View Full Version : Gmole Heed a plyta pod silnik
svyterius
12.08.2018, 07:45
Witam wszystkich.
Zakupilem gmole heed bunkier do mojej NAT CRF 2018 DCT i stoje przed dylematem zakupu plyty pod silnik.
http://africatwin.com.pl/images/smilies/confused.gif
Jaka plyte rekomendujecie by nie bylo zadnych przerobek (docinania etc.).
Szukalem na forum ale niestety nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie.
Pozdrawiam
płytę bumota musisz lekko przerabiać, tzn delikatnie rozgiąć po szerokości i porobić fasolki w otworach płyty żeby dało radę ją przykręcić. Nie ma dużo roboty, ale zawsze.
Ktos cos wiecej w tym temacie??? Rowniez jestem zainteresowany plyta pod silnik ktora by pasowala z heedem bunkier :)
svyterius
22.08.2018, 07:46
Ktos cos wiecej w tym temacie??? Rowniez jestem zainteresowany plyta pod silnik ktora by pasowala z heedem bunkier :)
Jak narazie szukam, szukam :) Heed robi tez plyty pod silnik.
SW Motech mi sie mega widzi bo duzo chroni - ale niestety trzeba troszke szlifierka sie pobawic ;) Co przy moich zdolnosciach artystycznych jest niemozliwe :)
Taki zestaw zakładałem do nat,gmole i płyta heed a tył apduro
svyterius
22.08.2018, 10:48
Taki zestaw zakładałem do nat,gmole i płyta heed a tył apduro
Widze,ze wyglada ciekawie jezeli chodzi o plyte:) Brales aluminium czy stalowa? Zestaw od Apduro zamowiony (robi sie):) z tym,ze wzialem w kolorze czarnym i kufer centralny w rozmiarze M (tez czarny).
Z innej beczki - handbary - widze zmienione - gdzie kupiles? Ja patrzylem na Hepco nakladki na oryginaly ale cena powala 500+ :(
svyterius
22.08.2018, 10:56
Motomax - na ramie motocykla (na zdjeciu przy torbie) masz takie nakladki zakrywajace dziury - gdzie takie cos zakupiles?
Motomax - na ramie motocykla (na zdjeciu przy torbie) masz takie nakladki zakrywajace dziury - gdzie takie cos zakupiles?To jest jedno z mocowań gmoli Heed.
ma ktoś gmole heed i płyte sw motech ?
Proszę foto :bow:
Przyłączę się...gmole heed i płyta sw motech - dużo trzeba przerabiać ?
A ktoś ma może gmole Heed Basic ?
Te
https://crashbars.eu/pl/p/Gmole-do-HONDA-CRF-1000-Africa-Twin-Basic-srebrny-/684
Będą ok czy trochę za mało chronią ?
No to i ja sie podłączę pod temat.
Może trochę z innej beczki tez myślę o gmolach heed do wersji manual - zastanawiam mnie jedynie mocowanie z prawej strony motocykla przy dźwigni hamulca. Cześć orurowania heed na wysokości dekla jest mocowana na do wysięgnika metalowego połączonego z ramą.
Mam wrażenie że przy ewentualnej glebie rura w najlepszym wypadku oprze sie na deklu - najgorszym rozwali.
Moje pytanie do użytkowników gmoli heed - czy rzeczywiście chronią silnik ?
Chronią stary, przynajmniej z lewej strony.
Sprawdzone niestety.
Chronią stary, przynajmniej z lewej strony.
Sprawdzone niestety.
No własnie mnie męczy prawa.
A tak a propos bardzo poturbowana ?
Zerknij tutaj (http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=553256&postcount=88). Filmik i zdjęcia z uszkodzeń przy przewrotce na prawo.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.