Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Dom / garaż / inne sprawy z życia forumowicza > Dom forumowicza - wszystko do domu i o domu

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 24.01.2019, 13:06   #71
pajak65
 
pajak65's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Rumia
Posty: 41
Motocykl: RD07a
Przebieg: > 70000
pajak65 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 10 godz 24 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał tomekt Zobacz post
Pewnie jak byś dał listwę zębata na profilu nośnym a fundament był w poziomie z kostką to budowa suportu nie była by konieczna.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Niestety nie jest to takie proste w naszych warunkach klimatycznych. Jak nawali śniegu to wszystko mogło by przy gruncie przymarznąć. Łącznie z szyną i zębatką napędową. Zębatka blisko gruntu to nie jest po prostu dobre rozwiązanie.
Ja do tego wykonanego suportu (u siebie) mam zamiar dospawać jeszcze zabezpieczenie przed ściągnięciem pokrywy aby nikt nieuprawniony nie mógł się dostać do wewnętrznej elektroniki i przycisków sterujących.
__________________
170 cm. wzrostu, 65 kg. wagi oraz dobry stosunek mocy do masy
pajak65 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24.01.2019, 19:22   #72
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 982
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 godz 31 min 41 s
Domyślnie

No dokładnie Pająk. Lepiej to mieć wyżej . Ja teraz podciągam kablotekę ( będą fotokomórki dla bezpieczeństwa, kabelek jednak położyłem i lampa oświetleniowa zamiast koguta mrugającego - może i kiedyś dokupię ten enkoder, aby był łagodny start i stop i otwieranie się automatyczne po najechaniu na przeszkodę) Zrobię, to dam jakiś filmik, jak to chodzi.
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.01.2019, 20:51   #73
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 982
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 godz 31 min 41 s
Domyślnie

https://photos.app.goo.gl/SQf7tnQZnivWT42e8

Zakładałem faac 740 - gdyby ktoś miał problem to pisać

Ostatnio edytowane przez Widmo80 : 28.01.2019 o 21:28
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.01.2019, 15:22   #74
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: akalicy stolicy
Posty: 3,259
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 min 35 s
Domyślnie

Mam i ja
Nice Robus 600; fajna jest funkcja furtki (można skokowo regulować szerokość otwarcia) wiec do wyjazdu moto dobra opcja;
podoba mi się tez opcja że sama sie zamyka po 30sek.
Dodatkowe radio pozwala sterowac z jednego pilota 4-kanalowego bramą garażową, bramą wjazdową, funkcją furtki i jeszcze jeden kanał zostaje wolny.

P.S. ogarnia ktos tu Hormanna ?
Jak zaprogramowac pilot Smart Key HSE4-SK-868-BS Niestety montażystom bez problemu weszły moje 4 kanałowe piloty od bramy garażowej w tym HSE4BS ale ten co do bramy wjazdowej przywieźli jest jakąś nowością i niestety nie udało się go poprawnie zaprogramować.
Ma on w stosunku do HSE4BS zaznaczone na bocznych klawiszach symbole kłódeczki otwartej i zamknietej oraz na górnym symbol bramy- żeby było ciekawiej nikt w Hormanie PL nie wiedział że już taki pilot jest :-(

Ostatnio edytowane przez ArtiZet : 31.01.2019 o 15:29
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2019, 12:23   #75
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 982
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 godz 31 min 41 s
Domyślnie

Arti , jeśli to nie tajemnica to ile skasowali ? Może być na e mail.

Ps. mój faac też ma te wszystkie bajery Chcę zrobić jeszcze tak , że brama otwierać sie będzie/ zamykać z wideodomofonu ( oprócz 3 pilotów)
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.02.2019, 21:09   #76
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: akalicy stolicy
Posty: 3,259
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 min 35 s
Domyślnie

Ktoś poleci jakis fajny Vieoodomofon- ma mieć otwieranie furtki i bramy (w sumie nie wiem co tam jeszcze potrzeba).
Dobrze by było aby "widział w nocy" i miał w miarę dobrej jakości obraz.
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.02.2019, 12:29   #77
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 982
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 godz 31 min 41 s
Domyślnie

Za mój, dałem coś niecałe 300 zł w Leroy O taki o
https://www.eltrox.pl/zestaw-orno-or...BoCxiwQAvD_BwE

Ma otwieranie bramy, furtki( bezpośrednio podłąnczasz do elektrozaczepu/cewki), po zadzwonieniu do domu , zapalają się diody, co oswietla dzwoniąca osobę i ją widać, monitorek kolorowy, wyraźny , nie wiem czy jest sens dopłacać 400 zł do droższego , robi co ma robić. Ale co kto lubi.Dla mnie ok. Podłaczenie według mnie proste , nawet po cytrynówce dałem radę
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.02.2019, 14:49   #78
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: akalicy stolicy
Posty: 3,259
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 min 35 s
Domyślnie

Dodatkowo w moim przypadku potrzebowałbym aby to co przed furtką było w miarę możliwości wodoodporne, bo mam przed furtką kałużę i wszystkie auta które przejeżdżają drogą rozbryzgują z niej wode także bedzie to na pewno dość mocno chlapane
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.06.2019, 08:58   #79
kudlacz
 
kudlacz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 677
Motocykl: Black Man Wheel 800 gs
kudlacz jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 dni 1 min 52 s
Domyślnie

Hej, teraz dodatkowe pytanie.
Mam dwie bramy (przesuwna, skrzydłowa) + garażowa panelowa.
Tera tak każdą otwieram oddzielnym pilotem a kce jednym!!! Oczywiście pozostawiając obecne piloty w użytku.
Jak to ogarnąć?
__________________
dakar noir
kudlacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.06.2019, 10:27   #80
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: akalicy stolicy
Posty: 3,259
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 1 dzień 14 min 35 s
Domyślnie

Jaka firma ? Jesli ta sama to powinno sie dac wgrac obie bramy fo tego samego pilota 2-kanalowego. Jesli rozne firmy to trzeba dodac modul radiowy. Mam tak Brame w garazu Hormann a naped wjazdowej Nice. Pilot mam 4 kanalowy.
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.