![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23.26% |
Nie |
12 | 27.91% |
Potrzebna korekta |
21 | 48.84% |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Niepozorny
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 4 godz 51 min 21 s
|
![]()
Nie chce mi się siać wiatru czy też podkręcać spirali agresji więc dopóki czy to poprzez demokrację lub poprzez zamordyzm nie ustalimy czegoś sensownego, informuję, że składke wpłaciłem a i nformację o tym umieściłem w swoim podpisie pod postami.
Może to jest sposób na zachęcenie ( zawstydzenie ) tych co nie wpłacili? Moje zdanie jest takie, że trzeba uzyskać kasę takimi "miękkimi środkami " a jeśli to nie pomoże to byłbym za tym aby nie płacącym odebrać prawo zamieszczania postów. To może wyjść temu forum na zdrowie.
![]() |
#2 | |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Słusznie Lewar prawi.
Jeżeli nie można zapewnić usług na odpowiednim poziomie (wydajności serwera) dla 2000 użytkowników ze składek 150. To nie ma powodu robić z forum przedsiębiorstwa. Jeżeli pojawią się osoby, podmioty które płacą za coś to zaczną stawiać wymagania- bo nabędą takie prawa. A to już tylko chwila do zmiany nazwy na GS/TT Travel ![]() "Nasi" dostawcy są i będą mile widziani, a którzy to są "Nasi" to mam nadzieję że każdy wie i czuje. PS. Nigdzie nie zapisałem, ale zapłaciłem i płaciłem. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Motocykl: RD04
![]() Online: 5 dni 4 godz 34 min 4 s
|
![]()
Skoro na 2000 tyś zarejestrowanych zapłaciło 105, to resztę wyjebać i tyle. Zrobi się mniejszy ruch, mniejsze obciążenie na serwerze, nie będzie jednostrzałowców z ogłoszeniami (a jak będzie to się post wypierdoli), a jak będzie ktoś chciał coś sprzedać, to niech się najpierw wykaże. Nie będzie pierwszego postu w stylu: "sprzedam używane prezerwatywy", a po zjebce w drugim poście odpowiedzi: "ale jak długo czytam forum".
Mam wrażenie, że większość zarejestrowanych zrobiła sobie z forum kopalnię wiedzy i informacji, miło spędzają czas na czytaniu relacji z wyjazdów. Niestety, ale informacja w dzisiejszych czasach kosztuje. Takich gości którzy produkują różne szpeje do naszych motocykli i udzielają się też "nie biznesowo", zostawiłbym w świętym spokoju. Niech są, niech robią, niech nam sprzedają i niech zarabiają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Fajny pomysł z tym podpisem - ale i tak widać kto płaci - gwiazdka się przy nim pojawia
![]() Najlepsze rozwiązanie to wyłączyć warsztat oraz możliwość wklejania fotek, filmów i przenieść tą rozmowę do nieoficjalnej ![]() Co do prowizji to chyba jakiś stopień gradacji powinien być zachowany - tak też jest na alledrogo. Np.: Przedmiotowo: - 1% od motocykla - 2%/3% od części serwisowych (ceny dla forum) - 5% od sprzedaży detalicznej pierdół - 5% od gadżetów (chociaż tego nie rozumiem, bo robi się to tylko dla forum i zachodu od tego od kilograma - i przynajmniej ja robię to non profit) Cenowo: - od 5000 - 1% - od 1000 do 5000 - 2% - od 500 do 1000 - 3% - do 500 - 5% Składki min. 20zł Admini - zwolnieni ze składek. Co Wy na to? I PRZENIEŚCIE TO DO OPCJI WIDOCZNEJ PRZYNAJMNIEJ DLA ZALOGOWANYCH
![]() |
![]() |
#5 | |
Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
|
![]() Cytat:
KOLEDZY...proponuję przeczytać rzecz lub kilka o warunkach, na jakich w RP można prowadzić działalność gospodarczą, co to jest działalność gospodarcza i kiedy, gdzie to należy zgłosić i komu i jakie rodzi to konsekwencje!!! Tyle z mojej strony na temat pobierania opłat od "Producentów i Dostawców". Dziękuje ![]()
...to jest wprost niezbyt mądre, ale w samym założeniu mądre. Ostatnio edytowane przez e200g_ : 17.02.2010 o 20:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
Po 2. - to tylko pomysł Po 3. - to opłata byłaby dobrowolna nadal, nie egzekucja i automat, to gradacja przykładowa, koszt mógłbym być doliczony do składki, opłacany jako składka - łorewa, może być 0,5% - nieważne. Ważne aby sprzedający dali radę wcisnąć to w marżę bez znacznej podwyżki ceny ![]() Po 4. - ok. 300 udzielających się stale + stare wygi, a reszta za free korzysta z serwera, za który inni płacą, więc jakiś pomysł ograniczenia jest chyba w porządku, zwłaszcza, że funkcjonuje od dawna w ograniczonej wersji. Już się zamykam i znikam. Do widzenia. Greg - do finansów lub innych tematów (płacący / zalogowani) - ważne aby nie prać bielizny przy sąsiadach ![]()
Ostatnio edytowane przez jorge : 17.02.2010 o 20:28 |
|
![]() |
![]() |