Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.02.2020, 12:29   #11
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 10,765
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 5 miesiące 4 tygodni 5 godz 45 min 14 s
Domyślnie

To jest mapa obszaru i do tego topo. Masz zaznaczone granice państw ale prawdopodobnie nie są zaszyte ich nazwy więc nie da się wybrać kraju. Tak dumam.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 12:33   #12
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

no nic, napisałem do supportu, może coś mądrego napiszą. Najbardziej mnie intryguje ten routing, którego nie widać na urządzeniu, a w basecamp jest.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 23:12   #13
jorge
Autobanned.
 
jorge's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 5,200
Motocykl: Tesco
Przebieg: 45 555
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 13 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
Dokładnie w punkt !!! Dotyczy to każdego urządzeni Garmina!
__________________
Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.
jorge jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 23:15   #14
dzinks
 
dzinks's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2016
Posty: 1,283
Motocykl: CRF1000L
dzinks jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 5 godz 38 min 33 s
Domyślnie

Włącz na kompie aktualizacje map dla podłączonego urządzenia to rozwiń coś tam więcej i jest wybór instalacja na komputerze i na urządzenie.

Standardowo tylko na urządzenie instaluje.

Do aktualizacji jest inny soft od Garmina
dzinks jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 23:35   #15
consigliero
Banned

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 5,794
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 8 miesiące 3 tygodni 3 dni 10 godz 30 min 50 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
1. Jak ma być widoczna bez podpięcia do urządzenia? Wszak base camp chodzi po urządzeniu i mapach, które masz na nim zainstalowane. Chyba że zgrasz sobie tą mapę do kompa ale tak nie próbowałem.
2. Jaka to mapa? Sprawdź jakie mapy masz włączone jako aktywne. Jak masz za dużo aktywnych map to Garmin głupieje. Spróbuj zostawić tylko bazową i tą która cię interesuje.
Oczywiście że można zgrać mapę z urządzenia do komputera
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.02.2020, 11:09   #16
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

Zgłupiałem już do reszty.
Nie znalazłem żadnych opcji do instalacji mapy z urządzenia, ani w Basecamp, ani w instrukcji. W MapInstall, czyli aplikacji do instalacji map, nic nie można zrobić - jest widoczne moje urządzenie i nic na nim.
Całą wycieczkę zaplanowałem sobie jako "Podróż", może tu jest problem? Bo wygląda na to, że routowanie i rysowanie śladu odbywa się na podstawie "trasy". A z kolei trasa umożliwia podanie dwóch punktów tylko.
Zaczyna mnie trafiać szlag - na 12 dni jazdy mam każdego dnia od kilku, do kilkunastu punktów i to całe gujano, bo inaczej aplikacji Garmina nie mogę nazwać, wiesza się, kręci kółeczkami, przelicza i ch. go wie co jeszcze robi.
Jest frustracja. A ja nawet nie chcę nawigacji, tylko widziec na urządzeniu mniej więcej mapę i ślad. W aplikacji jako tako widzę, na urządzeniu tylko połączenia lotnicze :/

Mapy między urządzeniem a komputerem można przesyłać, jeśli kupiło się wersję na karcie SD. Tych do pobrania nie mozna, nawet jeśli wrzuci się je na kartę. To jest tak durne, że po tegorocznej wycieczce sprzedaję garmina i...never again.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.02.2020, 11:45   #17
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,341
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 23 godz 2 min 0
Domyślnie



Tomas_XRV jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.02.2020, 11:56   #18
aadamuss


Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Posty: 1,221
Motocykl: nie mam AT jeszcze
aadamuss jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 5 godz 19 min 29 s
Domyślnie

Na forum gs temat ogarnia gość o nicku niewiem.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
aadamuss jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.02.2020, 13:21   #19
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

Thomas, masz pewnie zakupione mapy na SD, jak piszą w instrukcji do BaseCamp.
Co ciekawe, moja Europa była też na SD, ale raz ją straciłem i Garmin wystawił mi do ściągnięcia - pewnie dlatego teraz zachowuje się właśnie tak.
U mnie wygląda to tak:
GEX_1.JPG
GEX_2.JPG

chyba że nie rozumiem, co mam kliknąć.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.02.2020, 14:27   #20
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,341
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 23 godz 2 min 0
Domyślnie Program



Tego nie masz, a tutaj trzeba kliknąć.

Ja mam Montane 650T czyli oryginalnie z mapami Topo EU, które są na wbudowanej pamięci.

Na karcie mam kupione mapy TOPO PL od Azymuta i żeby wytyczać trasy na Garmin BaseCamp też muszę mieć podłączone urządzenie.

Nie widzę opcji zgrania mapy z karty na komputer.

Ostatnio edytowane przez Tomas_XRV : 02.02.2020 o 14:38
Tomas_XRV jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Program do nagrywania rozmowy w skypie,etc. Boski-Kolasek Inne tematy 1 04.02.2016 23:52


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.