View Full Version : MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka
Panowie Szanowni
po raz kolejny pojawia się temat puszek przelotowych Motada.
co to za puszki nie będę sie rozpisywał i nie mam zamiaru podejmować dyskusji nt. wyższości Akarpiowicza nad Leonwidzi lub innym Arołem.
chodzi o to że jest WYPRZ. i sprzedają SAME puszki. z tego co wiem, bo sam temat przerabiałem i tak trzeba było dorabiać lub przerabiać rurę łączącą.
więc jeśli ktoś ma gdzie, lub wie JAK, to może sobie zakupić taką puchę za.... no właśnie... ;)
za 60 funtów. co daje jakieś 280PLN - myślę, że w tej chwili powodów do dyskusji na temat tego czy może nie akarpiowicz ubywa jakby...
sam kupuję trzy sztuki WIĘC do sedna: jeśli ktoś chętny to proszę o info na maila office@motooiler.pl , lub na priv.
możemy podzielić koszty wysyłki a za jakość doznań słuchowych ręczę. to zajebisty wydech a za te pieniądze po prostu grzech nie brać.
ręczę, że afri nawet BEZ dbkilera chodzi rewelacyjnie i nie jest to wcale głośne. super basy i odczuwalnie lepszy dół. w tej chwili taki wydech ma Misiek i Bedi na mojej byłej. pewnie tez kilku innych bo to kolejna akcja pt. Motad tylko chyba pierwsza i ostatnia w tej cenie.
UWAGA zeby była jasność: do kupienia jest SAMA puszka z db kilerem i obejmą mocującą.
BEZ sprężyn i ruły łączącej i nie ma innych opcji jakby ktoś był dociekliwy.
żeby nie zamulać, bo to co dobre szybko się kończy temat zamykam w środę 13.01 o 12. wtedy też składam zamówienie.
zdrowaś
matjas
p.s. żeby była jasność: MATJAS nie zarabia na tym dilu. pucha koszci 59 funciaków i coś tam trzeba będzie dorzucić za koszty przewalutowania złotówek na funty przy przelewaniu siana. nie ma sensu, żeby każdy płacił osobno do UK bo się burdel zrobi. ILE to będzie dodatkowo dam znać jak będę już wiedział dokładnie ile ludzików chce się zaopatrzyć i jakie są koszta transportu z UK za taką pakę.
w każdym razie w całości te koszta bankowe to groszowa historia jest niemniej nie chcę ponosić tych kosztów co chyba zrozumiałe.
Potwierdzam słowa Matjasa co do walorów motada. Gada pięknie, jest lekki i nie zabójczo głośny, a basowy pomruk daje dużo radości w "napominaniu" nie usuwających się kierowców w korku. Jeśli ktoś chce obejrzeć/posłuchać w Krakowie - zapraszam.
Wie ktoś może czy do Trampka 650 mam szansę to wpasować?
Może ktoś już próbował?
jakby ktoś był zainteresowany..
http://www.youtube.com/watch?v=v_4bJPKIggs
to z czy bez db-killera?
Gada naprawdę zajebiście, ale boję się że nie zdzierżę po 100km.
Dlatego nie dziękuję, ale latawcom w koło komina polecam. Cała ośka będzie słyszeć że wyjeżdżasz:)
jeździłęm z tym i dalej. naprawdę nie ma chamstwa. powyżej ośmiu dych już go nie słychać przy stałym otwarciu manetki. jak odkręcasz to owszem tak ale bez przesady.
dobrym miernikiem tego czy jest za głośno jest zawsze /IMHO/ osoba jadąca z tyłu i tu Pastor może potwierdzić, że nie jest źle.
papa
matjas
Ty a powiedz jak to mocowanie wyczarować, jak byś mi pomógł z tymi pierdołami niezbędnymi do zamocowania to mejbi bym się dał naciągnąć.
Gada naprawdę zajebiście, ale boję się że nie zdzierżę po 100km.
Dlatego nie dziękuję, ale latawcom w koło komina polecam. Cała ośka będzie słyszeć że wyjeżdżasz:)
bez paniki pany
mam taki i:
- bez db killera fajnie slychac, fajnie strzela przy redukcji ale - co podkreslam ku uwadze - bez extremy, bez zmeczenia
- z db killerem - jw tylko ciszej
a, i jeszcze jedno - nie latam tylko kolo komina jak kolega byl uprzejmy ocenic..... :Thumbs_Down:
spoko spoko, tak napisałem bo jestem cholernie na to wrażliwy. Pod koniec sezonu przepaliłem łorginał i kuźwa bez aspiryny się nie dało no. Natomiast wylotówki do sklepu to był czysty lans, ludzie w oknach etc.
JARU: z db kilerem to jest sąd w tym klipie;
HANS: przeca nikt nic nie ocenia. pisze ino ;)
TROPAS: masz szanse to wpasować do trampka tak samo jak ja będę dwie sztuki wrzucał do caponorda. trzeba będzie znaleźć Panaodgięciarur. najlepiej rur nierdzewnych. dwa kominy 600PLN + gięcie ok 200PLN /tak mniemam/ to 800PLN i latasz. NAJTAŃSZE 2szt LEONWIDZEW do Capo to min 1600PLN. to już wolę te 800PLN przepić ;) lol
tak wogle to ja swojego od razu oddaję do szkiełkowania. bo org. masakrycznie jest oczojebliwie błyszczący. jak ktoś reflektuje bo mu sie podoba taki dizajn to też możemy się skminić od razu na miejscu we wro to załatwię. piękna satynowa powierzchnia potem + MOZNA ZROBIĆ ZAJEBIASZCZE NAPISY/grafikę na tumniku ;) jak się zaploteruje napis najpierw folią do piaskowania.
UWAGA: jakby komuś szczeliło do gowy to nie wolno nierdzewki piaskować - komin zrobi się wtedy szorstki i będzie łapał każdy syf - nawet z rąk czy odzieży.
Z OSTATNIEJ CHWILI:
napisał mi właśnie Panmiłyzwyspy, że tumniki mają w komplecie DEBEKILERA oraz OPASKĘ mocującą komin. eta wsio. bol'sze nie budiet.
zdrowaś
matjas
Czyli co, wsio jest, tak? tylko rurę cza dorobić?
komplet z fabryki to:
- komin
- opaska
- rura
- db killer
- sprezynki laczace komin z db killerem
ja u siebie dorabialem jeszcze łącznik opaska - rama, co zajęło mi 40 minut....
w tym komplecie jest tylko KOMIN, OPASKA, db KILER
pisałem ale tak na wszelki dodaję. oryginał pasował tylko do RD07 w reszcie trza było młodzić. zresztą - wszystko to już było.
JULIO - odpowiedzi na Twoje pytania są w postach powyżej ;)
decydować się w weekend, policzyć kasę i w poniedziałek mieć jasność ;) :) ;)
zdrowaś
matjas
No dobra, pytanko: to jest tłumik uniwersalny czy dedykowany? Na stronie nie widzę do XRV wersji. Ma to to jakąś homo czy nie za bardzo? Może ktoś go z leonem porównać (głównie dźwiękowo)??
no i się zaczęło ;)
porównywania obszerne były w poprzednim i jeszcze poprzednim wątku ;)
słyszałem i Leona u Bajrasza i mojego. Leon jak dla mnie bardziej 'głucho' dudni. niemniej - NAPRAWDĘ Motad ma piękny bas i zawodowo nisko schodzi dźwiękowo. absolutnie można go postawić obok leona. również wagowo - ok 2,5kg.
jak Bedi odjeżdżał na mojej Afri to mi się łezka zakręciła w oku - taki sąd to skarb.
Motad Venom ma pełną Homologację EU z db kilerem.
na stronie Motada już nie ma info o dedykowanym do XRV - towar wychodzi z produkcji i jest to WYPRZ. jak napisałem powyżej.
co do dedykowania - TAKA SAMA pucha przyszła do mnie jako dedykowana do XRV w komplecie z ruro itede. TAKA SAMA pucha x2 szła do CAGIVY raptor 1000ccm.
takie też same dwie zakładam do swojej 1000ccm Capo - mam nadzieję, że nie będzie za głośno na pusto.
kolesie się na tym znają i wygląda na to, że jest spora uniwersalność.
to tyle w kwestii dedykacji do konkretnego modelu chyba. jest pewnie spory zakres pokrywających się modeli - wygląda na to przynajmniej wg producenta, który jednak w końcu ma jakąś renomę.
zdrowaś
matjas
Spoko, spoko. Ja nie z tych zaczepliwych. ;) Pytam, bo mam szansę w podobnej kasie kupić używanego leona i się zacząłem zastanawiać. I tak do 04 trzeba będzie trochę pomodzić. Generalnie chcę trochę(!) głośniejszy wydech z HOMOLOGACJĄ.
Czytałem wątek Podosa. ;) To jest ta sama wersja Venoma (on nie jest z nierdzewki?)? Było coś pisane o wznowieniu prod. i teraz znowu robią wyprz, jak poprzednio?
A zapytam jeszcze jak się 04 na nim latało? Poza tym, że ładnie gada, to jak odczucia pozostałe? Dużo było rzeźby z mocowaniem, dolotem?
A zapytam jeszcze jak się 04 na nim latało? Poza tym, że ładnie gada, to jak odczucia pozostałe? Dużo było rzeźby z mocowaniem, dolotem?
Lata się z nim dobrze, oprócz tego, że w mojej sztuce nie ma osłony na rurę dolotową, co spowodowało przyjaranie nogawki po pierwszej jeździe. Mocowanie nie jest skomplikowane, ja miałem bez sprężyny, więc dokupiłem takową w Castoramie za parę złotych. Sympatyczne jest w tym wydechu to, że pokazuje pazur dopiero przy daniu w palnik, normalnie na wolnych obrotach i przy równym gazie jest spokojnie. Mnie ten wydech cieszy bardzo i podoba się wszystkim, którzy na mojej afri jeździli.
ten Motad jest z nierdzewki.
godo i loto toto jak Bedi napisał ;)
do Leona nie porównuję. za tą kasę naprawdę krzywdy nie ma ;)
do Afri Leon jakieś chyba z 1200 a do mojej obecnej po okazji 1600... ;( więc sie nie zastanawiam i będę rzeźbił.
nie ma sensu mówić o tym ile BYŁO rzeźby. bo teraz będzie więcej - przedtem do przeróbki był dolot, teraz trza dolot dorobić. ogólnie w XRV sztuka nie taka wielka. nie wiem co ja pocznę u siebie. ale jakoś dam radę.
jak będziecie dorabiać to Bedi dobrze mówi - ja też mam pientknie podziórawioną prawą nogawkę ;) warto czymś osłonić dół ruły wylotowej. ale to już jest niuans, czy jakoś tak ;)
zdrowaś
Matjas
Zamówienie zbiorcze, zrobiło się debatą a nie o to chodziło chyba, więc Matjas weź daj link do lektury i będzie sprawa załatwiona, bo ja w tej gmatwaninie już nie wiem co jest w paczce z tym wydechem. I co cza dorobić, jakie nogawki o co kurna kaman i w ogóle to imieniny miałem wczoraj toteż mogę lekko nie ogarniać, cza mi dużymi literami pisać;D
TROPAS: masz szanse to wpasować do trampka tak samo jak ja będę dwie sztuki wrzucał do caponorda. trzeba będzie znaleźć Panaodgięciarur. najlepiej rur nierdzewnych. dwa kominy 600PLN + gięcie ok 200PLN /tak mniemam/ to 800PLN i latasz. NAJTAŃSZE 2szt LEONWIDZEW do Capo to min 1600PLN. to już wolę te 800PLN przepić ;)
W Trampku komin jest jeden :)
Za gięcie szacujesz 200zł też za 2 kominy?
mam pytanko - czy ktoś z wrocławia ma może taki wydech w swojej afryce? chetnie bym posłuchał, obejrzał zanim sie zdecyduje.
TROPAS: masz szanse to wpasować do trampka tak samo jak ja będę dwie sztuki wrzucał do caponorda. trzeba będzie znaleźć Panaodgięciarur. najlepiej rur nierdzewnych. dwa kominy 600PLN + gięcie ok 200PLN /tak mniemam/ to 800PLN i latasz. NAJTAŃSZE 2szt LEONWIDZEW do Capo to min 1600PLN. to już wolę te 800PLN przepić ;) lol
matjas
Czy możesz podesłac średnicę i długośc tego tłumika? Może do swojego trampka bym wsadzil? Nie ukrywam, że cena jest korzystna :)
Matjas napisał co jest w zestawie:
Z OSTATNIEJ CHWILI:
napisał mi właśnie Panmiłyzwyspy, że tumniki mają w komplecie DEBEKILERA oraz OPASKĘ mocującą komin.
A co do przypalonej nogawki to Myku sobie dorobił do Leona fajną osłonkę i podejrzewam, że motyw i tu się sprawdzi: http://picasaweb.google.de/nelusia21/OslonaDoLeona#
Jakby co to tu jest poprzedni temat z zamówieniem na Motady: http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=1097&highlight=motad. Co nieco też tam chłopaki napisali.;)
CAŁE info dla leniwych i na kacu jest w pierwszym otwierającym poście :)
we wro obecnie tłumik takowy posiada Misiek.
średnicy tłumika ani jego długości nie podam ponieważ moją afrykę ma skubany Bedi ;) jego musisz zapytać.
dla poglądu wrzucam zdjęcie swojej jak jeszcze była moja ;)
nie wiem czy będzie pasować do Trampka. pewnie tak samo będzie pasować jak do mojego Caponorda :haha2:rozumicie wicie.
zdrowaś
matjas
Mam u siebie. Db killera nie używam- nie jest super głośny, nie męczy i gada bardzo fajnie ;)
do posłuchania w Częstochowie.
rafalkefir
08.01.2010, 14:41
Jestem chętny na zakup.
Puszka wydechu ma około 47 cm długości, piszę około, ponieważ zarówno po stronie wlotu, jak i wylotu jest lekko wypukła. Owal ma wysokość około 12 cm, a szerokość razem z nitami około 10 cm. Końcówka wylotu ma w linii prostej 4,5 cm, wlotu też. Rura dolotowa ma 33 cm.
Myślę, że to jest nieziemska okazja. Najtańszy w Niemcowni jaki znalazłem kosztuje ponad 800zł (kompletny):
http://cgi.ebay.de/MOTAD-Venom-Auspuff-Silencer-Honda-XRV-750-RD07-NEW_W0QQitemZ380154630520QQcmdZViewItemQQptZMotorr ad_Kraftradteile?hash=item5882fb5178
spoko Madziar ;) - jakby nie było okazji to bym fermętu nie siał ;) :) ;)
tak pomyślałem, że tą rułę to i tak można olać - nie pasowała u mnie ani w RD07a bo jest kolizja z kierunkami.
za tę stówę to można u jakiegoś kumatego tłumikarza dorobić.
tak sobie pomyślałem że jak juz ten złom przyjedzie to może dobrym zwyczajem ktoś zna kogoś kto może dorobić kilka takich ruł od razu i będzie dla wszystkich chętnych. no ale to tylko taka dzika myśl.
sam nie będę już miał na to czasu - sporo mam roboty.
no to zbiera się silna grupa ;)
zdrowaś
matjas
pees: co do dorabiania to dla osób z Zielonej Góry lub lubuskiego wogle polecam z czystym sumieniem i serdecznie pana Jurka ze Świdnicy pod Zieloną Górą. pod jego smukłymi recami pianisty metal śpiewa, że tak się wyrażę. u niego doginałem swoją rurkę - narysowałem chłopu na kartonie jak ma być i pojechałem do gorzowa samochodem. jak wracałem następnego dnia to już było gotowe za 40PLN. rura została przecięta, wykrojony kawałek, zespawana pod innym kątem a spawy spolerowane. NIE MA ŚLADU. no ale to dla lokalesów ewentualnie wskazówka.
Cholercia, żeby mój oryginalny nie był w idealnym stanie, to bym sobie chyba taki sprawił :vis:
Poproszę o 1 szt.:D
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
no to jak już się klaruje to proszę znanym schematem jedziemy dalej:
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
...
Artuditu
08.01.2010, 22:28
Ile gość ma tego na stanie? Zaraz zacznie się zamawianie po 10szt na handel i dla reszty nie starczy. Wiem że mogę sobie tym narobić wrogów ale chyba nie po to ktoś ogarnia temat i się trudzi dla forumowiczów, żeby ktoś inny sobie na tym później robił interes.
Taka osobista dygresja.
Niech to nie będzie tematem późniejszych dywagacji w tym temacie.
Jeśli źle odczytuję intencje to szczerze przepraszam.
chłopaku nie wiem ile tego jest na stanie i nie ukrywam, że również trochę się martwię, że może braknąć skoro takie mamy ssanie ;)
jak się okaże, że nie styka na zamówienie całości to się okroi i niestety każdy weźmie mniej niż chciał czyli tylko dla siebie bez ciotek i wujków choć chciałbym uniknąć takiej jatki.
nie jestem skłonny oceniać dlaczego ktoś bierze dwa czy jeden, lub pięć. jak kogoś stać i ma chęć to niech bierze i 10.
póki co chcę rozwiązać kwestię określenia ile sztuk idzie z UK tak wogle bo się z tego paleta zrobi jak tak dalej pójdzie - chodzi mi głównie o koszt transportu.
biorąc pod uwagę cenę nie chcę czekać z zamówieniem dłużej niż do środy.
wiem, bo pytałem, że 10szt spokojnie jest. pewnie i spokojnie jest 20szt. w końcu to nie firma garażowa tylko poważny wytwórca.
matjas
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
8.majki 1szt (narazie pewne na 50%, pon-wt się określę dokładnie ;) )
AnubisXRV
09.01.2010, 08:08
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
W tym momencie muszę lecieć na priv'a odezwę się wieczorem, jednakże pragnę go na 100% :)
pyntront
09.01.2010, 08:47
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt.
randal 76
09.01.2010, 08:53
:umowa: Powiem tylko że cena jest atrakcyjna , miałem w swojej babuni taki
gadał miodzio !!!!:at::at::at: jest to idealne rozwiązanie pod węszy stelaż i waga wydechu około 1,5 kg może nawet mniej.:)
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
8.majki 1szt (narazie pewne na 50%, pon-wt się określę dokładnie )
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
Czy ktoś porownywał jego głośność do leona? Który głośniejszy?
Leona testowałem i działa bardzo dobrze, jest cichy (jak na tego typu tłumik) i dodaje wigoru silnikowi.
Co do ilości zamawianych sztuk to sądze że było by sprawiedliwie rozdzielić każdemu po sztuce a jak wystarczy to po tyle ile chcą.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12 RAFWRO 1 szt.
pyntront
09.01.2010, 09:22
Co do ilości zamawianych sztuk to sądze że było by sprawiedliwie rozdzielić każdemu po sztuce a jak wystarczy to po tyle ile chcą.
:Thumbs_Up: Słusznie prawi
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
randal 76
09.01.2010, 09:52
Co do db killera mam fotki ,może wam się przydadzą .Zrobił je Mariusz hmmmmm z Krakowa nie pamiętam dokładnie ale dziękuję .
Czy ktoś porownywał jego głośność do leona? Który głośniejszy?
Co do ilości ... każdemu po sztuce a jak wystarczy to po tyle ile chcą.
jeśli idzie o głośność to tak jak napisał ja powyżej: leon ma bardziej głuchy i matowy dźwięk. to jakość bardziej niż głośność ;) ale co do samych db to jest podobnie bez korka.
korków nie ma sensu dorabiać!!! czytać pany co jest w zestawie ;)
jeśli idzie o ilość dostępną to owszem zgadzam się z wielebnym Dziejem.
tak zrobimy jeśli będą problemy z dostępnością w zakresie, który nas wstępnie interesuje. mam nadzieję, że nikt się obrazi.
trzymajmy kciuki jednak za powodzenie naszych planów. pozytywne myślenie to podstawa. a jak wszyscy będziemy myśleć pozytywnie to musi się udać :D
zdrowaś
matjas
no to ja też wchodzę, poproszę o sztuk jeden/1/.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
Przepraszam że wprowadzam zamęt, ale mnie kilka rzeczy ciekawi. W ogóle co to za firma Motad? Czy to kolejna firma garażowa jakich teraz wiele, a doskonała promocja stawia ich prawie na równi z Akrapem, Leo itp.? Czy tłumik w ogóle przeszedł jakiekolwiek testy na hamowni, czy tylko jest dedyowany do Afryki bo ma mocowanie odpowiednie.
randal 76
09.01.2010, 11:37
Przepraszam że wprowadzam zamęt, ale mnie kilka rzeczy ciekawi. W ogóle co to za firma Motad? Czy to kolejna firma garażowa jakich teraz wiele, a doskonała promocja stawia ich prawie na równi z Akrapem, Leo itp.? Czy tłumik w ogóle przeszedł jakiekolwiek testy na hamowni, czy tylko jest dedyowany do Afryki bo ma mocowanie odpowiednie.
Motad to firma z tradycjami http://www.motad.co.uk/
tłumaczenia mr.google
MOtad jest własnością prywatną, brytyjskiego projektanta i producenta wtórnym układów wydechowych motocykli.
Przez ponad 40 lat nazwa Motad jest synonimem dobrze skonstruowany, długotrwały, drogi prawnej wtórnym układu wydechowego motocykla. Ostatnio dealerów zostały uznane Motad jako wiodący dostawca stali nierdzewnej rury spustowe zamiennych i systemów popularne rowery jak Honda Fireblade, Suzuki Bandit, Kawasaki i Yamaha Fazer ZXRs. Zakres BMW jest również rośnie. Tradycyjne wyczerpuje Motad motocykla dostarczane są ze stali nierdzewnej i stali chromowo głęboki połysk.
Wiele tysięcy zostały dostarczone i Motad, Nexxus i N-eta marki będą znane wielu jeźdźców. Łatwość wyposażenia, budowy wysokiej jakości i niezawodności zostały cechy, które przyciągają właścicieli do zakupu Motad produktów. Produkcji i rozwoju w Wielkiej Brytanii blisko naszych klientów jest dla nas ważne, obsługi klienta, a ich opinie są niezwykle istotne dla powodzenia Motad biznesu.
Wszystkie produkty są w pełni zaprojektowane, ciągle udoskonalany i rozwijany tutaj w Wielkiej Brytanii za pomocą testów Dyno i urządzenia do pomiaru przepływu gazu.
Ostatnio Motad postawiło na rozwój produktów w czterech głównych obszarach. Kompleksowej, slip-on i przykręcane na rasę i drogi prawnej puszki spalin, dostarczany z włókna węglowego i stali nierdzewnej, sprzedawany pod nazwą Venom marki i up-to-zakres dat zastąpienie stali nierdzewnej rury spustowe z najlepiej sprzedających się rowerów w Europie. Najnowszym dodatkiem do gamy zostały Venom wyczerpuje Scooter - stal system żywienia drogowego Venom prawnych tłumika do oferty wymiany przystojny systemu na korzystną cenę. Najnowszy dodatek jest Venom pełny system opłacalne trasy w celu zastąpienia systemu z pełnym nierdzewnej rury i ustawić kolektor - uzupełnione drogowego Venom prawne mogą.
W celu uzyskania dalszych informacji, sprawdź nasz asortyment, lub kliknij na Kontakt, lub zapytania strony.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
tropas juz poprawione ;) tylko mi z 1 na 2 sztuki zmien teraz
Transglobal
09.01.2010, 13:11
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
Ktoś się będzie chciał pozbyć oryginału od 04?
Tylko apeluję o porządek. Jesli conajmniej dwie osoby będa chciały to poproszę zrobić listę.
nie kupujcie tych tłumików, bo wszyscy będziemy mieli takie same :D
hehehehe
dlatego pomyślałem właśnie o jakimś wzorku do wyszkiełkowania. tylko musi być w miarę UNI no bo jak tu pogonić później mojego Kapomorda z napisem dajmy na to: 'matjas bad motherfucker' ?? ;)
swoją drogą jak się czoda zjedzie bez db korków to będzie niezła jatka ;)
matjas
Artur_ntv
09.01.2010, 15:10
Ok, czyli chcac uscislic temat: jesli zamawiam tlumik sobie i 3 kolegom, z ktorych nie wszyscy sa zalogowani na forum, to zeby uniknac posadzenia o handlowanie towarem, tudziez miec jako taka gwrancje, ze kazdy z chetnych otrzyma tlumik, mam rozpisac zamowienie na 4 osoby po jednym? Prosze, nie popadajmy w jakis absurd. Sznuje Matjasa, za to "ze mu sie chce", nie mam zamiaru na jego "garbie" sie dorabiac. I tyle.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
Artuditu
09.01.2010, 17:08
Ok, czyli chcac uscislic temat: jesli zamawiam tlumik sobie i 3 kolegom, z ktorych nie wszyscy sa zalogowani na forum, to zeby uniknac posadzenia o handlowanie towarem, tudziez miec jako taka gwrancje, ze kazdy z chetnych otrzyma tlumik, mam rozpisac zamowienie na 4 osoby po jednym? Prosze, nie popadajmy w jakis absurd. Sznuje Matjasa, za to "ze mu sie chce", nie mam zamiaru na jego "garbie" sie dorabiac. I tyle.
Uderz w stół...
Napisałem to co napisałem właśnie po tym jak zobaczyłem Twoje zamówienie. Jesteś znany na allegro z handlu szpejem moto więc moje skojarzenie jest/było uzasadnione. Napisałem, jeśli się mylę to szczerze przepraszam. Jeśli się nie mylę to niedobrze.
Napisał matti http://www.africatwin.com.pl/images/buttons/viewpost.gif (http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?p=92829#post92829)
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
PAX Pany PAX...
w związku z tym, że cała rzecz zaczyna wyglądać bardzo poważnie w sensie ilości szt i siana do przelania do mnie i ode mnie proponuję zgęścić ruchy.
niewykluczone, że takie cuda jak u nas dzieją się jeszcze gdzieś w świecie /jakbym był hurtownikiem i miał siano to łyknąłbym sam do sezonu ze 30szt.../
żeby nie było rozczarowań proponuję nie czekać do środy.
w poniedziałek mam otrzymać info z UK nt. osiągalności 20szt /bo tak zapytałem jak mi się jeszcze zdawało, że będzie to fest górka/ - info przyjdzie w czasie godzin roboczych.
JEŚLI się okaże w korespondencji, że nie ma problemu z 20 i z 30 również nie będzie kłopotu to czekamy do środy jak było mówione i po kompocie. załatwiamy.
JEŚLI natomiast okaże się, że są jakiekolwiek przesłanki, że może być problem z realizacją naszego zamówienia w smaku jaki najbardziej nam odpowiada składam zamówienie z marszu w PONIEDZIAŁEK w ciągu dnia.
na dzień dzisiejszy mamy 29szt
myślę, że to sporo i może się ktoś tam zdziwić. sam nie wiem jak na to patrzyć ale pamiętam jak kiedyś była taka akcja, że motadów nie było i że mieli dorabiać... chyba Podos o tem pisał.
zakład jest duży ale nie jest to studnia bez dna.
na naszą korzyść przemawia fakt, że jest off season i kasy nie robią za mocno.
śledźcie wątek kole południa w poniedziałek.
jak tylko się dowiem co i jak od razu napiszę.
galimatjas
to 30 szt :)
mi tez sztukę :) poproszę
to lista wyglada tak
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
Noto pojechaliście na maxa , też taki mam :D pięknie gada. Bez bez debekilera jak dla mnie za głośny ale mimo wszystko w siatce db powiększyłem o 1mm co drugi otwór co by lepszy wygar był na wyższych obrotach :p. Dobry zakup w tej cenie i taki ładny błyszczący niczym w czoperku :dizzy:.
to i ja sztuke zanabede
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
o i ja sztuke zanabede
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
23. MarasTA 1szt.
Roberth71
10.01.2010, 12:13
:umowa: Powiem tylko że cena jest atrakcyjna , miałem w swojej babuni taki
gadał miodzio !!!!:at::at::at: jest to idealne rozwiązanie pod węszy stelaż i waga wydechu około 1,5 kg może nawet mniej.:)
Witam Randal:D, no tak ten Twoj tlumik to ja wlasnie zanabylem:), Przyznam ze jeszcze go nie zalozylem , w Krk okazuje ciezko znalezc zlota raczke ktora by rure laczaca dorobila, zreszta teraz zima a najlepiej z moto podjechac do takiej zlotej raczki.
Zadalem pytanie Matjasowi czy nie byloby klopotu zeby w tej malej paczce jaka do niego przywedruje Pan Motad moze dorzucic DB killera, szkoda Randal ze nie pamietasz kto z Krk robil te zdjecia DBkillera, a moze jest on do sprzedania?:)
pyntront
10.01.2010, 19:37
Jak przyjdzie wydech to będę gadał z kolegami z Punks Garage (robią zderzaki itp do terenówek) powinni podołać, albo kogoś wskazać. Dam Ci znać.
Roberth71
10.01.2010, 23:42
Jak przyjdzie wydech to będę gadał z kolegami z Punks Garage (robią zderzaki itp do terenówek) powinni podołać, albo kogoś wskazać. Dam Ci znać.
Dzieki:)
Witam Randal:D, no tak ten Twoj tlumik to ja wlasnie zanabylem:), Przyznam ze jeszcze go nie zalozylem , w Krk okazuje ciezko znalezc zlota raczke ktora by rure laczaca dorobila, zreszta teraz zima a najlepiej z moto podjechac do takiej zlotej raczki.
Zadalem pytanie Matjasowi czy nie byloby klopotu zeby w tej malej paczce jaka do niego przywedruje Pan Motad moze dorzucic DB killera, szkoda Randal ze nie pamietasz kto z Krk robil te zdjecia DBkillera, a moze jest on do sprzedania?:)
Roberth ja Ci skleje taśmą! :D złota rączka fest!
Witam ja również jestem chętny na owy tłumiczek. Co prawda do Trampka ale się dopasuje.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
23. MarasTA 1szt.
24. Krzyho0 1szt.
Roberth71
11.01.2010, 01:04
Roberth ja Ci skleje taśmą! :D złota rączka fest!
lepiej osmiorniczką Kuba, taśmą juz probowalem:haha2:
Witam
biore 1 sztuke :)
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
23. MarasTA 1szt.
24. Krzyho0 1szt.
25. Stolek 1 szt
Zadalem pytanie Matjasowi czy nie byloby klopotu zeby w tej malej paczce jaka do niego przywedruje Pan Motad moze dorzucic DB killera
Roberth71: przecież matjas wyrażnie napisał w poscie nr10 że db killer jest w komplecie (tak to zrozumiałem):
Z OSTATNIEJ CHWILI:
napisał mi właśnie Panmiłyzwyspy, że tumniki mają w komplecie DEBEKILERA oraz OPASKĘ mocującą komin. eta wsio. bol'sze nie budiet.
Roberth71
11.01.2010, 09:51
Stolek, oczywiscie ze Matjas napisal, jak najbardziej napisal, ale ja zadalem pytanie o sam DB Killer poniewaz tlumik mam ale bzzzzzz:at::D, juz sobie wszystko za Matjasem wyjasnilem na priv
Taka wyprzedaż jest najwyrazniej co roku - wiec nie martwił bym się o ilość - jak nie mają na stanie to Wam dorobią. Cena dobra, jak ktoś nie boi sie dziergania.
Prosze pamiętać ze dbkiler jest wsadzany od frontu (wlotu spalin), wiec jego montaż/demontaż nie jest najprostszy za mozliwych.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
23. MarasTA 1szt.
24. Krzyho0 1szt.
25. Stolek 1 szt
26.Cassini 1 szt.
Ja też jestem chętny na 1 sztukę - pod węższe stelaże będzie jak znalazł.
1.Mutt 1 szt
2.Juio 1 szt
3.Matjas 3szt
4.Bedi 4szt
5.Artur_ntv 4szt
6.rafalkefir 1szt
7.Kici 2szt
9.AnubisXRV 1szt
10. Pyntront 1 szt
11.Dzieju 1 szt
12. RAFWRO 1 szt.
13. JARU 1szt
14. jackmd 1 szt.
15. Fryzjer 1szt.
16. tropas 1szt
17. JarekAT 2 szt.
18.Transglobal 1 szt.
19. matti 1szt.
20. raad 1szt
21. pałeł 1szt
22. lukchol 1szt
23. MarasTA 1szt.
24. Krzyho0 1szt.
25. Stolek 1 szt
26.Cassini 1 szt.
27. Foxio 1 szt
Jeśli będzie się dało to ja poproszę jeden komplecik dla mojej afki:)
Dobra Panowie!
dzisiaj miałem dzień z głowy przez te kominy przez po...nych angoli.
Dzisiaj rano cena okazała sie wyższa o 30% niż ta, którą Wam podałem.
Widział ktoś takie cuda, żeby przy hurcie cena szła do góry?? Ja jeszcze nie.
Koleś zasłaniał się tym, że na EBAY to była cena startowa 'tak tylko żeby zainteresować potencjalnych kupców'....
Dzisiaj niemal cały dzień się z ch..ami boksowałem, żeby jednak było to początkowe 59 funciaków jak na ebayu kilka dni temu a nie 80 *&#@^% jak dzisiaj!
ŻEBY NIE BYŁO LIPY A MOJE DOBRE IMIĘ POZOSTAŁO TAKIE JAKIE JEST
W TEJ CHWILI ZAMYKAM WĄTEK.
zostało zamówionych 36 puszek - o szczegółach zamówienia /ile siana, dokąd, kiedy przesyłka itede/ powiem jak dostanę oficjalne potwierdzenie z UK. biorąc pod uwagę, że chyba ich pogięło = nie wiem co dostanę w kolejnym mailu bo musiałem im powiedzieć co myślę o takich zagraniach.
dziadostwo i tyle.
wiem ze śledzenia akcji wyprzedażnych scottoilera, że od 1.01.10 dowalili im z urzędu w UK VAT zamiast 17,5 na 22,5% - może to wpływa na podchodzenie do robienia normalnych interesów z typowo angielskim humorem.
poniżej fragment korespondencji z dzisiaj. angielska ich mać:
'Hi Mathias,
all can sales on ebay have now stopped,if you want 20 pieces the best price i can offer is £80 each.Each can will come in its own box with the baffle and the hanging strap,we will put as many of these as we can into our largest box as to keep the cost down for you.
Ian'
'Hi mathias,
im just checking to see if it is feasable for us to sell the cans at £59.I will come bck to you later on today.
Ian'
'Hi Mathias,we can offer you them at £59 each,please note that this is for a can only,with baffle and strap,no link pipe.
Ian'
Powiem Wam szczerze, że gdyby chodziło tylko o mnie to po takim postawieniu sprawy wolałbym jednak pozostać przy oryginale i mieć ich w głębokim.
Zamykam wątek bo trochę mam już dość.
Załatwiamy sprawę i resztę będziemy dogrywać na własnym podwórku.
:mad:
Tak jak pisałem:
CAŁE INFO PRZYJDZIE DO WAS NA PRIV
jak tylko będę cokolwiek wiedział /transport, ubezpieczenie przesyłki = cena/ od razu powiadomię na forum.
detale co do płatności z wiadomych względów każdy dostanie do swojej skrzyni.
NIE WIEM CZY NAPISAŁEM WYSTARCZAJĄCO WYRAŹNIE: CENA OSTATECZNA = 59 FUNTÓW :)
jak pomyślę o dywizjonie 303 ...
buzjaki
galimatjas
p.s. no a koniec końców to i tak zajebiaszcza cena :hehehe:
AnubisXRV
11.01.2010, 16:17
A to Herbaciarze jedni !
Jakby nie patrzeć miękko na klatę przyjmuje kolej rzeczy. Takie życie :)
Matjas się jedynie dziś nawku#%@#$.
Tak to gadać z ludźmi na poważnie.
Randal posprzątaj pulpit:D
Randal posprzątaj pulpit:D
o co be? też bym pozacieszał.
dziś wieczorrem podam cenę wraz ze wszystkimi dod. kosztami.
zamówione i spakowane jest 36 tłumików.
matjas
dodatkowo
jak tylko przyjdą moje tłumiki rozbebeszam swoją ślicznotkę i wiozę całość do zaznajomionego zakładu. tam mają mi dorobić rury wydechowe.
JEŚLI okaże się, że jakość i cena są OK dam Wam znać. pewnie w większości idzie to do RD07 to możnaby cos pomóżdżyć wspólnie z zainteresowanymi wrocławiakami i zrobić ruły grupowo.
to tylko tak zajawkowo. nie obiecuję, że będę miał czas, żeby się tym zająć ale gdyby byli chętni to może kto wie.
zdrowaś
matjas
Chętni na dorabiane rury dolotowej przez Matjasa::D
Juio - 1 szt. RD07
NO DOBRA BAMBUSY
zamówiłem 38 motadów :dizzy:
do każdego z powyższej listy chętnych wysłałem priv /kto nie dostał niech podziękuje sobie sam, że źle wpisał swojego Nick'a i niech mi da znać, że nic nie dostał! - dlatego też na wszelki piszę tego posta/
majki nie dał znać i nie dostanie za karę komina.
mam nadzieję, że opisałem wszystko ładnie i sprawnie nam cała kwestia pójdzie.
gdyby coś nie było jasne piszcie na mojego maila office@motooiler.pl bo się tu śmietnik zrobi a forum coś się muli więc wolę swoją pocztę no i będę miał całe info w jednym miejscu.
w razie niespodzianek moj tel: 669217137, mam w chacie dwumiesięcznego malucha więc po 19 nie dzwońcie proszę.
podana kwota za całość 337PLN obejmuje tłumik motad venom, opaskę mocującą, db killer, pakowanie w styropianową wytłoczkę, karton dla każdego tłumika, karton zbiorczy po 10 /czyli 3 w sumie dla całej przesyłki/, transport UK -> Wrocław oraz po przepakowaniu transport do Waszych sadyb.
WSZYSCY PŁACĄ TYLE SAMO dla porządku - jeśli ktoś odbierze osobiście we wro np Marp lub Stolek - dostanie ode mnie do łapki 25PLN bo nie wydam tego na poczcie na paczkę do danego delikwenta. Wystarczy akurat na żołądkową i colę ;)
pozdrawiam
matjas
majki nie dał znać i nie dostanie za karę komina.
:dizzy:zobaczyłem, że wczoraj zamknąłeś wątek i jakoś założyłem, że byłem wliczony...in that case wezmę sobie leona.
:dizzy:zobaczyłem, że wczoraj zamknąłeś wątek i jakoś założyłem, że byłem wliczony...in that case wezmę sobie leona.
przepraszam Majki, że tak ale - mam na głowie masę swojej roboty z Motooilerem, dwumiesięczne dziecko w domu i jeszcze teraz te Motady.
Nie mam czasu a zwłaszcza głowy na domniemania. albo coś wiem na pewno albo nie zamawiam - postąpiłem według tego co wiedziałem a opierałem się na Twojej deklaracji co do kontaktu we fetorek najpóźniej.
Spytam dzisiaj jeszcze kontrolnie czy nie wrzucą jeszcze jednego - zostało w zbiorczym opakowaniu miejsce na jedną sztukę właśnie.
Zdrowaś
Matjas
przepraszam Majki, że tak ale - mam na głowie masę swojej roboty z Motooilerem, dwumiesięczne dziecko w domu i jeszcze teraz te Motady.
Spytam dzisiaj jeszcze kontrolnie czy nie wrzucą jeszcze jednego - zostało w zbiorczym opakowaniu miejsce na jedną sztukę właśnie.
Zdrowaś
Matjas
Moje niedopatrzenie i tak wyszło.:Sarcastic:
Daj znaka jak coś będziesz wiedział, w sumie i tak nie ma tragedii, bo mam dostęp do Leona. Więc nic na siłę!;)
MAJKI - leć po flaszkę i listę haseł jednorazowych.
NIE MA więcej miejsca w pudłach. nie ma mozliwości. nic nie ma.
;)
matjas
wpłacać kasę
nie czekać na ostatnią chwilę, bo gdzieś przytka przelew i weekend opóźnienia będzie
matjas wieczorkiem machnij listę z wpłatami co by popędzić ociągających się ;), choć nie powinno być takich :)
stan na dzisiaj wg księgowań o godz 17:
1.Mutt 1 NIE
2.Juio 1 TAK
3.Matjas 3 TAK
4.Bedi 4 TAK
5.Artur_ntv 4 NIE
6.rafalkefir 1 NIE
7.Kici 2 TAK
8.majki 1 TAK
9.AnubisXRV 1 TAK
10. Pyntront 1 TAK
11.Dzieju 1 NIE
12. RAFWRO 1 TAK
13. JARU 1 NIE
14. jackmd 1 NIE
15. Fryzjer 1 TAK
16. tropas 1 TAK
17. JarekAT 2 TAK
18.Transglobal 1 NIE
19. matti 1 TAK
20. raad 1 TAK
21. pałeł 1 TAK
22. lukchol 1 TAK
23. MarasTA 1 NIE
24. Krzyho0 1 NIE
25. Stolek 1 TAK
26.Cassini 1 NIE
27. Foxio 1 TAK
wpłacywać Pany. wpłacywać.
tym co już wpłacili dzięki za spręż.
matjas
Przelew ode mnie już poszedł. Wszystko zależy teraz od tego jak spręży się z księgowaniem pani na poczcie. Hej
jeśli się nie uda zebrać całości do piątku przelew do UK pójdzie w poniedziałek.
lajf. ot co.
matjas
witajcie
'przeleciałem' na szybko listę i wygląda na to, że wszyscy wpłacili już ;) ;) ;)
pięknie!
inną kwestią jest sprawa księgowania przelewów przez Pocztę. najdalej jutro powinny być na koncie jak mniemam.
tak czy owak mamy piekny czas. dam znać oczywiście jak się kwestia toczy.
matjas
czekamy jeszcze na księgowanie poczty ale jest nadwyżka z przesyłek krajowych która nie wchodzi do puli za tłumiki i transport zagraniczny + dołożyłem parę zeta.
więc melduję, że dwie minuty poszła cala kasa do UK.
teraz czekamy na sygnał z centrali. centrala nas ocali ;)
zdrowaś
matjas
coś się dzieje w temacie?
taaak Dzieju - matijas na wypasione wakacje pojechał ;)
Hehe już wczoraj to chciałem powiedzieć ale ugryzłem się w język. Pewnie teraz leży na plaży , wygrzewa się na słońcu popija zimne piwko i ogląda roznegliżowane laseczki.
Heh ale się rozmarzyłem.
taaa, ale powrót byłby baaaardzo bolesny....
pyntront
20.01.2010, 00:15
Gdzie kupić podkładki pod kolektory (będą mi potrzebne przy montażu Venoma) ?
np. tutaj http://www.sklep.motorista.pl/szukaj/vin
cholery jedne!
w sumie zastanawiałem się przez chwilę czy nie pierdolnąć wszystkiego i nie wyjechać w bieszczady... albo w kanadyjskie ostępy niemal jak w 'Into the wild'...
myślicie, że już schodzi mi skóra spalona słońcem Ryjwiery? ;)
dupa!
nie odzywam się no bo o czym pisać a roboty innej mam niemało.
napisałem, że siano poszło do UK i to ostatnia wiadomość.
od wczoraj wieczór mam wiadomość taką, że pieniądz już zaksięgowany i paka JEDZIE!!!
zatem do końca tygodnia może być u mnie. jeśli nie to będzie pewnie w poniedziałek.
w każdym razie - jak tylko będzie dojechana dam znać i niezwłocznie przystąpię do wysyłania paczek do odbiorców indywidułalnych.
mówię wam - lęk przed linczem jest silniejszy niż pokusa. hehehehe ;)
zdrowaś
matjas
p.s. jeśli macie jakiekolwiek pytania lub wątpliwości śmiało piszcie na adres firmowy: office@motooiler.pl , siłą rzeczy tam jestem częsciej niż tu i staram się nie pozostawiać pytań bez odpowiedzi.
cholery jedne!
mówię wam - lęk przed linczem jest silniejszy niż pokusa. hehehehe ;)
:D , i o to chodzi , o to chodzi..... cel antypokusowy został osiągnięty :haha2:
w trosce o twe zdrowie oczywiście :)
pyntront
20.01.2010, 16:51
w trosce o twe zdrowie oczywiście :)
I zgodność w podstawowej komórce społecznej ;-)
korzystał ktoś może z ich usług http://www.el-tec.pl/ ?
wygląda to na stronie jakby mogli spokojnie rurę do tłumika wykonać a gdyby za głośno chodził to nawet takie cuda maja http://www.allegro.pl/item880937329_za_glosno_silencer_dyfuzor_wkladka_w yciszajaca.html tylko kasa prawie jak za tłumik...
no ja nie wiem jak oni to robio i za ile ;)
śniegu po miech póki co więc proponuję nie przedsiębrać gwałtownych ruchów.
nie chcę drapać się po nie swojej torbie, ale jak tylko tłumiki przyjdą będę wybierał się od razu z rurami od mojego Kupomorda oraz Tenery kumpla do firmy gdzie będą szkiełkowane oraz gdzie dorobią nam da Bóg rury. Koledzy z wro, np. Marp pewnie chętnie udostępnią rułę do RD07 np. i się dorobi od razu kilka sztuk.
jak piszę powyżej każdy niech robi jak mu tam serce dyktuje ale ja ze swojej strony taką będę akcję przeprowadzał. o wynikach dam znać - jeśli nie znajdziecie niczego sensownego w swoich stronach ponownie będziemy mogli skrzyżować strumienie.
strumienie energii rzecz jasna ;)
zdrowotności
matjas
Roberth71
20.01.2010, 22:43
Ja bardzo chetnie przyjme rure do RD07a:):drif: za oplata oczywiscie
Od RD07a, dla ścisłości:D.
Roberth71
20.01.2010, 23:07
od tłumika do RD07a:haha2:
Od RD07a, dla ścisłości:D.
a to szepraszam. może ktoś da sampla również od siódemki. jakiś samarytanin najlepiej.
m
ja mam 7emke w śrubkach, mogę udostępnić rułe na wzór, nawet mogę ją podrzucić do wro w ten weekend bo będę przejazdem leciał przez stolice dolnego śląska. Matjas, to bym sobie mógł odebrać motada przy okzyji, jeśli zdąży dojechać do soboty...
jakby kto z chciał pomierzyc rure lub mocowanie to moze se moje w Krakowie pomacac....
ja mam 7emke w śrubkach, mogę udostępnić rułe na wzór, nawet mogę ją podrzucić do wro w ten weekend bo będę przejazdem leciał przez stolice dolnego śląska. Matjas, to bym sobie mógł odebrać motada przy okzyji, jeśli zdąży dojechać do soboty...
co ja jebe! przeca to cza rułe od motada :mur:
ta koncowka w motadowskim tłumiku (srednica) jest mniejsza niż w tłumiku hondowskim - co z a tym idzie - nie da się uszczelnic po ludzku - czyli kupując uszczelkę w Hondzie. Jak bedziecie robić - to zastanówcie sie nad uszczelnieniem i srednicą.
podos a duża jest różnica?? Bo może by się dało nasadzić na końcówkę kawałek innej rury z właściwą średnicą zewnętrzną i pospawać.
Jaką średnicę ma oryginał, a jaką motad?? - wie ktoś
przynajmniej w RD04 różnica była o picikłak. za mało na uszczelkę jak Bóg przykazał, za dużo żeby było szczelne. ścisnąłem to dwiema opaskami i coś tam do końca delikatnie fukało. nie jakoś bardzo ale było słychać takie cykanie.
ew wyjściem może być faktycznie wstawienie zwiniętego paska z blachy 1,5mm i potraktowanie całości jakimś uszczelniaczem do wydechów. ech... zanim się okazało, że od azbestu to tylko rak, to możnaby było pomyśleć o sznurku azbeścianym. a tera to ja nie wiem.
matjas
co ja jebe! przeca to cza rułe od motada :mur:
spokojnie Pan! bo sie zaprawa spomiędzy cegłów wysypie! ;)
może być i rura wydechowa pewnie jak nie będzie innego wyjścia.
poczekajmy jeszcze chwilę. niech się panowie w warsztacie określą z ceną.
w zasadzie wcale nie jest wykluczone, że sam w Polsce będę szukał dla siebie rozwiązania.
matjas
Można dać alu z puszki po piwie albo normalną pastę do uszczelniania wydechów.
tamdaraaaaaaaaaam !
SOM ONY U MNIE!!!
k...wa ale złomu :dizzy:
matjas
hmm kiedy wrocławiaki odbierają?:) ja do Rd07a będę rzeźbę robić można coś pokombinować razem:Thumbs_Up:
Zajebiście, bedzie cza składanie krowy przyspieszyć co by posłuchać jak gada... pisze sie na zbiorówke w kwesti dorabiania ruły do 7emki.
Mamy pytanie do jaśnie zgromadzonych. Jaką średnicę wewnętrzną na WLOT do tego tłumika?
Mam tłumik z wlotem 52mm, jakby były robione link pipes do 04 to bym był zainterere.
pyntront
22.01.2010, 13:02
Ja będę rzeźbił do RD04, ale nie wiem jeszcze co kto i jak - więcej jak przyjdzie tłumik, znajdę czas i zabiorę cały majdan do koleżków od motania, to dam znać. (akurat mam zdjęte kolektory i wszystko bo zakładałem gmole :D)
Przypominam zainteresowanym, że w Krakowie nie ma problemu z obejrzeniem i pomierzeniem RD04 z motadem. Dorobieniem osłony zapobiegającej przypalaniu spodni jestem żywo zainteresowany, choć spaliłem już, co miałem do spalenia...
pyntront
22.01.2010, 13:28
a to będę ja zainteresowany :Thumbs_Up:
no mata dla zaślinienia się ;)
mój kot pozostał zupełnie obojętny na urok tejże puszki. swoją ulubioną puszkę już dzisiaj widział więc ma wszystko w dópió.
wlot do komina ma 2 cale czyli jakie 50mm na wejściu. wlot do kota ma jakieś półtorej wróbla. około ;)
dobra wiadomość jest taka /w sumie to superowa wiadomość/, że obecnie motady są robione z db kilerem na wzor leona np. czyli na śrubełek jest zwężka na wylocie i nie trza się pipać w szczypę, żeby to cholerstwo wyciągnąć jak się chce jeździć HiFi.
stary db kiler jest w komplecie dabei czyli mozna zupełnie na pusto alebo z dwoma i wtedy to na bank jest 'E' coś tam. alebo tylko z jednym. jak dla mnie superowo.
wysyłki zaczynam w poniedziałek jak ogarnę trochę temat i rozpierduchę w garażu teścia gdzie obecnie owe siąt kompletów zalega.
miejszczuchów okołowrocławskich zapraszam po odbiór osobisty. Marpik juz dzisiaj przyleciał - pewnie siedzi sobie teraz w chacie i zagłaszcza :haha2:
no. to pięknie to wszystko poszło. teraz ino do Wasz i mogę odsapnąć.
.
.
.
.
Tylko jak tego kota wsadzić teraz do środka ? :confused:
Matjas, czy mnie wzrok myli, ale kot, co to ma półtora wróbla na wejściu, taki rudawy się być zdaje, a ja widziałem czarnucha... To jak to jest z tymi kotami??
:D
jeżeli podchodził do wydechu to mógł być osmolony?;) ale że kota Anglicy przysłali w bonusie..
ps jakże miło że będzie można od czasu do czasu db-killera se wyjąć bez problemu:drif::D
Szkoda że mnie nie było w PL jak było zamówienie. Chętnie bym taki tłumik zanabył.
Matjas dla mnie jesteś gość :Thumbs_Up: :)
Matjas, dzięki za sprawne zorganizowanie i sfinalizowanie akcji.
Jestem zainteresowany dorobieniem rury do tego świecidełka.
R
uuuu ja bjuti...:)
apropos co do ruły tyż bym sie pisał
dziex jeszcze raz
pozdro
jak powiedziałem tak będzie - jak juz będę miał orient co i za ile oraz na kiedy od razu dam znać. ogólnie do dorobienia jest terefere 750, afryczność i moja kapomorda więc temat jest taki dość obszerny - pogardzić nie powinni. jak będą wieści to się podzielę i na ile będę mógł to pomogie.
co do kotów to są dwa. ta ruda to niunia dlatego tak chętnie pozuje w półśnie ze świecidełkami. ten czarny to ma boja czyli jest Bojkot. znaczy się pozuje mniej chętnie. obacwaj są nasze - Polskie. w UK takich nie mają. obydwa mają wolny przelot. zwłaszcza po nabiale i nie można im założyć db kilera chociaż są street legal ;)
matjas
Czasem Matjas, jak czytam co piszesz, to nie mogę wyjść z podziwu.:Thumbs_Up::D
BTW. szacun za zwinne załatwienie tematu!:bow: Jakby temat był dobry, to rurkę do 04 bym przygarnął.
Artuditu
23.01.2010, 01:55
MOTAD VENOM- wzrost mocy o 1KM(kot mechaniczny)
Koledzy,
Dajcie mi tutaj wymiary tej sprężyny:
9804
Znajomy mojego fadera ma fabrykę sprężyn, poszuka coś odpowiedniego.
długość w spoczynu, średnica pręta, średnica oczka, jak mają wyglądać zakończeia i pod jakim kątem je wygiąć?...
Najlepiej jeśli któryś z wrocławskich Czaarnuchów może dać na wzór, bo organoleptycznie sprawdzę twardość.
Temat do sprawdzenie już od poniedziałku, łojciec pójdzie do sąsiedniej firmy i poszuka. jak co to dzwońcie 607 371 672
ta sprężyna to nie jest oryginał. oryginały matjas gdzieś pogubił bo dał aluminiowe nity a nity trafił szlag. nity trza z nierdzewki - to tak naukowo dla pokoleń kolejnych czarnuchów.
no normalna sprężyna do układu wydechowego potrzebna jest.
oryginał był taki, że sprężyna była zwężona na obydwu końcach.
długośc całkowita ok 70mm, średnica drutu ok 1-1.5mm, średnica zwoju w środku sprężyny ok 8-9mm, ok 15mm od każdego końca sprężyna robi się koniczna i kończy się oczkiem o śr ok 3mm. z tego oczka wystaje haczyk z jakiegoś obcego materiału. nie wiem czy dokładnie to opisałem.
nieważne jednak - szkoda może robić skoro można kupić bardzo ładne tu:
http://www.rabittsport.pl/sprezyny-wydechu-turn-74mm-p-4658.html?osCsid=yzblnfioeezpm.
i tu:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=1713&osCsid=b1f7e847
oraz na przykład tu:
http://mxlife.pl/product_info.php?products_id=1086
oryginały miały 'turntipy' z dwóch stron. czyli były dwa razy lepsze ;)
dodam tylko jeszcze na marginesie, że oryginały twarde były jak f..t w burdelu. ledwo się to dało naciągnąć kąbinerami.
no. dziękuję za wypowiedź.
buzi
matjas
Czekam na info o cenie rurew do 04. Fi mnie pasuje, myślę że diecezję podejmę jak usłyszę jakie pieniędze kosztować będzie rurwa. Robię mały przeszczep tyłu i nie wiem czy będzie się kalkulowało. Ale jak zawsze - CCC.
ja wysłałem do panów z elteca zapytanie o takom rurę, ale się jakoś nie spiesza z odpowiedzią. jak cos bede wiedzial dam znac a tymczasem pisze sie na to co grupa wroclawska wykombinuje do 07a
randal 76
23.01.2010, 19:34
sprężyny mam 2 szt mogę na wzór podać lub wysłać w kopercie !
Roberth71
23.01.2010, 19:40
ja wysłałem do panów z elteca zapytanie o takom rurę, ale się jakoś nie spiesza z odpowiedzią. jak cos bede wiedzial dam znac a tymczasem pisze sie na to co grupa wroclawska wykombinuje do 07a
Równeż czekam na grupę wrocławską:drif:
Roberth71
23.01.2010, 19:42
sprężyny mam 2 szt mogę na wzór podać lub wysłać w kopercie !
Randal a może nie jest Ci jedna potrzebna:D ja chętnie zanabedę ją :drif:
A ja mam na zbyciu sprężynę od Leona bo mam dwie.:D Jakby była taka potrzeba mogę pożyczyć na wzór, na czas nieokreślony. Wg. potrzeb.
Ta sprężyna na zdjęciu jest z Castoramy. Jak widzicie, zaczepiona jest w jakimś "dupianym" miejscu,a nie tam, gdzie powinna, bo była za długa. Montowałem ją na szybko i tymczasowo i oczywiście, jak to zwykle w takich przypadkach bywa, została na stałe...
No a jak powinny być fachowo zainstalowane te sprężynki? Ma ktoś może takowe fotki co by ilustrowały te fachowe rozwiązania tekniczne:)? No i jeśli by były ruły do RD07a z nierdzewki to ja tez sie pisze:)
to co kolega laska wkleil na fotach w tym watku wyglada profesjonalnie http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1097&highlight=motad&page=2
No teraz to mam jasność. Tak mi się właśnie wydawało ze tak jakoś to musi być:). Gdzieś mignęła mi fotka co ta sprężynka była do ramy zdaje mi się jakoś zahaczona:) Ale może mi się tylko tak wydawało :)
dzisiaj wychodzą pierwsze wysyłki.
pozdrawiam z zapaleniem zatok + skierowaniem na badanie tomograficzne tychże wraz z zaleceniem ingerencji endoskopem. k...a.
pewnie latanie na moto nie pomaga.
matjas bu....
Ja już mam - pewnie pocztą z Wrocławia do Wrocławia szło by tyle samo co się dziś nastałem w korkach jadąc do matiasa.. KU....WA..No dobra - ładne toto, aż było szkoda ślady robić paluchami. Solidnie opakowane i blacha słusznej grubości. Nie mogę się doczekać aż posłucham.
Rafał se posluchac możesz bez dorabiania rurska, nałóż końcówkę na kolektor i uszczelnij szmatami i będzie dobrze :). Łoj będzie się działo w tym roku...
Rafwro nie wiem co się tam dzisiaj koło Matjasa na rondzie działo, jeszcze zatargi miałem z klockami z golfa;) nie kumam o co tym ludziom chodzi:D
Rafwro nie wiem co się tam dzisiaj koło Matjasa na rondzie działo, jeszcze zatargi miałem z klockami z golfa;) nie kumam o co tym ludziom chodzi:D
a bo... kurna każden kce tego motada. podobno na forum golfa tez jakiś matjasz zrobił jakieś zamówienie grupowe na puszki tjuningowe to się pół miasta na krzyki zjechało. :haha2:
yyyyyyyy
dupa! :)
matjas
p.s. a tak wogle to ło:
http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?p=96025#post96025
na to wyglądało,
Matjas, na drugi raz nie umawiaj wszystkich o jednej godzinie.
Rafał se posluchac możesz bez dorabiania rurska, nałóż końcówkę na kolektor i uszczelnij szmatami i będzie dobrze :). Łoj będzie się działo w tym roku...
No i nie usiedziałem, sztywniejącymi łapskami odkręciłem stary wydech, potwierdzam, że jego ciężar to zdecydowanie i niepotrzebny balast.
Teraz spoczywa tam gdzie jego miejsce - na półce..
Połączyłem nowy tłumik z kolektorem na tzw "szmatę" ....(Michał dzięki za pomysł)
PIĘKNIE, :at:, na wolnych dobrze zbalansowany bas, (nie stłumiony), na wyższych jeszcze lepiej. Mogłem tak słuchać długo i nawet niska temperatura już mi nie przeszka, ale niestety szmata nie wytrzymała wysokiej.:mur:
pyntront
25.01.2010, 23:01
Hłe hłe hłe, a myślałem, że tylko ja jestem taki napaleniec, ale widzę, że co niektórym do pępka nie sięgam :-)
no pięknie chłopaki! ;) mam nadzieję, że wszyscy będziecie tak właśnie jak RafWro zadowoleni z zakupu.
matjas
No mi się udało nawet w niedzielę dostać jedną sztukę !
Dziękować za załatwienie sprawy :Thumbs_Up:
joł
dzisiaj poszła kolejna partia. wysyłam po kolei jak idzie lista.
jak wbiłem się z tymi paczkami na pocztę to ludzie zdębieli. dopchałem się w końcu do okienka i jak już Pani Okienkowa otworzyłam powiedziałem, że niech ona sobie wypełnia... ja tymczasem udam się do samochodu po kolejne paczki.
zapadła cisza...
poczta jest cienka jak dupa węża. wysyłki, czego doświadczam ciągle, to po prostu masakra jest. no ale takie życie - przynajmniej niezłe mam układy w pracy ze swoim szefem :)
cierpliwości Pany - do końca tygodnia każdy powinien pieścić swoje cacuszko w swoich ramiony.
buzi
matjas
joł
wysyłam po kolei jak idzie lista.
matjas
Znaczy się jak dobrze pójdzie to może już jutro będzie u mnie... Zaproszę koleżków na browar do garażu, a niech im żal dupę ściska...
Zgodnie z ustaleniami byłem dzisiaj w firmie sprzedającej rury z nierdzewki popytać co ile i na kiedy by było. Z rurami nie ma problemów są 42,5 ścianka 2mm , ile ma ten tłumik średnicy wejścia ? Średnicę z kolektora zmierzyłem 42,4 i jeżeli tłumik ma 48mm to albo trzeba rozbić średnicę na większą albo dać rurę o średnicy 47,5 i przy kolektorze tulejkę.Rury są stosunkowo tanie, bo to koszt ok. 32zł za 1mb. więc za 1 odcinek do motura licząc 40cm 13zł.
Muszę jeszcze popytać gdzie to ładnie wygną wg. rysunku lub wzorca no i ile za to wezmą. Jeżeli trzeba będzie podospawywać ucha pod sprężynki to ja się moge podjąć tiga do nierdzewki mam i drut też.
Artuditu
27.01.2010, 00:39
a może by tak drugi rzut?:o Kto się podejmie?
YO Pany!
nie chcę uprzedzać faktów ale powiem otwarcie, że plan mam taki, żeby zrobić drugie zamówienie. ALE.
nie odbędzie się to wcześniej niż pod koniec lutego, kiedy zakończę zabawę z dorabianiem elementów układu wydechowego, których w zestawie nie ma do mojego moto i kilku innych, które są pod ręką. będę mógł wtedy ocenić jakoś pracy, cenę i to czy można na tym warsztacie polegać /znam ich już dość długo i mam dobre jak do tej pory zdanie/. oczywiście muszę również zaspokoić moich klientów na motooilera i wtedy:
w planie jest dorobienie rury wydechowej + osłona na newralgiczne miejsce na dole /sprawa paląca gacie/.
oferował będę taki zestaw, który wprawdzie wyjdzie po całości nieco drożej niż pierwszym razem ALE zakładasz i masz a jak nie pasuje to masz pretensje do tego ciula Matjasa :p
mam nadzieję, że nie będę musiał czytać komentarzy typu 'dlaczego będzie drożej' bo w takich dyskusjach nie mam chęci ani czasu uczestniczyć. i że metr rury inox to kosztuje 'X'...
zatem krótko - jak ktoś ma ochotę wcześniej to Motad jest w Anglii. taki kraj na wyspie. podobno jeszcze Europa ;)
jak ktoś ma ochotę + czas poczekać to obiecuję wrócić z kompletem informacji pod koniec lutego - z całą pewnością nie będzie za późno na zamawianie biorąc pod uwagę choćby obecną aurę.
przypominam, że całość obecnej akcji zamknie się w dwóch tygodniach wliczając moje niefortunne przeziębienie.
no to jak? :Thumbs_Down:? :Thumbs_Up:?
buzi
matjas
dzieki za info
profesjonalizm Panie !! :):)
pozdrawiam
Heja,
Wstępnie się na to piszę :) :Thumbs_Up:
Matjas, jesteś GOŚĆ.
Dzięki za v-oilę, tak na marginesie :D
no dobra Pany
jak to się zwykło mawiać w naszym seymie: 'panowie prezesowie - melduję wykonanie zadania'.
wszystkie warczyrury poszły do swoich Panów.
wysłane dzisiaj rano z poczty we wro 'piorytetem' jak z uporem maniaka powtarzała Pani Okienkowa - pocztowcy bili się w suchotyczną pierś, że na jutro będą na miejscu.
dziękuję za udział w akcji i dobre synchro.
tak jak pisałem - jak rozwiążę kwestie połączenia z resztą motocykla dam znać.
$$$ dajcie mi kilka dni na dojście do siebie ;) dla tych, którzy zamawiali więcej niż jedną sztukę organizator akcji przewidział atrakcyjne nagrody wprost na ich konta bankowe ;) /reszta z przesyłek/ - odbiorcy lokalni załatwią tą kwestię ze mną na miejscu.
dla zamawiających pojedyncze sztuki również przewidziana jest nagroda w postaci browara chyba bo różnica wyszła 6PLN na paczce - słać? nie słać? proszę o info na priv.
no to by było na tyle.
teraz jeśli Panie pozwolą - zemdleję ;)
buzi
matjas
Jest! dziś pan w niebieskim kubraczku przyniósł... Dziękuję Matjas i pozdrawiam.
teraz czas na temat rur - zimno, wiec czekam spokojnie
Jak będzie drugie zamówienie to też się skuszę. JuIo zakładaj ten swój szybko to zobacze jak to dudni :D
pyntront
28.01.2010, 18:28
dla zamawiających pojedyncze sztuki również przewidziana jest nagroda w postaci browara chyba bo różnica wyszła 6PLN na paczce - słać? nie słać?
Wypić (za zdrowie matjas-a juniora - dziecko jest dziecko - wypić zawsze można, nie? ;-) )
Wypić (za zdrowie matjas-a juniora - dziecko jest dziecko - wypić zawsze można, nie? ;-) )
Wypić!:zdrufko:
Pierdzirury dotarły:D
Matjas oby cie Matka Boska Pieniężna wynagrodziła za poświecenie
Pierdzirury dotarły:D
Matjas oby cie Matka Boska Pieniężna wynagrodziła za poświecenie
a tam zaraz Matkę Boską do tego mieszać ;)
w sumie to Stołek wpadł na gienialny w prostocie swej pomysł - prezentując jednocześnie szersze spojrzenie na forumowe życie: wszystkie peelenowe szóstki pozostałe z przesyłek prześlę Movistarowi. i już. oczywiście o ile nikt nie ma nic na przeciwko.
Anem
Matjas
AnubisXRV
28.01.2010, 22:22
:Thumbs_Up:Anem !
a tam zaraz Matkę Boską do tego mieszać ;)
w sumie to Stołek wpadł na gienialny w prostocie swej pomysł - prezentując jednocześnie szersze spojrzenie na forumowe życie: wszystkie peelenowe szóstki pozostałe z przesyłek prześlę Movistarowi. i już. oczywiście o ile nikt nie ma nic na przeciwko.
Anem
Matjas
jezeli chodzi o mnie to :Thumbs_Up:
pyntront
28.01.2010, 23:00
:Thumbs_Up:
wim, że to w sumie oczywiste się zda ale matka tak mię nauczyła ;)
m
Dobry i szczytny pomysł - to bardziej posłuży zdrowiu dziecka niż nam piwo.
wim, że to w sumie oczywiste się zda ale matka tak mię nauczyła ;)
m
Nie zawsze wszystko jest oczywiste jeśli nawet na to wygląda.....
dlatego trzeba pytać dla formalności.
Ja jestem na tak.
Pucha doszła. Wygląda zajebiaszczo, nie mogę się doczekać odsłuchu!!:drif::drif::drif: Gratki Matjas!!:Thumbs_Up: Jesteś Wielki, że to ogarnąłeś tak szybko i zwinnie!:bow:
Przy okazji zważyłem go: puszka 1940g, db wlot 92g, db wylot ze śrubką 124g, opaska bez śruby 156g.:D Leciutko:oldman:
AnubisXRV
29.01.2010, 22:57
Uuhhhhhh ! Ja dziś wypatrywałem Pana z niebieską trąbką na żółtym samochodzie, ale chyba postanowił obrać inną drogę :[ miałem mieć powód do świętowania i nie mam, znów muszę świętować bez powodu:dizzy:
Ogólnie to i tak :Thumbs_Up:
taaa. moja też jeszcze nie dojechała...
Artur_ntv
29.01.2010, 23:42
Podlasie melduje odbior puszek. Wielkie dzieki. Przy okazji pelne poparcie w sprawie przekazania nadwyzki.
no to niefart - spoko w poniedziałek pewnie już wszystkie będą na miejscu - i tak jestem w szoku, że w ciągu jednego dnia doszły ;)
temat dorabiania dolotów już uróhomiony.
pozdrawiam serdecznie.
matjas
taaa. moja też jeszcze nie dojechała...
może ma to jakiś związek z kolejnością wpłat czy co??? :haha2:
mi przed chwila pan przywiozl, nie wiedzialem ze poczta w sobote dziala :confused:
dzieki matjas za mega sprawne przeprowadzenie akcji.
Panowi poruszam temat dolotów
Jaki materiał na doloty wchodzi w grę?? Jakaś stal nierdzewna??
no nierdzewka ogólnie. tak jak reszta nowego układu... ;)
m
matijas masz dokładne wymiary średnicy wlotu i wylotu??
rambo te twoje wymiary do do motada??
Jarek a Ty nie masz Motada na stanie???
nawiasem na 100% będzie potrzebna redukcja przy tłumiku. wyjście z kolektora ma mniejszą średnicę niż wlot do puszki, który ma 2cale. moim zdaniem prościej będzie giąć cieńszą rurę i dorobić przejście już przy tłumiku. tzn. ja będę tak robił, ale to pewnie zależy bardziej od tego kto jakie ma możliwości i dostęp do materiału.
matjas
mam go na stanie jak najbardziej, ale żeby zmierzyć średnicę końcówki kolektora i końcówki wydechu muszę iść do garażu
Jak ma ktoś pomierzone to proszę o wpisanie wymiarów
jak z tematem sprężynek?? Ktoś gdzieś wyczaił gdzie można kupić??
Motad ma wejście 50,5-51,5mm (u mnie rura jest lekko owalna), a 04 na kolektorze ma 42,4mm.
A sprężynki opisywał już Matjas: http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=95725&postcount=145
THX majki
ma ktoś średnicę kolektora 07a??
w poniedziałek jadę obadać kolejne miejsce w związku z dorabianiem, powiem wam, że problem u nas z wygięciem takiej średnicy z nierdzewki
A co wy na taką uszczelkę: http://larsson.pl/?c=r&no=NjM5MzI1OA== , http://larsson.pl/?c=r&no=NjM5MzAzNg== ? Szkoda, że nie ma śr. zew 50, ale można by to wkleić na uszczelniacz to wydechów http://www.moto.allegro.pl/item899143399_pasta_uszczelniajaca_bosal_60g_uszcz elka.html (w 4oo się sprawdza)
kończąc ;) napiszę:
'cierpliwość jest największą cnotą'
zdrowaś
matjas
Komin dotarł. Jest :Thumbs_Up: Wielkie dzięki Matjas.
Teraz będę kombinował jak go tu zamontować w Trampku. Zbieram powoli wywiad i u mnie w mieścinie nie wyginają nierdzewki(potrzebna specjalna giętarkia z pilotem do rury, inaczej pęka), koleś powiedział że pospawa mi odpowiednio przycięte kolanko do rury. Jak odpuszczą śniegi to do niego podjadę.
A 6=Movistar
Do mnie też tłumik przyniósł Pan listonosz w piątek o 21 :drif:
Wyjście z kolektora jest identyczne w 04 i 07a, ma 42,4mm.
Ja już pytałem u faceta który produkuje balustrady z nierdzewki i niestety nie jest w stanie wykonać 2 gięć po takim promieniu tak blisko siebie.
Może zrobić tak że w połowie będzie rozcięcie i pospawane a ja chcę z jednej rurki.Będę jeszcze drążył temat.
mi z el teca odpisali i sie troche przerazilem
' Cena takiej rury jest uzależniona od jej średnicy i długości, orientacyjnie mogę ją wycenić na około 350 zł.
Przy kilku szt. możemy ją delikatnie przenegocjować, ale to już przy okazji chociaż określenia jej średnicy...'
dokreslilem im wymiary(dlugosc na 45-50cm, natomiast jezeli chodzi
o srednice to ma wyjście z kolektora ok.42,5mm a wejscie do tlumika
ok 51mm.)mam nadzieje ze zejda z ceny....
Nie sądzę :). Chyba, że uderzy do nich Rambo, a jeszcze lepiej Ryży Koń.
Z tego co mi wiadomo ojciec simplyred (http://africatwin.com.pl/member.php?u=529)'a z Wawki robi (a na pewno robił) wydechy - także motocyklowe. Może więc jeśli ktoś ma do niego (reda) kontakt to może dopyta ile za coś takiego by zaśpiewał?
w eltec'u to chyba na głowe upadki żeby za pól metra wygietej rurki 350 zł żądać.. to lekka przesada ;)
potrzebna specjalna giętarkia z pilotem do rury, inaczej pęka
kurcze, a miałem sobie samemu giąć... mój ociec ma w garażu giętarkę do rur hydraulicznych. jakby mi wpadł materiał w ręce to bym sprawdził jak to jest.
ma ktoś może na zbyciu ze 2m zbędnej rury na eksperymenty ;)
Transglobal
31.01.2010, 18:33
Venomik dotarł .Wielkie dzięki matjas (http://www.africatwin.com.pl/member.php?u=476)
AnubisXRV
01.02.2010, 12:01
Dotarła sztuka !:drif: Wielkie dzięki za sprawną akcję ! Teraz jeno dolot :)
U mnie tez piękna ruła leży na stole w pracowni:) No dolocik jakiś gustowny by sie przydał....
DZIĘKI WIELKIE za warczyrurę.
Dotarła do mnie w piątek. (Chwała poczcie)
Jest piękniutka i już ją na szybko stestowałem na "szmatę"
Piekny basik, lepszy niż w LeoV... (miałem w poprzedniej AT)
No ii jest jednak troszkę mniejsza, + dla kufrów.
Wielkie dzięki, resztę ofkors zachowaj i masz u mnie jeszcze duuuże piwo.:zdrufko::beer:
Pozdro.
Bart.:Thumbs_Up:
geeez... nie wiem kiedy wypiję te wszystkie browary ;) cieszę się, że jesteście szczęśliwi. niech tak zostanie ;)
mówię mojej żonie /matce karmiącej/, że w sumie w całej Polsce mam u wielu do wypicia browara alebo dwa a ona na to: '... a nie mogliby nam telewizora kupić?...' :haha2:
żeby było jasne: nie mamy i nie chcemy ale dzielę się bo się kopytami nakryłem. absurd chwili.
pozdrawiam
matjas
ps.:za niedługo chyba kolejna akcja Motad - mam nadzieję dostarczać wówczas już komplety.
Melduję samodzielne zamontowanie w Trampku 650. http://www.transalpclub.pl/forum/images/smilies/09bigyellowgrin.gif
Potrzebne narzędzia:
jakieś 30cm rury znalezionej w garażu
2 obejmy
klej do tłumików
Tato złota rączka + spawarka, kątówka itd.
Jutro jeszcze będziemy dorabiać mocowanie do ramy, ale testy brzmienia już dzisiaj się odbyły.
http://tromi.strefa.pl/foty/Nagr000.amr - tutaj nagranie z dyktafonu.
Nie ruszałem katalizatora i na pusto brzmi bardzo dla mnie fajnie. Chyba nie potrzebuję głośniej.
Wyciągnąłem oba DBkorki.
Wagowo na oko jakieś 2-3 kilo do przodu.
Kurde pojeździłbym już...:drif:
ej, link nie dziala, a posluchalbym
może coś źle zrobiłem, ale ja jak na to klikam to się pyta czy zapisać. daj maila
Klikasz w link i pozniej otwórz za pomocą ja np otworzyłem Quicktime player
Wyciągnąłem oba DBkorki.
a że tak zapytam..
jakie oba? w moim motadzie jest jeden (taki stożek z sitkiem zakładany od wlotu)
drugi masz na śrubkę przykręcony przy wylocie
a że tak zapytam..
jakie oba? w moim motadzie jest jeden (taki stożek z sitkiem zakładany od wlotu)
Chyba w pierwszych wersjach był tylko ten od wlotu. Przynajmniej ja tak mam.
pozdr,
laska
drugi masz na śrubkę przykręcony przy wylocie
aha, no bo nie wyglądało mi to na db killer :) dzieki za info lukchol :)
Chyba w pierwszych wersjach był tylko ten od wlotu. Przynajmniej ja tak mam.
pozdr,
laska
tak dokładnie było. IMHO obecna wersja to spore ułatwienie.
matjas
Nareszcie kominek dotarł :) , chyba jednak kolejność wpłat była decydująca ;)
Będziesz montował do swojej?
Nareszcie kominek dotarł :) , chyba jednak kolejność wpłat była decydująca ;)
zapewniam Cię, że nie. widać, masz słabe układy z pocztą :D
w każdym razue cieszę się, że ruła już na miejscu.
z każdym takim postem odhaczam na liście i moje serce jest coraz lżejsze - dobrze, że żaden nie uszkodzony itede... wicie rozumicie jak to jest. się człowiek martwi.
matjas
Słabe układy z pocztą powiadasz? Tylko skąd na paczce stemple z Tokio a do tego grawerka HONDA. Jak na tak okrężną drogę to i tak szybko dotarł
Będziesz montował do swojej?
Nie, to dodatek do nowej , zawsze łatwiej o resztę....;)
kumin dotarł:)
dzienks agen
Przymierzyłem ostatnio tłumik na rurce kanalizacyjnej:haha2: i wygląda na to, że będzie cacy.:D Po zamocowaniu obejmy na tulejce dystansowej, rura chyba może być prosta. Zostaje opcja uszczelnienia wejścia, ale to można by zrobić uszczelką tulejkową, taką jak linkowałem z larssona i doszczelnić pastą. Zobaczymy jak dorwę kawałek rury z nierdzewki.;)
10010
10009
pyntront
04.02.2010, 22:38
Przymierzałem na rurce z tektury (takiej jak od srajtaśmy) - nie robi, nie mija się z wachaczem - a w zasadzie mija się na styk, więc jak zacznie pracować, może wadzić.
z mojego skromnego doświadczenia i pomiarów u RafaWro - rura nie może być prosta. tzn może być ale nie da się z tym bezpiecznie jeździć. to samo pamiętam u siebie w RD04 z oryginalnym łączeniem Motadowskim - NIE było proste z jakiegoś względu. ten wzgląd to potencjalny kontakt z wahaczem a zwłaszcza zaciskiem.
patrzcie na zdjęcie, które załączyl Beddie jak to wygląda w oryginale.
dodatkowo moim zdaniem, trzeba dorobić wąs mocujący samą rurę łączącą do niższego wieszaka tłumika na ramie. bez tego to mocowanie na samą opaskę jest do d...
sam wolałbym, żeby było prościej niż nie ale aż tak 'prosto' chyba się nie da.
zdrowaś
matjas
Majki, załóż teraz boczek i zauważ, że jest na niego za mało miejsca niestety.
Ok, przebrnąłem przez wątek.
Mam pytanie.
Jaki będzie wymiar rury/dolotu do rd07..?
Czy Ty Matjas w swoim zamówieniu tych że dolotów, uwzględniasz podgięcie rury..? czy będa proste..
Pozdro 750v
Domyślam się, że teraz będzie za ciasno. Pisałem o tulejce dystansowej na śrubie i jak będzie trzeba to się trochę opuści mocowanie. Ja założę wahacz z powrotem, to na sucho posprawdzam czy wadzi i kiedy.
BTW. Wietszny, jak tam boczki od TA??
Mam niedługo dostać to zobaczę :).
matjas , wiadomo już cos może o tych łącznikch - czy będą, kiedy i ile (mniej wiecej) kasy szykować?
Tak mniej wiecej pytam - chce wiedzec czy mam sam coś kombinować czy coś tam bedziesz załatwiać?
Zima potrzyma jeszcze ze 3 tygodnie. Mamy czas.
Boczki z TA nie pasujo :). Będę patentował. Ale to tylko kwestia mocowań. Na oko robi się węziej, no i wydech po kateemowemu da się poprowadzić.
Eltech ma spoko giętare, ale nie che robić tak jak ostatnio z redziowym, tzn rura na fi-50m odpada. Uszczelnić ją portkami to rzeźba. Musi być węższa. Powiedzmy chociaż tak fi-46. Na portki na zewnątrz plus jakaś tulejka, a w wydech do wewnątrz plus jakas tulejka. Ale mówię od razu żem laik i tylko tak gaworze :)
A ile taka rurka pogięta i zwężona powinna kosztować?
W poniedziałek będę gadał z jednym gościem i nie wiem o jakich kwotach mówić.
Pojedynczy egzemplarz to zależy od humoru, ale jakby zrobić duże zamówienie na rurke i gięcie, to może w 50zł by sie czowiek zmieścił
A ile taka rurka pogięta i zwężona powinna kosztować?
W poniedziałek będę gadał z jednym gościem i nie wiem o jakich kwotach mówić.
W el-tecu mi wycenili cala robotę(z rura) na ok. 350, inny gość do którego zapytanie wysłałem określił się na 250-300. Wiec jak ci za 50 zl zrobia, daj namiar :)
AnubisXRV
07.02.2010, 21:55
W Sosnowcu ktos, gdzies, jakos robi ale cenowo bez rerwelacji 200,- (min) trzeba dac :/
W W-wie słyszałem o 100zł w pewnym warsztacie tłumikowym.
Ale wygięcie czy wyspawanie?
Spróbuję ustalić i dam znać.
A co tam jest do spawania..? może lepiej trzymać się standardów, i dolot zrobić nie "na stałe"..
Po wstepnej rozmowie rura jest do zrobienia z gieciem i spawaniem ale maly problem jest z materiałem nie ma standardowo dostępnych rur o wewnętrznej średnicy pomiędzy 42-48mm, rozwiazania sa 2
- calosc z jednej rury i zwężanie na koncu do około 45mm ale to kosztowne moze byc i 1-2 rurki takie gosciu by zrobil jak uslyszal okolo 30 sztuk to mu przeszło
- szukanie materiału na ta węższa rurkę
i mam pytanie co maja dać te 2 wygięcia, jakoś nie mogę logicznie sobie tego wytłumaczyć, na oko są niepotrzebne.
Jak ktoś wie na co zwrócić uwagę przy tym gięciu to poproszę o jakieś informacje.
Do końca tygodnia mam dostać informacje ile to by kosztowało.
Roberth71
08.02.2010, 16:11
Matjas przecież wrzucił temat do firmy która robi takie rzeczy, myślę że warto poczekać jeszcze jakie da nam info.
Jestem w kontakcie z Matiasem,
Z drugiej strony w porozumieniu w nim szykuję alternatywę, kupiłem 1m nierdzewki, jutro będą tuleje i zaciski, Dziś będzie u mnie mój Ojciec, ma gięterkę, tiga, i robią elementy z nierdzewki dla kopalni....bedziem rysować, Wcześniej nie chciał, bo: "po co, a nie mam czasu, a to nie takie proste powyginać nierdzewkę bo nie lubi ..."...itp. ale zobaczymy jak zrobi wersję demo dla mnie i wycenimy.
RAFWRO
Poczekać na pewno warto ale że robi się to niezarobkowo to można choćby z własnej ciekawości dowiedzieć jakie warsztaty są okolicy, jak się cenią i może wyjdzie taniej.
Na przyszłość będzie wiadomo ze u tego pana jakby co można coś zrobić, ja już się dowiedziałem że ma narzędzia których w innych warsztatach niema a że zajmuje się klatkami bezpieczeństwa to nie ma pod ręka materiałów na wydechy ale możliwości wykonania elementu jaki nas interesuje jest.
Roberth71
08.02.2010, 20:20
Poczekać na pewno warto ale że robi się to niezarobkowo to można choćby z własnej ciekawości dowiedzieć jakie warsztaty są okolicy, jak się cenią i może wyjdzie taniej.
Na przyszłość będzie wiadomo ze u tego pana jakby co można coś zrobić, ja już się dowiedziałem że ma narzędzia których w innych warsztatach niema a że zajmuje się klatkami bezpieczeństwa to nie ma pod ręka materiałów na wydechy ale możliwości wykonania elementu jaki nas interesuje jest.
Jak najbardziej:D i jakim systemem to robią, i np. czy osłonę na rurę zrobią co by buta nie przypalić:at:
i mam pytanie co maja dać te 2 wygięcia, jakoś nie mogę logicznie sobie tego wytłumaczyć, na oko są niepotrzebne.
wydaje mi się ze te wygięcia są żeby wahacz nie dotknął rury jak chodzi góra dół
Wahacz jak wahacz, ale trzeba jeszcze odsadzić z drogi tylnego zacisku.
Po prostej będzie ciężko, lub puszka będzie szła po skosie w bok - brzydko.
No dobrze, nie ma nikogo z 04, 07, 07a kto mógłby pomierzyć i zamieścić wymiary tej cholernej rury?
Bo mam wrażenie, że wyważamy otwarte drzwi (nie pierwszy raz).
Zdjęcia i post laski:
http://www.africatwin.com.pl/showpost.php?p=20423&postcount=47
Zdjęcia i post podosa:
http://www.africatwin.com.pl/showpost.php?p=48420&postcount=64
10080
zmierzyć by cza dla leona, bo najbardziej jest podobny do motada.
Niby jak to maja zrobić? to jest 3D. Rysunek Techniczny w autokadzie mają zrobić? Rure trzeba giąć i przymierzać do motocykla -inaczej nie bedzie pasować...
pyntront
09.02.2010, 09:41
Magik wziął na wzór rurę Beddiego (ex. Matjasa) i coś tam czaruje, jak wyczaruje, będzie wiadomo za ile i czy sensownie, dam znać. Ma obok siebie zakład z tłumikami i zeznaje, że często można za parę groszy kupić coś od plaskacza, obciąć i dopasować resztę, więc po taniości może będzie taka opcja. A jak się nie da, to zrobi opcje po drogości.
Dziś sznowny Matjas będzie u mnie z pierwszą sztuką zrobioną na próbę - zobaczymy jak leży w RD07. Ja zmówiłem już opaskę i tulejkę uszczelniającą na połączenie rura kolektor.
Pewnie będzie trzeba nieco rozszerzyć średnicę rury w tym miejscu lub wspawać przejściówkę. ale to kwestia oko (nie znam dokładnej grubości ścianki uszczelki) 2,5 mm na średnicy (nawet kwasiak powinien się poszerzyć specjalnym przyrządem zakładanym na szczęki uchwytu tokarki)
no i jak chłopaki wyszło przymierzanie?ciekawość...:)
względem ciekawości:
kilka tysięcy postów temu obiecałem, że będę się tematem zajmował i jak obiecałem tak robię.
rura wygięta - mierzona do Afri RafaWro = ptasi.
teraz robię dalej i nic więcej nie mówię. jak zrobię dam znać a obiecałem dać znać do końca lutego. jeśli będę miał wieści sensowne wcześniej to dam znać wcześniej rzecz jasna.
oczywiście jakem Matjas - niczego, oprócz tego, że się postaram, nie obiecuję ;)
OVER AND OUT
matjas
pyntront
23.02.2010, 10:40
Moja niestety nie wyszła za dobrze - ślepa uliczka :-(
Zastanawiam się, czy nie kupić plecionki i nie połączyć tego elastycznie - może to jakaś opcja?
Najlepsza opcja - poczkać jeszcze kilka dni
mam pogięte 50mm - w czwartek mierzenie u RAFA i jeśli będzie OK zamawiam serię. będę się starał, żeby było OK jakościowo i cenowo oczywiście.
w skład kompletu będzie wchodzić rura z uchwytami na sprężyny i na osłonę termo spawanymi /wszystko INOX/, owa osłona z alu gięta na promień w stylu bardzo rejli + 2x śruba M6 imbus, uszczelka na kolektor, opaska INOX przemysłowa, dwie sprężyny mocujące komin, wieszak na tłumik, dystans 25mm /dzieki Hans!!!/ i śruba M8 z podkładko.
Będę celował ceną w okolice 180-200PLN za komplet i sprzedawał TYLKO komplety.
JAKA dokładnie będzie cena powiem jak będę miał wszystkie elementy gotowe - do końca lutego.
Powyższe to tylko orient $ więc proszę nie mieć pretencji jak wyjdzie dycha w tę czy w tamtę. Wiecie już ile kosztuje gięcie kawałka rurki z postów powyżej.
Podobnie jak to było w przypadku Venoma poproszę o listę, zebym wiedział czy się za to brać w ogóle.
pozdrawiam
matjas
Z tymi 50mm strejt sru to bym był ostrożny. Skoro seryjne kolanka mają 43mm to lepiej moim zdaniem dać 45mm i na koniuszku rozszerzyć na 50. Wyjść może drożej, ale myślę że warto. Ramboszczak założył kiedyś rynnę jakomś ;) zamiast tłumika i silnik stracił dół. Albo górę. No stracił coś na pewno.
Słyszałem, że grubość rury nie ma znaczenia. To tłumik lub jego brak (przelotówka)często wpływa na osiągi góra dół. Tym bardziej jeśli mamy różnicę 5 mm na długości mniej niż 40 cm.
Dla mnie jedna sztuka
RAFWRO - 1 szt
No właśnie - słyszałeś. Gdzie, kiedy i od kogo :)? Bo ja słyszałem, że najważniejszą rolę pełnią kolanka, a tłumik na końcu to tylko modulator dźwięku.
Zamontowałem kiedyś przelot na rurce 50mm i AT szła na gumę z gazu prima sort, ale nie osiągała prędkości maksymalnej.
Jak jest z rurkami made by Motad? Jake fi?
Masz rację w sumie tylko słyszałem od mechanika motocykl przy okazji dyskusji o potrzebie regulacji składu mieszanki przy zmianie filtrów dolotu i tłumika wylotu.
Pytanie czy przy tym zestawie nie jest potrzebna regulacja składu?
Tylko że to już było przy okazji dyskucji o akcesoryjnych tłumikach.
Z tymi 50mm strejt sru to bym był ostrożny. Skoro seryjne kolanka mają 43mm to lepiej moim zdaniem dać 45mm i na koniuszku rozszerzyć na 50.
nie wiem dokładnie ale 'gdzieś słyszałem', że motad robi oryginalny dolot na 50mm ;) jest ZWĘŻKA przy kolektorze a nie KIELICH przy wydechu.
zdaje mi się, że wiedzą co robią.
z tego co wiem nie ma potrzeby modyfikacji średnicy dysz w celu wzbogacenia mieszanki w przypadku Venoma.
matjas
AnubisXRV
23.02.2010, 14:23
Ruła dolotowa:
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
Jak są dwa Db killery to chyba nie bedzie znaczenia fi dolotu :Thumbs_Up:
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt
Roberth71
23.02.2010, 15:51
czy jest różnica do jakiego modelu AT?
ja na wszelki wypadek napiszę
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt
Roberth71 - 1 szt. RD07a
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek 1szt
rafalkefir
23.02.2010, 20:51
prosze mnie te\z dopisac do listy moja adri to chyba rd 07 ale nie wiem czy z a czy bez a rok w dowodzie 96
A ja się chciałem zapytać jak to wygląda w przypadku 04? Ruła od 07 podejdzie czy nie za bałdzo??
Roberth71
23.02.2010, 22:20
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
to i ja dodam do czego ta rura
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
pyntront
24.02.2010, 06:23
A ja się chciałem zapytać jak to wygląda w przypadku 04? Ruła od 07 podejdzie czy nie za bałdzo??
Podłączam się pod to pytanie - Matjas, czy ta rura podpasi do 04?
Jeżeli tak, to porzucam dalsze eksperymentowanie ;-)
AnubisXRV
24.02.2010, 07:37
Jam tam mam ślepą nadzieję, że pasi do RD04 :] :at:
Proszę o dopisanie mojej skromnej osoby do grona szczęśliwców :)
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
banditos
24.02.2010, 09:14
A jak wyglada sytuacja z nowym zamowieniem na motada?
A jak wyglada sytuacja z nowym zamowieniem na motada?
hm.... chyba najpierw trzeba ostatecznie zamknąć stare w sensie dolotów, co właśnie się dzieje.
a potem założyć nowy wątek i jazda. może się jeszcze ktoś skusi, choć powiem, żeby cena była taka jak ostatnio musiałoby to być minimum 20 sztuk.
myślę, że damy radę.
co to jest Panie 20 sztuk ;)
matjas
p.s. co do RD04 głowy nie dam. mierzone jest wszytko na RD07.
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
A może się jakaś mądra głowa wypowie czy są duże różnice w dolocie w 04 i 07?? Na zdrowy rozsądek powinno być podobnie, ale jak są sporsze rozbieżności, to trochę bez sensu kupować taki zestaw, żeby go znowu przerabiać. :/
Ryży ma leona. Przymierz, będziesz wiedział więcej. Być może my też :).
Też ta wersję biorę pod uwagę, ale narazie nie wiem kiedy u niego będę. Jak się uda to dam znaka. ;) Tylko Ryży 07a...
A, myślałem że jeszcze stoi ;).
RD04 w seryjnym tłumiku ma na początku jeszcze 17,5cm długości rurkę o średnicy wewnętrznej 40mm. Potem spaliny uderzają w przegrodę z perforowanej blachy, a za nią są 3 komory. Wzdłuż komór, bokiem przy ściance, biegnie kanał omijający komory aż do wylotu. Na wypadek większego otwarcia przepustnicy.
Zdjęć nie mam.
Hej. Matjas czy będzie jakaś nowa akcja z zamówieniami tłumików tak jak pisałeś wcześniej??
Roberth71
25.02.2010, 17:19
hm.... chyba najpierw trzeba ostatecznie zamknąć stare w sensie dolotów, co właśnie się dzieje.
a potem założyć nowy wątek i jazda. może się jeszcze ktoś skusi, choć powiem, żeby cena była taka jak ostatnio musiałoby to być minimum 20 sztuk.
myślę, że damy radę.
co to jest Panie 20 sztuk ;)
matjas
p.s. co do RD04 głowy nie dam. mierzone jest wszytko na RD07.
Kurczak rzuć okiem parę postów wyżej:Thumbs_Up:
qrczak - ja rozumiem wiele ale poczytaj powyżej.
matjas
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
qrczak - ja rozumiem wiele ale poczytaj powyżej.
matjas
upssss... sory
umknęło mi to jakoś :)
... a starałem się uważnie sprawdzić czy gdzieś już był ten temat poraszany :dizzy:
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
MaRP - 1szt., RD07a (jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie:D)
HEJ
Wczoraj przymierzyliśmy do RD07 RafaWro i było w zasadzie OK. korekta o cent tu i tam i bazując na dotychczasowym odzewie zleciłem wykonanie 15 sztuk. koniec.
dozbroję je i w połowie tygodnia podam obowiązującą cenę wynikającą z pozostałych szpejów, które muszę dokupić i dorobić u tokarza i wyciąć laserunkiem.
kole środy będę gotów z kompletnym info a w kolejną środę powinienem mieć już wszystko, żeby wysyłać do Was komplety. TO już dumanie z zapasem.
Jak będę miał już jedno kompletne dam foty, żeby nie było niespodzianek, że takie zje..ne ;)
buzi
matjas
Roberth71
26.02.2010, 20:41
HEJ
Wczoraj przymierzyliśmy do RD07 RafaWro i było w zasadzie OK. korekta o cent tu i tam i bazując na dotychczasowym odzewie zleciłem wykonanie 15 sztuk. koniec.
dozbroję je i w połowie tygodnia podam obowiązującą cenę wynikającą z pozostałych szpejów, które muszę dokupić i dorobić u tokarza i wyciąć laserunkiem.
kole środy będę gotów z kompletnym info a w kolejną środę powinienem mieć już wszystko, żeby wysyłać do Was komplety. TO już dumanie z zapasem.
Jak będę miał już jedno kompletne dam foty, żeby nie było niespodzianek, że takie zje..ne ;)
buzi
matjas
Super!!! :drif:
pyntront
26.02.2010, 20:51
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
Pyntront - 1 szt. RD04 (mam nadzieję, że zmieszczę się w piętnastce?)
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
majki - 1szt. RD04
Mierzyłem dziś oryg puchę od 07a i nie było przeciwwskazań. Mam nadzieję, że ten też podejdzie na luzaku. ;)
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
majki - 1szt. RD04
JarekAT - 1 szt. , RD07a
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
majki - 1szt. RD04
JarekAT - 1 szt. , RD07a
Beddie - 1 szt do RD07a
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
majki - 1szt. RD04
JarekAT - 1 szt. , RD07a
Beddie - 1 szt do RD07a
DaVe - 1 szt do RD07
Witajcie
Na podstawie Waszego odzewu zamówiłem 20 kompletów wszystkiego co tam zamówić trzeba.
NIE BĘDZIE WIĘCEJ - muszę skupić się już na swojej pracy a mam jej niemało bo zaczyna się sezon co widać po skrzynce mailowej.
Czekam na odzew z jednej motocyklowej sieciówki bo nie mieli na stanie 20 uszczelek do wydechu. Towar POWINIEN dojść do mnie w przyszłym tygodniu ale gdyby miało się coś pomięszać dam znać.
JA będę gotowy ze wszystkim w połowie przyszłego tygodnia jak obiecałem.
Na podstawie odzewu od dostawców i cen w sklepach ustaliłem cenę kompletu na 230PLN. Taniej się po prostu nie da.
I jeszcze raz co to będzie:
1. rura z uchwytami na sprężyny i na osłonę termo spawanymi /wszystko INOX/;
2. osłona z alu gięta na promień rury +5mm w stylu bardzo rejli;
3. uszczelka na kolektor;
4. opaska ocynk /INOX zabija ceną/ przemysłowa;
5. dwie sprężyny mocujące komin;
6. wieszak na tłumik nierdz;
7. dystans 25mm nierdz;
8. śruba M8 z podkładką;
9. śruba M8 2 podkładki nakrętka samokontrująca M8;
10. 2x śruba M6 x 20 imbus + podkładki.
Chyba o niczym nie zapomniałem.
Odezwę się jak będę miał kolejne wieści i w końcu zdjęcie kompletu.
Pozdrawiam
Matjas
ustaliłem cenę kompletu na 230PLN
rozumiem że już można wpłacać na to samo konto co za tłumiki?
pozdr
Roberth71
03.03.2010, 10:43
Matjas jeśli już można kase przelewać proszę podaj jeszcze raz numer konta.
PRRRR
sokojnie. dam znać wszystkim z listy na PRIV jak przyjdzie czas.
galiMatjas
Hello,
Z tego co policzyłem w powyższej dopisywajce, chętnych było na 18 dolotów z 20 przygotowanych przez Matjasa. Jeżeli te doloty pasują do RD04, to i ja się na 1 dopisuję.
RAFWRO - 1 szt
AnubisXRV- 1 szt
Rambulec - 1 szt
lukchol - 1 szt. RD07a
Roberth71 - 1 szt. RD07a
Raad - 1szt RD07
Stołek - 1szt
rafalkefir - 1szt. RD07
Mutt - 1szt. RD07a
Foxio- 1szt. RD07a
Juio- 1szt, RD07
JARU - 1szt., RD07a
majki - 1szt. RD04
JarekAT - 1 szt. , RD07a
Beddie - 1 szt do RD07a
DaVe - 1 szt do RD07
Kisiel - 1 szt. RD04
Senkju :haha2:
MUTT nie dostatecznie !! dlatego się pytam
matijas jakiś przybliżony termin??
Roberth71
06.03.2010, 20:51
Witajcie
Na podstawie Waszego odzewu zamówiłem 20 kompletów wszystkiego co tam zamówić trzeba.
NIE BĘDZIE WIĘCEJ - muszę skupić się już na swojej pracy a mam jej niemało bo zaczyna się sezon co widać po skrzynce mailowej.
Czekam na odzew z jednej motocyklowej sieciówki bo nie mieli na stanie 20 uszczelek do wydechu. Towar POWINIEN dojść do mnie w przyszłym tygodniu ale gdyby miało się coś pomięszać dam znać.
JA będę gotowy ze wszystkim w połowie przyszłego tygodnia jak obiecałem.
Na podstawie odzewu od dostawców i cen w sklepach ustaliłem cenę kompletu na 230PLN. Taniej się po prostu nie da.
I jeszcze raz co to będzie:
1. rura z uchwytami na sprężyny i na osłonę termo spawanymi /wszystko INOX/;
2. osłona z alu gięta na promień rury +5mm w stylu bardzo rejli;
3. uszczelka na kolektor;
4. opaska ocynk /INOX zabija ceną/ przemysłowa;
5. dwie sprężyny mocujące komin;
6. wieszak na tłumik nierdz;
7. dystans 25mm nierdz;
8. śruba M8 z podkładką;
9. śruba M8 2 podkładki nakrętka samokontrująca M8;
10. 2x śruba M6 x 20 imbus + podkładki.
Chyba o niczym nie zapomniałem.
Odezwę się jak będę miał kolejne wieści i w końcu zdjęcie kompletu.
Pozdrawiam
Matjas
Parę postów wyżej Matjas napisał kiedy da znać:umowa:, zaznaczone na czerwono:D
Dzięki Roberth71 nie doczytałem.
Dziś święto stolarzy, więc grzecznie pytam bo się niecierpliwię zlekka.
Matjas wiadomo coś już?
Roberth71
10.03.2010, 21:51
lepiej jak było święto hydraulików, bo tez rury z drewna chyba nie będą :haha2:
robi się.
cierpliwości. już niedługo.
matjas
hej
dzisiaj obiecano mi KONIEC prac na ten tydzień.
tylko takie info - jak będę wiedział konkretnie dam znać.
pozostanie przelać kasę, poskładać paczki i mam nadzieję, że w Borku ziemia zadrży ;)
matjas
http://www.youtube.com/watch?v=0BTBK0RWnvI
:D :at::at::at:
Mój wydech już dmucha, tak jak pisałeś, klang super. Powiedz mi tylko, czy może wisieć jedynie na dołączonej opasce, czy powinien mieć dodatkowe zamocowanie. Mam wrażenie, że obecne mocowanie jest zbyt filigranowe i powinienem jeszcze coś dołożyć...Może się mylę....Oświeć mnie Matjas..Pozdro. Jackmd.
ja tam nie jestem wróżka - ale ten co go niegdyś kupiłem wisiał tylko na tej opasce i było OK. teraz jeździ u Bediego i jeszcze nie odpadł.
Hans też ma tylko na tej opasce i jest OK. mogli to lepiej zrobić ale cóż. działa tak czy owak.
cieszę się, żeś zadowolony.
matjas
hej
dzisiaj obiecano mi KONIEC prac na ten tydzień.
tylko takie info - jak będę wiedział konkretnie dam znać.
pozostanie przelać kasę, poskładać paczki i mam nadzieję, że w Borku ziemia zadrży ;)
matjas
Mnie się aż tak nie pali... Poczekam...;)
Roberth71
17.03.2010, 11:52
Już niedługo będzie :))))
AnubisXRV
17.03.2010, 21:27
Matjas ja dla draki proponuje wziąć partię do Borek i tam utworzyć kółko Motad -owe. Tylko jakbyś Ty się zabrał :)
Akysz zimo akysz ! wyp....#@%$ !
tylko nie wyobrażam sobie tych wszystkich moto z Motadami mocowanymi na szmacie jadącymi do Borka ;) ;) ;)
matjas
NO DOBRA - DZIŚ OBIWESZCZAM - do końca przyszłego tygodnia na 100% bedą u Was.
mam je na gotowo odebrać w środę przysz. tydz. składam do kupy i ślę.
w weekend jak będę miał chwilę podeślę namiary na siano.
wiem, że miało być wcześniej i czekam w gotowości ale niestety - to kiedy pogną te 20szt nie zależy w żadnym stopniu ode mnie.
tak więc. termin jest podany i będę dziadów gonił.
Matjas
Roberth71
18.03.2010, 21:45
Wiedziałem że tak będzie :umowa: znaczy się dobrze będzie :D
ja wiem czy dobrze:confused:... ale niechta będzie:Thumbs_Up:
Siła wyższa:mur:
NO DOBRA - DZIŚ OBIWESZCZAM - do końca przyszłego tygodnia na 100% bedą u Was.
mam je na gotowo odebrać w środę przysz. tydz. składam do kupy i ślę.
w weekend jak będę miał chwilę podeślę namiary na siano.
wiem, że miało być wcześniej i czekam w gotowości ale niestety - to kiedy pogną te 20szt nie zależy w żadnym stopniu ode mnie.
tak więc. termin jest podany i będę dziadów gonił.
Matjas
Dla mnie ma być dobrze, a nie dziadowsko. Inaczej będzie... już wiesz, co będzie ;)
Zdrufka, M.
Baja, nie mogę się doczekać Motada na mojej AT :at::at::at:
Hello,
(...) to kiedy pogną te 20szt nie zależy w żadnym stopniu ode mnie (...)
Matjas, tylko niech pogną tak, żeby i do RD04 podeszło! :)
Matjas, dosżło :drif:
JESTEŚ GOŚĆ :bow:
Czy ktoś mogłby opisać jakoś, jak ten dolot montował i co do czego. Gdzie idzie uszczelka np bo nie wiem czy na portki czy w tłumik itd
Wielkie dzięki, i każdy kto otworzy paczke myśle że będzie dobrze i miło zaskoczony :) :Thumbs_Up:
Matjas, dosżło :drif:
JESTEŚ GOŚĆ :bow:
Czy ktoś mogłby opisać jakoś, jak ten dolot montował i co do czego. Gdzie idzie uszczelka np bo nie wiem czy na portki czy w tłumik itd
Wielkie dzięki, i każdy kto otworzy paczke myśle że będzie dobrze i miło zaskoczony :) :Thumbs_Up:
Uszczelka idzie na kolektor. tylko trzeba zeszlifować ją po obwodzie bo nie wejdzie w rurę. Szlifirka dała radę, tylko uwaga bo jest krucha.
No i założony :D
http://farm3.static.flickr.com/2719/4485006533_5ea2b83bc4.jpg
Troszkę czasu zajęło mi zeszlifowanie uszczelki na połączeniu dolot - portki, ale poszło. Nie mniej jednak fuka tam wiec po iluś tam kilometrach wywali tą uszczelkę bankowo. Cza na pewno zamontować opaskę zaciskową. Połączenie dolot - tłumik też fuka, ale to można raczej spokojnie na paste do montażu tłumików złożyć i się uszczelni, bo jest duża i długa powierzchnia. Także dolocik i zestaw montażowy klasa :Thumbs_Up:
Afryka dostała z powrotem swój nieodzowny element wypadowy czyli stelaż Bonjura od pancerników.
http://farm5.static.flickr.com/4013/4485657732_3acc9f5cc3.jpg
I tu widać że w stelażu cza lekko przerobić jedną poprzeczkę, gdyż dogina ona motada do osi motocykla, choć i bez niej tłumik wydaję być na kolizyjnej z zaciskiem hamulcowym. Proszę o opinie czarnuchów którzy zamontowali już cały układ wydechowy, czy też mają taką fazę, że tłumik może walić o zacisk.
Ale dzięki rozmiarom motada, przeróbka od razu pociągnie przeróbkę całego prawego stelaża, gdyż jak widać jest duży zapas i można będzie zrobić stelaż zupełnie symetryczny. Moja Jurka i Oli wersja jest z prawej strony o 2,5cm szersza od lewej, choć kufry mamy symetryczne. Wiec po całym zabiegu będzie 90cm szerokości z kuframi :)
http://farm3.static.flickr.com/2722/4485676698_2f47d38430.jpg
padam na ryj
Pozdro 750V
JA już zmontowałem i dałem takie odsadzenie aby zacisk nie miał kolizji z puszką.
a do mnie nie dotarł na zająca :(
JA już zmontowałem i dałem takie odsadzenie aby zacisk nie miał kolizji z puszką.
Tzn dałeś dłuższą tulejkę odsadzającą..?
Teraz próbowałem boczki tylne założyć ale się nie da założyć prawego.:Sarcastic:
Tulejke i ramie cza dać dłuższe. Ale nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem małą rundke na wolnych obrotach. Tłumik przyczepiłem na chwile do stelarza. Miodzio :drif::drif::drif:
basowo i dobry ciąg od 2000 rpm. szok !! :Thumbs_Up:
to ja tez dam fotkę z montażu :)
http://lh5.ggpht.com/_KHaU-nH0JWQ/S65_Ftsc4EI/AAAAAAAADzs/hiiRsZmcc_c/s640/P270310_21.01%5B02%5D.JPG
to znaczy, że trzeba będzie jeszcze tulejkę dorobić i odsadzić dalej bo będzie walił o zacisk??
No u mnie w RD07 napewno tulejka jest za krótka, a dzynks który montuje się do wieszaka od tłumika (obejmy) do miejsca gdzie przykręca się tłumik do ramy jest za krótki i nie da się założyć boczku.
No to i ja opiszę montaż. Szczególnie istotny dla czwórkowców! :Thumbs_Up:
Generalnie zestaw pasuję do 04 bez problemu. Nie używamy płaskownika do opuszczenia puszki, musimy mieć dłuższą śrubę (m8x80) i kilka podkładek (m8), pastę uszczelniającą do wydechów (ja kupiłem w feuvercie za 9zeta, hamerykańską ;) ), trochę narzędzi (w tym płaski pilnik do metalu).
Na poczatek zakładamy uszczelkę na końcówkę kolektora i ją szlifujemy pilnikiem do mniej więcej połowy grubości (aż uda nam się napchnąć nań rurę). Ostrożnie bo łamliwa i druciki z niej wychodzące wbijają się w palce nie fajnie.:Sarcastic: Mi na końcu się rozłamała, ale to to mi pomogło ją dopasować. ;) Najpierw montujemy wszystko na sucho sprawdzając jak się układa całość.
10854
Montujemy opaskę tak: śruba m8, podkładka m8 duża, opaska, 2-3duże podkładki m8, tulejka dystansowa, rama, podkładka m8 mała i nakrętka samokontrująca:
10853
Trzeba trochę stiuningować boczek, bo obija się o opaskę
10850
Tłumik idzie idealnie wzdłuż boczku i jest wąski, nie wystaje za boczek:)
10851
10852
W zasadzie można dać tylko 1-2 podkładki przy tulejce dystansowej, bo i tak jest zapas przy wahaczu/zacisku, a boczek trzeba by mniej podcinać. Ale to jest do sprawdzenia. Ja dałem 3 podkładki. ;)
10855
Kolizji z wahaczem lub zaciskiem być nie może. Sprawdzone na odpiętym amorze :Thumbs_Up:
10849
Jak już wszystko pasuję (po spasowaniu dobrze sobie zaznaczyć ułożenie puszki do rury i rury do kolektora-marker lub delikatnie śrubokrętem), to lecimy na gotowo: zakładamy tłumik na rurę (ja wsadziłem pomiędzy jeszcze blaszkę wyciętą z puszki po coli, dla doszczelnienia, trochę puszczało tędy), naciągamy sprężynki, czyścimy końcówkę kolektora i smarujemy ją pastą uszczelniającą, nasuwamy na to zeszlifowaną uszczelkę, smarujemy też rurę w końcówce nachodzącej na uszczelce, składamy i skręcamy moooooocno opaską (ja użyłem starej opaski, bo nowej nie dostałem), ustawiamy wydech w pożądanej konfiguracji i dokręcamy opaskę do ramy, również mocno co by się trzymało. Gwint śruby trzymającej tłumik, opaski zaciskowej i śrubek od osłony rury potraktowałem pastą miedzianą, aby się nie zapiekały za łatwo.
Co do dźwięku to jest naprawdę jadowity (jak to venom). Na obu DBkach daję nawet, nawet. Ale jak się wyjmie końcowy (na wylocie) to normalnie :devil: psy i staruszki uciekają.:D Muszę go w tunelu sprawdzić.:at: Nawet nie myślałem, żeby wyjąć pierwszego...:dizzy:
Dzięki matjas, góóóóóóóóóóót dżaaaaaab:Thumbs_Up:
Klasa Majki :Thumbs_Up::)
No u mnie w RD07 napewno tulejka jest za krótka, a dzynks który montuje się do wieszaka od tłumika (obejmy) do miejsca gdzie przykręca się tłumik do ramy jest za krótki i nie da się założyć boczku.
Jak chcesz to mogę Ci oddać mój "dyngs", bo u siebie nie użyłem. Ześrubujesz sobie i będziesz miał dwa razy dłuższy. ;) A tulejkę możesz "przedłużyć" podkładkami. ;) Będzie Panie reeeeejli. :D
Nie dawałem tulejki. Mam zrobione na śrubie M10 regulowane nakrętkami..(M10 spokojnie wchodzi w otwór Matiasowecho ucha) Odległość od ucha do ucha obejmy około 45 mm. Niestety, u mnie nie obyło się bez szlifowania boczka. Wieczorem wkleję foty. Potwierdzam że dół fenomenalny, i obyło się bez regulacji gaziorów (nie mam K&N-a)
Tzn dałeś dłuższą tulejkę odsadzającą..?
Teraz próbowałem boczki tylne założyć ale się nie da założyć prawego.:Sarcastic:
Tulejke i ramie cza dać dłuższe. Ale nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem małą rundke na wolnych obrotach. Tłumik przyczepiłem na chwile do stelarza. Miodzio :drif::drif::drif:
basowo i dobry ciąg od 2000 rpm. szok !! :Thumbs_Up:
W afryce to nie bardzo jest co regulować w gaźnikach, a K&N tylko psuję prace silnika. Wydech naprawde ma wyjeb z dołu, jakby turbo ktoś dołożył. Wydaje mi się że jeśli komuś nie przybędzie niutków z dołu, to gaźniki ma do czyszczenia.
ktoś się odważył sprawdzać głośność bez dwóch db killerów?? :D
Ja wywalilem dwa, ale jak dla mnie za głośno, więc założyłem ten na wylocie
Majki,
Super opis, aż przyjemnie będzie się zakładało. Dziś koleś ma mi przywieźć od Rambo graty, jutro składam :drif: Zdrówka!
Powodzenia Kisiel. ;) Robota jest łatwa i przyjemna, a efekt :drif: :D
Dziś znowu trochę polatałem. Dźwięk bez db na wylocie jest całkiem przyjemny. Przy jeździe ze stałą prędkością prawie go nie słyszę, ale jak się odkręci to fajnie "mruuuuczy" :cool::blues: Przegazówki też są fajne:D
Dobrze, że na środę jestem zapisany na czyszczenie i regulacje/synchro gaźników, bo trochę strzela w wydech na jałowych. Mam nadzieję, że będzie cacy na Borek:drif:
Roberth71
04.04.2010, 19:26
Czy może ktoś zrobić zdjęcie DBKillera tego przy wylocie, ja nie mam w moim Motadzie a chętnie bym sobie dorobił. Chyba że ma ktoś do odsprzedania?
Właśnie Majki, u mnie od mycia i regulacji moto ani razu nie pierdło w rure :Thumbs_Up:
Też dziś zrobiłem traske, tour the Wyszków.
Niby jest sporo jebniecie od 2000 rpm ale jak wpadłem w piochy i chciałem bokami polatać po szutrach, to nie reagowała na gaz tak jak na seryjnym tłumiku. Wiec też i nie zrywało przyczepności tylne koło jak na seri. Wyprzedzanie na 5tce też bez szału. Mam jeszcze wstępny killer od leona to sobie założę i popróbuje :) ciekawe gdzie jest złoty środek.
Ale brzmienie pikne ma :drif: :bow::bow::bow:
M10 spokojnie wchodzi w otwór Matiasowecho ucha
no to wszystko jasne dlaczego mnie tak łeb napier..ala przez ostatnie dni. mogłeś ostrzec Raf! :D
co do exploatacji to chyba zgadza się, że jestem przygłuchy, jak twierdzi moja żona. a może gróboskurny? może to parę lat granie Reggae dają się we znaki?
no bo ja nigdy przez 5-6tys km nie założyłem któregokolwiek db kilera. tak jakoś mi się wydawało, że dół lepszy ale się latało, że hej.
jak tylko stwierdziłem, że świeczki mają ładny korol to już się tematem składu mieszanki nie zajmowałem. a miałem K&Na.
co do strzelania w ruru to ewidentnie może być to objaw zubożonej mieszanki ale tak jak pisał Herr Rambo - na początek poczyścić gaźniki może. ogólnie powinno to chodzić OK bez jakiejkolwiek ignerencji w gaźniki jeśli macie papierzany filtr pow.
może jestem technicznym abnegatem -choć mi się nie zdawa - ale powtarzam, że miałem /tera Beddie ma/ KNa i full przelot i było ok. Moto nie brao więcej bajury ani oleju też nie zaczęo brać a miała 100kkm.
na koniec dodam, że ogólnie to tęskno mi do tematów związanych z poprawianiem afryki. jak sobie pomyślę, że jeśli wyrzucam DB korki to moje Kapo kopci jak diesel i K&N to też tak niechętnie akceptuje - jedynie zmiana mapy zapłonowej może coś pomóc.
cóż tam takie problemy jak pyrkanie w tłumik ;)
zdrowaś
matjas
No ja tez zalozylem :) Wlasnie zrobilem traske Warszawa-Wrocław. Postaram się spojrzec na niego krytycznie (tak zeby bylo inaczej jak wszyscy)
Generalnie jest OK :) fajnie pyrka, fajnie ciągnie. Oprócz tego że zlazł ocynk z opaski zaciskowej przy kolektorze (zupełna pierdoła) to nic nie odpadło ani nic nie pękło ;) I tak sobie mysle ze ten db-killer na wylocie to praktycznie nic nie daje ;) wewnetrznego nie zdejmowałem.
Jesli chodzi o sam montaz: po złożeniu wszystkiego, okazało się że nie chce wejść boczek bo przeszkadzała mu tulejka dystansowa. Tak więc zrezygnowałem z tulejki i wyprofilowałem nieco wieszak tłumika.
Nie daje mi jednak spokoju to, że tłumik tak się buja jak się go ręką szarpie... Wiem ze raczej nie odpadnie ale troche to kichowate... Oryginalny to był monolit! Wszystkie te akcesoryjne tak mają?
Bede musiał więc wykombinować coś ze stabilnością łączenia tłumik-dolot. Myslalem zeby ponacinać wejście tłumika (tak jak jest nacięta rurka matjasa na laczeniu dolot-kolektor) i zacisnąć ją podobną opaską - zalatwie moze sprawe szczelności i stabilności chociaż troche.
Zrobie sobie takze jakis wieszak w miejscu gdzie oryginalny tlumik byl mocowany u dołu (kolo podnóżka)
Jeszcze mam jedną wątpliwość: czy siatka wewnetrznego (wejsciowego) db-kilera nie ma czasem zbyt małych dziurek? troche mały ten przelot jak na mój gust.. nie macie tez takiego wrażenia?
Pozdrawiam
U mnie może nie jest monolit, ale jest sztywno. Duże podkładki przy opasce dają trochę sztywności i bardzo mocne skręcenie opaski na łączeniu kolektor-rura też. Dodatkowo tłumik wsadziłem na blaszce wyciętej z puszki (pasek szer. `4cm i obwodu puszki po coli) co trochę uszczelniło i usztywniło połączenie. Jak już będę pewny tego układu to może wkleję tłumik na pastę montażową.
co do stabilności - BARDZO pomaga jeśli opaska zaciskowa jest wysunięta o połowę swej szerokości poza dolot. w ten sposób opiera się na kołnierzu kolektora jednocześnie łapiąc dolot. RAF tak założył i jak docisnął to było OK.
ogólnie wiem, że mocowanie fabryczne jest najlepsiejsze, ale oryginalne mocowanie motada jest takie samo jak to dorobione i w moim starym moto póki co jeszcze nic nie odpadło.
Stołek - ty juz zakładałeś sprężyny? ze sprężynami powinno być znacznie lepiej w momencie tłumik-dolot.
matjas
Stołek - ty juz zakładałeś sprężyny? ze sprężynami powinno być znacznie lepiej w momencie tłumik-dolot.
matjas
:haha2::haha2::haha2:
dodam, że dla lepszego ścisku przerobiłem opaskę Matiasa (ta przy kolektorze) ma śrubę 8mm. Było trudno bo jest zrobiona z dobrego-twardego metalu. Jak mówi Majki -pomagają duże podkładki przy obejmie puszki, ale generalnie obejma jest zrobiona z cieńkiej blaszki i zawsze będzie się lekko kiwać. Dodatkowym ryzykiem jest to że po kikutysięcznym kiwnięciu obejma pęknie przy podkładce... Kupiłem już w castoramie obejmę do podwieszanie rur PCV - jest zrobiona z grubszej blachy, ma grubą gumę i na pierwszy rzut oka pasuje - jeszcze nie zakładałem.
Czy można prosić o dane obejmy tej do kolektora, jakieś foto cy cuś..
Rambo, zwykła obejma do tłumików. Nie masz przy starym tłumiku? Ja zdjąłem z oryginalnego i założyłem do nowego. Coś w tym stylu, ale nie w tej cenie: http://www.larsson.pl/?c=r&no=NjYxMDIyNQ== ;) Ważne, żeby miała trochę zapasu przy ściąganiu, bo trzeba mocno dokręcić.
co do stabilności - BARDZO pomaga jeśli opaska zaciskowa jest wysunięta o połowę swej szerokości poza dolot
W tamtym miejscu jest jak monolit.
No jasne. mialem w garazu grube sprezyny i użyłem ich. Jeśli te twoje będą lepsze to zamienie ;)
Póki co tłumik nie odpada ale dopóki nie uzyskam oczekiwanej stabilności będę kombinował :)
pozdrawiam
dzięki, mam przy seryjnym, popróbuje :)
co do obejmy to 10 zł w motoryzacyjnym kosztuje - kupowałem w zeszłym roku bo potrzebowałem dodatkową do obniżenia wydechu
Heja,
A u mnie coś jest nietegez - albo mam źle wygięty ten dolot, albo coś jest porąbane z moim kolektorem. Dolot ułożyłem prawidłowo na stuningowanej uszczelce, ale jego wylot wchodzi głęboko pod boczek, co totalnie uniemożliwia zamocowanie tłumika. Zresztą zobaczcie na fotach, jak to wygląda. IMO coś jest nie tak, albo jestem totalnym debilem technicznym :dizzy:
PawelZDR
05.04.2010, 16:23
wygląda jak rura od rd07 na kolektorze rd03:dizzy:
Heja,
Kolektor jest od RD04 - mam dwa kolektory, właśnie je porównałem, nie jest podgięty. Rura jest od 07, ale np. Majki taką założył i mu wszystko spasowało... nic nie kumam z tego.
Panowie,
Zerknijcie na te swoje doloty i porównajcie z moim na zdjęciu. Wydaje mi się, że ma jedno przegięcie w złą stronę. Wg mnie powinno być coś na kształt S a nie C. Pewnie qrna trafiłem na odrzut z produkcji...
No na zdjęciu nie wygląda to dobrze.. :confused: Kurde, żeby nie było, to majki odbierał ostatni, i nie sądziłem że się czymś różnią. U mnie jest TIP TOP.
Jeżdziłem dziś z dwoma Db killerami. Nie wiem jak u Was, ale przyczepność tylne koło lepiej zrywa na seryjnym :dizzy:
hm... nie przewiduję odrzutów z produkcji, bubli tym bardziej.
spróbuj pokręcić nim - tak jak jest na zdjęciu - w prawo /patrząc od tyłu/. powinien być wtedy OK. no i melduj jak z pasowaniem.
ogólnie to jest tak, że dolot oryginalny był mierzony na RD07.
jak miałem RD04 to niestety ale oryginalny dolot Motada NIE PASOWAŁ bo był dedykowany do RD07 i musiałem go sporo przerobić /przegiąć/ ale mam nadzieję, że tego byłeś świadom decydując się na zamówienie.
matjas
No dobra, Hubert mi mówił, że ktoś ma problem z dolotem w 04. ;)
U mnie rura jest podobna (z tego co zobaczyłem w nocy, na mokro przy moturze). Kisiel, załóż CAŁY wydech i wtedy się martw. Jak założysz tłumik to dociąży to rurę na kolektorze i się ułoży. Jak pokręcisz rurą w stosunku do tłumika to się geometria całości zmienia. U mnie jest tak, że uszy do sprężynek się nie do końca pokrywają z uszami na tłumiku (jest małe przesunięcie, ale nie przeszkadza to w założeniu sprężyn). Też mi coś na początku nie pasowało, ale pogmerałem i się ułożyło ok. Rura się trochę powinna ułożyć na uszczelce przy kolektorze (u mnie rura lekko odstaje na łączeniu z kolektorem - na górze parę mm, bo na dole jest do oporu). Jak było widać na fotkach, u mnie bangla. :Thumbs_Up:
Aaaaa i nie wybieraliśmy z Ramboszczakiem specjalnie prostszych rur, ja wziąłem pierwszą z brzegu, on pewnie też. ;)
:Thumbs_Up: wiadomo :D
Na koniec dnia zrobiłem agro tuning i diaxą ściąłem 25mm dolot by tłumik lepiej leżał w stelażu pancernikowym i zmontowałem go na paste i nic nie fuka, jest prosto i bajeczka :) sprężynki tylko musze kupić krótsze bo te z zestawu tera za długie. Obejma na portki dała rade (dzięki Majki) ale jest stara i zardzewiała wiec też cza by dać nową :Thumbs_Up:
Pozdro 750V
http://www.youtube.com/watch?v=v_4bJPKIggs&feature=related :D
Heja,
Dzięki Panowie za weryfikację.
@Rambo - no nie przypuszczam, że selekcjonowaliście te rurki żeby dać mi najgorszą :haha2:luzik
@Matjas - przekręcenie w prawo, jak sugerujesz, powoduje że wylot rury dotyka i wręcz podnosi boczek, jest mocno za wysoko. Ale jak pisałeś, skoro wszystko z rurką jest oki, to muszę coś porzeźbić. Wziąłem dolot do RD07 z pełną świadomością, że może nie podejść do RD04 i czeka mnie adaptacja, ale jak Majki opisał montaż to się podnieciłem ;) że pasi bez jakiegoś specjalnego napinania.
@Majki - z tego co piszesz to masz mocno przesztywniony układ. Nie jest to zbyt zdrowe, nie chcę być czarnym wizjonerem ale za jakiś czas może Ci się to posypać od naprężeń / wibracji. Układ powinien "w spoczynku" pasować na punkty mocowania. Ale dzięki za hinty.
Generalnie popracuję nad tym dzisiaj, ale coś czuję, że albo będę krępował tą rurkę na nowo, albo potnę i przespawam trochę portki kolektora, żeby się ładnie ułożyło. Mam drugi kolektor to sobie mogę eksperymentować :dizzy: Zdrówka Pany!
Kisiel, nie mam żadnych dużych naprężeń w układzie. Jak założyłem tłumik z rurą, to w dobrej "konfiguracji" opaska się sama pokrywała z mocowaniem w ramie. :Thumbs_Up: Nic nie naginałem na siłę, no chyba że siłę ciążenia.:D Poza tym tłumik nie jest zamontowany na stałe, tylko trochę pracuje na łączeniu z rurą i ramą. Zaprawdę powiadam Ci: załóż Pan cały wydech i wtedy pokombinuj z ustawieniem tłumik-rura-kolektor (tzn. pokręć rurą;) ).
Nawet bym mógł do Ciebie podskoczyć, żebyś porównał układy, ale dziś wstawiam moto na czyszczenie gaźników, więc dopiero jutro wieczorem będę miał gotową. Jakby co to dawaj znaka. ;)
Matjas poszła do mnie paczka? bo byłem już na poczcie i dupa, a już jestem srogo napalony...
Matjas poszła do mnie paczka? bo byłem już na poczcie i dupa, a już jestem srogo napalony...
I ja takie samo pytanie bo się już naoglądałem jak koledzy pozakładali a u mnie cisza.
Panowie sprawdzone na poligonie i nie ma szans na jakikolwiek kontakt z zaciskiem:D
Wrzucam parę fotek układu rury w 04:
10900
10901
10902
10903
założyłem, ale u mnie z tym łącznikiem w kształcie ogniwa łańcucha tłumik był obwieszony (za nisko był). Bez łącznika gra w miarę. Możecie wkleić bliższe foty tego łącznika zamontowanego na RD07a??
RD07A ma zupełnie inne mocowanie wieszaka tłumika. Pewnie nie te ogniwo nie będzie potrzebne.
AnubisXRV
07.04.2010, 17:19
Nosz ku#$&@ wszyscy już zakładają a ja czekam na pana paczko-nosza. Chyba bede jednym z tych co na szmacie do Borek dojada :) hhehe
WSZYSTKIE RURY W DRODZE. powtarzam WSZYSTKIE RURY W DRODZE !!!
matjas
Heloł,
Założyłem i ja ;) Co prawda po małym wiejskim tjuningu z flexem i tigiem w ręce, ale jednak. Jeszcze nie odpalałem bo gaźniki na stole, ale mam nadzieję że będzie gites. Zdrówka!
Majki, dzięki za rady i dobrą zdjęciówkę! :Thumbs_Up:
AnubisXRV
08.04.2010, 11:29
Matjas czym leci przesylka ? Bo mi wlasnie pan zoltym samochodem smignol i sie menda nie zatrzymala. Nie wiem czy mam sie czaic na kogos jeszcze czy zajac sie czyms konstruktywnym :)
Roberth71
08.04.2010, 21:13
Spoko Anubis, chyba nasz region przez poczte jest gorzej traktowany, ja tez co chwile zagladam do skrzynki i :mur:.............................nicccccccccccccc :vis:
AnubisXRV
09.04.2010, 11:54
Doooszlo jeszcze musialem listonosza wiesc ku%#$#@ na poczte bo mu przesylki sie niesc nie za bardzo chcialo. ! Jasna cholera jak ja to dzis wszystko ogarne !
Roberth71
09.04.2010, 11:58
kurde to musze do domu teraz pojechac:) moze u mnie tez juz byl!!!!!!!!!!!!!!
U mnie jest, nawet juz hula na krasuli... dzięki matjas!
muczas gracyjas Matjas , i do mnie dotarło..
i do mnie dziś doszedł, dzięki matias
Roberth71
09.04.2010, 22:44
a do mnie jeszcze nie :mur::mur::mur::vis:, moze jutro :drif:
Doszło. Zainstalowane wszystko gra i godnie fucy:)
Roberth71
11.04.2010, 20:21
Doszło. Zainstalowane wszystko gra i godnie fucy:)
Musiales cos przerabiać??? czy wszystko od razu podeszło?
witam
panowie ktorzy nabyli venomy motad, bardzo prosze zamiescijcie jakies filmiki z dobrym dzwiekiem jak to pracuje, pelen zakres obrotow prosze i wysoka jakosc dzwieku ;) tak aby mozna bylo ustawic jako dzwonek ofkors ..............;)
Pasuje wszystko spoko. Jedyny problem to z ta śmieszna uszczelka. Ale można sobie poradzić. Ja ja docelowo przerobie na uszczelkę typu tulejka cienko ścienna rozciętą plus pasta do tłumików. Myślę ze to tez usztywni zamocowanie samej rury łączącej. Ale tak jak jest tez jest git.:)
Roberth71
12.04.2010, 10:52
Pasuje wszystko spoko. Jedyny problem to z ta śmieszna uszczelka. Ale można sobie poradzić. Ja ja docelowo przerobie na uszczelkę typu tulejka cienko ścienna rozciętą plus pasta do tłumików. Myślę ze to tez usztywni zamocowanie samej rury łączącej. Ale tak jak jest tez jest git.:)
Dzięki :) , pozostało mi teraz czekać ze spokojem na przesyłkę :drif:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.