|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  10.05.2010, 20:14 | #1 | 
| Zarejestrowany: Apr 2009 Miasto: Sopot / 3CITY 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: 25 000   Online: 8 godz 5 min 28 s |  Z Helu do Świnoujścia plażą? 

Witam, chciałbym w tym roku dokończyć moją podróż dookoła Polski jak najbliżej granic. W zeszłym roku jechałem z Trójmiasta w kierunku według wskazówek zegara, przez warmię i mazury rosyjską i litewską granicą, ścianę wschodnią wzdłuż białoruskiej i ukraińskiej, potem przez bieszczady i Tatry kończąc w Kotlinie Kłodzkiej. Zabrało mi to 2 tygodnie i jestem w połowie. W tym roku chce pojechać odwrotnie do wskazówek zegara i trasa według planu wypadałaby wzdłuż morza   Zgodnie z założeniem projektu "jak najbliżej granic" trzeba jechać plażą. Jazda nad ranem i popołudniami, żeby nie rozjechać plażowiczów. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie stref wojskowych, parków narodowych i przede wszystkim służb pilnujących tego wszystkiego? Co grozi za taki numer? I tak to zrobię, więc chcę znać najgorsze z możliwych konsekwencje  Dzięki za podzielenie się wrażeniami i informacjami. Pozdro Kruszyna/Sopot 
				__________________   | 
|   |   | 
|  10.05.2010, 22:15 | #2 | 
|  |   

Wprawdzie nie jest to wyciąg z przepisów ale możesz poczytać o facecie, który miał podobny pomysł    http://forum.przyroda.org/topics4/qu...vt10870,15.htm | 
|   |   | 
|  10.05.2010, 22:28 | #3 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2009 Miasto: Niwy  CBY 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: 60+ Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 10 godz 42 min 39 s |   

Czytałem o takiej wyprawie jakis czas temu, było to chyba w Automobiliście. Trzech gości na poczciwych WSK-ach, jechali plażą i mieli zgody urzędów morskich oraz wszystkich świetych na poruszanie sie po pasie nadmorskim. znalazłem  http://wsk-fenix.republika.pl/wsk.viabaltica.html   i dalej http://wsk-fenix.republika.pl/wsk.viabaltica01.html Ostatnio edytowane przez matata : 10.05.2010 o 22:33 | 
|   |   | 
|  10.05.2010, 23:21 | #4 | 
|  Zarejestrowany: Oct 2008 Miasto: Szczecin 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze Przebieg: rośnie   Online: 2 miesiące 1 tydzień 18 godz 10 min 58 s |   | 
|   |   | 
|  11.05.2010, 00:36 | #5 | 
| outsider  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Rumia 
				 Motocykl: drz   Online: 2 tygodni 9 godz 51 min 55 s |   

Robiliśmy taką trasę kajakami (noclegi na plaży), choć motocyklem też kawałek przejechałem. Napewno najtrudniejszy temat jest ze Słowińskim Parkiem Narodowym Nie liczyłbym na zgodę, a skuteczność strażników jest bardzo duża. Nasze namioty namierzyli bardzo szybko i nawet zgoda na piśmie im się nie podobała. Natomiast z wjazdem na poligon w Wicku raczej nie powinno być większego problemu poza czasem ćwiczeń. Jeśli zamierzasz nocować na plaży to zgoda urzędu morskiego jest mocno wskazana. 
				__________________ "Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach" Ostatnio edytowane przez kiub : 11.05.2010 o 00:38 | 
|   |   | 
|  11.05.2010, 11:22 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Feb 2010 Miasto: Inowrocław 
				 Motocykl: RD07a   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 10 godz 23 min 35 s |   

Pomysł bardzo mi się podoba. Chętnie też bym śmignął plażą  Wydaje mi się, że temu gościowi na quadzie zrobiły się problemy przez to, że tak bardzo to nagłośnił i ludzie zaczęli się burzyć. Jakby załatwić wymagane pozwolenia i ominąć park krajobrazowy to nie powinno być żadnych problemów   | 
|   |   | 
|  11.05.2010, 12:34 | #7 | 
| Zarejestrowany: Apr 2009 Miasto: Sopot / 3CITY 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: 25 000   Online: 8 godz 5 min 28 s |   

Dzięki chłopaki za szybką reakcję! Szczególnie interesująca była lektura relacji chłopaków na WSK-ach. Gość na quadzie faktycznie dał ciała, że to nagłośnił. Mam nadzieję, że nie zablokował i nie spalił tematu. Na początku miałem zamiar pojechać na dziko. Byłem przekonany, że o żadnych pozwoleniach nie mam mowy! Ale teraz zmieniłem zdanie. Pozbieram tyle pozwoleń ile się da. Najwyżej przesunę termin o kilka tygodni. Na resztę etapu trzeba będzie przypalić głupa  Pracuję nad relacją z zeszłorocznego etapu. Mam nadzieję ją w krótce opublikować na forum. oto kilka fotek gdzieś spod granic Polski: Dzięki i pozdrawiam 
				__________________   | 
|   |   | 
|  11.05.2010, 12:39 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: DW 
				 Motocykl: Pyr pyr Przebieg: dowolny Galeria: Zdjęcia   Online: 5 miesiące 2 dni 19 godz 26 min 48 s |   

Zapewne jak jechałeś granicami to też nie była to dokładnie linia granicząca dwa kraje. Myślę, że bezpieczniej i rozsądniej będzie jak będziesz jechał drogami/ścieżkami wzdłuż plaży. Na trasie całego wybrzeża zazwyczaj jest taka droga. A jak będziesz mial ciśnienie na plażę to wstaniesz o 3 w nocy i dwie godziny poszalejesz   Zważ ponadto, że to dzial ogólny i już pewno odpowiednie służby dodały Ciebie do "obserwowanych" lub "ulubionych"   | 
|   |   | 
|  11.05.2010, 12:45 | #9 | |
| Piast Kołodziej  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Toruń 
				 Motocykl: RD03   Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s |   Cytat: 
   | |
|   |   | 
|  11.05.2010, 13:11 | #10 | 
|  Zarejestrowany: May 2009 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: RD03 Przebieg: Cofany   Online: 4 dni 21 godz 4 min 25 s |   

To prawda, i nie tylko pospać. To by był komiczny sposób na trafienie do paki za podwójne zabójstwo.
		 | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Wyprzedaż w Honda Plaza | KML | Wszystko dla Afrykańczyka | 10 | 03.03.2012 11:18 |