PDA

View Full Version : Mata izolująca na podłogę namiotu i kubek

przemo77390
23.06.2025, 14:47
Cześć,

Z uwagi na to że moja Pani narzeka na to że ciągnie od podłogi namiotu zimno (pomimo grubego materaca), chciałem Was zapytać o polecenie jakiejś maty która dobrze izoluje i można rozłożyć pod materac.

Druga opcja to jakiś dobry nie tłukący się kubek w którym dobrze po zalaniu zaparzy się kawa i herbata (plasticzany jakoś nie spełnia funkcji a żelazny też dla kawy słaby)

Pozdrawiam,
Przemo

wilq.bb
23.06.2025, 15:12
Punkt pierwszy - dobrze i tanio - rozłóż pod namiot folię NRC.

sysiek300
23.06.2025, 16:50
Druga opcja to jakiś dobry nie tłukący się kubek w którym dobrze po zalaniu zaparzy się kawa i herbata (plasticzany jakoś nie spełnia funkcji a żelazny też dla kawy słaby)

Nie mam doświadczenia w biwakowaniu ale kilka lat temu do pracy kupiłem sobie termos 0.9 L na posiłki marki ESBIT, do tej pory mi służy, co na ulotce pisalo zgadza się z rzeczywistością, dlatego może coś z tej firmy być wybrał, może to?

https://www.decathlon.pl/p/mp/esbit/termos-na-napoje-do-turystyki-esbit-sculptor-tumbler-thermo-mug/_/R-p-0c54e7a3-8ce1-44e2-b783-8a85cbd85557

Mają ze trzy strony produktów na Decathlonie, sprawdź też sobie na ich stronie oficjalniej, może co dobierzesz. Ponadto ziomek z USA bardzo chwalił tego typu rzeczy od Stanleya, ale ceny nie są niskie.

grohot
23.06.2025, 17:00
Poszukaj materaca z R value 4 i więcej, problem się rozwiąże a i miejsca zaoszczędzisz:), mam polecam nie zamienie na żaden inny, grube intexy się chowają.

trolik1
23.06.2025, 17:33
Gruby materac nie znaczy dobry materac. R value min 4 i bedzie Pani zadowolona:-)