|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  08.03.2011, 13:03 | #1 | 
|  |   

A żeby Ci było łatwiej na początku to zmierz jaką szerokość mają kufry, a jaką kierownica. Będziesz miał obraz całości podczas przepychania się np miedzy puszkami. Jeśli wyjdzie Ci ta sama szerokość to jest łatwiej, sam jesteś w stanie na bieżąco diagnozować sytuację na drodze. Rzeczywiście jest gorzej przy bocznych podmuchach wiatru i przy mijance z tirami, ale tragedii nie ma. W terenie tak jak piszą koledzy dużo łatwiej się podnosi. Jak się wywalisz na parkingu to też obijesz tylko kufry, a nie moto.  To jest moja afra załadowana w tamtym roku. Tak podróżowałam razem z żoną na pokładzie  DSCF0003.jpg 
				__________________ XRV750 RD07 / BMW R1200RT | 
|   |   | 
|  08.03.2011, 13:25 | #2 | 
|  Zarejestrowany: Feb 2011 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: 25.000   Online: 2 dni 6 godz 30 min 53 s |   

zajebi**** dzięki za wszystkie porady, a jak z tylnym amorem i ciśnieniem tylnego koła? Książkowo maksymalna całkowita waga dopuszczalna to 429 i teraz krótkie podsumowanie, bez wyższej matematyki.  Motur (~250kg) ja (~110kg) z pasażerką (~60kg) już się zbliżamy do maxa, a co dopiero kufry i bagaż. Co na to seryjny tylni amor? Jakie ciśnienie w kole? Jeżdzę na michelinie szosowo-turystycznym, bez korka.
		 | 
|   |   | 
|  08.03.2011, 14:29 | #3 | |
|  Zarejestrowany: Apr 2008 Miasto: Raczyce/Wrocław 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: 3 ....   Online: 1 miesiąc 21 godz 59 min 27 s |   Cytat: 
  jak mi   jak normlanie poppędzasz po asfalcie i lekkim szutrze nic się nie stanie - a jak już padnie poczujesz - ale jak napisałem bez napinki   Oczywiście powinieneś dokupić ustawiony pod taki zestaw amor wraz ze sprężyną - np Wilbersa - ale to wydatek na pozimie 1900- 3100 PLN  Więc żednego skakania po górach ) oczywiście z kuframi i plecaczkiem   
				__________________ AKTUALNIE SZUKAM PRACY!!! ale nadaję się tylko na szefa   Ostatnio edytowane przez puntek : 08.03.2011 o 17:22 | |
|   |   |