PDA

View Full Version : Ukraina - Po³onina Krasna -27.07-31.07

Marcinnn6
11.07.2018, 14:53
Planujemy skoczyæ na po³oniny ukraiñskie. 27.07 w planie jest dojazd do Ustrzyk, nocleg i 28.07 przejazd przez granicê jak najwcze¶niej - tak ¿eby o 7:00 byc ju¿ na granicy. Powrót 31.07.

Jedziemy na ten moment w trzy motki:
Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600

Jakby kto¶ by³ chêtny to mamy jeszcze dwa "miejsca". Wyjazd z namiotami (na wszelki wypadek) ale chcemy spaæ w jakim¶ pensjonacie ¿eby móc na lekko bez bambetli polataæ po górkach. Spanie okolice Ko³czawy i T0728. Siê zobaczy, jazda relaksacyjna bez napinki. Opony minimum E09.

smigacz
11.07.2018, 16:33
Wstêpnie na 70% deklarujê siê.
Africa RD07 podobno da siê przejechaæ ¦widowiec. Czy na pewno bêdê wiedzia³ w sobotê rano :D.

jamarjan
11.07.2018, 16:56
Da siê, nawet z pakami. Chyba ze by ulewnie la³o.

Marcinnn6
11.07.2018, 17:23
smigacz jak bêdziesz mia³ dobra oponê i co¶tam ogarniasz motur to pewnie. Ekstremów nie przewidujemy, no chyba ¿e pogoda co¶ odwali ale tego nie jeste¶my w stanie przewidzieæ. Rozumiem, ¿e bêdziesz wiedzia³ w najbli¿sz± sobotê? To na ten moment:

Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty

voxan69
11.07.2018, 20:47
Koledzy je¿eli Smigacz z Wami pojedzie to macie wielkie szczê¶cie. Zna te góry chyba najlepiej na FAT i nie tylko i nie¼le ogarnia t± swoj± babciê. :at: Zawsze co¶ ciekawego powie o miejscach w których jest. Pozytywna energia :Thumbs_Up:

Rojek
11.07.2018, 21:05
Potwierdzam :)

Marcinnn6
11.07.2018, 21:31
skoro Smigacz ma takie rekomendacjê to trzymam kciuki ¿eby da³ radê jechaæ z nami :)

smigacz
11.07.2018, 22:25
Konrad i Wojtek dziêki za rekomendacje , ale te¿ jeste¶cie nie¿li i nie trzeba Wam tego mówiæ sami wiecie. Co do soboty po prostu 2 znajomków na lekkich (WR250 i WR450 ) mia³o zaliczyæ Swidowiec wiêæ powidza jak jest aktualie. Dzi¶ rozmawia³em z wojtek m72. On przejecha³ po³oninê ¦idowca Tam i z powrotem choæ potwierdza , ¿e jest ze 2 d³ugie i ciê¿kie podjazdy , ale w dobrej ekipie ( a my¶le , ¿e taka bêdzie) nie ma strachu i da radê. Jak bedzie sucho to siê zupe³nie nie bojê mam nowego E09 dakar na tyle i ostrego Michelina na przodzie. Co do reszty napiszê jak co¶ bêdê wiedzia³. Pozdr.

Cezarus
11.07.2018, 23:01
Konrad i Wojtek dziêki za rekomendacje , ale te¿ jeste¶cie nie¿li i nie trzeba Wam tego mówiæ sami wiecie. Co do soboty po prostu 2 znajomków na lekkich (WR250 i WR450 ) mia³o zaliczyæ Swidowiec wiêæ powidza jak jest aktualie. Dzi¶ rozmawia³em z wojtek m72. On przejecha³ po³oninê ¦idowca Tam i z powrotem choæ potwierdza , ¿e jest ze 2 d³ugie i ciê¿kie podjazdy , ale w dobrej ekipie ( a my¶le , ¿e taka bêdzie) nie ma strachu i da radê. Jak bedzie sucho to siê zupe³nie nie bojê mam nowego E09 dakar na tyle i ostrego Michelina na przodzie. Co do reszty napiszê jak co¶ bêdê wiedzia³. Pozdr.

Te podjazdy zrobicie jak bêdzie sucho , a przy deszczu bêdzie hardcor .

RAPIN
11.07.2018, 23:21
...ze ¦migaczem na koniec ¶wiata;)

rrolek
12.07.2018, 12:45
Witam

Drog± dla duali tzn od strony Brusturów to widzê tylko jeden trudniejszy podjazd ju¿ na po³oninie (po rumoszu i rozmyty). Stiga mo¿na trawersowaæ. Z podjazdem pod Bli¼nicê ju¿ za Drahobratem powinno byæ ok bo jak nie koleinami to mo¿na próbowaæ trawnikiem i jest siê gdzie rozpêdziæ. Wjazdy od Krasnej raczej nie na takie ciê¿kie kloce (a ten pod stacje telekomunikacyn± ju¿ na pewno). Od strony Rachowa czy z Drahobratu luzik, od Kwasów mo¿e byæ bida. Jest fajna trasa od Kobyleckiej polany ale miejscami stromawo. Innych grzechów nie pamiêtam....

Pozdr
rr

Gilu
12.07.2018, 14:42
Witam

Drog± dla duali tzn od strony Brusturów to widzê tylko jeden trudniejszy podjazd ju¿ na po³oninie (po rumoszu i rozmyty). Stiga mo¿na trawersowaæ. Z podjazdem pod Bli¼nicê ju¿ za Drahobratem powinno byæ ok bo jak nie koleinami to mo¿na próbowaæ trawnikiem i jest siê gdzie rozpêdziæ. Wjazdy od Krasnej raczej nie na takie ciê¿kie kloce (a ten pod stacje telekomunikacyn± ju¿ na pewno). Od strony Rachowa czy z Drahobratu luzik, od Kwasów mo¿e byæ bida. Jest fajna trasa od Kobyleckiej polany ale miejscami stromawo. Innych grzechów nie pamiêtam....

Pozdr
rr

Witaj,nie mia³by¶ czasu i ochoty w który¶ weekend na pocz±tku sierpnia na zrobienie Krasnej i Drogi Legionów?

rrolek
12.07.2018, 14:57
Witaj

Gilu z tob± bardzo chêtnie, ale:
W³a¶nie siê próbuje jako¶ zebraæ, z czasem kruchutko. Mo¿e 2 dni bym wykroi³, ale to trzeba by albo asfaltem, albo ¶cisn±æ du.pe bo najszybszym jaki znam offikiem (z elementami dróg jednak) do Us't Czornej to co najmniej 8 godzin ³ojenia przy dobrej pogodzie. Nie wiem co nato moja dyskopatia :(
Ch³opaki pyc± do Ko³oczawy "asfaltem" wiêc tak my¶lê czy siê moim dominikeim nie zabraæ. Ale to opcja na ¦widowiec (raczej lajcik). W ciê¿szym terenie tym klocem mogê ju¿ nie daæ rady (stara piz.da ju¿ jestem).
Tak czy siak opcja otwarta, konkretniej bêdê wiedzia³ bli¿ej koñca lipca.

Pozdr
rrr

voxan69
12.07.2018, 15:03
Gilu ja chetnie bym sie wybral

Wys³ane z mojego E2303 przy u¿yciu Tapatalka

Gilu
12.07.2018, 15:46
Witaj

Gilu z tob± bardzo chêtnie, ale:
W³a¶nie siê próbuje jako¶ zebraæ, z czasem kruchutko. Mo¿e 2 dni bym wykroi³, ale to trzeba by albo asfaltem, albo ¶cisn±æ du.pe bo najszybszym jaki znam offikiem (z elementami dróg jednak) do Us't Czornej to co najmniej 8 godzin ³ojenia przy dobrej pogodzie. Nie wiem co nato moja dyskopatia :(
Ch³opaki pyc± do Ko³oczawy "asfaltem" wiêc tak my¶lê czy siê moim dominikeim nie zabraæ. Ale to opcja na ¦widowiec (raczej lajcik). W ciê¿szym terenie tym klocem mogê ju¿ nie daæ rady (stara piz.da ju¿ jestem).
Tak czy siak opcja otwarta, konkretniej bêdê wiedzia³ bli¿ej koñca lipca.

Pozdr
rrr

do Ko³oczawy "asfaltem",sobie przypomnê ten asfalt to mnie ciary przechodz±,ale tak jako¶ dostaæ siê w pobli¿e autem

rrolek
12.07.2018, 16:18
Witam

Ci±gle nie wiem czy da siê autem legalnie wwie¼æ motki. 2 przypadki znam. Ale jak to wygl±da formalnie spróbuje siê dowiedzieæ. Z dugiej strony ch³opaki autem z przyczep± telepali siê z Kro¶cienka do Ko³ohavy bodaj¿e 7 czy 8 godzin. Masssakra. Jak pisa³em - dobrze cisn±æ i wyjdzie nie wiele wiêcej offem.

Pozdr
rr

Adagiio
12.07.2018, 17:23
Rrolek, by³em na ostatniej integracji carawekl± z moto a w drodze powrotnej Konrad ze mn± wraca³.
Kiedy¶ w sze¶æ osób ¿e¶my przeje¿d¿ali z motorkami na przyczepach, by³o trochê zamieszania bo nie wiedzia³em jak to ogarn±æ.
Przekrêæ do mnie to Ci wszystko wyt³umaczê.
Pocz±tek sierpnia mówicie ?

Ps. Droga ze S³awska do granicy zajê³a mi trzy godziny bo jest objazd, remontuj± odcinek od Stryja da Sambora. Jak zrobi± t± drogê to w 2.15 H jeste¶ w S³awsku a w 3 h w Wo³owcu. Droga OK nie ma dziur. Wo³owiec to daleko od tego co chcecie jechaæ ?

Gilu
12.07.2018, 17:53
Rrolek, by³em na ostatniej integracji carawekl± z moto a w drodze powrotnej Konrad ze mn± wraca³.
Kiedy¶ w sze¶æ osób ¿e¶my przeje¿d¿ali z motorkami na przyczepach, by³o trochê zamieszania bo nie wiedzia³em jak to ogarn±æ.
Przekrêæ do mnie to Ci wszystko wyt³umaczê.
Pocz±tek sierpnia mówicie ?

Ps. Droga ze S³awska do granicy zajê³a mi trzy godziny bo jest objazd, remontuj± odcinek od Stryja da Sambora. Jak zrobi± t± drogê to w 2.15 H jeste¶ w S³awsku a w 3 h w Wo³owcu. Droga OK nie ma dziur. Wo³owiec to daleko od tego co chcecie jechaæ ?

Wieczór zmajstrujê pod dyskusjê co mi chodzi po g³owie

voxan69
12.07.2018, 18:27
Gilu majstruj bo mam caly sierpien wolny oprocz ostatniego tygodnia zaplanowanego z rodzin±. Fajnie by bylo zaliczyc Ua i Ro 😁

Gilu
12.07.2018, 20:14
Gilu majstruj bo mam caly sierpien wolny oprocz ostatniego tygodnia zaplanowanego z rodzin±. Fajnie by bylo zaliczyc Ua i Ro 😁

U mnie z czasem s³abo ale gdyby pogoda dopisa³a to pewno bym zorganizowa³ od pi±tku po po³udniu do niedzieli wieczór

Sub
12.07.2018, 23:17
Pisze siê...😉👍

Marcinnn6
12.07.2018, 23:25
Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty
Sub - KTM ? rezerwacja do niedzieli

W tym momencie mamy komplet (dwa miejsca w rezerwacji)

Sub
13.07.2018, 00:37
do koñca tygodnia dam odpowied¼ na 100% :Thumbs_Up:

Adagiio
13.07.2018, 07:13
Dla mnie to napinka, nie chce mi siê staæ na granicy, od pi±tkowego popo³udnia s± du¿e kolejki i jechaæ po nocy ¿eby poje¼dziæ pó³tora dnia.
Udanej wycieczki.

voxan69
13.07.2018, 07:55
Wyjazd w czwartek popoludniu bylby optymalny 👍

Marcinnn6
13.07.2018, 08:12
Przypominam spotykamy siê o 7:00 na granicy w Ustrzykach 28.lipca - sobota, ¿eby bez napinki dojechaæ do miejsca noclegu - Kolczawa. Niedziela i poniedzia³ek mamy na je¿d¿enie i wtorek 31.07 rano wracamy.
To tak w ramach uporz±dkowania, bo ch³opaki w miêdzy czasie drugi wyjazd umawiaj± w w±tku ;)

Marcinnn6
13.07.2018, 09:18
Jeszcze jeden ma³y update: chcemy zaatakowaæ po³oninê krasn± i to bêdzie g³ównym celem,
¦widowiec mo¿e, jak starczy czasu - si³. Tak wiêc Panowie sorry za zamieszanie. Natomiast wszelkie pozosta³e ustalenia zostaj±. Czas wyjazdu i miejsce noclegu - Ko³czawa

Sub
13.07.2018, 09:19
Dobrze, ¿e uporz±dkowa³e¶, bo zg³osi³em siê do tego drugiego wyjazdu (na lekko)...:D

Marcinnn6
13.07.2018, 09:22
SUB - czyli rozumiem, ¿e rezygnujesz?

Sub
13.07.2018, 09:35
Tak, ja li¶ciowy jestem...;)
Bawcie siê dobrze!

smigacz
13.07.2018, 10:34
Kurna Krasn± przejecha³em Afryczk± :D. Bardziej mnie interesuje ¦widowiec. Ale czemu nie w dobrym towarzystwie to i Krasn± jeszcze raz przejadê, a mo¿e pogoda dopisze to i dalej pojedziemy:D

Marcinnn6
13.07.2018, 10:56
Sub - ok, ja se tez kupie w przysz³ym sezonie li¶cia bo mnie ju¿ korci :)
Smigacz :) o to w³a¶nie chodzi

Na ten moment:

Dalti - TT600R
Piotrek - XF650
Ja - TA600
Smigacz - RD07 rezerwacja do soboty (ale mam nadziejê, ¿e jednak jedziesz)

no i jeszcze jedno wolne "miejsce" czeka

smigacz
14.07.2018, 12:22
No to juz co¶ wiem. Wjazd na Krasn± z Ko³oczawy potokiem ciêzki, straszne koleiny i slisko aktualnie pada . Chopaki wje¿dzali srodkiem i " lisciami" nosi³o, ciê¿kie motory mog± mieæ hart. Jak staniecie to nie ruszycie . Góra ok. Ja ju¿ raz wraca³em Afr± z tego podjazdu i drugi raz siê nie piszê. Wiêc odpadam.
¦widowiec jak w Himalajach. Wje¿dzali z Krasnej czerwonym szlakiem Trasa nie dla ciê¿kich nie ma szans. Góra w churach i w witrze miejscami ta torfwa czê¶æ nie do przejechania motory grzêz³y i ¶lisko (mocno wla³o na Swidowcu) musieli obe¿dzaæ bokami (da siê) Wyjazd na Bli¿nice ok ale nic nie by³o widaæ. Zjazd do Kwasów i wyjazd ok od Drogobratu jeszcze lepiej.
Wiec na tê chwilê odpadam. Poczekam na lepsz± pogodê i podjadê od Kwasów , albo Rachowa.

rrolek
14.07.2018, 20:34
Witam

Mo¿na (choæ na dualach lekko nie bêdzie) walnac siê "droga wojewódzka" przez prze³êcz Pristop do Konsomolska i dalej Us't Czornej a tam kolo cmentarza jest dobra droga na Krasna. Tak czy siak na gorze tez siê mo¿na na dualach sponiewierac.

Pozdr
rr

smigacz
14.07.2018, 21:18
Mo¿na. Przez prze³êcz Plislap w tej chwili jest "jako taka dobra" nie potokiem jak kiedy¶:D. Ale z tamtej strony jest "podjazd smierci" z tego co mówili moi znajomi rumosz i ciê¿ko mo¿na próbowaæ bokiem bo jest objazd ale lekko na pewno nie bêdzie. Dopóki nie przeschnie bêdzie hart . Ja ju¿ za "stary" jestem by dla zabawy sie umordowaæ i motor sponiewoeraæ. Poczekam na lepsz± pogodê i na wyjazd pi±tkowo niedzielny polecê. Dam znaæ wcze¶niej kiedy siê wybieram.

Marcinnn6
15.07.2018, 21:29
podchodzimy do tego bez napinki. Da siê wjechaæ to wjedziemy, nie da siê to nie wjedziemy. Ma byæ fun i banan na gêbie. W zesz³ym roku wje¿d¿ali¶my na bor¿awê nie od strony wyci±gu tylko inaczej i w pewnym momencie by³o zbyt hardkorowo i odpu¶cili¶my. Spoko, nie jeste¶my wariatami ;) Jak bêdziemy na miejscu to bêdziemy próbowaæ ...

irekafrica
16.07.2018, 22:34
Hej-by³em w Dragobracie dwa tygodnie temu.Zaprosili nas koledzy z Ukrainy na rajd TAKAR.Impreza super-organizowana co rok,oko³o 40km jazdy po po³oninach,graniach,¶liskich kamieniach wiêc lekko nie by³o.Oczywi¶cie polecam-zajebiste widoki.Pode¶lê film.

Cezarus
16.07.2018, 22:58
Hej-by³em w Dragobracie dwa tygodnie temu.Zaprosili nas koledzy z Ukrainy na rajd TAKAR.Impreza super-organizowana co rok,oko³o 40km jazdy po po³oninach,graniach,¶liskich kamieniach wiêc lekko nie by³o.Oczywi¶cie polecam-zajebiste widoki.Pode¶lê film.

Jak byli¶my pod koniec maja na Bor¿awie to ch³opaki w³a¶nie tyczyli TAKARa :)

irekafrica
17.07.2018, 16:26
Taki filmik na zachêtê.
https://www.youtube.com/watch?v=QSgA6Z5IWuI

mishieck
17.07.2018, 23:31
Zajebiaszcza impreza!

Wys³ane z mojego SM-A510F przy u¿yciu Tapatalka

calgon
26.07.2018, 21:13
:Thumbs_Up: