Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

 
 
Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 25.07.2010, 20:06   #1
szynszyll
 
szynszyll's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Posty: 6,521
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 16 godz 29 min 47 s
Domyślnie problemy po wymianie kabli pradnicy

yo!

rozdarlem afrike rambo i zgodnie z ponizszym opise:

http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4510

wymienilismy kable na grubsze (2.5mm) plus duzy przeglad instalacji. po zlozeniu calosci objawy sa takie:

- ladowanie bez swiatel 13.5 - 14.0
- ze swiatlami spada do 12.4 czyli wlasciwie brak ladowania
- przy dodawaniu gazu max to 12.4 i ani drgnie

cewki maja wlasciwa opornosc tj 0.9 ohm, nie obciazone daja do 60 v miedzyfazowego, regulator jest zimniejszy niz poprzednio, kable z i do regulatora nie grzeja sie - poprzednio mialy z tym problem. jednym slowem bania bo powinno byc znacznie lepiej a jest znacznie gorzej. dodatkowo bardzo grzeje sie glowny 30 amperowy bezpiecznik - praktycznie nie da sie go dotknac.

ja stawiam na zbyt maly styk nowych kabli ( tych 2.5 mm) z drutami miedzianymi z cewek w pradnicy - jutro rano bede to darl i zrobie od nowa - bez obciazenia jest ok - a pod obciazeniem styk moze byc nie wystarczajacy. innych pomyslow brak - instalacja przegladnieta, odswiezona, aku zdrowy, regler zdrowy.

jesli ktos ma jakis pomysl bedziemy wdzieczni za sugestie.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
 

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Skrzynia dziwnie wyje po wymianie oleju motomysz Silnik, sprzęgło, skrzynia 2 12.04.2014 20:52
olej w prądnicy((( vinc18 Układ elektryczny i zapłonowy 12 17.02.2014 13:44
Trykanie po wymianie napędu. paku Silnik, sprzęgło, skrzynia 14 26.07.2010 14:15
grzejące się kable, tym razem nie żółte od prądnicy rambo Układ elektryczny i zapłonowy 4 12.03.2010 12:23
Regulacja Gaznika po wymianie filtra powietrza BartekBBI Uklad paliwowy i wydechowy 33 13.09.2009 19:53


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.