Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja

Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja Wszystko co tyczy się głównego wyświetlacza, oprogramowania motocykla, nawigacji i podobnych

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27.11.2023, 00:43   #1
Milszy


Zarejestrowany: Nov 2023
Posty: 8
Motocykl: RD03
Milszy jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 godz 30 min 13 s
Domyślnie Parowanie interkomu i telefonu z CRF 1100.

Cześć wszystkim.
Jeżeli wpisałem ten temat w nie odpowiednie miejsce to od razu przepraszam, ale jestem nowy.
Mam problem z interkomem i telefonem przy parowaniu się z Afriką.
Włączam zapłon-podłączam telefon pod przewód- paruje się telefon- africa paruje się z interkomem (pyta się czy połączyć) i... niby wszystko jest ok. Ale przy łączeniu się z grupą innych motocyklistów przez interkom -po zadzwonieniu telefonu już mi nie odbiera interkom rozmowy. Natomiast w africe wyświetla się że mam rozmowę i kto dzwoni. Co robię nie tak? Jest jakaś kolejność?
Milszy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.11.2023, 05:46   #2
wierny
Moderator
 
wierny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Bytom
Posty: 4,319
Motocykl: Była Rd07B jest Rd07C 96r. + Rd03 88r. + WSK 78r.
Przebieg: Im więc
wierny jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 2 tygodni 5 dni 12 godz 31 min 2 s
Domyślnie

Przeniosłem i doprecyzowałem tytuł wątku. Przejrzyj ten dział, bo możliwe że temat był już poruszany. Pozdro.
__________________
"Motocykl w Polsce to nowy rodzaj jazdy konnej. To leży w naszych szlacheckich tradycjach." Z. Maklakiewicz
wierny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.11.2023, 16:52   #3
Milszy


Zarejestrowany: Nov 2023
Posty: 8
Motocykl: RD03
Milszy jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 godz 30 min 13 s
Domyślnie

Dziękuję
Milszy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.11.2023, 17:45   #4
pałeł
gsm: 512242193
 
pałeł's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Posty: 4,951
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
pałeł will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 20 godz 43 min 14 s
Domyślnie

mi cos świta ze jakaś specyficzna konfiguracja czyli chyba najpierw intercom z motocyklem potem reszta do motocykla, Cos gdzies gra w jakimś kościele ale nie znam odpowiedzi, nie wiem bo u mnie ani intercomu ani crf a i to zleży pewnie od producenta tez intercomu.
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.11.2023, 19:34   #5
WojtasA
 
WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Piaseczno
Posty: 1,137
Motocykl: ATAS 1100 DCT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 16 godz 45 min 23 s
Domyślnie

Tu jest trochę:

https://africatwin.com.pl/showthread...ighlight=cardo

Miałem podobny problem ale jakoś zaczęło działać i jest OK - mam cardo i ajfona.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.11.2023, 01:01   #6
Milszy


Zarejestrowany: Nov 2023
Posty: 8
Motocykl: RD03
Milszy jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 godz 30 min 13 s
Domyślnie

Dziękuje Panowie za odpowiedź.
Mam samsunga s10E i interkom fodsport m1 pro. Wiem że zaraz pójdzie fala że to zły interkom ale wcześniej używałem oryginalnej seny do shoia (w którym notabene jeżdżę) i działał gorzej niż ta chińszczyzna. Mamy grupę w której sprawdzają się super te interkomy. Problem polega na tym że nie mogę za ciorta odbierać telefonu jak jestem połączony z grupą. Nie wiem , może to moja wina że coś robię źle?
Pdłączałem telefon przez BT , kabel i po wrajlesie. Zawsze to samo. Zawsze robię tak: telefon BT z AT, potem interkom BT z AT, potem połączenie interkomów z grupą. Następnie telefon z AT przez wrilless lub przewód. Niby wszystko działa a telefonu nie mogę odebrać w czasie jazdy.
Milszy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.11.2023, 16:31   #7
Muscalero
 
Muscalero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski
Posty: 46
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 24000
Muscalero jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 12 godz 5 min 22 s
Domyślnie

Ja mam Cardo pactalk bold i . . .
Coś się też mi pokopciło i nie bardzo działa. Odbierałem telefony wciskając przycisk z boku na interkomie. Wszystko było ok. Ostatnio mi przestało działać i dopiero jak na wyświetlaczu poprzeskakuje i tam odbiorę telefon to mam połączenie i mogę rozmawiać (ale robi mi się jakaś multi sesja i wszyscy w grupie słyszą co ja mówię - mnie nie wyłącza z grupy, kiedyś wyłączało).

Może też spróbujesz odebrać na wyświetlaczu.
__________________
Jeżeli chcesz jechać szybko jedź sam.
Jeżeli chcesz jechać daleko jedź w grupie.
Muscalero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29.11.2023, 16:30   #8
Milszy


Zarejestrowany: Nov 2023
Posty: 8
Motocykl: RD03
Milszy jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 godz 30 min 13 s
Domyślnie

Muscalero przy wciskaniu interkomu od razu odcina mi rozmowę, a przy wciskaniu przycisku z kierownicy lub na wyświetlaczu rozmowa odbiera się, ale nic nie słychać- głuchy telefon. Próbowałem zgłośnić na maxa i telefon i w AT oraz w interkomie . Niestety nic nie słychać.
Milszy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.11.2023, 23:18   #9
gk1

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2023
Miasto: Radom
Posty: 10
Motocykl: CRF1100
gk1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 53 min 7 s
Domyślnie

U mnie działa tylko wtedy jak interkom mam sparowany z telefonem a z AT nie. Po podlaczeniu telefonu kablem jak AT żaąda polaczenia interkomu wybieram NIE a następnie przytrzymuję na kierownicy przycisk back/cofnij (zakręcona strzałka) do momemtu aż na ekranie pokaże się ekran Carplay. Niestety procedura do powtórzenia po każdym wyłączeniu moto lub odłączeniu telefonu z kabla.
__________________
Pozdrawiam
Krzysiek
gk1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Mikrofon interkomu nie działa po podpięciu telefonu do AT 1100 mateuszf Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja 12 23.03.2022 20:47
Parowanie Midland BT Next i BT Next-C Pomocy! ferdek Inne tematy 3 06.05.2016 16:56
kask i parowanie szyby SARACEN Kaski 13 17.03.2012 09:26


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.