Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Suzuki

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 29.05.2022, 11:13   #41
KORNIK
 
KORNIK's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Posty: 956
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
KORNIK jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 4 dni 9 godz 36 min 20 s
Domyślnie

Ale to jest proste, masz tam ponumerowane piny i sprawdzasz jaki jest opór między nimi.
Załączone Pliki
Typ pliku: pdf moduł.pdf (721.3 KB, 7 wyświetleń)
KORNIK jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29.05.2022, 11:50   #42
CzarnyCzarownik
 
CzarnyCzarownik's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Posty: 1,513
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
CzarnyCzarownik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 23 godz 6 min 46 s
Domyślnie

Ja bym sobie pomiary CDI darował. W 350 wyszło na to że mamy walnięte CDI. Przyszło nowe i z pomiarów było tak samo walnięte... a jednak to nowe działało

Co do kabla to 86om to dużo. Dziwi mnie trochę to, że masz 2 pomarańcze/białe w tej jednej kostce. Chyba że coś nie rozumiem.

Aby być na 100% pewny że to ten to wepnij miernik i sprawdzaj zmiany oporu.
1) jak cykasz kluczykiem bo to odcina zapłon
2) jak wciskasz ten guziczek czerwony z zatrzaskiem bo to też odcina zapłon

Te dwa styki są razem spięte w jeden kabel i jeśli którykolwiek zmasuje pomarańcz/biały do masy to zostaje odcięta iskra.

Z tego co piszesz to teraz nie powinno być problemu z odpaleniem, tylko mógłby być problem ze zgaszeniem bo słabo łączy do masy.

Iskra też jest odcinana jak jesy wystawiona stopka boczna i bieg jest inny jak neutralny. Ale chyba pisałeś że to jest zmostkowane?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
__________________
Zapraszam na YouTube , Instagram oraz Stronkę.
Pozdrawaim, Dawid z DMMotoAdventures
CzarnyCzarownik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.06.2022, 18:40   #43
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 749
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 20 godz 51 min 23 s
Domyślnie

Jest postęp.
Moduł.
Podpiąłem swój w innej se i motocykl nie odpalił, na swoim odpalił, wcześniej i później.
Teraz sprawa zakupu nowego modułu, bo z tego co widzę to nie ma ich za bardzo. Może komuś zalega gdzieś na półce?
Albo ktoś ma wiedzę skąd wziąć?

Ostatnio edytowane przez Widmo80 : 07.06.2022 o 20:38
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.06.2022, 20:34   #44
Brzeszczot
 
Brzeszczot's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Posty: 381
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Brzeszczot jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 dni 18 godz 13 min 5 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Widmo80 Zobacz post
Jest postęp.
Moduł.
Podpiąłem swój w innej se i motocykl nie odpalił, na swoim odpalił, wcześniej i później.
Teraz sprawa zakupu nowego modułu, bo z tego co widzę to nie ma ich za bardzo. Może komuś zalega gdzieś na półce?
Zrób zdjęcie modułowi , mam taki statek dr 650 rse w blaszaku , znalazłem go jak wszedłem po kosiarkę

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Brzeszczot jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.06.2022, 20:48   #45
Widmo80
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
 
Widmo80's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Posty: 749
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Widmo80 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 20 godz 51 min 23 s
Domyślnie

https://photos.app.goo.gl/oBWZPw8VUe4qEnf26

Wątpię że z rse będzie pasować. Podobno z freewindowym zapali ale trzeba rzeźbić instalacje.. ciekawe ile tej rzeźby..
Frewindowy ( xf) można kupić za 200 zł , do 650 SE ,1300 za używkę i 2600 za nowy

Pytanie dlaczego mój padł.., tak sam z siebie, czy może jakis babol w instalacji mam, bo gdybym kupił ten nowy za 2600 i po podłączeniu by się spalil , na skutek jakiegoś zwarcia, to bym sie blado wqr....
Nie wiem na czym konkretnie polega przeróbka kabli do tego z freewinda, pewnie pierdoła jakaś, typu podmiana kabelka itp.

Ostatnio edytowane przez Widmo80 : 08.06.2022 o 07:58
Widmo80 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.06.2022, 19:50   #46
next22


Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Posty: 774
Motocykl: TA
next22 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 dni 6 godz 6 min 34 s
Domyślnie

Kiedyś wysyłałem gdzieś na mazury do naprawy podobno naprawiają wszystkie może warto poszukać ?
Koszt naprawy 500pln
next22 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Brak iskry - Pomocy ! ScreamMyName Układ elektryczny i zapłonowy 26 31.08.2021 18:51
suzuki gs 500 brak iskry na lewym garku free Układ elektryczny i zapłonowy 8 08.07.2018 13:35
Brak iskry-pomocy blackcock84 Układ elektryczny i zapłonowy 13 30.04.2016 22:23
Brak iskry... Pomocy! Krzysiek009 Układ elektryczny i zapłonowy 5 15.10.2013 22:45


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.