![]() |
#31 |
![]() |
![]()
A moze Ktos ma doktorat z Austri.
Te plakietki ekologiczne do Wiednia. To kogo obowiązują? Tylko ciezarowe czy osobowe tez?
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
Jedyne pojazdy, które obejmuje obowiązek oznakowania naklejką ekologiczną to te w kategorii N, włącznie z kategorią N1, która oznacza lekkie ciężarówki. Pojazdy znajdujące się w innych kategoriach nie są aktualnie zobowiązane do posiadania plakietki. W związku z tym, obowiązek ten nie obejmuje samochodów osobowych (M1), autobusów (M2, M3), motocykli (L) ani ciągników (T). Odstępstwo od zakazu wjazdu do stref niskiej emisji dotyczy pojazdów zabytkowych, mających oznaczenie w postaci litery “V” na tablicy rejestracyjnej i certyfikat pojazdu zabytkowego.
A Category N to pojazdy silnikowe, które posiadają co najmniej cztery koła i są używane do przewozu ładunków (pojazdy firmowe) Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
![]()
W Austrii na shop.asfinag.at mamy:
Winieta 10-dniowa -> EUR 9,60 Winieta 2-miesięczna -> EUR 28,20 Jadąc na 14 dni mogę kupić 2x 10-dniową na przelot w jedną i drugą ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: akalicy stolicy
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
![]() Online: 5 miesiące 4 dni 15 godz 21 min 41 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() |
![]() Cytat:
dzięki za linki - właśnie kupiłem winiety bezpośrednio na podanych przez Ciebie stronach. Zaoszczędziłem jazdy do w-wy w ten upał, plus kilka dyszek (od lat kupowałem osobiście w pzm'ocie w Warszawie i nigdy nie sprawdziłem ile na tym zarabiają) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kamera na kierownicy - Austria - Prawo | chrupa | Inne tematy | 14 | 14.12.2021 17:06 |
Czechy,Austria,Włochy,Szwajcaria-pytanie o poziom hałasu tłumika | gemin | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 07.01.2017 10:07 |
Winiety - Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja | Szycha | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 15.08.2016 15:07 |
Auto do 80 tyś | mihoo | Hyde Park | 50 | 20.02.2015 21:10 |
Alpy Austria/Włochy oraz Liguria lipiec '13 | koszi | Umawianie i propozycje wyjazdów | 10 | 04.09.2013 20:46 |