Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja

Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja Wszystko co tyczy się głównego wyświetlacza, oprogramowania motocykla, nawigacji i podobnych

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09.05.2022, 12:40   #1
TOMADYNA

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Bezrzecze
Posty: 112
Motocykl: CRF 1100 DCT
TOMADYNA jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 38 min 28 s
Domyślnie Dotykowość ekranu podczas jazdy

Może ma ktoś jakiś patent JAK włączyć możliwość korzystania z ekranu dotykowego podczas jazdy?
Uważam, że kobinowanie z przyciskami na kierownicy jest znacznie bardziej niebezpieczne i znacznie bardziej odrywa uwagę.niż możliwość, szybkiego kliknięcia w ekran.
Może jest jakiś patent jak zdjąć tę blokadę
TOMADYNA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.05.2022, 15:03   #2
WojtasA
 
WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Piaseczno
Posty: 596
Motocykl: CRF1100L AS DCT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 13 godz 2 min 43 s
Domyślnie

Myśle ze to może być blokada z poziomu Apple car / android auto. W samochodzie tez mi się wyłączają niektóre funkcje jak ruszę.
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.05.2022, 15:11   #3
buzka11


Zarejestrowany: Jun 2020
Posty: 18
Motocykl: crf 1100A2
buzka11 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 7 godz 33 min 10 s
Domyślnie

przydałby się jakiś magik który by potrafił edytować kod ekranu dotykowego by zmieniać soft
buzka11 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.05.2022, 16:32   #4
WojtasA
 
WojtasA's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Piaseczno
Posty: 596
Motocykl: CRF1100L AS DCT
WojtasA jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 4 dni 13 godz 2 min 43 s
Domyślnie

Oraz włączać światła doświetlania zakrętów guzikiem
WojtasA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.05.2022, 11:02   #5
nocny
 
nocny's Avatar


Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Posty: 140
Motocykl: CRF 1100
nocny jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 7 godz 27 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał buzka11 Zobacz post
przydałby się jakiś magik który by potrafił edytować kod ekranu dotykowego by zmieniać soft
Gdyby tak się znalazł to byłby ozłocony. Np ustawienie domyślne trybu S..., Zapamiętanie wyłączonej trakcji i ABS itd itd
Ale chyba bez dojścia (a fabryka pewnie strzeże) softu do bebechów garmina to nic się nie zrobi

pozdrawiam Marcin Jan
__________________
Pozdrawiam
Marcin Jan

Mistrz prostej spod świateł
nocny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.05.2022, 12:53   #6
radiolog
 
radiolog's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Posty: 3,063
Przebieg: 1000
radiolog is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 2 dni 8 godz 18 min 40 s
Domyślnie

KTM robi dongla, Honda nie? Szkoda
radiolog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.05.2022, 15:53   #7
GregoryS


Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Posty: 1,124
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
GregoryS jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 17 godz 26 min 23 s
Domyślnie

Dongla do programowania softu w telewizorze ? Nie sadze.
GregoryS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.05.2022, 18:22   #8
radiolog
 
radiolog's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Posty: 3,063
Przebieg: 1000
radiolog is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 2 dni 8 godz 18 min 40 s
Domyślnie

do utrzymywania ustawień abs i trakcji
radiolog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.05.2022, 20:42   #9
Robin
 
Robin's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Ballynahinch (Irlandia Płn) / Częstochowa
Posty: 625
Motocykl: CRF1100L AS
Przebieg: 7500 km
Robin jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 8 godz 13 min 27 s
Domyślnie

Jesli chodzi o ewentualne zapamietanie wyłączonej trakcji itp to nie sądzę, żeby to była kwestia softu "wyswietlacza".
Tu bardziej trzeba by się do softu ecu czy bcu dostać/modyfikować.
Robin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Myszkuje podczas jazdy. mad_leaf Forumowy Mechanik 17 08.10.2017 08:21
AT zgasła podczas jazdy. ziutek2002 Układ elektryczny i zapłonowy 11 30.03.2016 18:23
Zgasła podczas jazdy Tomas_XRV Inne tematy 53 05.06.2014 10:07
Wizualizacja prędkości podczas jazdy sizyrk Układ elektryczny i zapłonowy 18 13.03.2013 20:59
gasnie podczas jazdy temek Silnik, sprzęgło, skrzynia 5 08.06.2011 17:39


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.