Zaloguj się

View Full Version : adapter bezprzewodowy Adnroid Auto

sebol
02.06.2026, 20:36
Zakupiłem coś takiego

https://pl.aliexpress.com/item/1005010043631110.html?spm=a2g0o.order_list.order_l ist_main.5.46671c24Tb3Fmz&gatewayAdapt=glo2pol

Wszystko sparowałem (teoretycznie) jak trzeba przez Bluetooth i WiFi, ale dostaję komunikat na telefon, że adapter nie ma połączenia z siecią. Próbowałem z telefonu zrobić hotspot, ale telefon nie widzi tego adaptera i utknąłem w tym miejscu. Czy towarzystwo ma jakieś pomysły ?

$zwagier
02.06.2026, 21:08
W ustawieniach BT, wybierz to urządzenie i ustaw je do przesyłania multimediów czy jakoś tak, szef miał podobny problem na Iphonie, na Androidzie pewnie jest podobnie, może pomoże :)

crimson
03.06.2026, 07:23
Może być coś z donglem, ja kupiłem podobny, też na Ali i pierwszy egzemplarz niby się łączył i natychmiast rozłączał. Bez problemu na Ali uznali zwrot kasy, kupiłem drugi egzemplarz i działa prawidłowo.

sebol
03.06.2026, 11:44
W ustawieniach BT, wybierz to urządzenie i ustaw je do przesyłania multimediów czy jakoś tak, szef miał podobny problem na Iphonie, na Androidzie pewnie jest podobnie, może pomoże :)

Nie mam takiego ustawienia w BT i raczej to jest problem po stronie sieci, bo komunikat jest taki, że adapter jest w off line.

sebol
03.06.2026, 11:46
Może być coś z donglem, ja kupiłem podobny, też na Ali i pierwszy egzemplarz niby się łączył i natychmiast rozłączał. Bez problemu na Ali uznali zwrot kasy, kupiłem drugi egzemplarz i działa prawidłowo.

Może tak być, napiszę do nich.

crimson
03.06.2026, 13:00
Może tak być, napiszę do nich.

Mi oddali kasę w ciągu trzech godzin w niedzielę.... A chat, mimo, że zacząłem pisać po angielsku, przełączyło mi na polski i pisał do mnie żywy Paweł.
Uszkodzonego dongle'a nie kazali odsyłać