Zaloguj się

View Full Version : MOTAD VENOM po raz kolejny - szybka piłka

Strony : 1 [2]

art2b3
12.04.2010, 12:37
witam
panowie ktorzy nabyli venomy motad, bardzo prosze zamiescijcie jakies filmiki z dobrym dzwiekiem jak to pracuje, pelen zakres obrotow prosze i wysoka jakosc dzwieku ;) tak aby mozna bylo ustawic jako dzwonek ofkors ..............;)
Witam.

Niestety dzwięku na razie nie zarzucę ale mam parę fotek jak u mnie to wisi.
W podwarszawskim Konstancinie na ulicy Klonowej jest magik "Motowydech", który mi taką łączówkę wyspawał z kwasówki.
Rurka kosztowała mnie 150pln i godzine czasu.
Sprężynki Termignoni (prezent od Qmpla) Ledwo sie zmieściły ale udało się.
Szczerze polecam Czarnuchom z Wawki i okolic.
Trzeba tylko wcześniej podjechać i sie z gościem umówić na dzień i godzinę.

daniel_87
12.04.2010, 14:19
koles ma fach w rękach wygląda miodnie bym powiedzial.

yakuzsa
12.04.2010, 18:31
na Ebay uk , czyli ztamtod co motady szly do pl teraz ponoc mozna kupic puszke z rura laczaca do AT 07 cena bodajze 120 F, pisalem maila do kolesia i mowi ze ma calego seta niezbednego do powieszenia tego na kobyle.ja sie chyba pisze tylko dajcie jakies Mp3 jak to hula, pelny zakres obrotow prosze.,.,:drif::bow:

Stolek
12.04.2010, 19:17
przy montazu nagralem cos takkiego:
BwclMigrjCw
(obydwa db-killery zalozone)
http://www.youtube.com/watch?v=BwclMigrjCw
tlumik nie jest za głosny, przy jednostajnej jeździe praktycznie go nie słychac (jak oryginalny) a jedynie przy dodawaniu gazu basowo burczy. tez sie bałem ze bedzie za glosny do turystyki ale jestem zadowolony

JARU
12.04.2010, 19:25
nagranie z youtube jest na pierwszej stronie, wystarczy poczytać jak jest się zainteresowany wątkiem, z youtube też nie zaszkodzi skorzystać..

Foxio
12.04.2010, 20:34
Dzisiaj troszku pośmigałem z tymże wynalazkiem i takie spostrzeżenia: bez db kilera na turystykę za głośno, z db kilem supcio. I teraz mam pytanko czy przy odjętym gazie ma strzelać z tłumika czy ja mam coś nietegez z serduchem afki? Dodam ze strzela i z db i bez db ino głośniej:) Pytanie do znawców:)

AnubisXRV
12.04.2010, 20:41
Foxio sprawdź po pierwsze szczelność układu. Jeżeli jesteś pewien, że wszystko jest git a kolektor od dołu nie jest gdzieś dziurawy. To poszukaj bo o tym już bylo. I mieszanka ponoć gdzieś coś może namącić i coś tam jeszcze noi jeszcze coś ;) -> to bylo choćby tutaj http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=3143&highlight=strzela

art2b3
13.04.2010, 10:23
Swoją warczyrurę zamontowałem bez przedniego DB Killera (mam tylko ten końcowy -wyjmowany) Nie robiłem jeszcze strojenia silnika ale muszę sie pospieszyć bo i tak czeka mnie okresowa reg. zaworów i synchro. Miałem 2 lata temu RD 07 '95 na LeoVince i z porównania wynikają nastepujące wnioski:
1. Motad jest troszkę mniej basowy niż LV i głośniejszy(pewnie z powodu mniejszej puszki)
2. Dół obrotów nieco słabszy niż na LV.
3. Bez żadnego DBk mam wrażenie że układ jest zbyt odprężony i nie daje takiej mocy jak na założonym DBk.
4. Bez DBk dobry do latania między samochodami ale na trasę męczy.
5. Z DBk (ja swój lekko zmodyfikowałem - to co siedzi wewnątrz zagniotłem z 4 stron tak że wlot ma kształt krzyża - patent znajomego tłumikarza) dzwięk jest bardzo przyjemny, wręcz kojące mruczenie, do czasu odkręcenia gazu mocniej.
Wtedy chodzi jak na przelot przystało.
6. Gabaryty są bardzo przyjemne. Mniejsza pucha łatwiej akceptuje kufry.

W porównaniu do oryginału... właściwie nie ma co porównywać.
-Moc dostępna już od niskich obrotów
-Ubytek wagi jakieś 4 kg
-Piękna praca silnika

Gorąco polecam Motada za te pieniądze. (LeoVince w Larssonie jest za 1300PLN)
Mnie całkowity koszt Motada wyszedł:
Pucha - 330pln
Rurka łącząca 150pln
Sprężynki - ?
Montaż - pół godziny własnej pracy.
prawie 1/3 ceny LV - warto?

Foxio
13.04.2010, 13:10
A co to za magia z tym zaginaniem debka? Można to jakoś zilustrować np. fotka? dotyczy tego wewnętrznego stożka czy na końcówce ruły?:)

art2b3
13.04.2010, 15:35
A co to za magia z tym zaginaniem debka? Można to jakoś zilustrować np. fotka? dotyczy tego wewnętrznego stożka czy na końcówce ruły?:)

Ww. magia...

pyntront
13.04.2010, 17:27
Heloł,

Założyłem i ja ;) Co prawda po małym wiejskim tjuningu z flexem i tigiem w ręce, ale jednak. Jeszcze nie odpalałem bo gaźniki na stole, ale mam nadzieję że będzie gites. Zdrówka!

Majki, dzięki za rady i dobrą zdjęciówkę! :Thumbs_Up:

Kisiel, mógłbyś zrobić zdjęcia modyfikacji? Ja próbowałem w sobotę, ale nie szło ułożyć tak, by nie było zbytnio sztywno, a równocześnie odsunięte od wahacza. Podejrzewam, że Majki może mieć ciut inaczej ułożony kolektor i to wystarcza. Lub minimalnie inaczej wygiętą rurę (zawsze jakaś tolerancja wymiarowa jest).

majki
13.04.2010, 17:43
Hmmm, nie wiem jak mogę mieć inaczej ułożony kolektor, skoro ori tłumik pasował do mocowań w ramie. Cóż, u mnie spasiło wsio, a rama i kolektor raczej krzywe nie są. :D

pyntront
14.04.2010, 00:40
Hmmm, nie wiem jak mogę mieć inaczej ułożony kolektor, skoro ori tłumik pasował do mocowań w ramie. Cóż, u mnie spasiło wsio, a rama i kolektor raczej krzywe nie są. :D

Fuksa miałeś Panie ;-) Jak dla mnie Panie, to tolerancja pasowania i już. Milimetr tu, milimetr tam i wystarczy. A ja mam milimetr tu i tam ale w drugą stronę, a to już prawie pół centa i posprzątane. Nie brakuje dużo, żeby wahacz minął się z puszką... Nie dam się zniechęcić, ale trochę mam już dość rozkręcania i składania tego majdanu po raz trzeci ;-)

Stolek
14.04.2010, 20:06
zagniotłem z 4 stron tak że wlot ma kształt krzyża - patent znajomego tłumikarza
a co to daje?

rambo
14.04.2010, 20:13
Ziew Szatana :rules::rules::rules:

Popylam od poniedziałku bez końcowego killera. Ciąg od 2000 rpm jest naprawde niezły a od 3000 nawet na 4 biegu ciagnie ze jak pojebana.
Jutro zaleje jej vpowera 100, obaczym czy będzie palić gumy przy ruszaniu ze swiateł jak kiedyś :D

JarekAT
14.04.2010, 20:20
do tego vpowera dokup jeszcze pudełko zapałek lub zapalniczkę, wtedy łatwiej będzie zapalić tą oponę - gorzej z gaszeniem ;)

pałeł
14.04.2010, 22:52
krótki filmik już po montażu co prawda drugi db-kiler jest zostawiony
UCl0SxKlMkk

Roberth71
21.04.2010, 11:25
Wreszcie tłumik założony :drif::drif::drif:, co prawda oczka od sprężynek ustawiły sie po przekątnej ale sprężynki rozciągliwe owinęły się :), trzeba by było przespawać oczka, ale na razie nie ma takiej potrzeby...........wygrała chęć mienia :) tłumika już :).
nie mam żadnego DB killera :) przypomina mi warkot choppera:) tylko wieksza kultura dźwięku :Thumbs_Up:. nie za długi filmik, jak skombinuje kamerkę to będzie lepsza jakość dźwięku, tymczasem polecam sluchać przez sluchawki douszne :haha2:
ztiEQE2FmB8

wieczny
21.04.2010, 23:54
Powiedzcie mi jak motocykl zbiera się ze 150km/h do 170km/h na piątce? Lepiej? Gorzej?

majki
22.04.2010, 01:46
Ty, przeca leciałeś ze mną i się próbowaliśmy. Było podobnie. ;) Ja nie odczułem różnicy po zmianie komina, nawet po zrobieniu gaźniorów dużo się nie zmieniło. No dobra jest głoooośniej. :D

Roberth71
22.04.2010, 10:15
no jasne jest głośniej :), lepiej zbiera się od dołu natomiast górę moim zdaniem ma słabszą

rambo
22.04.2010, 10:43
Zgadzam się. Dół ma lepszy ale jak dasz opór na szutrze to się okazuje że faktycznie tego momentu jest wiecej na dole ale mocy ma mniej i trudniej o uślizg koła jak się da gazu

Roberth71
22.04.2010, 10:48
niedługo będzie BP dla Motocykli , może będzie możliwość zmierzyć moc tak jak w zeszłym roku , to porównamy tez ilość koników:drif:. i wykres pokaże wszystko:at:

JuIo
22.04.2010, 12:19
A u mnie jest ogólna poprawa. Zarówno na dole jak i górny zakres się poprawił, tylko że ja jeszcze synchro robiłem i regulacje zaworów, aaa i splity zapodałem. Więc trudno wychwycić co dało realną poprawę. Ogólnie jest szał, rogale trzaskam jak nigdy dotąd, mimo że tkc-ek na tyle nie ma problema z zerwaniem przyczepności, mowa o offie rzecz jasna:) i ten dźwięk rozrywanego powietrza, ehh bezcenne...

pyntront
25.04.2010, 18:51
Założyłem w końcu i ja :D

Z dwoma db-killerami wcale nie jest głośniejsza niż była, rzekłbym, że jest wręcz mniej uciążliwa jak stoi na wolnych, a ja zamykam bramę (to dobrze, mniej się będą sąsiedzi krzywić).

Natomiast co do dynamiki - to całkiem innym motocykl :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: zbiera się odczuwalnie szybciej i jakby "bardziej miękko" wchodzi na obroty.

Jestem bardzo zadowolony, a jak znajdę chwile wolnego czasu, to wydłubię jednego killera i zobaczę jak będzie ;)

Matjas - dzięki :bow:

Kisiel
27.04.2010, 09:03
Heja,

Zrobiłem raptem ze 150km z Motadem, ale wrażenia baaardzo pozytywne. Nawet ból z montażem dolotu w RD04 pozostał gdzieś w oddali ;) Dźwięk ma naprawdę zaj...sty, fajny dół, przyjemność w odwijaniu. Matjas, dzięki serdeczne raz jeszcze! :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

pałeł
02.05.2010, 10:36
zdemontowałem katalizator :) wspawałem sobie kolektorek i gada tak

f450bud3Bq4

matjas
03.05.2010, 23:42
no a browara w Borku i tak nikt nie postawił.
cała robota psu w dupę ;)
hehehe
tak serio to cieszę, że jesteście zadowoleni.
rozumiem że rury do wszystkich doszły? gdyby było inaczej proszę o PRIV
matjas

majki
03.05.2010, 23:52
cała robota psu w dupę
No wiesz, jak z Tobą gadałem w pt w nocy to już byłeś "wesoły". :chleje: Później Cię już nie widziałem...a byłem przygotowany na odwdzięczenie się. ;)

Łysy
05.05.2010, 13:42
cała robota psu w dupę ;)
hehehe
tak serio to cieszę, że jesteście zadowoleni.
rozumiem że rury do wszystkich doszły? gdyby było inaczej proszę o PRIV
matjas

Nie został jeszcze jakiś zestaw, albo ktoś ma w nadmiarze - chętnie bym nabył.
Pozdrawiam.

Kisiel
05.05.2010, 19:53
Heja,

Kisiel, mógłbyś zrobić zdjęcia modyfikacji? Ja próbowałem w sobotę, ale nie szło ułożyć tak, by nie było zbytnio sztywno, a równocześnie odsunięte od wahacza. Podejrzewam, że Majki może mieć ciut inaczej ułożony kolektor i to wystarcza. Lub minimalnie inaczej wygiętą rurę (zawsze jakaś tolerancja wymiarowa jest).

Majki chyba miał inaczej, niż u Ciebie i u mnie. Ja trochę podciąłem i zespawałem końcówkę kolektora, a ponieważ miałem drugą sztukę więc mogłem poszaleć. Bez tej modyfikacji nie dało się dobrze ułożyć całości na moto. Poniżej zdjęciówka.

JuIo
19.05.2010, 22:10
Byłem na stacji diagnostycznej przegląd załatwić. koleś przyczaił rułe i mówi że cza zmierzyc...
Kurcze flak myśle sobie, nigdy nie dociekali szczegółów, będzie nie wesoło bo akurat wyrzuciłem kilera tego pierwszego, końcówka została...
Koleś mierzy i mierzy i nagle mówi, że nie przejdzie bo wynik to 54db, czyli poniżej normy.
Uśmiechnąłem się i pomyślałem co za debil!:mur:
Gość nie ściągną kapturka z mikrofonu i twardo mierzy:D
Pobrechtałem chwile z niego zanim mu zwróciłem uwagę:haha2:
Potem nie było już wesoło bo wynik był 95db i ciul kazał mi się wynosić:o
Następnego dnia pojechałem puchom do znajomego, ten wbił pieczone nie widząc bajka nawet... ehh ci diagności:)

Misza
19.05.2010, 22:14
A nie wiedział, że dla motocykli pow. 125cm3 norma hałasu wynosi 96dB? :) Wiem, bo miałem ten sam problem tylko że ja miałem wynik 103 ;)

JARU
19.05.2010, 22:24
kurna ja jutro muszę się wybrać na przeglądzik:D ten końcowy db killer nie chciał mi wyjść ale go w końcu wyszarpałem, będzie trzeba znów założyć na jutro żeby poszło jakoś..

tą głośność to nie trzeba czasem na wolnej przestrzeni mierzyć??

Misza
19.05.2010, 22:34
Pewnie są normowe zalecenia co do wykonania badania, ale wystarczy podejrzenie policmajstra o przekroczenie poziomu hałasu by zabrać dowód i skierować na badanie. A na stacji obsługi jeśli juz masz powyżej 96 to naprawdę słychać :). Trzeba wiedzieć, że każde 3dB to dwukrotnie głośniej odczuwalny hałas :)

Dzieju
20.05.2010, 02:12
Wystarczy kupić parę druciaków ( metalowych) do szorowania garków upchać w tłumik i mamy ciszę jak w rezerwacie.

Sławekk
20.05.2010, 07:52
kiedyś w którymś moto zapakowałem drut miedziany od starego transformatora........ zwinięty w podobny sposób :) dawno i nieprawda

JuIo
20.05.2010, 11:17
A nie wiedział, że dla motocykli pow. 125cm3 norma hałasu wynosi 96dB? :) Wiem, bo miałem ten sam problem tylko że ja miałem wynik 103 ;)

Przy pierwszym pomiarze (już bez kapturka na mikrofonie:haha2:, też mi wyszło 103db)

Znalazł jakąś knige i tam był opis przeprowadzania badania technicznego pod kątem głośności.
Napisane było mniej więcej tak, w skrócie:
Badanie przeprowadza się około 50cm od motocykla od jego wydechu, przez 30sek. najpierw należy zbadać otoczenie które potem zostanie odjęte od pomiaru.
Przy moto pow. 125cm3 obroty powinny wskazywać połowę zakresu (w naszym przypadku 4k obr/min) a dopuszczalny hałas to 89db , minimalny zaś to chyba 74db .
Oryginalny ma 84db jeśli dobrze pamiętam..
Co ciekawe, puszczenie bąka czy mały szept to już 50db:umowa:

JARU
20.05.2010, 14:14
pobite gary nie sprawdzał mi:D przed stacją na wolnym powietrzu stoi znak "miejsce pomiaru glosnosci" więc mierzy się na otwartym terenie.

swoją drogą jakim kurna cudem może być próg minimalny?? w jakim to celu?

Brzozrider
20.05.2010, 15:22
A może któryś z was, posiadaczy nowych megafajnych tłumików chciałby swój stary tłumik oryginalny oddać niodpłatnie lub też symbolicznie na moje skromne potrzeby. Mój oryginał skorodował w połowie przy mocowaniu do kolektora. Może któryś z was miałby nieskorodowaną sztukę??
Chętnie warszawa i okolice... Prosze o wiadomość na priv.
Pozdrawiam

JuIo
20.05.2010, 16:00
swoją drogą jakim kurna cudem może być próg minimalny?? w jakim to celu?

Ano po to, żebyś słyszał jak przechodzisz przez jezdnie że coś zapier...!
W nowych pojazdach elektrycznych, wstawia się specjalne symulatory dźwięku tak żeby je słyszeć jak jadą...

karlos
22.05.2010, 12:36
A może któryś z was, posiadaczy nowych megafajnych tłumików chciałby swój stary tłumik oryginalny oddać niodpłatnie lub też symbolicznie na moje skromne potrzeby. Mój oryginał skorodował w połowie przy mocowaniu do kolektora. Może któryś z was miałby nieskorodowaną sztukę??
Chętnie warszawa i okolice... Prosze o wiadomość na priv.
Pozdrawiam
Coś takiego wyskoczyło, może Ci przypasi:

http://www.allegro.pl/item1049045617_honda_xrv_750_afrika_twin_wydech.ht ml

Brzozrider
23.05.2010, 14:32
dzieki serdeczne ale on jest w gorszym stanie chyba niż mój :) Jestem wybredny i szukam perełki zdjętej z motocykla w 99 roku i przeleżałej zakourzonej w garażu czy piwnicy suchej jakąś dekadę :)

hehehe

karlos
24.05.2010, 22:06
Szykuje się może jakaś nowa wyprz z Motad Venom ??
Byłbym zainteresowany:D

Wegrzyn
25.05.2010, 09:52
Ja też się piszę jak coś na kolejne zamówienie.

TOFAKT
09.06.2010, 19:50
no jak komus sie bedzie chcialo organizowac znowu to tez chetnie dolacze..:)

twin
09.06.2010, 20:03
Jak by co to i ja :D

karlos
04.01.2011, 21:11
Wreszcie kupiłem wydech Motad Venom, teraz jeszcze przydała by się rura łącząca do RD 04, dorabiał ktoś z Was przy ostatniej akcji takie rury, lub może ma taką i chciałby się pozbyć ??
Będę "dźwięczny" za odpowiedzi....:bow:

pyntront
05.01.2011, 09:46
Były dorabiane, poszukaj to znajdziesz kto to robił, nie wiem czy nie Matjas - co prawda do 07, ale do 04 przy odrobinie dobrej woli też podejdzie, jest ciasno i wąsko (bo nieco inny kąt wygięcia powinien być), trzeba podciąć plastik (jeżeli dobrze pamiętam), ale w końcu wchodzi, siedzi i nie wadzi (przynajmniej mi). Dorabianie rurki made by Lokalny Pan Spawacz od Wydechów zakończyło się spektakularną porażką, Matjasowa w porównaniu z tym, co mi dał, to majstersztyk i plug'n'play ;-)

Mhv
05.01.2011, 23:11
Coś wiadomo o ewentualnej kolejnej edycji? A może komuś się znudził i sprzedaje?:D

rambo8_w_tv
15.01.2011, 19:49
Coś wiadomo o ewentualnej kolejnej edycji? A może komuś się znudził i sprzedaje?:D
Jakby ktoś mocno chciał i w dodatku na gwałt, ;) to znalazłem cuś takiego:
http://moto.allegro.pl/tlumik-wydech-motad-venom-transalp-africa-i1412328777.html
pozostaje jeno dogadać się z ceną, bo ta siakoś niewtenczas na mój gust...

karlos
15.01.2011, 21:24
To właśnie od tego gościa kupiłem wydech niedawno...ale cena była zupełnie inna ;)

pantufl
15.01.2011, 21:47
To właśnie od tego gościa kupiłem wydech niedawno...ale cena była zupełnie inna ;)
a ile przepłaciłem jeśli można wiedzieć:Sarcastic:

rambo
15.01.2011, 22:16
Nie ważne ile, ważne że venom fajnie grzmi i moto ciągnie od dołu jak rakieta !!:)

pantufl
15.01.2011, 22:25
Założymy zobaczymy parafrazując przysłowie;)

RAFWRO
16.01.2011, 09:33
przejechałem z tym tłumikiem, bez db kilera 1000km na raz..jedyne co boli to dupa. Nie jest zbyt głośny. Jeśli komuś przeszkadza zostawia oba dbkilery i jest jeszcze ciszej,

tropas
16.01.2011, 18:23
Nie ważne ile, ważne że venom fajnie grzmi i moto ciągnie od dołu jak rakieta !!:)

Mój Trampek 650 na motadzie z Matjasowej akcji dół ma lepszy, ale u góry za to jakby słabiej. Dźwięk fajowy (jeżdżę bez DB killerów i nie jest głośno, pewnie przez katalizator). Świeczki mają odpowiedni kolor. Ogólnie więcej plusów więc jestem zadowolony, ale szkoda że góra słabsza, może ktoś wie czy i jak dałoby się to zmienić?

Dzieju
16.01.2011, 20:47
ale szkoda że góra słabsza, może ktoś wie czy i jak dałoby się to zmienić?
Czy z obydwoma dbkilerami góra się poprawia i nie jest gorsza od seryjnego?

tropas
17.01.2011, 19:11
Czy z obydwoma dbkilerami góra się poprawia i nie jest gorsza od seryjnego?

Nie sprawdzałem, od początku jeżdżę na pusto.
Sprawdzę przy najbliższej sposobności i napiszę.

Stolek
17.01.2011, 20:17
karlos (http://africatwin.com.pl/member.php?u=1614) gdybyś sobie dorabiał taką rurkę do tłumika to chetnie się do ciebie dołączę. jak znajdziesz gdzie kupić taki kawałek to tez chętnie wezmę - a dogne sobie we własnym zakresie.

pozdrawiam

karlos
17.01.2011, 22:16
Jutro odbieram moto od znajomego spawacza, facet sprawdzony, spytam ile by cenił dorobienie jeszcze jednej sztuki :Thumbs_Up:

madafakinges
26.09.2013, 10:49
Panowie kto ma i sprzeada mi dbkillera do venoma. Ten stożek wlotowy koniecznie a końcowy też chętnie.

matjas
26.09.2013, 10:56
oo... widzę, że działa :D
ten wlot daruj sobie - miałem to w dwóch moto i IMO jest tam bez sensu - lepiej robi ta rurka na wylocie i jest naprawdę skuteczna.

m

madafakinges
26.09.2013, 11:03
nie chodzi mi o głośność a o doprężenie tłumika.

matjas
26.09.2013, 11:05
nie chodzi mi o głośność a o doprężenie tłumika.

kup kompresor Adv :haha2:

tak zupełnie serio - po co chcesz to robić.
miałem pustego jak bębęn motada na RD04 i nigdy nie brała oleju ani nie chodziła za ubogo mimo fabrycznych dysz i KNa.

m

madafakinges
26.09.2013, 11:30
czwórka to nie siódemka ;)

matjas
26.09.2013, 11:35
czwórka to nie siódemka ;)

no ale nie odpowiedziałeś na pytanie Kolego :D

madafakinges
26.09.2013, 11:46
Nie mam jeszcze w rękach tego tłumika, nie montowałem go nie wiem jak na nim chodzi moto, ale z doświadczenia wiem że jak moto ma za luźny tłumik to traci moc na najwyższych obrotach.
Choć powtarzam nie wiem jeszcze jak będzie się zachowywać afra na motadzie, ale podejrzewam że jak panowie z motada włożyli tam DB z jeszcze z tą śmieszną siatką to chodzi o zmniejszenie przepływu spalin.

Po drugię nie lubię jak jest za głośno, jeśli bym nie przerabiał afry to najchętniej zostawiłbym ori tłumik, ale on ciężki strasznie i ciężko z ziemi dźwigać:)
Po trzecie ori komin będzie psuł mi linie afry rallllly

Borewicz
26.09.2013, 12:48
Mam ci ja ten wewnętrzny dbk, nie używałem bo po co :dizzy: :)
Muszę tylko poszukać w garażu.

matjas
26.09.2013, 13:08
pusty Venom nie jest za głośny ani dla kierownika ani dla jadących z tyłu.
aczkolwiek de gustibus :P

m

Pawel
26.09.2013, 14:06
To jest jakiś końcowy db kiler? Chętnie zanabędę
A tak na marginesie, jak założę kufry to jest trochę głośno i trochę łeb boli na długiej trasie. Bez kuferków jest miodzio.

matjas
26.09.2013, 14:19
możesz zanabyć jak komuś zalega.
Motad zrobił dwa: siatkowy 'lejek' na wejściu do tłumika i klasyczny, taki jak w 90% tłumików przelotowych, na wyjściu. Czyli rurka zwężająca światło wylotu z kapslem.
Można to tanio dorobić - ważne aby rurka sięgała dobre 20-25cm w głąb tłumika.
matjas

Pawel
26.09.2013, 14:21
No to oficjalnie zgłaszam chęć zakupu jak komuś zalega. O ten końcowy chodzi

madafakinges
26.09.2013, 15:26
Ja może będę dorabiał to Ci mogę machnąć od razu

matjas
26.09.2013, 15:30
to srjednjo wysmażony ślusarz bez problemu zrobi. weźcie tylko od kogoś fi wew tej rurwy choć tak naprawdę to wątpię aby było to liczone co do mm.

m

Pawel
26.09.2013, 15:47
To ja poproszę 1szt. Będe w Polsce 21.10. Byłoby super jak byś się do tego czasu wyrobił, ale jak nie to jakoś to przeżyję.

Borewicz
26.09.2013, 15:50
Potwierdzam, to co Matjas prawi, Motad daje daje superowy basowy dźwięk, który nie męczy nawet w długich trasach.
Mam Motada bez żadnych killerów i jest :D

matjas
26.09.2013, 16:09
no móóóóóówię ja tym lejiwodom, co to jeden jeszcze za młody a drugi jeszcze nawet go nie zamoncił i nie wie jak gada ale już... db killery kupować bedo na wyprzódki :D

hehehehe
matjas

madafakinges
26.09.2013, 17:39
matjas Ty byś się lepiej za zorganizowanie jakiegoś zlotu wziął, żeby ludzie mieli na kim psy wieszać a nie mi tu od leiwodów wyzywać;)
swoją drogą jeszcze raz dzięki:beer2: za cynk

matjas
26.09.2013, 18:13
no niech służy - cieszę się, że mogłem pomóc.

matjas Ty byś się lepiej za zorganizowanie jakiegoś zlotu wziął, żeby ludzie mieli na kim psy wieszać

dobre. widzę, że moja sława kroczy przede mną :D

banditos
27.09.2013, 00:03
Potwierdzam, to co Matjas prawi, Motad daje daje superowy basowy dźwięk, który nie męczy nawet w długich trasach.
Mam Motada bez żadnych killerów i jest :D

Ja mam natomiast odmienne zdanie.
Po 1250 km jednego dnia łeb peka na Motadzie :vis:

Zrobilem juz na nim 60.000 km i od przegrzania schodzi chrom po bokach. Jeden nit lata luzem i siatka ze środka sie wysuwa.

Trzeba jednak przyznać ze dzwiek Motada jest calkiem w pizdeczke :drif:

Zastanawiam sie nad zmiana na Laser Pro Duro lub Akrapa.

Pawel
27.09.2013, 00:26
No i wlaśnie na dłuższe trasy będę zakładał kilerka od tyłu zamiast go całego odkręcać.

Arturo a gdzieś Ty tyle kilometrów gonił? Szkocje znowu objeżdżałeś?

matjas
27.09.2013, 09:03
Ja mam natomiast odmienne zdanie.
Po 1250 km jednego dnia łeb peka na Motadzie :vis:

przeraża mnie Twój subiektywizm :Thumbs_Up: :haha2::haha2::haha2:

Zrobilem juz na nim 60.000 km i od przegrzania schodzi chrom po bokach. Jeden nit lata luzem i siatka ze środka sie wysuwa.

a to ciekawe co piszesz o tym poszyciu - wg mej wiedzy to miała byc nierdzewka a nie blacha pokryta galwanicznie. pewien jesteś?
60kkm niby niedużo ale też przebieg jakiś tam jest - więcej niż ja zrobię w 10 lat na moto i pewnie też tak ktoś przyjął, że ma nie być za drogo a jakościowo na solidną czwórę.
natomiast wiem, że ich kolektory wydeszane w charakterze zamienników robią bardzo dobrą robotę.

mi sie marzy leon do GSa - szukam dobrej używki :D

Borewicz
27.09.2013, 10:15
Mój zrobił 50k km na Trampku i 30 na Afryce, oprócz śladów mechanicznych, jakiś rysek i śladów po trampkach dzieciaków :) nie zardzewiał, nie przebarwił się, no wygląda jak używany ale stan bardzo dobry. Mój był z pierwszego zamówienia zbiorczego, może trafiłeś na egzemplarz składany w poniedziałek ;)

madafakinges
27.09.2013, 10:39
chrom? przecież one są z nierdzewki....

Pawel
27.09.2013, 13:49
Dzwonilem do Motada

Koncowy db kiler koztuje £8.4 + przesylka.

matjas
27.09.2013, 14:39
no to weź... szkoda se dupę zawracać jakimś ślusarzem.
m

Tomas_XRV
27.09.2013, 14:53
Jaki wydech według Was ma najładniejszy dźwięk? Jak odpaliłem moją na ori wydechu przy Afrykach na zmienionych kominach to gdyby nie obrotomierz to bym myślał że nie chodzi:-)

redrobo
27.09.2013, 14:55
Jaki wydech według Was ma najładniejszy dźwięk?
Arrow

matjas
27.09.2013, 14:57
to jest wątek o motad venom :D

czytałeś te poniżej?

http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3163&highlight=wydech+d%BCwi%EAk
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12402&highlight=wydech+d%BCwi%EAk
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6397&highlight=wydech+d%BCwi%EAk
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9440&highlight=wydech+d%BCwi%EAk
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6579&highlight=wydech+d%BCwi%EAk
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=895&highlight=wydech+d%BCwi%EAk

Tomas_XRV
27.09.2013, 15:00
Ok ok chciałem na łatwizne pójść:-) poczytam

matjas
27.09.2013, 15:15
hehehe :D nie ma mientkiej gry :D

madafakinges
05.10.2013, 11:00
zmierzy mi ktoś końcowego db killera?
długość i śrenice wewnętrzną
z góry dzięki

Pawel
05.10.2013, 13:35
Ja właśnie wczoraj zamontowałem końcowego i dźwięk nie zachwyca. Mi ten dźwięk przypomina stary ciągnik z dziurawym wydechem.
Mogę Ci go zmierzyć ale dopiero wieczorem

Dzieju
05.10.2013, 15:52
Długość rurki wchodzącej 75mm,jej średnica 35mm wewnętrzna to 32mm ,średnica wylotu z tłumika 49mm.

madafakinges
05.10.2013, 17:48
dzięki Dzieju!
Dziś dłużej pojeździlem z venomem i jestem zachwycony!
Dzięk z jednym DB jest całkiem cichy na tyle, że chyba odpuszczę końcowego killera, chyba że się będę w dłuższą trasę wybierał.
Moto z tył tłumnikiem prezentuje się miodnie, ale co najważniejsze dużo lepiej jeździ. Moc mam już od niskich obrotów, wkręca się znacznie żwawiej i płynnie aż do czerwonego pola, ale co jest ważniejsze wydaje mi się że się lepiej balansuje w terenie w końcu 6kg mniej i to dość wysoko umieszczonych to nie tak mało.
POLECAM

Pawel
05.10.2013, 17:59
Zmierzyłem ale trochę za późno. No cóż, przećwiczyłem demontaż i demontaż killerka.

bicio
06.10.2013, 14:07
@madafakinges wywal ten lejek ze środka, mówię Ci wtedy dopiero jest różnica. Jak będzie za głośny to sobie dasz końcowy dbkiller.

madafakinges
06.10.2013, 18:55
Rozważę tą sugestie;)

bicio
06.10.2013, 20:03
Rozważ rozważ, ja latam bez obydwu i po trasce 300-500 km lekko tylko szumi w bani, ale to od wiatru raczej. Motad nie jest jakiś agresor straszny.

ŁukaszBIA
06.10.2013, 20:25
Biciu widzisz jakieś większe zużycie oleju po wyjęciu db killerów?

bicio
06.10.2013, 20:43
Właśnie jestem w trakcie badań :D Jak miałem zużyty olej to trzeba było dolewać sporo po każdym offie, ale było ostre piłowanie więc się nie przejmowałem specjalnie. Teraz mam świeży olej zalany i póki co nie bierze, ale przyczyn takiego stanu rzeczy doszukiwałbym się raczej w podjechanych uszczelnieniach zaworowych niż wydechu. Najprostszy test to polatac z 1k km tak do 120 a potem kolejny tysiąc 140-150.