![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#101 |
Administrator
![]() |
![]()
Ale nie napisałeś na jakich oponach , na 130ach 49 jest fabryczne ale na 140ach 46 staje się fabryczne. Matematyka to potwierdza.
![]() |
#102 |
![]() |
![]()
Tak jak fabryka zaleca 130.
![]() |
#103 |
Administrator
![]() |
![]()
No to dorobiłem trochę km na 46z , jakiś ok 1000 czy z hakiem.
Jak by to powiedzieć , przez 22 lata miałem wyrywną trójkę a teraz jest odrobinkę spokojniejsza już nie rwie. Ale jest przyjemnie , taka bardziej zrównoważona, oczywiście to niewielka różnica ale mogę powiedzieć że tak jak bym zaczął być z inną ![]() Biegi ciutek dłuższe niby to tylko 6,15% plus wyższy kształt adventura względem anakina to niech będzie 7% , ale to czuć ( choć wielu nie czuje braku powietrza w kole ![]() 140 , silnik cichszy obrotów mało , 160 mija bez wahania i leci dalej. Można by rzec że zamieniłem nieco "terenu" na trochę "asfaltu". Spalanie się raczej nie zmieniło, nie tankowałem pełno/pełno, ale po kontrolkach to spokojnie do 5/ ok 5 się wyrobiła. Prędkość minimalna na 5ym utrzymała się , generalnie nie schodzę poniżej 3tysobr. Przypomnę że obecne 16/46 przy oponie 140 to mniej więcej przełożenia fabryczne. A 49 w powyższym układzie było krótsze/ostrzejsze. No i wyszło że po 22 latach z jedną mam teraz jakby drugą , czyli nie zawsze trzeba zmieniać motocykl żeby coś zmienić ![]()
![]() |
#104 |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#105 |
![]() |
![]()
hehe Dzieju - ciekaw jestem czy jeszcze ktoś ma na FAT taki staż z jednym motocyklem jak Ty. No i oczywiście taki staż z RD03. Podziwiam i szanuję.
Wiem o Kuflu i Kwintalu, których 'trójki' też mają sporo w kościach i z nimi ale nie wiem czy AŻ tyle. Może jakiś konkurs ![]()
![]() |
#106 |
Administrator
![]() |
![]()
No widzisz , skoro mam odmienioną to teraz trzeba sprawdzić czy wytrzyma kolejne 22 lata
![]() Niektórzy , zmieniają , szukają , próbują , poszukują innych doznań.....i często ciągle im czegoś brakuje. Znaczy mimo wielu motocykli ciągle nie mają tego co by ich zadowalało. A może nie wiedzą czego chcą , a może nie potrafią tego określić , a może tak lubią. Każdy ma trochę inaczej. Nie mam na to czasu od razu wybieram to co chcę i nie tracę go na szukanie. Wypadało by teraz zmienić łańcuch i zdawczą do tej nowej tylnej zęmbatki ale do 70tyskm już tak niedaleko ![]()
![]() |
#107 |
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 15 godz 19 min 37 s
|
![]()
Ja tam mojej trójeczki nie mam zamiaru się pozbywać.
Mimo że jest jeszcze dr 650 se , baghira, tenere 700, trial , gs, zawsze będzie miejsce na rd03. Zapewne z tego powodu że mega fajnie mi się tym jęździ, mimo jej wieku, fajny moment, wygoda, zawieszenie i radzi sobie w każdych warunkach. Co do części nie miałem problemu z zamiennikiem amora tylnego, reszta to w większości transalp, no chyba że mam złą wiedzę. Zawsze dowiozła i bez dziwnych awarii ( jak zw dr - wiecznie coś) |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
![]() |
![]()
Raczej Transalp to w większości RD03
![]() ![]() ![]()
RD 03 TO NAJSTARSZA AFRYKA ![]() ![]() XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw Ostatnio edytowane przez majo : Wczoraj o 11:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pomoc w diagnozie - brak zapłonu na niskich obrotach/brak reakcji na regulację śrubą mieszanki | Wasyl91 | Uklad paliwowy i wydechowy | 4 | 14.04.2023 17:00 |
Brak prądu. Rd 07a | Harnaś | Układ elektryczny i zapłonowy | 15 | 16.08.2016 08:49 |