View Full Version : Wszystko o oponach CRF250/300.
Witam, kupiłem CRF250L '15r i mam pytanie czy opona tył 120/90-18 do CRF250L nie będzie miała kolizji z pozostałymi elementami motocykla ? Moto w oryginale. W instrukcji podają 120/80-18.
Nie będzie miała kolizji. Właśnie na takiej jeżdżę.
Ale następną kupiłem już 110/90, bo tutaj ciężar opony im mniejszy tym lepiej.
Nie będzie miała kolizji. Właśnie na takiej jeżdżę.
Ale następną kupiłem już 110/90, bo tutaj ciężar opony im mniejszy tym lepiej.
Dzięki za info, a tak z ciekawości jakie oponki zakładasz ?
Kupiłem na próbę Dunlop D952 E. Zobaczymy co to z tego wyjdzie :)
Rozmiary opon stosowanych w 250 i 300 pewnie są takie same? Chcecie zbiorczy wątek o oponach? :)
Dobry pomysł.
NAT ma swój wątek pt. jakie opony założyłem, jest też milion innych wątków z konkluzjami o zestawie afrykańskim.
Sytuacja dojrzała do tego żeby założyć gumowy wątek dla Africa Single.
To nie jest dobry pomysł. 😁
No to MT21 do wszystkiego. Można już wątku nie otwierać.
😁
No to MT21 do wszystkiego. Można już wątku nie otwierać.
😁
Do wszystkiego poza ukraińskim błotem :) do tego na pewno nie jest stworzona
Nieeeeeeee !!! :D :D
To nie jest dobry pomysł. 😁
Re-we-la-cyjny! :D
Jest entuzjazm, więc trzeba działać.:)
Bez przesady. Nie są takie ostatnie. Przynajmniej da się tym w teren wjechać. DRki wychodzą na Trailwingach potocznie nazywanych Deathwingami. To jest kiszka.
muszel72
13.05.2022, 14:40
Przyłączam się. Motocykl do szwędania wychodzi na oponkach do szwędania. Nie są złe.
To ja jak zwykle znajdę jakiś detal żeby się dopier*** :)
Otóż ori oponki ogólnie faktycznie nie są złe, ale jednak czego innego oczekują właściciele od Rally a czego innego od L. Według mnie ori oponki są ok do Rally, natomiast L-ka mogłaby mieć fabrycznie założone coś bardziej zadziornego.
Nie wiem czy dopier... słuszny. Rally raczej wybrali ci co chcą mieć baniak normalny i ochronę przed wiatrem. Wykorzystanie może być jednakowe. 😉
Prosze pani, a Emek tu pisze nie na temat!!!
:)
Nie chciałbym być tym kto kupił L żeby nią jeździć na siedząco ponad 250 km dziennie.
Dobrze prawisz. Przemo, ja kupiłem 110/100 MC360 ale jeszcze nie założyłem. Te nasze hondy są dychawiczne i nie ma co tam wielkiego, ciężkiego laczka im dokładać. Wygląda mega konkretnie.
Odkopuję skoro wraca temat opon :-) Miałeś już okazję to założyć? Jakie spostrzeżenia? Mój MC360 na tyle zaraz się skończy a nie chcę po raz kolejny zakładać "fabrycznego" rozmiaru bo ten laczek jest w nim za szeroki (134 mm).
Ja mam MC360 na tyle. Dla mnie robi robotę bardzo fajnie.
A w jakim rozmiarze? 120/80?
Tomasz eS
21.06.2022, 22:23
A w jakim rozmiarze? 120/80?
Tak, 120/80-18
Tak, 120/80-18
No właśnie, też mam na tyle MC360 w tym rozmiarze ale jest o ponad centymetr szersza niż te opony IRC które fabrycznie przychodzą z CRF300. Według mnie jest nieco za szeroka na to moto, analogiczne spostrzeżenie miałem jeżdżąc na poprzednim Motozie Tractionator Enduro o podobnej szerokości.
Stąd pytanie do kolegi JarekO o spostrzeżenia po założeniu MC360 w rozmiarze 110/100.
Założony tył MC360 mid-soft 110/100/18. Pierwsze wrażenia po kilkunastu km - jest bardziej zabawowo, moto żwawiej skręca, tył chętniej idzie w poślizg. W piachu bez zmian - żre jak durna. Muszę pamiętać żeby jeździć tylko do przodu bo mogę zacząć tracić elementy :) Z wyglądu trochę balonik ale przecież wszyscy lubimy jak jest śmiesznie. Przy okazji wymiany odwróciłem przód. Na kilka tys. km spokój.
Pamiętam że gdzieś już było, ale nie mogę znaleźć.
Jakie rozmiary opon wchodzą bez problemu na CRF300? Oryginalne są 80/100-21 oraz 110/100-18 ale niektóre modele opon w takich dokładnie rozmiarach trudno znaleźć.
na przód możesz dać ewentualnie 90/90-21, a na tył 120/90-18. Wysokość takich kół wychodzi z obliczeń prawie dokładnie to samo.
zaczekaj
05.12.2022, 13:27
Ja założyłam c02 na tył szerokość 120 i weszło a kostki tam całkiem wysokie są.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Oryginalne są 80/100-21 oraz 110/100-18
Oryginalne są 80/100-21 oraz 120/80-18
obecnie mam heidenau k60 90/90-21 i 120/90-18 a w kolejce michelin tracker 90/90-21 i 110/100-18
Zgadza się. Moja pomyłka.
W każdym razie, który z tych rozmiarów polecacie do CRFy? Jakie są pomiędzy nimi różnice w praktyce, w użytkowaniu?
110/100-18
120/90-18
Polecam jak najlżejszą oponę w dowolnym z tych rozmiarów :)
Jedynie to robi różnicę, bo łatwiej przyspieszać przy małych mocach jak opona waży mniej.
1 cm różnicy szerokości raczej nie zauważysz w jeździe, a tych 2 mm różnicy wysokości nie zauważysz na milion procent.
a co powiecie o Michelin Tracker 100/100-18? Na advrider.com piszą mi, że ta opona w rzeczywistości ma szerokość 116mm a nie 100mm jakby wskazywało oznaczenie (vs. 119mm stock'owe IRC, czyli naprawdę żadna różnica). Może to lepsza opcja vs. Tracker 120/90-18 na tył?
https://greatfunonsmallbikes.files.wordpress.com/2020/01/img_6070.jpg
a co powiecie o Michelin Tracker 100/100-18? Na advrider.com piszą mi, że ta opona w rzeczywistości ma szerokość 116mm a nie 100mm jakby wskazywało oznaczenie (vs. 119mm stock'owe IRC, czyli naprawdę żadna różnica). Może to lepsza opcja vs. Tracker 120/90-18 na tył
Ja bym założył Trackera 120/90-18. Notabene wjedzie jako następny laczek.
Wcześniej miałem MC360 120/80-18, teraz mam to samo ale 110/100-18 i jest spora różnica w zachowaniu motocykla. Zrobiło się bardziej zabawowo, moto chętniej wali się na boki i idzie w poślizgi - ale to samo mogłem zrobić na tej szerszej i niższej oponie, tyle że w sposób bardziej kontrolowany i przewidywalny. Przy moim stylu jazdy (powiedzmy że to dynamiczne i aktywne ale jednak szwenduro) nie odczuwam jakoś specjalnie różnicy w oddawaniu mocy. Nie wrócę już do tego profilu opony, zawsze będę celował w szersze i niższe.
Przerzuciłem ostatnie 7 postów z "tasiemca" ogólnego.
Tak zapytam. Istnieje taki afrykański zestaw opon do CRF300 na wzór dużej Afryki? Takie opony na których dojadę ładnych parę kilometrów asfaltem, a następnie niewiele mniej szutrami i jeszcze uda mi się na nich wrócić ? Tak żeby zrobiły ponad 10tyś. km i nie męczyły na asfalcie, ale też dawały pewność w nieprzesadnie trudnym terenie.
Kuba_Grom
16.01.2023, 23:10
Na duże przebiegi po asfalcie: Heidenau K60 Scout - 90/90-21 na przód i 4.00-18 (trochę węziej niż standard) na tył.
Dzięki. Miałem kiedyś Haidenau K60 Scout, ale mi nie podeszły. W każdym razie opony już kupione.
Dzięki. Miałem kiedyś Haidenau K60 Scout, ale mi nie podeszły. W każdym razie opony już kupione.
co kupiłeś i w jakich wymiarach?
co kupiłeś i w jakich wymiarach?
Na przód TKC 80 90/90/21,a na tył MOTOZ TRACTIONATOR RALLZ w wymiarze 120/90-18. Dam znać jak się sprawdzają.
Ja bym założył Trackera 120/90-18. Notabene wjedzie jako następny laczek.
Wcześniej miałem MC360 120/80-18, teraz mam to samo ale 110/100-18 i jest spora różnica w zachowaniu motocykla. Zrobiło się bardziej zabawowo, moto chętniej wali się na boki i idzie w poślizgi - ale to samo mogłem zrobić na tej szerszej i niższej oponie, tyle że w sposób bardziej kontrolowany i przewidywalny. Przy moim stylu jazdy (powiedzmy że to dynamiczne i aktywne ale jednak szwenduro) nie odczuwam jakoś specjalnie różnicy w oddawaniu mocy. Nie wrócę już do tego profilu opony, zawsze będę celował w szersze i niższe.
Jak zapowiedziałem :oldman: tak nie zrobiłem :D
Na tył powróciła MC360 mid-soft 120/80-18. Myślę że na długi czas pozostanie moim podstawowym laczkiem.
Z przodem dalej eksperymentuję. Aktualnie wjechał Bridgestone M59. Na razie zrobiłem tym jakieś 300km ale po dość zróżnicowanych podłożach: kręte i górzyste ubite singletracki z korzeniami, trawersy po suchej trawie, płaskie i wyboiste szutry, długie koleiny, żwir, piaszczyste drogi leśne, podjazdy w piasku o granulaturze dochodzącej do mączki. Wszędzie bardzo stabilnie i przewidywalnie, zobaczymy jak będzie z trwałością no i jak to będzie robić na mokro.
Jak zapowiedziałem :oldman: tak nie zrobiłem :D
Na tył powróciła MC360 mid-soft 120/80-18. Myślę że na długi czas pozostanie moim podstawowym laczkiem.
Z przodem dalej eksperymentuję. Aktualnie wjechał Bridgestone M59. Na razie zrobiłem tym jakieś 300km ale po dość zróżnicowanych podłożach: kręte i górzyste ubite singletracki z korzeniami, trawersy po suchej trawie, płaskie i wyboiste szutry, długie koleiny, żwir, piaszczyste drogi leśne, podjazdy w piasku o granulaturze dochodzącej do mączki. Wszędzie bardzo stabilnie i przewidywalnie, zobaczymy jak będzie z trwałością no i jak to będzie robić na mokro.Zmieniałeś zębatki?
Zmieniałeś zębatki?
Nie zmieniałem, cisnę z powodzeniem na stockowym setupie ale zbliża się kres żywota łańcucha więc pewnie dorzucę 2-3 zęby z tyłu w zależności od dostępności zębatek. Przydałoby się ciut więcej jadu z dołu, głównie na 3 i 4 biegu. Jedynki nie używam, 6 rzadko, top speed mnie nie interesuje więc 14/42 wydaje się rozsądnym docelowym przełożeniem.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.