Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31.05.2018, 14:33   #1
Nomad
 
Nomad's Avatar


Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Poznań, Bieszczady, Oslo
Posty: 80
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Nomad jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 13 godz 34 min 52 s
Domyślnie Awaria w trasie

Cześć. Mam problemy z moją Afryka. Jestem w Grecji. Motocykl traci moc... wymiewymieniłem pompę paliwa gdzieś w Albanii bo moja niestety spaliła się. Teraz jak motocykl traci moc wyłączam zasilanie i po chwili włączam. Silnik zaczyna normalnie pracować ale tylko na chwilę. Miał ktoś podobny przypadek? Poratuje mnie ktoś garścią informacji?
Nomad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 14:36   #2
Tank
 
Tank's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Zgierz
Posty: 1,413
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
Tank jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 dni 19 godz 52 min 4 s
Domyślnie

Objawy wskazywać mogłyby na cewkę, ale na hondzie to się nie znam.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
__________________
GS über alles!!!
Tank jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 14:37   #3
luźno kieta
Odi Profanum Vulgus
 
luźno kieta's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: FZG/SRB
Posty: 336
Motocykl: RD04
Przebieg: 60 +
luźno kieta jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 8 min 37 s
Domyślnie

Sprawdził bym filtr paliwa
luźno kieta jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 14:52   #4
dubel
 
dubel's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Norge/PCT
Posty: 4,308
Motocykl: Była Africa,KAT990,GS1200Adv, jest 1190 Adv. R
Przebieg: rosnący
dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 dzień 5 godz 21 s
Domyślnie

filtr paliwa, napiecie na aku?
__________________
Nie boj sie jutra, niech jutro obawia sie Ciebie!!!
dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 15:47   #5
radiolog
 
radiolog's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Posty: 3,087
Przebieg: 1000
radiolog is an unknown quantity at this point
Online: 1 miesiąc 2 dni 12 godz 44 min 20 s
Domyślnie

obluzowana klema?
radiolog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 15:48   #6
wojtekk
 
wojtekk's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Warszawa - Saska Kępa
Posty: 4,259
wojtekk jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 5 dni 23 godz 33 min 45 s
Domyślnie

Lewe powietrze. Na gardzielach gaźnika . Wykręć świece. Jaki kolor. Czy wali dymem z komina ?
wojtekk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 16:15   #7
lukasz_vip
 
lukasz_vip's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Lubliniec
Posty: 1,736
Motocykl: KTM LC8 950 ADVENTURE
lukasz_vip jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 15 godz 41 min 37 s
Domyślnie

Sprawdź czy jak będziesz miał otwarte wlewy paliwa to będzie jechać. Może zatkało się odpowietrzenie w zbiornikach.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
lukasz_vip jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 16:19   #8
szynszyll
 
szynszyll's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Posty: 4,744
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 53 s
Domyślnie

ostatnio klienci leja namietnie olej napedowy do swoich motocykli. moze i Tobie sie przytrafilo. spalona pompa brzmi jak za duze napiecie ladowania a nie za male. koniecznie to zweryfikuj. akumulator masz w jakiej technologii? kiedy go wymieniales/serwisowales?
napiecie ladowania nie powinno przekraczac 14.1 - 14.2V. przy wyzszym juz moze glupiec modul i w koncu moze sie spalic. w nagrode z obrotomierzem i cewkami WN - raz tak mialem po padnieciu Reglera.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 16:39   #9
marekw
 
marekw's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2014
Miasto: Gdynia
Posty: 585
Motocykl: RD07
marekw jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 36 min 30 s
Domyślnie

Może wina leży dalej po stronie pompy paliwa,Może ta nowa to nie taka aż nowa i jest coś z nią nie tak.Zalej do pełna i pomiń pompę paliwa .
__________________
marekw jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.05.2018, 17:35   #10
Nomad
 
Nomad's Avatar


Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Poznań, Bieszczady, Oslo
Posty: 80
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Nomad jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 13 godz 34 min 52 s
Domyślnie

Zalewłem do pełna i pominąłem pompę zaraz po awarii jak stwierdziłem że pompa padła,Przerywało...
Napięcie jest w okolicy 13,8 -14. Regler uzwojenie prądnicy i aku było wymienione miesiąc temu, jest ok. Pompa wymieniona nie jest nowa , uzywana Ale paliwo podaje. Świece wymieniłem razem z pompą w Albanii bo właśnie wydawało mi się że padły. Mam wrażenie że coś jak by z prądem bo jak zaśnie lub wyłącze na chwilę to moc wraca. Ale na krótko... Czy jest możliwe że mam jakiś sterownik do pompy paliwa?
Nomad jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Awaria dysku zewnętrznego - HELP! Sub Dom forumowicza - wszystko do domu i o domu 39 05.04.2018 14:39
awaria ST 750 Tolecki Inne - dyskusja ogólna 21 06.01.2016 20:41
awaria balczezzz Układ elektryczny i zapłonowy 15 11.07.2011 21:40


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.