Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19.06.2017, 15:46   #31
Poncki
 
Poncki's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,670
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
Poncki jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 6 dni 20 godz 28 min 50 s
Domyślnie

No to spróbuj tak:

Wejdź w ustawienia telefonu, w wyszukiwarce wpisz "lokalizacja".
Z wyników wybierz "metoda lokalizowania".
Tam masz 3 opcje i pewnie masz zaznaczone WiFi i sieci komórkowe.
Zmień na GPS, WiFi i sieci komórkowe.

Nie wiem czy zadziała ale warto sprawdzić
Poncki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 21:45   #32
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,769
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 8 godz 59 min 56 s
Domyślnie

Dzieki za rade. Resetowalem program i jest ok . Ale co namieszalem to nie wiem
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 22:46   #33
hebi
 
hebi's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: rzeszów okolice
Posty: 79
Motocykl: XT660Z
hebi jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 21 godz 26 min 47 s
Domyślnie

Locus nie musi mieć dostępu do internetu aby przeliczac trase a potem prowadzić. Musicie sobie zainstalować dodatkowo programik Brouter i ściągnąć interesujący obszar mapy. W ustawieniach Locusa wskazać ten programik i po klopocie. Internet nie będzie potrzebny.
hebi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.02.2019, 20:35   #34
smigacz
 
smigacz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Przemyśl
Posty: 703
Motocykl: RD07a
Przebieg: średni
smigacz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 7 godz 45 min 37 s
Domyślnie

Pytanie do znawców Locusa czy ma ograniczenie do pobierania map? Mam wersję płatną Pro zassałem Polske i połowę Niemiec co daje jakieś 2,6 GB nie moge zaciągną 2 połowy północnej bo nie ma miejsca na dysku sdcard/locos/map /vector/europe. Nie chcę wyrzucać polski bo nie wiem czy to coś da. Wywaliłem Ukrainę Słowację i nie pomogło. W sumie obie mapy Niemieć mają jakieś 3,5 GB , miejsce w pamięci smartfona mam wię nie wiem czemu wyskakuje błąd pobierania.
smigacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.02.2019, 10:22   #35
Poncki
 
Poncki's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,670
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
Poncki jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 6 dni 20 godz 28 min 50 s
Domyślnie

Może domyślnie wrzuca na kartę pamięci, a na karcie nie ma miejsca?

Ostatnio miałem też taki problem, że jak miałem wgrane dwie mapy to nie czytał jednej z nich (nie widział jej). Jak wywaliłem drugą, to pierwsza się pojawiła
Poncki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.02.2019, 19:17   #36
smigacz
 
smigacz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Przemyśl
Posty: 703
Motocykl: RD07a
Przebieg: średni
smigacz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 7 godz 45 min 37 s
Domyślnie

Właśnie że na karcie mam 25 GB miejsca więc to nie to. W smarcie mam 16 z tego dostępnego 2,7 wieć mapa ma 1,8 GB powinna wleżć. Może do zainstalowania potrzebuje więcej miejsca. Nie udało się jej ściągnąć.
smigacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20.02.2019, 02:42   #37
szprota


Zarejestrowany: Nov 2013
Miasto: Rybnik
Posty: 50
Motocykl: nie mam AT jeszcze
szprota jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 23 godz 50 min 20 s
Domyślnie

Ja zazwyczaj wektory wrzucam na kartę w fonie przez kompa (po kablu znaczy się). Nigdy żadnych problemów nie miałem.
Może spróbuj w ten sposób?
Jeśli nie pójdzie, to bez wahania bym pisał o pomoc na forum locusa.

U siebie miałem jednocześnie wektorowe Polski, Czech, Słowacji oraz Ukrainę i wszystkie śmigały bez problemu (tyle że było to objętościowo chyba trochę mniej niż wspomniany przez ciebie zestaw).

Powodzenia!
szprota jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20.02.2019, 09:08   #38
Mieciek


Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Posty: 723
Motocykl: nie mam już Afryki
Mieciek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 5 dni 14 godz 7 min 18 s
Domyślnie

Zainstalowałem locusa (tego za darmoszke) jakiś rok temu i go nie użyłem ani raz.
Do tej pory nawigowalem apką mapfactornavigator bo działa bez internetu i wspomagałem się słoncem.
Ale przetestuję locusa skoro mówicie że taki wypas.
__________________
Ex moto: RD04, WFM 1972, WSK 1967, WSK 1982, MZ ETZ 1991
Mieciek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20.02.2019, 23:42   #39
smigacz
 
smigacz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Przemyśl
Posty: 703
Motocykl: RD07a
Przebieg: średni
smigacz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 7 godz 45 min 37 s
Domyślnie

Ja też miałem Polskę, Słowację i Ukrainę i wszyskie smigały bez problemu. Ale potrzebowałem całe Niemcy więc zaciągnołem czesc południową 1,7 GB zostawiłem Polskę i próbowałem zaciągnąc Niemcy część pólnocną 1,8 GB i lipa. Tak jak pisałem twierdzi że nie ma miejsc. Spóbuje tak ja napisałeś przeż kompa na karte ale coś mi się widzi, że apka nie będzie widziała tej części z karty. Niemniej dzięki za radę.
smigacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26.02.2019, 10:42   #40
LuckyStrike


Zarejestrowany: Mar 2018
Posty: 110
Motocykl: CRF 1000
LuckyStrike jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 1 godz 27 min 10 s
Domyślnie

Ja ze swojej strony polecam OsmAnd wydaje mi się bardziej funkcjonalny od Locusa.
LuckyStrike jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Tags
locus map

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.