok po kroku ![]() Swoją drogą nie ma co się spuszczać nad tym tematem. W ST latanej po krzakach rama czasami pęka i tyle. Miałem już 5 ST i w 4 rama była ok. W 5 później wyszło, że była rysa, tylko nie wiadomo czy już za mojej kadencji czy po. Bądź co bądź została naprawiona i motorek lata
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 2 min 4 s
|
Wprawdzie Teresy nie mam, ale raz byłem o włos od kupna takiej, ale trochę zraziły mnie gmole przyspawane do ramy
w sumie można było przykręcić,ale właściciel zdecydował się przyspawać no a później napatoczyła się tania afra 03. Lata 90 te to dla mnie najlepszy okres zarówno z tego względu, że człek wtedy dorastał, powstawała najlepsza muzyka i produkowano prawdziwe motocykle.. AT, TA , ST, DR Big...każdy z tych motocykli jest warty żeby stać się jego właścicielem, choćby przez jakiś czas a dzisiaj mają niezaprzeczalną taką zaletę, że stać na nie wielu mniej zamożnych szaraczków (takich jak ja). Faktem niezaprzeczalnym jest, że zdażają się pęknięcia ram w ST, ale ta przypadłość nie dyskwalifikuje w żadnym wypadku tego motocykla. Rama jest stalowa więc łatwo ja naprawić (pałeł w poprzednim poście bardzo metodycznie wyłożył o co chodzi - i chociażby dla tego mój temat coś wniósł) w dodatku pęka w takim dość widocznym miejscu gdzie łatwo to zauważyć. A silnik to jest to czego wielu posiadaczy Afryk zazdrości Tenerowcom. Gdzieś już dawno temu też zamieściłem link z wyprawy Niemców do ameryki Południowej, podczas której to jednemu w Afryce pękła rama... jednak jak się później okazało ta Afra była bita i rama była nie fachowo naprawiana (spawana) i chłop się dowiedział o tym gdzieś w czarnej dupie.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s