Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Zastosowanie praktyczne

Zastosowanie praktyczne Pytania i porady

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23.07.2012, 09:15   #1
NUROFEN
 
NUROFEN's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Posty: 683
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie Garmin 60 csx

Tylko się nie śmiejta....
Mam Garmina 60 CSX i prosze powiedzcie do czego on służy ?
Sprawdziłęm 2-3 razy i nawiguje ślamazarnie....zanim się namyśli to mija "wieczność"
Wiem że to "ręczniak" ale czy procesory dobiera się pod katem chodzenie/samochód
Może ktoś pomógłby mi ogarnać...bo zaczynam sie wkurzać :-(
Dlaczego kupiłem?
Palmtop nie dawał rady-EKRAN w dzień praktycznie niewidoczny.....
Widziałem na wielu filmikach i fotach ze "wszyscy" maja 60 tkę....
Błagam pomóżcie
A może ma inne zastosowanie niż nawigowanie....to wtedy sprzedam razem z uchwytem TT i kupię cos innego :-(

PS za pomoc bardzo z góry dziękuję
__________________
NUROFEN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 09:47   #2
jorge
Autobanned.
 
jorge's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 5,203
Motocykl: Tesco
Przebieg: 45 555
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 1 godz 3 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adaśko Zobacz post
Tylko się nie śmiejta....
Mam Garmina 60 CSX i prosze powiedzcie do czego on służy ?
Sprawdziłęm 2-3 razy i nawiguje ślamazarnie....zanim się namyśli to mija "wieczność"
Wiem że to "ręczniak" ale czy procesory dobiera się pod katem chodzenie/samochód
Może ktoś pomógłby mi ogarnać...bo zaczynam sie wkurzać :-(
Dlaczego kupiłem?
Palmtop nie dawał rady-EKRAN w dzień praktycznie niewidoczny.....
Widziałem na wielu filmikach i fotach ze "wszyscy" maja 60 tkę....
Błagam pomóżcie
A może ma inne zastosowanie niż nawigowanie....to wtedy sprzedam razem z uchwytem TT i kupię cos innego :-(

PS za pomoc bardzo z góry dziękuję
Ja tam nie jestem doktor nauk GPS, ale to dobra solidna i mocna nawigacja. jak chcesz szybszą kup 62 - nową. A jak prostszą - Larka, jak szybką i prostą Garmina Strita Pilota. Tylko pamiętaj, że nie do wszystkich wgrasz ślady jak do tego. Kupiec się na pewno znajdzie
__________________
Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.
jorge jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 10:12   #3
matjas
 
matjas's Avatar


Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Posty: 13,669
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 16 godz 8 min 2 s
Domyślnie

no weź nie bluźnij i nie poddawaj się.
na pytanie do czego to służy to powiem, że mi do wszystkiego w temacie nawigowania czymkolwiek bym sie nie poruszał.
obsługa nie jest intuicyjna co moja zona potwierdza stekiem wyzwisk pod moim adresem jak ma gdzieś jechać i to załączyć /teraz dostała normalnego Garmina do auta i jest szczęśliwa/ ale ja pozostanę przy 60tce już forwer chyba, że padnie.
62 jest szybsza to fakt ale również 2x szybciej spożywa baterie
matjas
__________________
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 10:19   #4
NUROFEN
 
NUROFEN's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Posty: 683
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie

To moze ktoś z Was nauczy mnie jak to ogarnac....
Kupiłem i w gratisia miałem GP MAPA TOPO....ale np jadac autem /awaryjnie używałem jej..../ to masakra. Jechałerm po miescie przepisowo..a ten mielił i mielił....Ogólnie stres i nerwówka....
Obciach jak moja Córcia wyjęła swój "wszystkomający" telefon i nagle usłyszałem z tyłu ....
"Tato teraz w lewo...potem jak miniemy ulice jakaś tam...w lewo..."
Duma z córki i gorycz porażki ojca adwenczera _BEZCENNY

Może to kwestia map? Za dużo detali ? No ale to ponoć niezniszczalny sprzet...tyle tego na motocyklach widziałem....
Błagam tylko nie odsyłajcie mnie na forum garniaka bo nie ma ......a zebym przez to przebrnął...połowy nien rozumiem co tam do siebie "fanatycy" rozmawiają.
__________________

Ostatnio edytowane przez NUROFEN : 23.07.2012 o 10:22
NUROFEN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 11:11   #5
newrom
heu ?
 
newrom's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Posty: 932
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

To coś nie mówił jak byłeś u mnie ? Przecie gadałem że miałem ten model tylko bez Xa.
Ustaw wyświetlanie szczegółów na średnio lub nisko. Niestety im nowsze mapy tym więcej detali i odbiornik bardziej muli.
Jeśli dalej będzie nie tegeś to ściągnij sobie UMP i zainstaluj. Na 99% odczujesz poprawę w szybkości (nie porównywałem ostatnio zawartości, więc nie wiem czy stracisz na detalach).
A używałem go na rybach, na wodzie, na motocyklu, w górach, w samolocie i byłem bardzo zadowolony
__________________
RD07 & DRZ
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 11:33   #6
NUROFEN
 
NUROFEN's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Posty: 683
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie

Mało czau było...a jak znam temat to pół dnia zleci...
Byłbym wdzieczny za jakies opisy...linki ..co jak i dlaczego.
UMP to jakies hand made mapy? Jak to sie ma do rzeczywistości....ulice , nazwy...
POMOCY prosze
__________________
NUROFEN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 11:39   #7
newrom
heu ?
 
newrom's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Posty: 932
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

No opisy to masz w instrukcji obsługi, na stronie gpsmaniak.com i na garniaku
Szczegółowość mapy ustawia się bodaj klikając menu na ekranie z mapą, ale nie miałem 60 od ponad roku w rękach więc mogę się mylić.
UMP to mapy robione przez ludzi, ump.waw.pl - warto się zapoznać. Ostatnio wyłącznie tej mapy używam.
Z garminem po prostu musisz się oswoić, weź sobie instrukcje idź na pole (albo na dwór, wedle lokalizacji) i się pobaw obserwując zmiany.
__________________
RD07 & DRZ
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 11:52   #8
NUROFEN
 
NUROFEN's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Posty: 683
Motocykl: CBR 1100 XX
NUROFEN jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
Domyślnie

forum garniaka ponad moje siły...
__________________
NUROFEN jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 12:03   #9
newrom
heu ?
 
newrom's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Posty: 932
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

Czy Ty aby nie chcesz go przeczytać od deski do deski ?
Jak masz konkretny problem to użyj wyszukiwarki, przeczytaj odpowiedni temat.
Outdoorowych odbiorników garmina nie da się nauczyć intuicyjnie w 5min, jeśli nigdy nie używałeś innego garmina. Ale jak się przyzwyczaisz to zobaczysz jakie głupie menu mają inni
__________________
RD07 & DRZ
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.07.2012, 12:09   #10
matjas
 
matjas's Avatar


Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Posty: 13,669
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 16 godz 8 min 2 s
Domyślnie

nie wbijaj na forum garniaka bo stracisz tydzień i jak bedziesz miał takie kumanie jak ja to i tak nic nie skumasz
mam GP mapę u siebie i nie ma problemu z jeżdżeniem po mieście.
byłem z nim za granicą również i również grało OK.
trochę dla usprawiedliwienia - to urządzenie nazywa się 'GPS map' a nie 'navigationsgeraete' więc trza się odpowiednio nastawić na kompromis ale... jak je poznasz to zobaczysz, że napawdę nie ma nic lepszego i bardziej uniwersalnego na rynku.
ustaw wyświetlanie szczegółów mapy na niskie na początek i w głównym menu mapy włącz funkcję 'declutter' która dalej obcina detale wyświetlane + funkcje nawigowania ustaw na 'szybsze' zamiast 'dokładniej i wolniej' poszukaj.
ogólnie jak poszukasz w menu samodzielnie to zobaczysz, że na większośc pytań znajdziesz sam odpowiedź.
powodzenia a jak czegoś nie będziesz kumał sam to wal na forum lub .
jak już to ogarniesz i wyczaisz jak robić ślady w Google Earth i wrzucać je do 60tki to dopiero będziesz szczęśliwym czarnuchem - gwarantuję Ci.
matjas
__________________
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Garmin 62s vs. 78s zimny Hardware 16 07.02.2012 20:40
Garmin 76 CS Franz Inne tematy 15 05.05.2010 22:00


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.